τι λετε για αγορα νεου lap top?

thebest20 είπε:
Πήρα εδώ και 1 χρόνο laptop 700e και είναι τέλειος,δεν έχει κανένα πρόβλημα.Οπότε γιατί να αγοράσω?
Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα. :cool:

Απαντάμε στην ερώτηση του gomfaios για το αν αξίζει αυτός να αγοράσει laptop ή όχι. :)

Άλλωστε "laptop 700e" δεν μου λέει τίποτε.

Βέβαια η απάντησή μου στην ερώτησή σου ειδικά ως προς το "γιατί να αγοράσω" μπορεί να είναι και post σελιδας.

Μερικές απαντήσεις (από μένα για μένα) είναι:

-Γιατί μπορώ.

-Γιατί είμαι καμένος.

-Γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό.

-Γιατί δύο δεν είναι ποτέ αρκετά.

-Γιατί τρία δεν είναι ποτέ αρκετά.

-Γιατί είμαι καμένος (επαναλαμβάνομαι!!!!!!!! )

Τα laptops είναι σαν τα σουβλάκια, όσα περισσότερα τρως, τόσο περισσότερα θέλεις!!!!!!!!!!!! :) :D
 
Pooky-san, μάλλον ο φίλος μας αναφέρεται στην επέκταση εγγύησης! :)

Παρεπιπτόντως, συμφωνώ σε όλα στα ποστς του Phil & του Pooky!

Θα συμφωνήσω και με την επέκταση εγγύησης, εκτός αν είσαι do-it-yourself τύπος ή τεχνικός Η/Υ....

Εγώ, ας πούμε, δεν πήρα επέκταση εγγύησης, αλλά δε μου χρειάζεται... Ό,τι χαλάει στην εταιρία, εγώ το φτιάχνω, οπότε είναι kinda pointless να μη μπω σε αυτή τη διαδικασία όταν πρόκειται για το δικό ΜΟΥ laptop! :)

[edit] Εσύ, παιδί μου, είσαι εξίσου καμμένος με μένα! Της ιδίας συνομοταξίας! :) Να είμαστε γεροί, να ζουν οι εταιρίες από εμάς! :p
 
D@redevil είπε:
Θα συμφωνήσω και με την επέκταση εγγύησης, εκτός αν είσαι do-it-yourself τύπος ή τεχνικός Η/Υ....
..η απλα αγοραζεις το laptop με προοπτικη να την βγαλει ενα χρονο, και απο εκει και περα ασε το να σε εκπλησει! Δεν ειμαι θιασωτης των εγγυησεων, μιας και τιποτα δεν ειναι φτιαγμενο να λειτουργει για παντα. Οσο μου διαρκεσουν καλως.. αλλιως.. φρισμπι στον καδο και προτροπη για αγορα νεου! Το σημαντικοτερο πραγμα που θεωρω στα laptop ειναι οι εξωτερικοι δισκοι για αποθηκευση και backup. Εκει καταλαβαινω την οποια εξτρα αγορα και να δωσω και την προσωπικη μου γνωμη οτι τρεις εξωτερικοι πρεπει να ειναι το μινιμουμ σε ενα σπιτι, ανεξαρτητα ποσα laptop υπαρχουν.

Αλλα σιγουρα καποιος που απλα θελει ενα και μονο μηχανημα και δεν αρεσκεται σε αλαγες και αγορες, ισως η εγγυηση να του ειναι ζωτικης σημασιας.
 
Η τακτική σου, Phil, ακολουθείται από αρκετούς. Αλλά εδώ ακολουθώ την άλλη άκρη εντελώς.

Διότι, απλά, τα φορητά, είναι τα μόνα μηχανήματα που δεν αλλάζω και τα κρατώ όσο μπορεί παραπάνω. Πρόσφατα, το πρώτο μου φορητό, μπήκε στον τέταρτο χρόνο της ζωής του και συνεχίζει ακάθεκτο. Ένα μηχάνημα που αγοράστηκε πριν 3 χρόνια για τη πλάκα και μόνο, για να δω τι στο καλό βρίσκει ο κόσμος στα φορητά. Το παλιό μου Fyjitsu έχει αντέξει, αν και όσοι το πήραν μαζί μου τότε, (μιλάμε για το απόλυτα φτηνότερο μηχάνημα της εποχής με κατασκευή επιεικώς μέτρια) το έβγαλαν off λίγο καιρό μετά το χρόνο. Το μηχάνημα είχε ένα χρόνο εγγύησης και δεν σου δινόταν η δυνατότητα να πάρεις παραπάνω.

Τώρα, περιμένω την έλευση των i7 mobile, Windows 7 και DX 11 mobile GPUs για να κοιτάξω και πάλι φορητό. Φυσικά θα κοιτάξω για "Ελληνικό" μηχάνημα, Acer ή Dell, κλίνοντας περισσότερο προς Acer αυτή τη φορά. Φυσικά και θα πάρω και επέκταση εγγύησης.

BTW το πρώτο μου φορητό δεν έχει υποστεί ποτέ format, εννοείται πως προσέχω τα μέγιστα, ενώ η μπαταρία του κρατάει ακόμα μισή ώρα ενώ όταν ήταν καινούργιο έδινε 1 ώρα και 10 λεπτά. (Καταλαβαίνετε για τι μηχάνημα μιλάμε). Μέχρι να τα φτύσει θα λειτουργεί, (και έπειτα θα πάει στον κάδο ανακύκλωσης της περιοχής μου) . Το ίδιο και τα υπόλοιπα φορητά.

Τελειώνω με το να αναφέρω ότι είμαι οπαδός των cooling pads τα οποία και χρησιμοποιώ σε όλα μου τα φορητά. Στο netbook το pad είναι ιδιοκατασκευή από μένα τον ίδιο. (Άλλος ένας δρόμος που οδεύουμε σε διαφορετικό ρεύμα..... )
 
Ο,τι και να λέτε, εχουμε 4 Dell Latidude και τους κάνουμε ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ χρήση, δηλαδή σε 40+ βαθμούς με σκόνη και σαπουνέλαια. Εχουν ενα μοναδικό χαρακτηριστικό που δεν το έχω δει σε αλλα λαπτοπ. Το υλικό τους μοιάζει σαν να ειναι από σκληρό αλουμίνιο ενώ το πίσω μερος της οθόνης είναι πολύ σκληρό, και αυτό είναι καλό όταν έχεις την οθόνη κλειστή. Σε περίπτωση που ακουμπήσεις κάτι βαρυ επάνω της, δε θα βουλιάξει. Το ακριβώς αντίθετο, ας πούμε, συμβαίνει με τα HP. Περα απ'ολα αυτά, η επιλογή του καθενός από τους προλαλήσαντες (όπως και η δική μου, αν και η δική μου βασίζεται σε πιο αυστηρά πρότυπα λόγω επαγγέλματος), στηρίζεται σε καθαρα προσωπικές εμπειρίες, και βεβαίως ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ οι εταιρείες φτιάχνουν πολύ καλά λαπτοπ, ακόμα και τα "ελληνικά" λαπτοπς που ειναι στην ουσία κινέζικα (κάπου από κει χαμω τελοσπάντων). θεωρώ ότι το ζήτημα πλέον δεν είναι ποιό λαπτοπ θα αγοράσεις, αλλά ποιά ελληνική εταιρεία αντιπροσωπεύει καλύτερα τη ΧΨ κατασκευάστρια εταιρεία στο θεμα support.
 
Ο Ρίγανης τα είπε πολύ καλά.

Οι εταιρίες που κατασκευάζουν τα "Ελληνικά" είναι ως επί το πλείστον οι Compal, Clevo. Και οι δύο κατασκευάζουν φασόν για μεγάλες μάρκες (Dell, Acer και τα λοιπά) και κάνουν τρομερή δουλειά, ανάλογα βέβαια με τι θα ζητήσει ο εκάστοτε πελάτης.

Η Arima είναι ένας ακόμα μεγάλος κατακευαστής όπου τον τελευταίο καιρό έχει μειώσει πολύ το ποσοστό του, από τότε που έφυγε η Acer αλλά τη παλεύει με όχι και τόσο καλά μηχανάκια (τα φτηνά του εκάστοτε κατασκευαστή είναι Arima κατά πλειοψηφία).

Ακόμα υπάρχει και μια τούρκικη που μου διαφεύγει προς ώρας το όνομα, την οποία κάποτε πήγε να χρησιμοποιήσει το Πλ@1σιο και παρολίγο να βλαστημίσει την ώρα και τη στιγμή που πήρε αυτή την απόφαση. Ευτυχώς την έκοψε αμέσως.

Η Clevo σήμερα κατασκευάζει τα Turb0-X D0minus όπως και πολλά μοντέλα της Alienware. Η Compal κατασκευάζει και αυτή για τη Dell (κυρίως για τη σειρά Studio) και για πολλούς άλλους γνωστούς κατασκευαστές, όπως και την Acer. Ειδικά η σειρά Acer Aspire One και η σειρά MSI Wind είναι όλα κατασκευής Compal.
 
phil_vr είπε:
Εχει παγωσει καθως υπαρχει περιπτωση το Alienware να γινει εισαγωμενο Turbo kit για το αυτοκινητο pooky!! (απο την μια ακρη στην αλλη δηλαδη!) Ακομα σε διχαση ειμαι!
Τίθεται και ερώτημα;;;;

Την kitάρα στο μοτόρι!!! :)
 
Πίσω
Μπλουζα