πρόβλημα σύνδεσης αμερικάνικου N64 σε ευρωπαική τηλεόραση

krem13

RetroNuts!
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.520
Αντιδράσεις
59
Πριν λίγες μέρες αγόρασα ένα αμερικάνικο Ν64 (με έτοιμη την "επέμβαση" για να μπαίνουν τα ευρωπαικά παιχνίδια).Σήμερα αποφάσισα να το συνδέσω για να δω αν είναι όλα εντάξει αλλά δεν έβγαζε σήμα στη τηλεόραση.Τι πρέπει να κάνω?

Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να πειράξω κάτι στο εσωτερικό του?
 
Καλό θα ήταν να μας δώσεις λίγες παραπάνω πληροφορίες. Ξέρεις σίγουρα αν η τηλεόραση σου υποστηρίζει NTSC σήμα; Με τι καλώδιο το συνδέεις; Ακούς ήχο ή δεν υπάρχει απολύτως τίποτα;

Πιστεύω πάντως ότι θα πρέπει να κάνεις το Ν64 RGB mod για να λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει. Δυστυχώς το N64 δεν έχει ευκολότερο τρόπο να βγάλεις RBG σήμα (νομίζω είναι η τελευταία χρονικά "στρυφνή" κονσόλα στον τομέα αυτό)

http://www.mmmonkey.co.uk/console/nintendo/ntsc_nintendo_64_rgb.htm

http://www.gamesx.com/rgbadd/rgbn64.htm
 
σχετικά με την τηλεόρασή μου,όταν λες αν υποστηρίζει NTSC σήμα εννοείς αν λειτουργεί και στα 60hz? αν ναι , υποστηρίζει.Έχω δοκιμάσει να το συνδέσω με scart και με το απλό καλώδιο με τα τρία βύσματα αλλά σε κάθε περίπτωση η τηλεόραση (στην αντίστοιχη επιλογή) λέει ότι δεν έχει σήμα και δεν βλέπω/ακούω τίποτα.
 
το NTSC δεν είναι μόνο 60άρι, έχει και άλλη κωδικοποίηση στα χρώματα... σε τί τηλεόραση το δοκιμάζεις; LCD?
 
σε δύο διαφορετικές lcd samsung
 
(Ελπιζω μονο να μην ειναι παλι θεμα πιεσης του βυσματος στην υποδοχη της tv :D )
 
όχι το δοκίμασα και αυτό! :D
 
εισαι σίγουρος οτι παίζει κανονικα το Ν64
 
να ρωτήσω το αυτονόητο... έχεις cartridge μέσα έτσι δεν είναι; αν δεν έχεις ή το cartridge δεν δουλεύει δεν πρόκειται να δεις τίποτα από το Ν64...
 
cartridge πάντα έχω μέσα και το ευρωπαικό Ν64 παίζει κανονικά
 
Ενοοω αν εισαι σίγουρος οτι το N64 (USA) παίζει κανονικά (Οχι το EU), το έχεις δοκιμάσει κάπου αλλού, η ειναι η πρώτη φορά που το τεστάρεις?
 
δεν το είχα ξαναδοκιμάσει,χθες ήταν που το σύνδεσα πρώτη φορά
 
Αρα είναι πιθανόν να μήν φταίει η tv (ποσο μαλλον και οι 2) αλλα η κονσόλα...
 
για δοκίμασε να του βάλεις το τροφοδοτικό από αυτό που δουλεύει...
 
έβαλα και το τροφοδοτικό από την ευρωπαική κονσόλα που έχω αλλά τίποτα,άλλωστε το πρόβλημα είναι με το σήμα στην τηλεόραση και όχι με τη λειτουργία της κονσόλας (μάλλον δεν περιέγραψα σωστά το πρόβλημα).
 
Δεν μας λες πως εισαι σίγουρος οτι δεν φταίει η κονσόλα...
 
η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι φταίει,απλώς στο προηγούμενο ποστ μου εννοούσα ότι η κονσόλα ανάβει χωρίς πρόβλημα (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται από το αναμμένο φωτάκι) με την ευρωπαική τροφοδοσία.
 
Πίσω
Μπλουζα