10 τραγούδια ή μουσικές που μας συγκινούν και θα μας συγκινούν (μέχρι δακρύων) πάντα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας paulochelao24
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κανένα τραγούδι δεν με κάνει να δακρύσω και αν εξαιρέσω το τραγούδι "Μάτια μου της Αλέξιας" που μου άρεσε όταν ήμουν πολύ μικρός....

1. Rainbow in the dark - Dio. Το πρώτο heavy metal τραγούδι που άκουσα στην ζωή μου κάπου στα 10 μου έτη. Η εισαγωγή και μόνο μου πρόσφερε ένα περίεργο, σχεδόν με ταξίδεψε σε έναν φανταστικό κόσμο, αίσθημα που δεν θα ξεχάσω ποτέ όσο ζω.

2. Planet caravan - Black Sabbath. Από την στιγμή που το άκουσα για πρώτη φορά ήταν σαν ένα ακουστικό σκοτεινό παραμύθι (αν και ομολογώ πως η διασκευή των Pantera μου αρέσει περισσότερο).

3. Bright eyes - Blind guardian. Καταπληκτικές heavy μελωδίες σε γρήγορο tempo και με την ιδιαίτερη υπέροχη δυναμική φωνή του Hansi Kürsch.

4. Hallowed by the name - Iron Maiden. Το πρώτο τραγούδι που άκουσα από Maiden και καρφώθηκε μέσα μου. Εξαιρετικά μουσικά όργανα και η φωνή του Bruce Dickinson αξέχαστη και άρτια για το συγκεκριμένο είδος. Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό.

5. Cyclops - Bruce Dickinson. Από τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του Dickinson το Balls to Picasso, ήταν το τραγούδι, που από τις πρώτες νότες σου δημιουργούσε ένα μυστήριο σχεδόν κινηματογραφικό αίσθημα.

6. Blood red skies - Judas Priest. Δύσκολα μπορώ να σκεφτώ ένα τραγούδι, που να σε κάνει να ανεβάζει στα σύννεφα και να σε κάνει να νιώθεις ζωντανός αλλά και δυνατός σαν πέτρα.

7. Harvester of sorrow - Metallca. Μια μουσική πανδαισία του heavy metal. Σχεδόν έπαθα σοκ όταν το άκουσα για πρώτη φορά.

8. Accident of birth - Bruce Dickinson. Όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτό το κομμάτι και γενικά τον δίσκο, ζήτησα από το κατάστημα που είχα αγοράσει το CD να μου το γράψει σε μια κασέτα γιατί ήμουν στο στρατό και είχα walkman. Ειδικά αυτό το τραγούδι είναι τόσο εμψυχωτικό που κάνει την φαντασία να καλπάζει.

9. Snakebite - Alice Cooper. Ένα τραγούδι που σε κάνει να νιώθεις μια έξαψη και να νιώθεις πιο ζωντανός από ποτέ με πολύ πετυχημένες μελωδίες που σου μένουν στο μυαλό για πάντα.

10. The scarecrow - Avantasia. Ένα τραγούδι που θυμίζει παραμύθι με τα έξυπνα riffs στην κιθάρα και τα φοβερά φωνητικά. Αλήθεια, τι παραπάνω θα μπορούσα να ζητήσω;

Άλλη μια δεκάδα:

1. Housemartins "Built"

2. Enya "Storms In Africa"

3. Cult "Black Angel"

4. Velvet Underground "Sweet Jane"

5. Romeo Void "A Girl In Trouble (Is A Temporary Thing)"

6. Tuxedomoon "A Piano Solo"

7. Wim Mertens "Struggle For Pleasure"

8. Men At Work "Maria"

9. Lucio Battisti "Anna"

10. Slowdive "When The Sun Hits"

Σε τυχαία σειρά:
  • Ξημερώνει Κυριακή
  • Σαββατόβραδο στην Καισαριανη
  • Πανσέληνος (Αλεξίου)
  • Μινοράκι (Αλεξίου)
  • Μη μου θυμώνεις μάτια μου (η εκτέλεση του Νταλάρα)
  • Γεννήθηκα (Ξυλούρης), το ακουγα μικρός στο γαλάζιο ντάτσουν των γονιών μου, το'χω συνδέσει με τον πατέρα μου που έφυγε στα 43 του.
  • Toy soldiers (Martika)
  • Old and wise (Alan Parsons)
  • Adagio in g minor(Albinoni)+ Adagio from concierto de aranjuez (Joaquin Rodrigo)
  • Που'ναι τα χρόνια (Νταλαρας)
  • Τα χρόνια της υπομονής (Βισση/Νταλαρας)
  • With or without you (U2)
Μπορώ να βάλω εκατοντάδες, αλλα αυτά είναι τα πρώτα που μού έρχονται στο μυαλό.

Επειδή τα τραγούδια "χάνονται" σε λίστα, θα βάζω YT links, μέχρι να φτάσω τα δέκα, σε εύλογο χρονικό διάστημα...

Μπήκα στο θέμα και θα μπορούσα να γράψω παρα πολλά για πολλούς και πολλές! Εστίασα όμως στην αγάπη που έδειξαν κάποιοι από εσάς στον αείμνηστο Gary Moore και θα προσθέσω το κατιτις μου εδώ!
Συγνώμη κύριοι...είναι δυνατόν να μην αναφέρατε τις live εκτελέσεις από το 1987 στην Στοκχόλμη των:
1) The loner (περίπου ένα τέταρτο "κιθαρικής πανδαισίας " (αδόκιμος όρος αλλά θα καταλάβετε γιατί όταν ακούσετε...)(*)
2) Empty rooms (ίσως ο καλύτερο σόλο του καλλιτέχνη και ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει ποτέ)
3) Parisienne Walkways (Αυτό το έχει και σε πολλές συλλογές που έχω βρει και δεν είμαι σίγουρος αν το είχε παίξει στην παραπάνω συναυλία)

Θα μπορούσα να βάλω και την extended εκδοση του still got the blues εδώ αλλά δεν θα το κάνω όχι γιατί δεν ήταν υπέροχη αλλά επειδή παραέγινε mainstream οπότε για μένα είναι λίγο σούπα!

Η συναυλία που σας αναφέρω είναι κατά την άποψη μου το peak του Moore και ήταν ανεπανάληπτη σαν ερμηνεία! Δυστυχώς όταν ήρθε στην Ελλάδα το 2009 και τον είδα live ήταν μεν πραγματικά πολύ καλός αλλά όχι τόσο όσο στα ντουζένια του! Βέβαια μόνο δυσαρεστημένος δεν έφυγα εκείνη την μέρα...τα δάκρυα στα μάτια μου που σχολίασε η παρέα μου ήταν ενδεικτικά του πως ένιωθα!!!

(*) To συγκεκριμένο υπάρχει και σε μια ακόμα ζωντανή ηχογράφηση που είναι λίγο καλύτερο ηχητικά αλλά δεν ξέρω που είχε γίνει οπότε σας αφήνω να το ψάξετε...Το βρηκα "Live at Hammersmith Odeon"

Τελευταία επεξεργασία:
Μα πως κατάφερα να ξεχάσω το Κάτι να γυαλίζει του Καζούλη.
Γιατί η Φανή; Δεν μπορείς να βάλεις όλα τα τραγούδια Rygar, κάποια τα θυμάσαι ξαφνικά και αργότερα. Εγώ έβαλα καμιά 100στή και θα μπορούσα να βάλω άλλα τόσα. Σταμάτησα όμως, γιατί σκέφτηκα πως δεν έχει νόημα –είναι αμέτρητα τα τραγούδια που αγαπώ και με συγκινούν. Τελικά, πάτησα τη δημοσίευση της ανάρτησης για τον κόπο μου. Αλλά θα επιστρέψω (προειδοποιώ). :D

Aγαπημένα Ελληνικά τραγούδια.

Είναι δύσκολο το θέμα με τέτοιου είδους λίστες. Και λίστα με 100,000 τραγούδια να κάνει κάποιος πάντα θα θυμηθεί και εκατό και βάλε ακόμη κομμάτια που ξέχασε να τα συμπεριλάβει

Πολύ ωραίο θέμα!

λατρεμένα τραγούδια

1. Κάποιο καλοκαίρι (Θάνος Καλλίρης)
2. Χωρίς εσένα (Στέφανος Κορκολής)
3. Δέκα μάγισσες (Γιάννης Σαββιδάκης)
4. Τι ήμουνα για σένα (Αντώνης Ρέμος)
5. Μην απορείς (Αντώνης Ρέμος)
6. Oι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο (Πυξ Λαξ)
7. Έρωτας ειναι θαρρώ (Γιάννης Πάριος και υιός Χάρης)
8. When I fall in love (Nat King Cole)
9. Wind of change (Scorpions)
10. Nostalgia (Yanni)

Θα προσθέσω και τα τραγούδια

-το Χριστινάκι (συνονόματη με τη μικρή πρωταγωνίστρια του τραγουδιού...πάντα με συγκινούσε αυτό το τραγούδι...)
-Άσπρα καράβια τα όνειρά μας
Και το τραγούδι "Ελένη" από την Αννα Βίσση...
Μάλιστα όταν είχα μαθει την ιστορία του τραγουδιού...με συγκινούσε ακομα περισσοτερο...που δεν ηθελα να το ακουω...

Τελευταία επεξεργασία:
Είναι δύσκολο το θέμα με τέτοιου είδους λίστες. Και λίστα με 100,000 τραγούδια να κάνει κάποιος πάντα θα θυμηθεί και εκατό και βάλε ακόμη κομμάτια που ξέχασε να τα συμπεριλάβει
Ακριβώς. Έχω θυμηθεί αμέτρητα τραγούδια , μετά το πρώτο μου ποστ, αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να λέμε , τα πρώτα που μας ήρθαν στο μυαλό...

Από το πιο αγαπημένο στο λιγότερο και φυσικά όλα στον SID του Commodore 64:

1. Tusker - Desert Tune

2. Tusker - Loader Tune

3. Cobra – Theme

4. The Great Giana Sisters - Menu Theme

5. The Vindicator! - Theme

6. Rastan - Theme

7. Robocop – Title Theme

8. Cybernoid II - Main Theme

9. Ghouls 'n' Ghosts - Theme

10. Target Renegade - Title Theme

The Snowman - Atari ST Demo
Από την animated ταινία του 1982, βασισμένη στο εικονογραφημένο βιβλίο του Ρέιμοντ Μπριγκς του 1978, Ο Χιονάνθρωπος...

Τι ήχο έβγαζε αυτός ο ST ρε συ....

Από το πιο αγαπημένο στο λιγότερο και φυσικά όλα στον SID του Commodore 64:

1. Tusker - Desert Tune

2. Tusker - Loader Tune

3. Cobra – Theme

4. The Great Giana Sisters - Menu Theme

5. The Vindicator! - Theme

6. Rastan - Theme

7. Robocop – Title Theme

8. Cybernoid II - Main Theme

9. Ghouls 'n' Ghosts - Theme

10. Target Renegade - Title Theme
Υπέροχη λίστα, αγαπημένα tunes όλα. Ξεχωρίζω το θέμα του Cobra, που το αγάπησα στον 64 από το πρώτο άκουσμα. Έχω γράψει γι' αυτό εδώ.

Μόνον οι Commodorαδες είναι σε θέση να εκτιμήσουν :D
Συμφωνώ...το sid ειναι φοβερό και το τιμάω συχνά στο playroom. Για την ...παλιοαμίγκα έχω βαρεθεί να τα γράφω στο παρελθόν. Άρα κάτι σκαμπάζω από τα μηχανήματα που αναφέρεσαι.
Απλά δεν καταλαβαίνω πως έβαλες στην ίδια πρόταση την λέξη ήχος και...st.
Νομίζω ότι μπορείς να πάρεις παρόμοια και σεβαστά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την λέξη ήχος και Amstrad ή spectrum 128 εναλλακτικά. :p :D

Μόνον οι Commodorαδες είναι σε θέση να εκτιμήσουν :D
40 χρόνια μετά οι χρήστες μιλάνε και συνεχίζουν να αποθεώνουν τις μουσικές του C64.

Θεωρώ πως η μουσική του C64 ήταν πιο συνδεδεμένη με την κουλτούρα των παιχνιδιών. O C64 υπήρξε το πιο δημοφιλές σύστημα για παιχνίδια τη δεκαετία του 80 και αρχές των 90s. Αυτό δημιούργησε μια μεγάλη κοινότητα χρηστών δημιουργών, όπου η μουσική του C64 έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας των παιχνιδιών. Κλασικές συνθέσεις όπως αυτές του Rob Hubbard ή του Martin Galway έγιναν θρυλικές και συνδέθηκαν άμεσα με την παιδική ηλικία πολλών ανθρώπων. Οι ήχοι και οι μουσικές του C64 έχουν μια μοναδική θέση στη μνήμη των gamers εκείνης της εποχής και συνεχίζουν να εμπνέουν σύγχρονους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, τα οποία συνεχίζουν να διασκευάζουν τις μουσικές του μέχρι σήμερα.

Mερικά μόνο παραδείγματα:

FastLoaders - Ένα νορβηγικό συγκρότημα που δημιουργεί ροκ διασκευές σε μουσικές παιχνιδιών του C64 και της Amiga.
C64 Orchestra - Μια ορχήστρα από την Ολλανδία που ερμηνεύει μουσικές από παιχνίδια του C64.
Kerekes 64Band - Ένα μουσικό project που αναπαράγει κομμάτια της μπάντας Kerekes χρησιμοποιώντας τον ήχο του C64.
8 Bit Weapon - Ένα συγκρότημα που δημιουργεί σύγχρονη μουσική χρησιμοποιώντας ήχους από τον C64, VIC20 και του Gameboy.
Machinae Supremacy - Μια σουηδική μπάντα που συνδυάζει heavy metal με chiptune, ενσωματώνοντας ήχους του C64 στις συνθέσεις τους.
Nordischsound - Γερμανός παραγωγός που δημιουργεί 8-bit chiptune μουσική χρησιμοποιώντας τον C64.
HVSC (High Voltage SID Collection) - Μια συλλογή που οργανώνει τη μουσική του C64 σε αρχείο, διαθέσιμη για ακρόαση και λήψη.
Commodore 64 Vinyl Tribute Volume 2 - Ένα άλμπουμ που περιλαμβάνει διασκευές μουσικών του C64 σε βινύλιο.
Remix64 - Μια κοινότητα αφιερωμένη στη διασκευή και αναπαραγωγή μουσικής του C64, με άλμπουμ και τραγούδια διαθέσιμα για ακρόαση.
C64 Orchestra στο YouTube - Βίντεο που παρουσιάζουν ζωντανές εμφανίσεις της C64 Orchestra, ερμηνεύοντας κλασικά κομμάτια του C64.

Ζητώ συγνώμη για την παρέκκλιση από το θέμα, paulochelao24.

Πίσω
Μπλουζα