πρόβλημα με nes

krem13

RetroNuts!
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.520
Αντιδράσεις
59
το nes μου παρουσιάζει δύο προβλήματα,το πρώτο είναι η κλασσική περίπτωση με τη γκρι οθόνη κατά την εκκίνηση μόνο που στη δική μου περίπτωση μπορούν να χρειαστούν μέχρι και 8-9 λεπτά συνεχών προσπαθειών για να λειτουργήσει το παιχνίδι :eek:

το δεύτερο και πιο εκνευριστικό,είναι ότι τα παιχνίδια μπορούν να παγώσουν ανά πάσα στιγμή (συμβαίνει πάντα αλλά σε διάφορες χρονικές στιγμές) με μόνη λύση το reset,μόλις όμως το πατήσω έχω να αντιμετωπίσω πάλι τη "grey screen of death" .

κάποια ιδέα;

(να προσθέσω,αν και δεν ξέρω αν χρειάζεται,ότι έχει γίνει μοντα απενεργοποίησης του 10nes chip με κόψιμο των επαφών αν δεν κάνω λάθος)
 
Κλασσικη περιπτωση βλαβης. Βλεπε Τσακωνας.

Ωφειλεται στον βρωμικο εσωτερικο 44 πιν κονεκτρορα.

Καθαριζεται δυσκολα, με ψιλο γιαλοχαρτο.
 
εγώ που δεν έχω καμια εμπειρία από λύσιμο/συναρμολόγηση/πειράγματα ηλεκτρονικών συσκευών,υπάρχει περίπτωση να το καταφέρω ή είναι ρίσκο;
 
Ρισκο κ πολυ μεγαλο..
 
Aλλα σκεψου οτι αφου δεν παιζει, χειροτερα δε μπορεις να το κανεις!

Και εγω στην αρχη δυσκολευομουν. Αλλα επειδη και να το καθαρισεις,

ξαναμαζευει βρωμιες και θελει τακτικο καθαρισμα, στο τελος το μαθαινεις.

Βλέπεις ποιος τροπος ειναι αποδοτικοτερος και τον στανταρεις.
 
υπάρχει κάποιο site που να περιγράφει τη διαδικασία ή ακόμα καλύτερα να τη δείχνει με φωτογραφίες;
 
krem13 , άνοιξέ το ρε συ, τί θα πάθει; τόσο παλιό που είναι είναι "σκυλί" ... και στην τελική και να το χαλάσεις (που δεν παίζει) δεν θα χάσεις και τίποτα στην κατάσταση που είναι ΛΟΛ

πάρε και ένα video πώς ανοίγει το ΝES και πιάσε κατσαβίδια!

 
krem13 εμενα εχει τραβηξει τα πανδεινα!δε μασαει το μηχανημα.αν δεν εχεις κανει κατι μπορω οταν ανεβω Αθηνα να σε βοηθησω.
 
manitari666 είπε:
krem13 εμενα εχει τραβηξει τα πανδεινα!δε μασαει το μηχανημα.αν δεν εχεις κανει κατι μπορω οταν ανεβω Αθηνα να σε βοηθησω.
ευχαριστώ αλλά αγόρασα ψιλό γυαλόχαρτο ( το νούμερο 360 για όποιον γνωρίζει,είναι κατάλληλο ή θα πρέπει να αγοράσω ακόμα πιο ψιλό ; ) και το Σ/Κ θα το πιάσω να το λύσω και να προσπαθήσω να το φτιάξω.
 
Η Nortec πρέπει να έχει ακόμα ανταλλακτικά για NES. Πέρυσι που έψαχνα κονέκτορα για το δικό μου NES βρήκα πολύ εύκολα. Πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα τους.
 
αυτή τη στιγμή,έχω τη motherboard όπως το δείχνει στο βίντεο,ποίος είναι ο 44pin connector? και πως χρησιμποποιώ το γυαλόχαρτο? καθαρίζοντας ανάμεσα στα pins,πάνω στην επιφάνεια ή κάπως αλλιώς?
 
Ο κονέκτορας φαίνεται στο 5.20. Θα πρέπει να αφαιρέσεις το μεταλλικό καπάκι και το cartridge slot (αυτό με τα ελατήρια ) όπως λέει το βίντεο. Μετά θα τον βγάλεις από την motherboard όπως θα έκανες με μια κάρτα pci από το pc σου.

Καλό είναι να φυσήξεις τις επαφές πρώτα με κάποιο σπρέι και μετά με το γυαλόχαρτο να τις τρίψεις σιγά-σιγά. Σου το ξαναλέω πάντως, αν ρωτήσεις την nortec σίγουρα θα τους έχει μείνει απόθεμα από κονέκτορες, γιατί αυτός που έχεις θα σου κάνει πάλι τα ίδια στο μέλλον, λόγω παλαιότητας.

Last but not least, θα καθαρίσεις και τα παιχνίδια που έχεις, γιατί σίγουρα θα έχουν μαζέψει πολύ βρωμιά στις επαφές.
 
τελικά ήταν αρκετά απλή η λύση,πήρα μια παραμάνα και σήκωσα ελαφρώς τα pins του 72 pin connector (αφού πρώτα το έβγαλα εντελώς από τη motherboard και καθάρισα τις επαφές στις οποίες κουμπώνει) .βέβαια μέχρι να τελειώσω όλη τη διαδικασία,το nes κινδύνεψε πολλές φορές να δει τον τοίχο από κοντά :D
 
Nice! Χαράς το κουράγιο σου που τα πήρες ένα-ένα με την παραμάνα! Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις και τα cartridges που έχεις, γιατί η βρωμιά που έχει συσσωρευτεί στις επαφές θα ξανακάνει πρόβλημα στον κονέκτορα.
 
Γεια χαρά.

Έχει και το δικό μου NES πρόβλημα. Αναλυτικά, όταν βάζω το cartridge, το power led αναβοσβήνει όπως επίσης και η όθόνη. Όταν πιέζω το cartridge προς τα κάτω, τότε σταματάει να αναβοσβήνει, αλλά υπάρχει μία καφέ ανοιχτή εικόνα. Ο μόνος τρόπος που κατάφερα να το κάνω να δουλέψει είναι αφαιρόντας όλο το καπάκι και βάζοντας ένα βαρύ αντικείμενο πάνω στο cartridge, στην περίπτωση μου ένα μπουκάλι Amareto :p και έτσι πηγαίνει όλο το κέντρο βάρους στο cartridge λίγο πιο κάτω απο το κέντρο, κόντα στην περιοχή που βρίσκονται οι επαφές. Μηπως γνωρίζει κάποιος πιο μπορεί να είναι το πρόβλημα; Ισως είναι φθαρμένες οι επαφες και η λύση της παραμάνας είναι η καλύτερη προσέγγιση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά :D
 
μάλλον οι επαφές θα έχουν χαλαρώσει ή θα έχουν φθαρεί...οπότε κοίτα τι γίνεται με τα pins,μπορεί να θέλουν απλώς σήκωμα.
 
krem13 είπε:
μάλλον οι επαφές θα έχουν χαλαρώσει ή θα έχουν φθαρεί...οπότε κοίτα τι γίνεται με τα pins,μπορεί να θέλουν απλώς σήκωμα.
worked! Thanks!

btw, Όποιος έχει nes games και ενδιαφέρεται να πουλήσει τίποτα, let me know ;)
 
Πήρα κι εγώ πρόσφατα NES και είχε το πρόβλημα με το red flashing light. Μετά από καθάρισμα του 72-pin connector και... το region lock hack (ξεκόλλημα του pin 4 απο το nes10 chip) έκανα το γερμανικό Pal NES μου κουκλί. Έχω κάνει μια γερή μπάζα παιχνίδια απο το ebay! Fun!
 
Αυτο το 10nes chip τι ακριβως κανει και γιατι πολοοι το απενεργοποιουνε?
 
Πίσω
Μπλουζα