10 χρόνια στο GRM

telonio

Retro PaTRi@RcH
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.487
Αντιδράσεις
2.294
Πριν λίγες ημέρες πέρασαν πλέον 10 χρόνια στο GRM. Δεν θα γράψω και εγώ ένα συνηθισμένο κείμενο μόνο για το πόσο ωραία πέρασα αυτά τα χρόνια στο φόρουμ και όλα τα καλά. Κατανοήστε εξ'αρχής πως τα γραφόμενα παρακάτω αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις.

Θυμάμαι πως το grm το είχα βρει ψάχνωντας να διαπιστώσω αν υπάρχουν online και άλλοι παλαβοί με τα ρετρό θέματα σαν εμένα. Έπεσα τότε λίγο μετά την γέννηση του φόρουμ από τον AEON τότε στο ellhnismos portal. Πόσοι ήμασταν τότε; Βγήκαμε για καφέ και γεμίσαμε δύο μικρά τραπέζια. Άπειρα θέματα προς συζήτηση, αξιόλογοι και ενδιαφέρον άνθρωποι ένας προς έναν. Σοβαροί χαρακτήρες που έφερναν μέσα από τη συζήτηση τις πιο χαρούμενες αναμνήσεις. Δεν έβλεπα την ημέρα να δω τα καινούργια θέματα και να συζητήσουμε παρέα με τα παιδιά.

Αναπολώ παλιά φιλαράκια-ρετρό μάχιμους αγωνιστές όπως οι shadowdancer2501, simonkey, xalia, keeper7k, aa+, stee, audiodee, amigos, phil_vr και ambu dare.

Η αλήθεια είναι πως το 2006 το grm ήταν ένα διαφορετικό φόρουμ. Σχεδόν σε τίποτα δεν θυμίζει το σημερινό με αυτό που ήταν αρχικά. Φυσικά ήταν λογικό να αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων και έτσι βρήκε αναγνώριση και συνεπώς πολλούς χρήστες. Τα θέματα για εμάς τα πρώτα μέλη τουλάχιστο από την πλευρά μου, μπορώ να πω πως αρκετές φορές αναμασάμε τα ίδια και ίδια. Σαφώς είναι νέα θέματα για τους νέους χρήστες δεν αντιλέγω. Από την άλλη πλευρά έχω δει μερικές φορές να συζητούνται τα ίδια θέματα όπως παλαιότερα, και προσωπικά τουλάχιστο, δεν ξέρω τι άλλο “ρετρό” έμεινε πλέον για συζήτηση. Βέβαια είμαι απλά εγώ.

Αξέχαστες στιγμές του φόρουμ από όλα αυτά τα χρόνια που αξίζουν να μνημονευθούν.

Ωραία φάση τότε που ήμασταν καμιά δεκαριά χρήστες με τον δίσκο.

Αξέχαστες φάσεις αλλά δυστηχώς λυπηρές, με τα άλλα φόρουμ που ξεπήδησαν τότε από χρήστες του grm, πως τα λέγανε να δεις; voyagers, mamouni και back2roots. Πριν αυτά διαγραφούν αφού παραδόθηκαν τα κλειδιά του grm από τον Χρήστο.

Η επιδρομή candy candy από τις ελάχιστες τότε θυληκές ρετρό παρουσίες του φόρουμ. Με τον αξέχαστο χωροφύλακα Ηρακλή αλλά telamonas stokos, να μας απειλεί με μπάνια και ντουζ με κρύο νέρο. Όντως, ήταν ο λόγος που τελικά δεν ανοίξαμε το thread για τα ρετρό προφυλακτικά σε επίθεση για το thread ρετρό σερβιέτες.

Αλήθεια εκείνο το thread του Κωνσταντίνου “Παρασκευή και 13 οι δικές σας ιστορίες” που στο καλό είναι; Μα τον Τζέισον..

Εκείνες τις καταραμένες ημέρες κόλασης του Ιουλίου το 2007. Τότε που καιγόταν η Πάρνηθα από άκρη σε άκρη και την έντονη συμπαράσταση που μου προσφέρατε για να μεταφέρω στα τμήματα πυρόσβεσης.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω το τηλεφώνημα που έπεσε εκείνο το μεσημέρι και την κυριολεκτική καταδρομή στην αποθήκη με τα arcades στο Ρέντη.

Το project των pixel με τι ρυθμό είχε ξεκινήσει και τα σύντομα review του αγαπητού και μεγάλου Amstradακια Bασίλη σε καθέ ένα από αυτά.

Τον Πάνο που στις αρχές έγραφε ακατάπαυστα greeklish (δικαιολογημένα δεν ήταν κανόνας τότε).

Τότε στις αρχές που γίναμε εμείς εξώφυλλο στο pixel, εκείνο το απόγευμα στην δεύτερη συνάντηση στην καφετέρια στην πλατεία Εξαρχείων. Ακόμη έχω αυτό το poster να το ποστάρω;

Εκείνη την νύχτα που ήρθε στο σπίτι μου με το αμάξι του αυθημερών ο μουρλός ο teflon και έκανε 400 χλμ από την Ελασσόνα, για να πάρει το arcade που του είχα χαρίσει και πάλι πίσω.

Tην ημέρα που πούλησα στο grm χωρίς να το σκεφτώ τις 16 κονσόλες nintendo και τις 8 κονσόλες sega που είχα (μαζί με της sony).

Το review που έκανα για το shadow of the beast και τα σχόλια για τη σύντομη φανταστική μυθιστορηματική εισαγωγή που έγραψα.

Τα review που γράψαμε μαζί με τον αγαπητό φίλο Ηλία (alucard).

Αξέχαστος και ο ακμάκας. Τότε πριν δημιουργηθούν τα στρατόπεδα και ανοίξει το άλλο site o Γιώργος. Τότε πριν γίνει μπάχαλο το φόρουμ στο παραβάν.

Την μοναδική φορά που κατέβηκα Πάτρα εκείνο το καρναβάλι και γνώρισα το φιλαράκι τον Dino. Και εκεί που ήμουν σίγουρος πως θα μου ερχόταν με τα χρώματα του πολέμου wwf στη μούρη.

Μια φορά που γνώρισα από κοντά και τον αδεφλό μυρμηγκοφάγο. Τελικά δεν έχει μεγάλη μπλε μύτη όπως φανταζόμουν.

Τον φίλο Γιάννη (amigos) που γνωριστήκαμε μέσω του grm και τελειώσαμε co-op το gears of war στο 360 μέσα σε δύο ημέρες.

Και ποιός παλιός μπορεί να ξεχάσει τον Γιωργάρα, τον πανσυμπαντικό pooky1 και τα post έξω καρδιάς; Πάω στοίχημα πως τώρα θα πολεμάει στη Συρία με lightsaber.

Tις πρώτες συναντήσεις για καφέ στην πλατεία εξαρχείων και μετά τα σουβλάκια που ακολουθούσαν.

Την κίνηση που είχαμε κάνει για να μαζέψουμε γραφική ύλη για τα Ελληνόπουλα της βορείου Ελλάδος. Τα πράγματα τα πήγαμε ένα πρωί εγώ ο Κωνσταντίνος και η χουανίτα. Αφού μας ευχαρίστησαν θερμά μας κάλεσαν και σε συγκέντρωση φαγητού, που ευχαρίστησαν το grm μέσα σε 500 ανθρώπους και βάλε.

Την ημέρα που πούλησα το nomad μέσω του φόρουμ στον Maxouli και μετά από μια εβδομάδα του κάηκε βγάζοντας καπνό. Τόσα χρόνια έχουν περάσει ακόμη το σκέφτομαι και λυπάμαι.

Η τιμή που μου έκανε το grm σαν επίτημο μέλος (αλλά για μία και μόνο φορά επειδή ήμουν εγώ ο telonio ακριβώς όπως μου χαρακτηρίστηκε με πμ) να παραμείνει το review μου για το dragon ninja και μην συγχωνευθεί με το αντίστοιχο του χρήστη stan.

Συμπληρωματικά σχόλια.

Τα fanboys δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από εδώ. Οι απόψεις είναι απόψεις όπως και να το κάνουμε, δεν λέω. Η επίθεση κατά μέτωπων σχετικά με μια εταιρία ή κονσόλα από μερικούς χρήστες λες και παίρνουν ποσοστά, από κάποιο σημείο και πέρα μοιάζει τουλάχιστο γελοία αν όχι παιδιάστικη συμπεριφορά. Βέβαια ο τρόπος που σκέφτεσαι και επικοινωνείς με τους ανθρώπους γύρω σου ή online είναι και θέμα χαρακτήρα. Ναι το γουστάρεις με χίλια και βάλε, το καταλαβαίνω και πολύ καλά κάνεις, αλλά μην προσπαθείς να με πείσεις πως η Commodore έβγαλε τους καλύτερους υπολογιστές του σύμπαντος και όλα τα άλλα είναι απλά σκουπίδια. Ενώ μάλιστα ενοχλήσε παραδειγματικά και αποποιείσε κατηγορηματικά κάθε ευθύνης πως είσαι βαμμένος μέχρι το κόκκαλο. Σταμάτα επιτέλους να μασάς τις δισκέτες της Amiga βρε παιδί μου, σου κάνουν κακό αυτά τα 880kb.

Το ότι για κάποια άτομα το post counting είναι σημαντικό για κάποιους το δέχομαι. Για μια στιγμή όμως φανταστείτε μόνο να λειτουργούσαν εξʼαρχής όλοι με αυτό το τρόπο, δηλαδή να ποστάρει ο καθένας ένα post κάθε ημέρα ή απλά να ποστάρει εικόνες στη σειρά χωρίς σχόλια. Πηγαίνετε ακόμη πιο παλιά και σκεφτείτε όλα αυτά τα pixel και τις βαβούρες που σκανάραμε. Φανταστείτε να σκάναρα και να πόσταρα εγώ και οι άλλοι μία σελίδα κάθε ημέρα. Για να σας προλάβω δεν είναι κακό, δεν κρεμάω κανέναν, αλλά πιάνεται το σκεπτικό μου έτσι δεν είναι;

Eπίσης πόσοι είναι εδώ και θυμούνται πόσα post χάθηκαν στις παλιές μυθικές μεταβάσεις; Προσωπικά έχασα περισσότερα από 500 post, αλλά ποιός νοιάζεται μωρέ; κάθομαι εδώ για την παρέα όχι για τον αριθμό των μυνημάτων λες και είναι μετοχές. Στις αρχές υπήρχαν πολλά threads άσχετα με αυτό που πραγματεύεται το φόρουμ. Σημαντικά αλλά άσχετα.

Από τα παλιά μέλη βλέπω συχνά τον Κωνσταντίνο (exetlaios) και τον Τάσο (omenforever). Καμιά φορά στο τόσο μπορεί να δω και τον Μάνο. Πρόσφατα συνάντησα και τον maxouli σε μια εκδήλωση.

Δυστηχώς έχω πάρα πολύ καιρό να δω από κοντά τους παρακάτω φίλους . Τον Ηλία (alucard) τον Νίκο (rygar), τον Βασίλη (billy) και τον Ηρακλή. Τον γιατρό τον έβλεπα που και που μέχρι να την κάνει για έξω. Με τα παιδιά Αντώνη και Πάνο ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.

Με όλα τα παραπάνω όπως καταλάβατε που και που να ποστάρω κάτι πλέον στο grm. Όχι δεν με χάλασε τόσο η τελευταία αλλαγή του φόρουμ. Πάντως το αρχικό μπλέ ήταν το καλύτερο για εμένα, πιο φινετσάτο, αλλά εντάξει πάει πέρασε προ πολλού. Όμως να, μα την παναγιά, με αυτό το ρημάδι το όριο των 10 δευτερολέπτων κάθε φορά που κάνω διπλό κλικλ στα νέα μυνήματα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και αδυνατώ να το χωνέψω. Κάποια στιγμή είχα να μπω στο φόρουμ για κάνα 7μηνο. Όταν γύρισα πολλά είχαν αλλάξει νέοι χρήστες, πολλοί moderators και admin που δεν γνώριζα, αυστηρό moderation παντού και πολλά χαμένα threads του παρελθόντος. Το wiki μεγάλη κίνηση που τα άτομα που ασχολήθηκαν αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τίποτα από αυτά δεν με χάλασε και δεν είδα με κακό μάτι, απλά μου φάνηκαν πολύ διαφορετικά από ότι είχα συνηθήσει. Εν τέλει το grm είναι μια μικρή ψηφιακή κοινωνία με όλα χαρακτηριστικά, ενός μικρού χωριού. Με τα καλά και τα κακά, τα όμορφα και τα άσχημα. Τουλάχιστο έτσι ήταν κάποτε, πριν δέκα χρόνια.

Και ξέρω μην σε ανυσηχεί, σε τρώει το χέρι σου ώρα τώρα να γράψεις μια δικαστική και ίσως ταυτόχρονα ελαφρώς απολογητική παράγραφο για αυτά που έχω γράψει παραπάνω, και βεβαίως λόγο του χρήσματος που έχεις, αλλά σε διαβεβαιώνω απόλυτα πως πλέον αγνοώ τα πάντα από τότε που ήρθες εδώ.

Τέλος εύχομαι σε όλους από τον πρώτο χρήστη μέχρι τον τελευταίο να είστε καλά πάνω από όλα. Στο φόρουμ το ίδιο (αν μπορώ να το ευχηθώ αυτό) να έχει γερές βάσεις για να φιλοξενεί ζεστά και να ξυπνάει τις ρετρό αναμνήσεις των νέων μελών με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Ευελπιστώ για μια ακόμη συνάντηση με τους γνωστούς φίλους του φόρουμ σύντομα, αφού η ζωή μας τα κάνει όλα πιο δύσκολα σε επίπεδο mayhem.

Τα παραπάνω γραφόμενα αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις και τον τρόπο που βίωσα το GRM από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας. Πριν αποκτήσει τα τόσα μέλη που έχει σήμερα, πριν τους σημερινούς admins και moderators και πριν από τα τόσα threads.

Με αγάπη προς όλους,

(αν σας έσπασα τα νεύρα σγχωράτε με, είναι από την φύση μου)

telonio
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εισαι κεφαλαιο στη κοινοτητα και εχεις και ωραια "πενα" βρε μπαγασα! :)

Παμπολες φορες εχω αναπολησει πολλες απο τις τρελο φασεις που μας θυμησες!!

Πολλακις εχω εκφρασει την επιθυμια να βρεθουμε η "παλια φρουρα" για εναν ρημαδοκαφε! Νομιζω οτι αν δωσεις ενα χερακι, ισως φιλοτιμησουμε καμποσους ;)

Προσωπικα ποτε δεν εκανα ξεπαρεου καποιον που δεν ποσταρει πλεον στο φορουμ!!! Αν ειναι δυνατον να υπαρχουν τετοια μυαλα μετα απο τοσα χρονια τριβης με τις δικτυακες κοινοτητες.
 
Πολύ ευχαρίστως φίλε μου Πάνο και θα δώσω. Πάντως ο Τάσος μένει στην Τρίπολη και ο amigos πήγε μόνιμα στην Επίδαυρο χρόνια τώρα.
 
Πολύ όμορφο και συγκινητικό το αφιέρωμα σου telonio!
tinysmile_grin_t.png


Το Retromaniax.gr έχει τεράστια ιστορία μεσα στα τόσα χρονια ύπαρξης του!

Για μένα το GRM ήταν το πρώτο φόρουμ που γράφτηκα (2008) και κρατάει μέσα του τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου!

Πέρα απο τις αναμνήσεις μου και την νοσταλγία μου για εκείνη την ανέμελη εποχή, κρατάει μέσα του και άπειρες όμορφες στιγμές απο συναντήσεις με τα μελη του.

Ε λοιπόν, ξέρεις κάτι...

Το αγαπώ αυτό το φόρουμ (στο σύνολο του) κατα κάποιο τρόπο σαν να είναι άνθρωπος.. Τουλάχιστον έτσι το νιώθω εγώ!

Ίσως για αυτό και με την πάροδο και του χρόνου άθελα μου να υπήρξαν επιπολαιότητες σε κάποιες φάσεις.. Όπως συμβαίνει άλλωστε και στην πραγματικότητα με τις μακροχρόνιες σχέσεις όταν περνάνε διάφορες φάσεις και δοκιμάζεται η σχέση αυτή στον τομέα της αγάπης μεταξύ τους.

Πιστεύω όμως ότι αυτό που αγαπάμε πραγματικά ΠΟΤΕ δεν το ξεχνάμε ειδικά όταν είναι κομμάτι σου..όπως είναι πια και το GRM. :)

Πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή αν γίνει συνάντηση να τα ξαναπούμε απο κοντά παλιά και νέα μελη.

Χρόνια πολλά Retromaniax.gr!

 

 


Να είστε όλοι καλά!


 

 


Βαγγέλης
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραία(καλογραμμένη)ως κείμενο η αποτίμηση,ενδιαφέρουσα τόσο ως προς την γραφή της αλλά λόγω και του περιεχόμενο (μάθαμε ορισμένα πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε).
 
Ο telonio είναι γνήσιος retromaniac, καθώς επίσης και ιστορία αυτού του forum. Αυτή είναι η αλήθεια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To πρωτο response με το που γραφτηκα ηταν απο τον Μαριο,ηταν μια απαντηση σε ερωτηση του στυλ "Ποιος μπορει να βοηθησει εναν νεο στο πως κανουν quote " η κατι τετοιο,lol.


Xρονια πολλα!
 
Επικό post από τον telonio! :thumbup:

Με γύρισε κι εμένα πολύ πίσω...

Μάριε, τα reviews σου αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά σου στο GRM, έχουν γράψει ιστορία!!!

telonio είπε:
Την μοναδική φορά που κατέβηκα Πάτρα εκείνο το καρναβάλι και γνώρισα το φιλαράκι τον Dino. Και εκεί που ήμουν σίγουρος πως θα μου ερχόταν με τα χρώματα του πολέμου wwf στη μούρη.
Περίμενα κι εγώ να δω έναν 35άρη που έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να ασπρίζουν τα μαλλιά του και βλέπω ένα αψηλό παληκάρι, σαν τα κρύα τα νερά!!! :D

Αν και δε μπορέσαμε να τα πούμε για ώρα, ήταν χαρά μου και τιμή μου που σε γνώρισα και έχω την αίσθηση οτι είσαι και ο μοναδικός retromaniac που έχω βρεθεί face 2 face...

:)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το τελευταίο διάστημα είμαι υπερβολικά απασχολημένος, πηγμένος από το πρωί μέχρι το βράδι, και που και που διαβάζω

ελάχιστα ως επισκέπτης όχι μονο εδώ αλλά και σε κανά δυο αλλα σάιτς που έγραφα συστηματικά. Οπότε Μάριε εξαιτίας σου εκανα login, και κυρίως αφορμή αποτέλεσε το πιο κάτω:

telonio είπε:
Ποτέ δεν θα ξεχάσω το τηλεφώνημα που έπεσε εκείνο το μεσημέρι και την κυριολεκτική καταδρομή στην αποθήκη με τα arcades στο Ρέντη.
Οπως λένε και οι αμερικάνοι, been there done that, ή αλλιώς "ήμουν κι εγώ εκεί". Στο προφίλ μου έχει φωτογραφίες από 2 πλακέτες, Ταμπλ Ντράκον και Μπούμπλε Μπούμπλε. Η καμπίνα κοσμεί το σαλόνι μου.

Να'σαι καλά φίλε. Είσαι από τα ΚΑΛΑ παιδιά εδώ μέσα.
 
και μενα με χαλασε λιγο η αλλαγη με το νεο φορουμ. Θεωρω οτι ειναι πιο δυσχρηστο.

Οσο για σενα Μαριε, οτι και να πω ειναι λιγο. Εισαι απο τους λιγους που βοηθανε και ειναι προθυμοι να "δωσουν" γνωση σε αλλους συμφορουμιτες. Να μην πω και για τις δισκεττες του Αμστραντ...

Με λιγα λογια, εισαι ενας θαυμασιος χρηστης/ανθρωπος που μακαρι να σε γνωριζα και απο κοντα.
 
alucard Μήπως ψήνεσαι για μια ακόμη συνεργασία;

Aardvark Πως το θυμάσαι αυτό βρε θηρίο;

Dino Εσύ έκανες την αρχή με τα γραφικά review φίλε μου, εγώ απλά ζήλεψα!

Rygar Νίκο θυμάσαι; Πολύ πράμα μέσα σε αυτή την αποθήκη. Ακόμη λαμβάνω πμ αν γνωρίζω που έχει καμπίνες.

perlastar thanks

wrathchild Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
alucard Μήπως ψήνεσαι για μια ακόμη συνεργασία;

Aardvark Πως το θυμάσαι αυτό βρε θηρίο;

Dino Εσύ έκανες την αρχή με τα γραφικά review φίλε μου, εγώ απλά ζήλεψα!

Rygar Νίκο θυμάσαι; Πολύ πράμα μέσα σε αυτή την αποθήκη. Ακόμη λαμβάνω πμ αν γνωρίζω που έχει καμπίνες.

perlastar thanks
 
Η δουλειά ήταν πάντα πολυ καλή, συνεπώς δεν μπορεί κάποιος να πει όχι ;)
 
telonio είπε:
Dino Εσύ έκανες την αρχή με τα γραφικά review φίλε μου, εγώ απλά ζήλεψα!
Και τα πήγες ακόμα παραπέρα, με την καταπληκτική πένα σου και το γενικότερο "στήσιμο"... :thumbup:
 
Εξαιρετικός Μάριε, όπως πάντα!

Τώρα τι να γράψω και τι να πω ο καψερός...

Τον δίσκο τον είχα για λίγο κι εγώ (μέσω akmaka)...κι εγώ έχω επιθυμίσει πολλά από τα παιδιά που τα λέγαμε παλιά και ειδικά εκείνον τον γιατρό που μας την έκανε για χώρες μαγικές, μακρυνές κι ονειρεμένες.

Το νεο look με "αγρίεψε" κι εμένα κομματάκι :p :D

Ορίστε μας...τώρα συγκινήθηκα ωρέ... :D
 
Φιλε Omen! Long time no see!
 
DINO είπε:
Περίμενα κι εγώ να δω έναν 35άρη που έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να ασπρίζουν τα μαλλιά του και βλέπω ένα αψηλό παληκάρι, σαν τα κρύα τα νερά!!! :D
Α να γεια σου....κι εγω ετσι την πατησα,στην περιβοητη gaming μαζωξη. :D

Μαριε...

Σου ευχομαι να συνεχισεις για παρα πολυ καιρο ακομα να κοσμεις την ρετροκοινοτητα

με την διακριτικη - και ευστοχη οποτε χρειαστει - παρουσια σου! :)

t3413.gif
"]
t3413.gif
[/url]
 
Γιώργο εσύ είσαι από τα πρώτα μέλη κυριολεκτικά του grm. Σε ευχαριστώ από την πλευρά μου που μοιράζεσαι όλα αυτά τα χρόνια τις γνώσεις και το πάθος σου για τα αγαπημένα arcades.

Τάσο έπος αδελφέ, θα τα πούμε σύντομα από κοντά.

Σταύρο σε ευχαριστώ φίλε για τα καλά σου λόγια και ελπίζω να τα πούμε σύντομα σε άλλη μία ρετρο-συνάντηση.

Εξαίρετα παιδιά όλα, εσείς που δίνεται ζωή στο grm και το πλουτίζεται με τις γνώσεις σας.
 
Πίσω
Μπλουζα