10 +3 Ιαπωνικά παιχνίδια που πρέπει να δουν οι Fans. Τhe B-List!

Scatman

Retro Member
Joined
28 Σεπ 2012
Μηνύματα
205
Αντιδράσεις
9
Πολλοί θυμούνται το Saturn ως μία απλή μαύρη κονσόλα που την περίοδο των '90s επισκιάστηκε απ'το PS1 λόγω της μικρής βιβλιοθήκης παιχνιδιών τoυ κι επειδή δε μπορούσε να αποδώσει σωστά τα 3D γραφικά... Αυτό που δε γνωρίζει όμως ο περισσότερος κόσμος είναι ότι το Saturn στα χρόνια κυκλοφορίας του κατάφερε να αποκτήσει περίπου 1000 τίτλους στο ενεργητικό του ... που δυστυχώς (πάλι), τα περισσότερα περιορίστηκαν στην αγορά της Ιαπωνίας.

Η λίστα που ακολουθεί επικεντρώνεται σε Ιαπωνικές αποκλειστικά κυκλοφορίες. Οι προτάσεις ξεφεύγουν απ'τις καθιερωμένες - κλασσικές κι επιπλέον δεν απαιτούν γνώσεις Ιαπωνικών για να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους.

Ακόμη, απέφυγα να αναφέρω παιχνίδια που συναντάμε στα arcades (άρα δεν προστέθηκαν τα περίφημα 2D action/Fightings κτλ ~υπάρχει το ΜΑΜΕ εξάλλου γι'αυτά) ή άλλο σύστημα εποχής-γενιάς, μα κυρίως προσπάθησα οι τίτλοι να καλύπτουν διαφορετικά genres-είδη.

(1.) Crows - The Battle Action

ή αλλιώς το Double Dragon του Saturn. Βασίζεται σε ομώνυμο comic και παίζεται όπως τα περισσότερα 2D beat 'em ups. Η λίστα με τους διαθέσιμους χαρακτήρες μεγαλώνει όσο προχωράτε.



Shinrei Jusatsushi Taroumaru


Όποιος ξεκινά να ασχολείται με Imports στο Saturn, πέφτει ΠΑΝΤΑ πάνω σε αυτό το υπέροχο παιχνίδι. Οι φίλοι του Shinobi, οφείλουν να του ρίξουν μία ματιά.

http://www.youtube.com/watch?v=mefXJwcFnGY

Keriotosse!


Είναι από αυτά τα party-fighters που έγιναν πολύ της μόδας τα επόμενα χρόνια. Συμπαθητικό για Multiplayer.

http://www.youtube.com/watch?v=ZW9qLQ84P4k
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιος Scatman!

Η ειδικοτητα σου στο Saturn και στα JRPGs ειναι γνωστη στους "κατοικουντες την ρετροκοινοτητα" και χαιρομαι που μας βρηκες
 
Like! Ωραίος φίλε μου.!
 
Ευχαριστώ παιδιά.

Wally απορώ τόσα χρόνια πως μου είχε ξεφύγει αυτό το site. Τελείως απαράδεκτος! :)

EDIT :

Χαιρετώ τον Nemo :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαλως ηλθες κι απο εδω Scatman.
 
Ενδιαφέρουσα λίστα. Και με την ευκαρία καλώς σε βρήκα ΚΑΙ σ' αυτό το forum. :p Παντώς το θεωρώ μεγάλο άδικο που το Saturn στην δυτική αγορά δεν είχε την ίδια υποστήριξη με την ιαπωνική αγορά. Ένα άλλο παιχνίδι που θα πρόσθετα στην λίστα είναι το Super Tempo, sequel του Tempo για το 32X (ένα υπέροχο παιχνίδι που βγήκε σε λάθος κονσόλα). Από τα πιο όμορφα 2D platforms που 'χω δει σε 32-bit κονσόλα.

 
Πίσω
Μπλουζα