στοιχεία από το παρελθόν της περιοχής σας

krem13

RetroNuts!
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.520
Αντιδράσεις
60
σε πολλούς δήμους και κοινότητες υπάρχουν κτήρια,αντικείμενα και γενικότερα τοποθεσίες που έχουν μείνει για να θυμίζουν το παρελθόν του τόπου (εκτός από τα νεοκλασικά κτήρια),εσείς στη περιοχή σας έχετε τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις?

εγώ,στη περιοχή μου (χαλάνδρι) έχω βρει τα εξής

-το παρακάτω καπάκι το οποίο είναι από τη δεκαετία του 30,όταν το χαλάνδρι ήταν ακόμα κοινότητα και ήταν στο μεγαλύτερο ποσοστό του χωράφια!

picture.php


-αυτό το κτήριο το οποίο ήταν ένας από τους πολλούς στάβλους που υπήρχαν για τα άλογα του ιπποδρόμου που βρισκόταν στη περιοχή

picture.php


(θα βγάλω καλύτερες φωτογραφίες όταν έχω χρόνο)
 
Μπράβο για το όμορφο θέμα που άνοιξες φίλε.

Δηλώνω οπαδός του Urban Exploration.
 
Από το σημείο που έχεις φωτογραφίσει έχω περάσει άπειρες φορές, μια και μένω δίπλα σου στο Χολαργό.

Εδώ έχουμε ένα σωρό ρετρό απομεινάρια. Η γειτονιά μου ολόκληρη έχει αλλάξει ελάχιστα από την εποχή του '70 αν εξαιρέσεις μια πολυκατοικία που κτίστηκε πρόσφατα.

Θα βγάλω φωτό κάποια στιγμή που θα είμαι σε φάση.....
 
σκόπευα να βάλω και το κτήριο της πρώην σχολής Μαρούδα όπου στεγάζονταν μέχρι πρόπερσι το λύκειο που πηγαίνω αλλά ανακάλυψα ότι έχω χάσει τη μοναδική φωτογραφία που είχα και το κτήριο το έχουν κατεδαφίσει :cry:

έχει κανείς φωτογραφία του?
 
δύο ακόμη (μέτριες) φωτογραφίες των πρώην στάβλων,ξέχασα να αναφέρω ότι το κτήριο αυτό μέχρι πριν λίγα χρόνια το χρησιμοποιούσαν ως κατοικία.

picture.php


picture.php


(έχω και κάποια άλλα κτήρια υπ' όψιν μου για να επεκτείνω το θέμα λιγάκι αλλά θα τα φωτογραφήσω κάποια άλλη στιγμή)

(pooky, περιμένω τις φωτογραφίες σου)
 
ανασκαφές

ένα παλιό και εγκαταλειμένο εδώ και δεκαετίες ξενοδοχείο,βρίσκεται σε ένα από τα παραθαλάσσια χωριά που είναι κοντά στη Κόρινθο.Αν θυμάμαι καλά,μου είπαν ότι εγκαταλείφθηκε λίγο καιρό μετά το μεγάλο σεισμό της Κορίνθου το '80 (μπορεί όμως και πιο πρόσφατα)

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Πολύ ωραίο από αρχιτεκτονικής άποψης το ξενοδοχείο! Λογικά θα έχει προβλήματα στατικότητας και ζημιές από το σεισμό του '81 που δε θα επιδιορθώνονταν εύκολα και θα ήταν πολυδάπανα, οπότε και το εγκατέλειψαν σε αυτή την κατάσταση. Ξέρουμε περισσότερα στοιχεία;
 
Τι εκπληκτικο κτιριο! Ευχαριστουμε! Θυμασαι το ονομα του χωριου;
 
Αναρωτιέμαι τι είδους ζημιά να έχει πάθει ή αν συμπτωματικά εγκαταλείφθηκε (για άλλους λόγους). Ξέρει κανείς αν έγινε τίποτα με τον πύργο του Πειραιά;
 
krem13 είπε:
νομίζω λέγεται Κοκκώνι χωρίς να είμαι σίγουρος 100%
Όντως, στο Βέλλο είναι. Ψάχνοντας στο google βρήκα απλά ότι το ξενοδοχείο λεγόταν "Άντζελα" και ήταν Γ κατηγορίας. Επειδή τα στοιχεία τα βρήκα από αγγελία πώλησης του οικοπέδου δε μπορώ να παραθέσω λινκ. Για όποιον ενδιαφέρεται να το δει ας γκουγκλάρει "εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Άντζελα".
 
Πίσω
Μπλουζα