υπολογιστές που "μιλάνε"

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.400
Αντιδράσεις
5.946
Εννοώ φυσικά τα περίφημα προγράμματα, αυτό που ήξερα εγώ, για Commodore 64, που κάνανε τεχνητή ομιλία. Θυμάμαι ακόμα, ]RE,]PI και κάτι νούμερα, και μετά say"retromaniax" και ο υπολογιστής έλεγε τη λέξη retromaniax! Φυσικά με απαίσιο ήχο, αλλά τότε μας φαινόταν κάτι από το μακρινό 2000! Επίσης σε PC είχα κάτι αντίστοιχο σε δισκέτα 5 1/4, και φυσικά τότε από το ηχειάκι της μητρικής, τότε στο εργαστήριο υπολογιστών στο ΤΕΙ Κοζάνης και η υπεύθυνη θύμωσε και μου πήρε τη δισκέτα! Θεός σχωρέστα τα ΤΕΙ, κλαψ, λυγμ. Επίσης πολύ εντυπωσιακά ήταν τα παιχνίδια που είχαν ομιλία, πχ impossible mission.
 
Πραγματι, οταν ημουν μικρος, κυριαρχουσε στους αδαεις ανθρωπους οτι ο υπολογιστης ειναι ενα ΑΙ εξαρτημα που σου μιλαει οπως στις ταινιες ΕΦ. Πρεπει αυτος να ηταν ο λογος που ηθελα τοσο πολυ υπολογιστη, και καλα για να εχω παρεα. Τελικα γνωριζονας καλυτερα τους υπολογιστες ειδα οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι.

Τελικα πρωτη φορα ακουσα τεχνητη ομιλια απο το Say της Αμιγκα και δεν εχω ιδεα για το αν υπηρχε κατι τετοιο σε αλλους υπολογιστες τοτε ή πιο πριν. Χρησιμοποιουσα αυτο το προγραματακι για να δω πως προφερονται καποιες λεεις που δεν ηξερα καλα στα αγγλικα και καναμε χαβαλε με αλλα παιδια βαζοντας τα ονοματα μας η βρισιες.

Το παιχνιδι Operation Stealth ειχε ομιλια σε αφηγηση και διαλογους που ηταν αρκετα κουραστικό. Συμφωνα με τη Wikipedia επροκειτο για πειρατικη εκδοση.
 
Πίσω
Μπλουζα