11 χρόνια Retromaniax!

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
568
Απίστευτο, έτσι? 11 ολόκληρα χρόνια! Δηλαδή όταν ξεκίνησε το φόρουμ, όλοι είμασταν 11 χρόνια νεώτεροι! Κάποιοι στο μεσοδιάστημα παντρεύτηκαν κι έκαναν παιδιά.

Είναι πολλά τα χρόνια, (Άρη) και κάθε χρονιά που περνάει, γινόμαστε όλο και περισσότεροι (οι Retromaniacs!), με ακόμα περισσότερες αναμνήσεις κι ακόμα περισσότερο εθισμό! :)

Αυτή τη φορά, είπαμε να κάνουμε ένα flashback. Δηλαδή, τώρα συζητάμε το Ας θυμηθούμε (ξανά) τα παλιά Computer Shops... και τα

Retro KTEΛ. Χαλβαδιάζουμε ακόμα τα Playmobil. Τα δικά μας (ΟΧΙ στα κουτιά τους) και βλέπουμε τη διαχρονική Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965), ενώ ψάχνουμε να βρούμε Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος). Έχουμε κόσμο που νοσταλγεί live στο Facebook και ακολουθεί twittaροντας - σημεία των καιρών, βλέπετε! Ακόμα μαζευόμαστε σε συνταντήσεις για καφεδάκι, φαγάκι και ρετροκουβεντούλα (γίναμε και παρέα πλέον - πού να ξεκόψεις? :D ) και λαχταράμε πώς και τι το Κοπή τη πίτα να δούμε τα "ξενιτεμένα" μέλη μας. Και όλα αυτά εν έτει 2017!

Για κάθε έναν χρόνο, ξεχωρίσαμε τα θέματα που ήταν το "trend" του Ιανουαρίου του 2006, που τράβηξαν την προσοχή σας (ενίοτε και τη δική μας!), άναψαν τα αίματα (με την καλή και την κακή έννοια! :p ), μας έκαναν να νοσταλγήσουμε (και να ζηλέψουμε!) κι έχουν ξεχωριστή θέση στην ιστορία του φόρουμ. 11 χρόνια = 11 θέματα το ένα πιο χορταστικό από το άλλο. Διαβάστε τα, ξαναθυμηθείτε τα και -γιατί όχι?- σχολιάστε τα, να δούμε αν με τα χρόνια αλλάξατε γνώμες! :D

  1. 7-1-2006 και το ερώτημα της ημέρας ήταν αν "ψήνεστε" για Amiga emulation! Ναι, είπατε? Τότε το θέμα του WinUAE είναι μονόδρομος! 9 σελίδες όλο κάψιμο!
  2. Είστε από αυτούς που δεν τους "έκατσε" ένας amstrad όταν ήσασταν μικροί (καλή ώρα!)? Τότε τσιμπήστε emulators! 2 σελιδούλες μια μικρή λίστα με Amstradoemulators, που μπορείτε να τη μεγαλώσετε άφοβα! Το ημερολόγιο του server έδειχνε 22-1-2006 όταν ξεκίνησε αυτό το θεματάκι που φιλοξενείται μέχρι και σήμερα.
  3. Κι επειδή όταν τελείωνε το παιχνίδι, άνοιγε η τηλεόραση για παιδικά, πείτε μου ποιος δε θυμάται τη Μάχη των Πλανητών (ομάδα Τζι)? 30 χορταστικές σελίδες, που τον Ιανουάριο του 2006 ήταν από τα πιο hot topics ever! :)
  4. Για όσους συγχύστηκαν που σταμάτησε η Μάχη των Πλανητών, ήρθε το Διαστημόπλοιο Αργώ να ξεσηκώσει την παιδική φαντασία μας! Ο καταπληκτικός Βασιλομανώλης (κατά κόσμον billy) ανοίγει το θεματάκι αυτό για να πνίξουμε τον καημό μας! Φυσικά στις 15-1-2006 - μόλις μια μέρα μετά από τη Μάχη των Πλανητών!
  5. Μια μέρα μετά (16-1-2006) ο φίλτατος Billy (που είχε πάρει "φωτιά") άνοιξε ένα από τα πιο διαχρονικά θέματα του φόρουμ: την Οδύσσεια του Διαστήματος! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και βουτήξτε σε 15 απολαυστικές σελίδες!
  6. Aφού είμαστε στο κλίμα, μια ακόμη σειρά - θρύλος (από αυτές που πρέπει να δει κάθε retromaniac που σέβεται τον εαυτό του!) το Battlestar Galactica κάνει το ντεμπούτο της στο φόρουμ! Όλα αυτά στις 9-1-2006...
  7. Και επειδή οι οπαδοί του Sinclair είναι κρίμα, emulation και γι' αυτούς: Spectaculator, ZX32 κτλ, το αντίστοιχο θεματάκι που ανοίχτηκε 15-1-2006!
  8. 7-1-2006 και ξεκινάει η φιλόδοξη προσπάθεια (που συντηρείται ακόμα και σήμερα) του σκαναρίσματος των τευχών του Pixel (και άλλων ρετροπεριοδικών). Δε θέλουμε να αναφερθούμε ονομαστικά, αλλά υπήρξαν πάρα πολλοί άνθρωποι που προσφέραν ανιδιοτελώς το χρόνο τους και τα σκάνερ τους για να μπορούμε να τα χαιρόμαστε. Είτε είναι ακόμα στην παρέα μας, είτε όχι, μας έχουν δώσει έναν πολύτιμο θησαυρό και τους ευχαριστούμε γι' αυτό! 42 γεμάτες σελίδες που δείχνουν την απήχηση που είχε αυτή η κίνηση με τον τίτλο: "Προς επίδοξους εθελοντές".
  9. Μόλις 2 μέρες αργότερα, ολοκληρώνεται η ανάρτηση του πρώτου Pixel δια χειρός billy! Το ιστορικό τεύχος 14 δίδεται στη δημοσιότητα του φόρουμ!
  10. Ρετρό κόμιξ και περιοδικά, που έμελλε να γίνουν ολόκληρο υποφόρουμ ξεκίνησαν με δειλά βήματα σε ένα φόρουμ, που ακόμα εξερευνούσε τα όρια της απέραντης ρετροσύνης! Από τα πρώτα κόμιξ, το Camelot 3000: Πολύ καλό και ποιοτικό κόμικ !! αναρτάται στις 14-1-2006 και το ταξίδι προς τις αναμνήσεις ξεκινά...
  11. Για το ενδέκατο θέμα, θέλησα να κρατήσω κάτι που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα: τους Ντιουκς. Ο στρατηγός Λη και οι απίθανοι Ντιουκς ήταν μεγάλη αδυναμία του πατέρα μου και βλέπαμε μαζί τη σειρά. Τα χρόνια περνάνε και την ξανασυναντώ μπροστά μου με το που γράφομαι στο φόρουμ (το 2008). Καταβροχθίζω 8 σελίδες που μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια και κάθε φορά, μου φέρνουν στο μυαλό τις ίδιες αναμνήσεις. 14-1-2006 η ημερομηνία που ξεκίνησε το θέμα!



Το πιο σημαντικό πράγμα στην ιστορία του φόρουμ, είστε εσείς! Τα μέλη! Εσείς φτιάξατε αυτό το χώρο, χτίσατε κομμάτι-κομμάτι τις αναμνήσεις και κάνετε καλύτερο αυτό το χώρο! Μας στηρίζετε, μας ενθαρρύνετε και μας εμπνέετε. Στέκεστε δίπλα μας, ακόμη κι όταν κάτι πάει στραβά. Κι αυτό, είναι ανεκτίμητο!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς 11 χρόνια τώρα κι ελπίζουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Χρόνια πολλά στο φόρουμ - δηλαδή, χρόνια σας πολλά! :)

Kambia

D@redevil

Wally

Shock
 
Χρόνια πολλά κ Καλή Χρονιά!!! Θα ήθελα πραγματικά να συγχαρώ τόσο τους διαχειριστές όσο κ τα μέλη για την όλη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα κ εύχομαι να συνεχίσετε έτσι δυναμικά. Σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω για το forum μιας κ που σαν μέλος ούτε πολύ μεγάλη συμμετοχή έχω ούτε κ έχω προσφέρει κάτι το αξιόλογο αντιθέτως έχω κερδίσει. Μέσα από το forum μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω γνωριμίες με πολύ καλά παιδιά , να μοιράζομαι την τρέλα μου μαζί τους να βλέπω συλλογές μελών από playmobil, videogames, επιτραπέζια, περιοδικά ή κ γω δεν ξέρω τι άλλο κ να λέω στον εαυτό μου κάθε λίγο ααα αυτό το είχα ή τότε το ήθελα ή παίζαμε με τους φίλους μου το τάδε επιτραπέζιο κ να μου έρχονται ένα σωρό οι αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το forum κ για κάτι άλλο κ αρκετά σημαντικό. Πέρα του ότι αναζοπύρωσε την φλόγα που σιγόκαιγε μέσα μου σχετικά με την αγάπη μου για τα playmobil κατάφερε μεσα από αυτή την τρέλα να με κινητοποιήσει ας το πούμε κ να με κάνει δημιουργικό. Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει άλλη φορά αλλά καλό θα είναι να το πω. Βέβαια το πορτοφόλι μου κ η τσέπη μου έχουν αντίθετη άποψη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :p Αυτά από μένα κ σας εύχομαι τα καλύτερα.
 
11 χρονια E; :xm:

Μαλιστα....ετσι εξηγουνται τα κομφετι και ο χαρτοπολεμος στην μαρκιζα... :D :p

Τωρα εγω τι να πρωτοπω και τι να πρωτοθυμηθω... :wait2: .....ειναι πολλα και σιγουρα θα ξεχασω να αναφερω καποια απο αυτα. #)

Θα αρκεστω μονο σε αυτο...

Ειναι τιμη και χαρα μου, που ειμαι μελος αυτης της ρετροκοινοτητας που λεγεται retromaniax. :)

Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολη την διαχειριση για την εξαιρετικη δουλεια που εχει κανει και κανει εως τωρα!!! :flower:

Επισης, ενα τεραστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα μελη του retromaniax, που με τις αναμνησεις τους, τα αρχεια τους, τις γνωσεις τους....

εχουν συμβαλει, ο καθενας ξεχωριστα και με τον τροπο του, να συνεχιζεται εδω και 11 χρονια

αυτο το χωρις τελος υπεροχο ταξιδι!!!! :flower:

Απο καρδιας......

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

thank_you_emoticon-vi.gif

 
11 χρονια RetroManiaX και επιτελους ενα επετειακο ποστ της προκοπης!! :)

Θα παρω (με δυσκολια) το σοβαρο μου υφος για να πω και δυο λογια ακομα...

Σαν διαχειριση δεν μπορουμε να εχουμε κανενα παραπονο απο την κοινοτητα.

Μια παρακληση απλα σε παλια και νεα μελη:

Ειναι εμφανες οτι η νεα (χρυσοπληρωμενη) πλατφορμα εχει τα θεματα της και οτι εργαζομαστε ειτε να ισωσουμε τη φαση ή να καταφερουμε να παμε χωρις απωλειες αλλου.

Θα χαιρομουν αν τα διαφορα προβληματακια, ελλειψεις που παρουσιαζονται εν καιρω δεν σας ξενερωνουν και συνεχιζεται να ειστε ενεργα μελη αυτης της ομορφης παρεας.

Για να επανελθω στο ποστ της Μαριανας....φυλλομετρωντας, διαβαζοντας το, τα threads του Γεναρη του 2006 βλεπω - εκτος απο τα τρελα greeklish μου - την αρχη μιας τρελης περιπετειας που εμελλε να ειχε τα πανω της, τα κατω της, τις λυπες και τις χαρες της. Κραταω τα καλα και ειμαι χαρουμενος που ημουν κομματι της περιπετειας αυτης.

Προτεινω να αφιερωσετε λιγα λεπτα να διαβασετε παλια ποστς και σας διαβεβαιω οτι θα περασετε ευχαριστα...θα νιωσετε οπως ενιωσα και εγω...γιατι ειστε κομματι αυτης της περιπετειας.
 
Χρονια Πολλα Retromaniax!

Ευχαριστουμε τους admins(και τους mods) για το κοπο που καταβαλουν ολα αυτα τα χρονια για να μπορουμε εμεις να μπαινουμε και να ποσταρουμε στο φορουμ μας!

Nα εχουμε παντα την υγεια μας και να συζηταμε μεσα απο το φορουμ (και οχι μονο :p ) για πολλα χρονια ακομα. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χαχα μπράβο Μαριάνα εκπληκτικό ποστ, απέραντη ρετροσύνη!χαίρομαι κι εγώ που είμαι μέλος και βάζω τα δυο σεντ μου, και πολλά μπράβο σε διαχείριση/μοντ για τη δουλειά που γίνεται, σε όποιες αντίξοες συνθήκες! Πότε θα γίνει κοπή τη πίτα Αθήνα, ή να πάρω το αεροπλάνο για Θεσ/νίκη που έχω να πάω ακριβώς 20 χρόνια; (από χειμώνα '97!)
 
Χρονια πολλα στο πιο νοσταλγικό και εκπαιδευτικό φορουμ της Ελλαδιτσας μας!!Μπορει να είμαι μελος απο το 2011 και να μην εχω κανει πολλα ποστ (μαλλον δεν μιλαω πολυ..ουτε ιντερνετικα :) ) αλλα εμπαινα σαν επισκεπτης kai δεν μπορω να σας πω ποσο το απολαμβανα (και απολαμβανω φυσικά!!) και ποσα πραγματα μου εμαθε.Δεν μπορω φυσικα να ξεχάσω οτι η αρχή εγινε μεσο του retromaniax οταν ακομα είχε αγγελιες πωλησης..Τοτε είχα βρει τον παιδικό μου amstrad cpc 464 σε αψογη κατασταση και φυσιολογική τιμη,βλέπετε ακομα δεν ήταν τοσο της "μοδας" αθλημα.Ενα πολυ μεγαλο μπράβο σε ολα τα "ενεργά" μελη για το επιπεδο που εχει φτασει το φορουμ.Καθε φορα λεω "τι αλλο;" κι ομως κατι υπαρχει....!!

Υγεια και καλη χρονια!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
11 χρονια ε; αμαν παναια μου

ευχομαι απο καρδιας να τα χιλιασει γιατι πραγματικα το αξιζει

ειμαι νεο μελος και γραφτηκα για τον παλιο ελληνικο κινηματογραφο,θεατρο,τηλεοραση κτλ

αλλα πολυ συχνα ποστ με εκαναν να νοσταλγησω ,να θυμηθω πολλα πραγματα απο το παρελθον

απο την δικη μου θεση προσπαθω να συμβαλω με αυτα που γνωριζω

και αφηνω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους για την τεραστια αυτηα προσπαθεια που ειναι σαφως πολυ επιτυχημενη
 
Πώς πέρασε ο καιρός...

Πριν τρεις ημέρες έκλεισα επίσημα 6 χρόνια στο φόρουμ...

Να τα εκατοστήσει το ρετρομάνιαξ και πάντα να έχουμε ευχάριστες στιγμές ανακαλύψεων!!!

Να είστε όλοι καλά, και κυρίως η ομάδα όλων αυτών που το έστησαν και πασχίζουν κάθε μέρα να το κρατούν ζωντανό και όρθιο!

Χρόνια μας πολλά! :D :thanx2: :bow: :award:

Και κάτι ρετρό για επωδό

Χρόνια μας πολλά - Μαντώ :p

 
Νοσταλγία

νόστος (επιστροφή) + άλγος (πόνος)


=



η ανικανοποίητη λαχτάρα του γυρισμου



-----------------------------------



Η πραγματική μας πατρίδα



είναι η παιδική μας ηλικία


(Roland Barthes 1915-1980, Γάλλος σημειολόγος)


-------------------------------------------


rmx11.jpg

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα, σε όλους εσάς (Admins, Moderators, μέλη)


για όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές που έχω ζήσει εδώ μέσα,



ενθυμούμενος στιγμές της νιότης μου!


 


Thanx for the memories!


 


Ντίνος / DINO


 
Τι να πω?!...Με πρόλαβε ο Dino! :)

(Βρε πως περνάει ο καιρός...σε λίγο κι εγώ θα γίνω retro, όπως πάει! LOL ! :p )
 
Ειδα κι εγω τη μαρκιζα του retromaniax με χαρτοπολεμο και καπελακια και λεω...ηρθαν οι Αποκριες και σημαιοστολιστηκε το φορουμ!

Ομως μετα διαβασα το παρον θεμα και καταλαβα οτι ο σημαιοστολισμος ειναι για τον εορτασμο του αγαπημενου μας φορουμ!

Εντελως τυχαια ανακαλυψα το retromaniax αναζητωντας στο διαδικτυο μια παλια σειρα του mega channel, τη σειρα ''Πατηρ, υιος και πνευμα''.

Ειδα οτι η σειρα αναφεροταν στις σελιδες του retromaniax. Με ενδιαφερον για αναζητηση ανακαλυψα το φορουμ, διαβαζοντας τα αμετρητα θέματά του και φερνοντας στο νου μου αναμνησεις που ειχα ξεχασει. Αργοτερα εγινα μελος στην πολύ ομορφη παρεα και εμπλουτισα το φορουμ και με τις δικες μου αναμνησεις.

Πόσες αναμνήσεις χώρεσαν στις αμετρητες σελίδες του retromaniax; Αμέτρητες! Εχουν όλες ξεχωριστή θεση στην καρδιά και το μυαλό μας.

Ευχομαι απο καρδιας στο φορουμ να τα χιλιασει και οφειλω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στα μελη που κανουν τις αναμνησεις μας μοναδικες!

κερασμα;

IMAGE1.jpg

τα αγαπημενα τουβλακια lego εγιναν τουρτα... IMAGE2.jpg
 
Xρόνια πολλά στο RetroManiax!!!

Περνάνε τελικά τα άτιμα τα χρόνια. Εύχομαι να τα χιλιάσει και να συνεχίσει να μας προσφέρει πάντα συγκινήσεις.

Πάνω απ όλα τις ευχαριστίες μου στους Admins που προσπαθούσαν και προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό αυτόν τον χώρο, καθώς και τους Mods (που κατά καιρούς πέρασαν και θα περάσουν) για τις προσπάθειές τους να κρατήσουν το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει το φόρουμ πλέον!
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ retromaniax!

11 χρόνια ζωής λοιπόν στα οποία έχει συγκεντρωθεί ένας απίστευτος θησαυρός αναμνήσεων, γνώσεων και πληροφοριών :)

Πάντα μπροστά!!
 
Χρονια πολλα Retromaniax!

Χρονια πολλα σε ολους εσας που κρατατε την χρονομηχανη ζωντανη για να ταξιδευουμε στα ωραιοτερα χρονια της ζωης μας!
 
Χρόνια πολλά σε όλο το φόρουμ με υγεία στα μέλη του. Καλά να περνάμε.
 
Χρόνια πολλά στο retromaniax και απο μένα και καλή χρονιά στους υπόλοιπους. Είστε για μένα το φόρουμ που ξεκίνησε όλη αυτή την νοσταλγία για το ρετρο. Σε μένα μια τυχαία νοσταλγική αναζήτηση για την αμίγκα που ειχα για χρόνια κρυμμένη σε ντουλάπα έγινε η αιτία γνωριμίας παρόλο που ποτέ δεν ήρθα σε συναντήσεις!!! Σίγουρα πλέον υπάρχουν και άλλα πιο εξειδικευμένα φόρα -τουλάχιστον σε θέματα ρετρο υπολογιστών- όμως το μεγαλύτερο και με την μεγαλύτερη θεματολογία ήταν και είναι το ρετρομάνιαξ! Γι' αυτό και πάντα θα το σέβομαι και θα του έχω μια ειδική θέση στο speedial του μοζιλα στο πισι μου! Διαβάζω και εγώ -όπως ο wally- καμιά φορά παλαιότερα ποστς και μπορώ να διακρίνω μέσα απο τα γραφόμενα μου την διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, την διαφορετική διάθεση μιας και τα σχεδόν δέκα χρόνια που μεσολάβησαν με έκαναν απο ελευθερο τριαντάρη του τότε, σαραντα πλας πατέρα σήμερα! Πέρασαν τόσα χρόνια και ουσιαστικά μεγαλώσαμε όλοι παράλληλα...

Να είμαστε λοιπόν καλά να τα γράφουμε και στο μέλλον αυτά κυρίες και κύριοι! Ευχαριστώ όλους όσους τόσα χρόνια κρατάνε το φόρουμ ενεργό και με τόσο ποίκιλη θεματολογία!
 
Χρόνια πολλά σε ένα αγαπημένο φόρουμ, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διαχειριστική ομάδα που έχει κοπιάσει για να χαιρόμαστε ένα άκρως ενδιαφέρον και ποιοτικό φόρουμ.
 
11 χρόνια??

Δηλαδή κάτσε, εγώ σε λίγο καιρό θα κλείσω 8 χρόνια μέλος? Δηλαδή οταν γράφτηκα το forum ήταν μόλις 3 ετών?

Παλιοσειρά είμαι ρε!

Xάπι Birthday :)
 
Πίσω
Μπλουζα