iliekater
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 224
Πρόσφατα είπα να ξανασχοληθώ λίγο με τη προσομείωση . Πήγα λοιπόν να τρέξω κάποιους προσομειωτές για Mega Drive και όλοι τους δεν έδειχναν τίποτα . Δοκίμασα τον έναν , δοκίμασα τον άλλον , τίποτα , όλα παρήγαγαν μουσική , αλλά από εικόνα τίποτα . Μου φάνηκε πολύ περίεργο διότι θυμάμαι στον παλιό μου υπλογιστή τρέχανε μια χαρά . Τελικά σε κάποιο παλιότερο προσομειωτή μου έβγαλε μύνημα πως στην επιφάνεια εργσίας έχω ορίσει 32 bits χρώματα , αλλά για να τρέξει κατάλληλα θα πρέπει να είναι ρυθμισμένη στα 16 bits . Όταν έκανα την αλλαγή όλοι οι προσομειωτές δούλευαν καλά . Θέλω λοιπόν να ρωτήσω :
1) Έτσι πρέπει να είναι ; Δεδομένου ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ασχολούμουν με προσομείωση και έχω ξεχάσει .
2) Αν όντως το αφήσω έτσι στα 16 bits , θα έχω αλλού κάποιο μεινέκτημα ; Π.χ. σε σύγχρονα Windows παιχνίδια θα υπάρχει κανένας αντίκτυπος στα χρώματα ή κάτι άλλο ;
1) Έτσι πρέπει να είναι ; Δεδομένου ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ασχολούμουν με προσομείωση και έχω ξεχάσει .
2) Αν όντως το αφήσω έτσι στα 16 bits , θα έχω αλλού κάποιο μεινέκτημα ; Π.χ. σε σύγχρονα Windows παιχνίδια θα υπάρχει κανένας αντίκτυπος στα χρώματα ή κάτι άλλο ;