2 Χρόνια Wii U

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.119
Αντιδράσεις
1.037
Σήμερα το Wii U 2 κλείνει 2 χρόνια κυκλοφορίας στην Αμερική και το Gamespot ανέβασε αφιέρωμα για την κονσόλα.

Προφανώς μιλάμε για τη μεγαλύτερη αποτυχία της Nintendo (το Virtual Boy δεν πιάνεται). Για να καταλάβετε στα δύο αυτά χρόνια πούλησε λιγότερο από το Dreamcast στο ίδιο διάστημα (που μετά τα 2 χρόνια αποσύρθηκε και η Sega βγήκε από την παραγωγή hardware). Δεν ξέρω αν η Nintendo έχει σοβαρό σχέδιο αποδέσμευσης από την κονσόλα και έκδοση νέας ή αν θα επιμείνει να στηρίζει μια καταδικασμένη κονσόλα. Ότι και να επιλέξει είναι lose - lose για τη Nintendo η οποία βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση.

Αν επιμείνει στο Wii U θα πρέπει να ανέβει τον Γολγοθά του να βγάζει παιχνίδια μόνη της για το σύστημά της αφού οι 3rd party publishers το εγκατέλειψαν. Πόσο καιρό θα καταφέρει να κρατήσει το κοινό της χωρίς βοήθεια από τρίτους; Οι νέοι τίτλοι βγαίνουν με το σταγονόμετρο και αυτό θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της ζωής του συστήματος. Πόσο καιρό μπορεί αντέξει ένα απαρχαιωμένο hardware με ελάχιστα παιχνίδια ενάντια στην current generation που είναι ακόμα στην αρχή της; Δύσκολο να βγάλει πενταετία μέχρι να βγει η νέα γενιά.

Αν σκοτώσει την κονσόλα και πάει για νέα current gen κονσόλα (προφανώς δεν νομίζω να γίνεται πριν το 2016) θα βρεθεί να πουλάει μια νέα κονσόλα με ελάχιστο software σε μια παγιωμένη αγορά που θα έχει χωριστεί σε PS4 και Xbox One, που θα έχουν ήδη τεράστιο κατάλογο παιχνιδιών, πιθανόν θα έχουν φθηνήνει, οι developers θα έχουν μάθει τα συστήματα και θα τα ξεζουμίζουν, και προφανώς θα είναι πολύ αργά να πάρει κάποια σημαντική θέση στην αγορά. Και βέβαια δεν είναι καθόλου σίγουρο αν οι μεγάλοι 3rd party publishers θα επιστρέψουν στη Nintendo ή αν την έχουν εγκαταλείψει για τα καλά.

Μπορεί να είχαν οι πωλήσεις του Wii U ένα μικρό peak με το Mario Kart και τώρα άλλο ένα με το Smash Bros αλλά μιλάμε για ασπιρίνη, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, ο ασθενής είναι ετοιμοθάνατος. Απλά η Nintendo πρέπει να βρει την λιγότερο επώδυνη λύση.

Πάντως όπως και να έχει μέχρι να βγει η νέα κονσόλα είτε είναι αργά είτε γρήγορα σίγουρα θα έχουμε το Wii U για κάποιο καιρό ακόμα. Το καταδικασμένο Dreamcast, στην πολύ συντομότερη ζωή του, μας έδωσε μια απίστευτη βιβλιοθήκη παιχνιδιών που θα μας μείνει αξέχαστη και για αυτό παραμένει μια από τις αγαπημένες κονσόλες των gamers. Γιατί να μην γίνει το ίδιο και με το Wii U; Οπότε τι μπορεί να γίνει πριν πεθάνει;

1) Να πετάξει η Nintendo το αναθεματισμένο gamepad. Είναι πανάκριβο, πολύ κακό και δεν βοηθάει σε τίποτα. Μιλάμε για μια από τις χειρότερες ιδέες της Nintendo. Ας βάλει στη θέση του τον pro controller και ας πατσάρει όσα παιχνίδια το μισοχρειάζονται. Για τα υπόλοιπα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα ας είναι προαιρετική αγορά. Έτσι θα μπορέσει να...

2) Ρίξει την τιμή. Μιλάμε για απαρχαιωμένη τεχνολογία του 1997 (αρχιτεκτονική PowerPC 7xx) δεν είναι δυνατόν να πωλείται τόσο ακριβά. Πολλά λεφτά τα τρώει το gamepad που κανένας δεν θέλει.

3) Να βγάλει και άλλα παιχνίδια για τους Hardcore Nintendo fans. Ξεχάστε τους casuals, τους έχασε, ξεχάστε τα παιδιά, δεν έχουν ιδέα τι θα πει Nintendo, το μόνο που της απομένει είναι οι gamers που την ακολουθούν πιστά από την εποχή του NES. 2 χρόνια μετά και ακόμα δεν έχουμε Zelda (έρχεται του χρόνου ευτυχώς), Metroid, ούτε καν killer Super Mario παιχνίδι (συνεχιστή των Super Mario 64, Galaxy). H Nintendo έχει πάρα πολλά αγαπημένα franchises που ακόμα δεν έχει φέρει στο Wii U. Δεν ξέρω τι έκανε 2 χρόνια αλλά καιρός είναι να κουνηθεί. Το lineup για το '15 έχει κάποια σοβαρά παιχνίδια αλλά δεν είναι ούτε κατά διάνοια αρκετό.

4) Να συνάψει συμφωνίες με μερικούς 3rd party publishers. Προφανώς δεν τους συμφέρει να μεταφέρουν τους ΑΑΑ τίτλους σε αδύναμο hardware που δεν πουλάει καν αλλά θα μπορούσαν να φτιάξουν μικρότερα και φθηνότερα παιχνίδια για την κονσόλα της Nintendo αν η συμφωνία είναι επικερδής. Υπάρχουν και ταλαντούχα studio που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Nintendo για να ανανεώσουν τους τίτλους της ή να βγάλουν νέα ip (second party) όπως έχει κάνει και στο παρελθόν (Rare, Retro Studios, κλπ).

Προφανώς υπάρχουν και άλλα θέματα (όπως η βελτίωση των online υπηρεσιών) αλλά μάλλον λύνονται ευκολότερα από τα σαφώς πιο ακανθώδη ζητήματα. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη για την επική αποτυχία της Nintendo. Ας την κάνει κονσόλα για Nintendo gamers. To σύστημα το οποίο είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις αν θέλεις να παίξεις τα αριστουργηματικά παιχνίδια της Nintendo. Αρκεί να βγουν και φυσικά να είναι πράγματι αριστουργηματικά.
 
To Gamepad δεν μπορει να το πεταξει ετσι απλα , ολη η ιδεα του Wii U στηριχθηκε πανω στο gamepad! Καλα exclusive παιχνιδια θα συνεχισουν να ερχοντε, να εισαι σιγουρος!

Απο εκει και περα και εγω αρχιζω να πιστευω οτι το Wii U εμπορικα απετυχε (ναι πιστευα οτι η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια αλλα και αυτη μας αφησε :p ). Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι δεν ευχαριστιεμαι την κονσολα!! Γνωριζοντας την τωρινη κατασταση αν μου ελεγες διαλεξε ΜΙΑ current gen κονσολα , παλι Wii U θα επαιρνα :) . (και βεβαια υπαρχουν παιχνιδια που θα ηθελα να παιξω στις αλλες κονσολες , αλλα στο Wii U ειναι περισσοτερα)

(Δεν ειχα δει οτι εκανες Thread , και ειχα γραψει για τα 2 χρονια στο Wii U thread. Εσβησα απο εκει το ποστ και το μεταφερω σχεδον αυτουσιο εδω)

Ως τωρα αρκετοι δεν ειδαν αυτα που περιμεναν απο το Wii U , μπορει οι 3rd party να το εχουνε σχεδον παρατησει, μπορει να μην πουλαει αυτα που θα θελανε εκει στην Nintendo , αλλα εχει ηδη χτισει μια πολυ καλη Exclusive Βιβλιοθηκη και τα καλυτερα ερχοντε(Smash Bros,Zelda,Xenoblade X κ.α).

Γενικα νομιζω οτι το παρακατω γηπεδικο συνθημα αντικατοπτριζει πληρως την κατασταση :p :

Οσο με πληγωνεις (με την ελλειψη 3rd party) , τοσο με πορωνεις και τρελενομαι!! (με τα φοβερα Exclusive σου)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Nintendo με το WiiU έκανε όσα λάθη ήταν δυνατόν να γίνουν, και ίσως και ακόμα περισσότερα (Πως το έκανε; Έλα ντε!; :p )..

Και αν και έκανε κάποιες λίγες προσπάθειες να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, και αν και έβγαλε και μερικά πάρα πολύ καλά παιχνίδια, θέλει πολύ δουλειά ακόμα, που δεν νομίζω να την κάνει.... Αλλά και να την κάνει, αυτή την στιγμή δεν νομίζω να αλλάξει και κάτι.

Πάντως στο μοναδικό που τα έχιε πάει καλύτερα από τα άλλα 2.... εχμ..... "next gen" μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα....! sorry... συστήματα, είναι ότι στο θέμα software αυτή την στιγμή έχει πολύ καλύτερα αποκλειστικά, και όχι μόνο αποκλειστικά παιχνίδια.. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στον 1 χρόνο διαφοράς που είναι στην αγορά... Αν και μάλλον οι άλλοι είναι απλά τραγικοί, παρά ότι η Nintendo έχει κάνει κάτι πολύ καλό.
 
Θα συμφωνησω περι Gamepad και θα προτιμουσα να εβγαζε πακετο με Pro controller και κανα 2 βασικα καλα παιχνιδια μεσα στο πακετο και μια τιμη που μπορει να ειναι ανταγωνιστικο ακομα και απο τα 360 και PS3. Θα μπορουσε να συναψει συμφωνιες με αρκετες εταιρειες οπου οι τιτλοι τους κανουν αρκετες πωλησεις. Κριμα παντως να μην βλεπεις ουτε ενα ποδοσφαιρακι,μπασκετ κ.α. στην κονσολα. Μπορει καποιοι να λενε οτι δεν τους ενδιαφερουν αυτα τα συγκεκριμενα αλλα κατι τετοια ομως κανουνε την διαφορα μπορει εστω και μικρη. Αυτο που βλεπω ειναι οτι οι μεγαλοι εχουνε κρυφτει στις τρυπες τους και πεταγονται που και που για να πουν την .... τους..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνώ ρε παιδιά ότι η Nintendo έκανε λάθοι με το Wii U. Το όλο θέμα όμως είναι πιο περίπλοκο. Καταρχάς, η ίδια η αγορά δεν την υποστήριξ όσο έπρεπε. Πολλές εταιρίες οι οποίες έβγαλαν αρχικά triple A παιχνίδια για το Wii U, το εγκατέλειψαν μόλις το ps4/xbox one ήταν προ των πυλών. Δεν έχω πειστεί ότι κατάφεραν και κάτι σημαντικό με αυτές τις next-gen κονσόλες. Πόσα πραγματικά καλά παιχνίδια έχει το ps4. Τώρα πλέον αρχίζουν και βγαίνουν οι αξιόλογοι τίτλοι σε ικανοποιητικά ποσότητα. Τρέξανε όλοι πριν ένα χρόνο να αγοράσουν ps4 για να έχουν πραγματικά πολλά αξιόλογα παιχνίδια μετά από ένα έτος.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Wii U πολεμήθηκε και λασπολογήθηκε πολύ από την ίδια την αγορά video games καθώς και από πολλούς snob gamers οι οποίοι την καταδίκασαν με το καλημέρα μόνο και μόνο επειδή έχει Mario. Περιμένουν όμως πως και πως να παίξουν Mario/Zelda στις δικές τους κονσόλες αν πότέ η Nintendo έβγαινε από την αγορά hardware.

Η αλήθεια βέβαια παραμένει ότι η Nintendo είναι πολύ πίσω σε πωλήσεις και έχει πλέον μία ικανοποιητική in-house γκάμα τίτλων για το Wii U. Το αν αυτό θα σώσει το Wii U δεν γνωρίζω. Θεωρώ πάντως πιο πιθανό ότι το Wii U θα τραβήξει για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα, κυρίως διότι αυτή την στιγμή η Nintendo θα πρέπει να ασχολείται με τον διάδοχο του 3DS περισσότερο.

Αυτά οι λίγες γρήγορες σκέψεις από εμένα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H N ερχοταν απο εναν απροσμενο εμπορικο θριαμβο με το Wii.

Νομιζω οτι φερθηκε αλαζονικα. Νομισε οτι επιασε το σαλονι του gamer. Δεν ηθελε ή δεν καταφερε να δει την πραγματικοτητα. Το Wii προωθηθηκε απο gadget sites/περιοδικα τα οποια παρακολουθουνται απο ενα κοινο οχι gamers και με ενδιαφεροντα που αλλαζουν 180 μοιρες αναλογα με τα trends.

Eιναι τρελο οτι το management της N δεν το καταλαβε, δεν αντιληφθηκε την κοιλια στις πωλησεις, δεν ζυγισε το ολο και μικροτερο ενδιαφερον των gadget media, το shovelware που μαζευοταν, τα παραπονα για το online, τις κινησεις των ανταγωνιστων, την εξελιξη της "σιλικονης" κτλ κτλ κτλ

Διοτι αν το καταλαβαινε δεν θα απαντουσε με το WiiU το οποιο με τη σειρα του δεν απαντουσε ως λυση σε κανενα απο τα παραπανω.

Λες και ηταν κλεισμενοι σε ενα δωματιο, αποκομμενοι απο τον κοσμο και σχεδιαζαν συστημα ανευ feedback.

Και ειναι παραξενη και η εμμονη στην τιμη και στο χειρηστηριο.

H MS καταλαβε το λαθος με το Kinect, το λαθος με την τιμη και το διορθωσε ριζικα. Γιατι δεν πραττει και η Ν αναλογα?

Ισως εχει καταλαβει οτι επιπλεει λογω handhelds και δινει βαρος εκει. Ισως αυτο εξηγει την ελλειψη βαριων τιτλων απο το franchise που κουβαλα.

Αν θελει να μεινει στη desktop μπιζνα πρεπει να βγαλει μεχρι του χρονου ενα διαδοχο συστημα.
 
Συμφωνώ απόλυτα! Επίσης νομίζω ότι ένα ακόμα λάθος της Ν είναι το να ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙ (το τονίζω με κεφαλαία) ίδιους τίτλους. Βγάλε ρε φίλε κάτι εντελώς καινούριο! Εγώ προσωπικά αν είχα να επιλέξω μεταξύ 2 συστημάτων και εβλεπα ότι στη λίστα παιχνιδιών του ενός τα μισά ξεκινούν με τις λέξεις Mario και Donkey, θα την απέφευγα. Βεβαια δεν είμαι και μικρό παιδί, ξέρω να επιλέγω και πολλα παιχνίδια με ίδιο όνομα ενα πράγμα μου λέει και αυτό είναι "Ελλειψη ιδεών/φαντασίας".

Ομολογώ όμως ότι σίγουρα θα την αγόραζα, αν είχα παιδί.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σωστός ο rygar 100%. Θα μπορούσαν να βγάλουν κάτι καινουριο όμως ανακυκλωνουν ολα τα βαριά χαρτιά τους απο την εποχή του nes άλλοτε πετυχημένα άλλο αποτυχημένα. Εντάξει και πάλι όμως θα το προτιμουσα απο ps4 και Xbox
 
divined είπε:
Συμφωνώ ρε παιδιά ότι η Nintendo έκανε λάθοι με το Wii U. Το όλο θέμα όμως είναι πιο περίπλοκο. Καταρχάς, η ίδια η αγορά δεν την υποστήριξ όσο έπρεπε. Πολλές εταιρίες οι οποίες έβγαλαν αρχικά triple A παιχνίδια για το Wii U, το εγκατέλειψαν μόλις το ps4/xbox one ήταν προ των πυλών. Δεν έχω πειστεί ότι κατάφεραν και κάτι σημαντικό με αυτές τις next-gen κονσόλες. Πόσα πραγματικά καλά παιχνίδια έχει το ps4. Τώρα πλέον αρχίζουν και βγαίνουν οι αξιόλογοι τίτλοι σε ικανοποιητικά ποσότητα. Τρέξανε όλοι πριν ένα χρόνο να αγοράσουν ps4 για να έχουν πραγματικά πολλά αξιόλογα παιχνίδια μετά από ένα έτος.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Wii U πολεμήθηκε και λασπολογήθηκε πολύ από την ίδια την αγορά video games καθώς και από πολλούς snob gamers οι οποίοι την καταδίκασαν με το καλημέρα μόνο και μόνο επειδή έχει Mario. Περιμένουν όμως πως και πως να παίξουν Mario/Zelda στις δικές τους κονσόλες αν πότέ η Nintendo έβγαινε από την αγορά hardware.
Είναι λάθος να ρίχνουμε το φταίξιμο σε τρίτους. Ο μόνος που ευθύνεται για την αποτυχία του Wii U είναι η Nintendo. Οι 3rd party publishers είδαν ότι το Wii U είναι τελειωμένη υπόθεση, ότι δεν αξίζει να χαλάνε χρήματα για development σε ένα μηχάνημα που δεν μπορεί να αποφέρει κέρδος και λογικά αποχώρησαν.

Εξάλλου μην ξεχνάμε πόσο δικτατορικά φέρεται η Nintendo στους 3rd party publishers εδώ και τριάντα χρόνια. Όταν εμφανίστηκε ένας σοβαρός ανταγωνιστής για τη Nintendo (η Sony με το Playstation) οι publishers την εγκατέλειψαν μαζικά για να πάνε σε μια πλατφόρμα με την οποία θα έχουν καλύτερες σχέσεις και περισσότερη υποστήριξη από την κατασκευάστρια (Sony) και φυσικά πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Έτσι τελείωσε η χούντα της Nintendo στα video games. Ε και το ίδιο έγινε αργότερα με την είσοδο της Microsoft και πλέον η Nintendo δεν είχε απολύτως καμία σημασία για τους 3rd party publishers.

Ακόμα και στην τεράστια επιτυχία του Wii ο μόνος που έφαγε ψωμί από την κονσόλα ήταν η Nintendo, στους άλλους πέταξε ψίχουλα. Όλοι οι άλλοι έβγαζαν το ψωμί τους από τις πλατφόρμες της Sony και της Microsoft. E γιατί να στηρίξουν μια εταιρία που τους κακομεταχειρίζεται και από την οποία δεν βγάζουν κέρδος;
 
Shinobi είπε:
Σωστός ο rygar 100%. Θα μπορούσαν να βγάλουν κάτι καινουριο όμως ανακυκλωνουν ολα τα βαριά χαρτιά τους απο την εποχή του nes
Δεν κρατιέμαι, θα το αναφέρω. Την ώρα που εγραφα το ποστ μου πιο πανω, σκεφτόμουν τη σειρά ταινιών "Σε βλέπω". Πηγαινε καπως έτσι: Σε βλέπω, και οι συνέχειές του: Σε βλέπω ξανα, Σε βλέπω αφού, Σε βλέπω σου λεω!, Σε βλέπω διπλό κλπ κλπ :D . Θελω να πω, ίδιοι τίτλοι, παρόμοιο περιεχόμενο που επί της ουσίας δεν έχει να επιδείξει κάτι καινούριο και πατάει στην επιτυχία του αρχικού.
 
Για την συμπεριφορά των 3rd party, έχει μεγάλο κομμάτι ευθύνης η ubisoft.

Μας έλεγε για 1-1.5 χρόνο πόσο φοβερό είναι το zombieu, δημιουργώντας μεγάλο buld-up για τον τίτλο, η καθυστέρηση κυκλοφορίας του rayman legends, και η απόφαση να παρατήσει το format..
 
Να δω πότε θα κάνουνε κανένα χαρακίρι εκεί στην Ν.Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού βλέπουνε ότι με 3rd party δεν γίνεται δουλειά γιατί δεν βγάζουν τπτ remake σε κλασσικά παιχνίδια (super metroid,mario world,zelda,mega man) για τ wii u.Εγώ μόνο και μόνο για ένα remake του super metroid στα πρότυπα του remake του resident evil στο gamecube θα αγόραζα την κονσόλα
 
Κάτι σχετικά με την "ανακύκλωση"...

Λοιπόν.. Το θέμα - πρόβλημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα ονόματα! Αντίθετα τα ονόματα πουλάνε, και οι αποδείξεις είναι πάρα πολλές..

Το πρόβλημα ανακύκλωσης που έχει το WiiU και δεν είχαν τα άλλα συστήματα της Nintendo είναι ότι άρχισε να ανακύκλωνε και το στιλ, και όχι μόνο τα ονόματα.

Πχ το 3D Super Mario World είναι στην ουσία "ανακύκλωση" του 3D Super Mario Land του 3DS, που ήταν "ανακύκλωση" του Super Mario Galaxy 2, που ήταν σφαγή - "ανακύκλωση" του Super Mario Galaxy.. Και ας μην πω τίποτα για τα New Super Mario Brros που ουσιαστικά μιλάμε για το ίδιο παιχνίδι σε 4 εντελώς διαφορετικά συστήματα...

Και αυτό δυστυχώς το έκανε σχεδόν σε όλα τα "μεγάλα" παιχνίδια του συστήματος.. Ακόμα και το νέο Zelda που θα έπρεπε να το βγάλει κάπως διαφορετικό και καταπροτίμηση πιο "σκοτεινό", το έβγαλε ΞΑΝΑ σε "καρτούν".

Και το μόνο που μπορώ να πω ότι "εξέλιξε" αρκετά ήταν το Mario Kart 8, και αυτό όσο το παίρνει λόγο είδους.

Και εδώ ερωτώ... Πότε στο παρελθόν είχε κρατήσει αυτούς τους τίτλους τόσο ίδιους!;

Τι σχέση είχαν αισθητικά, σχεδιαστικά, και σαν δομή παιχνιδιού τα προηγούμενα Mario μεταξύ τους;

Πέρα από τον Mario, που και αυτό σχεδιαστικά είχε αλλάξει αρκετά, μόνο κάποια βασικά στοιχεία που θα ήταν απαραίτητα για να πεις ότι είναι η ίδια σειρά, όπως πχ στα Final Fantasy, ήταν εντελώς διαφορετικά παιχνίδια.

Και από εδώ και πέρα, ΝΑΙ, θα πρέπει να δοκιμάσει νέους ΑΑΑ+τίτλους! ΝΑΙ, θα πρέπει να δοκιμάσει νέα είδη και στιλ! ΟΧΙ όμως να εγκαταλείψει τα Mario κλπ!!!! Αυτό θα ήταν αυτοκτονία!

Και η αγορά χρειάζεται κάτι το διαφορετικό, που το είχε δώσει η Ν με το Wii (Και δεν το έκανε με το WiiU..), και ΟΧΙ ακόμα ένα "PlayStation".
 
Το θάψατε, ετοιμάζετε και τα 40 του βρε παιδιά :p Η αποτυχία θα επισημοποιηθεί,αν υπάρξει τέτοια, στο τέλος του κύκλου του.

Τα στοιχεία του σήμερα δείχνουν ότι η Nintendo μάλλον πιάστηκε αδιάβαστη. Πάτησαν στην επιτυχία της προηγούμενης κονσόλας. Ειδικά αυτό το όνομα...πόσο πιο διάδοχος πια.

Τον Μάρτιο είχαν πολύ αρνητικά αποτελέσματα (αν θυμάμαι γύρω στα 450 εκ γιεν), ωστόσο με μειώσεις τιμών κι άλλες εμπορικές κινήσεις μπορούν να "σουλουπωθούν" πολύ τα πράγματα. Ήδη πάντως παρατηρούνται αυξήσεις στις πωλήσεις hardware του, χάρις σε κάποιους τίτλους όπως π.χ το νέο Smash Bros. Λογικά, τα άλλα γερά χαρτιά της εταιρείας θα κάνουν το ίδιο.

Θα συμφωνήσω με την έλλειψη ισχυρής third party υποστήριξης. Η ιστορία των vg έχει διδάξει ότι χωρίς 3rd party δεν πας πουθενά.

Θεωρώ ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στα πρώτα στάδια παραγωγής του Wii U και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι του τεχνολογικού σχεδιασμού του. Ήταν σαν να έθεσαν τον εαυτό τους για δεύτερη φορά εκτός ανταγωνισμoύ, ξαναπήραν το ίδιο ρίσκο. Μόνο που αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό μία κονσόλα να έχει ελαφρώς πιο αδύναμο hardware... όταν όμως η διαφορά βρίσκεται στο "σημαντικά μεγάλη", εμποδίζεις τον οποιοδήποτε developer να σου κάνει εύκολα μεταφορές των τίτλων του.

Οπότε επιλέγεις σαν Nintendo.. ή δε θα έχεις τους νέους τίτλους που έχουν οι ανταγωνιστές ή θα πληρώσεις/επενδύσεις επάνω τους για ...demakes, downgrades. Επανασχεδιασμός απ'την αρχή κι άγιος ο Θεός με το ρίσκο.

Επίσης, δε γίνεται - δεν νοείται μία κονσόλα να μην έχει ναυαρχίδες sports ~σε αξιοπρεπή όμως εμφάνιση~ (Fifa, Pro, NBA, Manager κτλ), δεν κοιτάνε τα charts των άλλων χωρών;

Τέλος, σε αυτή τη γενιά η Nintendo καθυστερεί πολύ, στο όριο του απελπιστικού. Βλέπω πολλούς εμπορικούς τίτλους της να ετοιμάζονται για το '15 (τυχαία αναφέρω το νέο Mario Party).

Πέρα από αυτό, πως είναι δυνατόν να μην έχουν μεταφράσει ακόμη το Dragon Quest X Online που στην Ιαπωνία μόνο έχει κάνει γύρω στις 1.000.000 πωλήσεις κι έχει ανάλογους συνδρομητές. Προφανώς είναι δικαιωμάτων της Square-Enix, όφειλε όμως να επισπεύσει τη διαδικασία και στην τελική να αναλάβει η ίδια τη διανομή του σε Ευρώπη και ΗΠΑ ~εφόσον η S-E έχει άλλες προτεραιότητες;

Ίδωμεν!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Leon είπε:
Είναι λάθος να ρίχνουμε το φταίξιμο σε τρίτους. Ο μόνος που ευθύνεται για την αποτυχία του Wii U είναι η Nintendo. Οι 3rd party publishers είδαν ότι το Wii U είναι τελειωμένη υπόθεση, ότι δεν αξίζει να χαλάνε χρήματα για development σε ένα μηχάνημα που δεν μπορεί να αποφέρει κέρδος και λογικά αποχώρησαν.
Εξάλλου μην ξεχνάμε πόσο δικτατορικά φέρεται η Nintendo στους 3rd party publishers εδώ και τριάντα χρόνια. Όταν εμφανίστηκε ένας σοβαρός ανταγωνιστής για τη Nintendo (η Sony με το Playstation) οι publishers την εγκατέλειψαν μαζικά για να πάνε σε μια πλατφόρμα με την οποία θα έχουν καλύτερες σχέσεις και περισσότερη υποστήριξη από την κατασκευάστρια (Sony) και φυσικά πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Έτσι τελείωσε η χούντα της Nintendo στα video games. Ε και το ίδιο έγινε αργότερα με την είσοδο της Microsoft και πλέον η Nintendo δεν είχε απολύτως καμία σημασία για τους 3rd party publishers.

Ακόμα και στην τεράστια επιτυχία του Wii ο μόνος που έφαγε ψωμί από την κονσόλα ήταν η Nintendo, στους άλλους πέταξε ψίχουλα. Όλοι οι άλλοι έβγαζαν το ψωμί τους από τις πλατφόρμες της Sony και της Microsoft. E γιατί να στηρίξουν μια εταιρία που τους κακομεταχειρίζεται και από την οποία δεν βγάζουν κέρδος;
Φυσικα και δεν ειναι λαθος να ριχνουμε το φταιξιμο ΚΑΙ σε τριτους και το ΚΑΙ παει στο γεγονος πως ενοοιται πως και η NINTENDO απο την πλευρα της εχει κανει λαθη οσον αφορα το Wii U και τα λαθη ξεκινανε απο πολυ αρχη και οπου πολυ αρχη βαλτε το ονομα της κονσολας που αντι να ειναι κατι ξεκαθαρο πιο πολυ μπερδευε τον κοσμο και το γελοιον του πραγματος ειναι πως μπερδευε και τα μαγαζια που πουλουσαν την κονσολα και σε πολλες διαφημισεις σε καταστηματα του εξωτερικου εχουμε δει να το διαφημιζουν ως Wii με την φωτογραφια του Wii U απο κατω αλλα και ως Wii 2.Ολα ομως τα λαθη της N ομως δεν ανερουν το γεγονος πως και οι third party εχουν πολυ μεγαλο μεριδιο ευθηνης.

Η EA αρχισε τον πολεμο προς την NINTENDO ενω στην αρχη ηταν ολα μελι γαλα και το Wii U ηταν πανισχυρο μηχανημα αλλα και το Wii U gamepad ηταν εκπληκτικο και ειχαν και καλα ενα σωρο ιδεες για να το εκμεταλευτουν στα μελοντικα παιχνιδια.Ξαφνικα ολα αυτα αλαξαν και ο λογος ηταν γιατι η N δεν δεχθηκε να ενσωματωση στο Wii U το origin οπως πιστευε η ΕΑ πως θα το κανει για να μην χασει τα παιχνιδια της.Η crytek επισης ετοιμο ειχε το crysis 3 για το Wii U και εδειχνε φανταστικο συμφωνα με τους ανθρωπους της αλλα και δω σαν publisher η ΕΑ εβαλε το χερακι της και δεν κυκλοφορησε ποτε στο Wii U.H ubisoft που ειχε της καλητερες σχεσεις με την N πρωτα ανακοινωσε ως αποκλειστικο το rayman legends για το Wii U κανωντας τους fans της N ζητωκραυγαζουν απο χαρα και αργοτερα σιγα σιγα αρχισε να γινετε time exclusive και τελικα κατεληξε η εκδοση του Wii U να καθυστερησει και να κυκλοφορησει ταυτοχρονα με της εκδοσεις για ps3 και xbox 360 και λιγους μηνες μετα κυκλοφορησε και στα ps4,xbox one.H πλακα βεβαια ειναι πως τεχνικα ολες οι εκδοσεις ειναι ιδιες αλλα γενικοτερα η κορυφαια εκδοση του παιχνιδιου ειναι αυτη του Wii U αφου απο την αρχη σχεδιαστηκε πανω στο Wii U gamepad οποτε ολες οι αλλες εκδοσεις υστερουσαν σαυτον τον τομεα.Koροιδια προς την N αλλα και προς τους fans της και απο την slightly mad τους δημιουργους του Project cars που μεσω Kickstarter και μαλιστα crowdfunding που ανακοινωσαν το παιχνιδι μονο για Wii U και PC και τελικα αφου μαζεψα τα φραγκα που χρειαζοταν και μαλιστα πολλα παραπανω προς μεγαλη εκπληξη ολων οσον βαλαμε τα λεφτα μας σε αυτο το kickstarter ανακοινωσαν πως το παιχνιδι θα κυκλοφορησει και στα ps4,xbox one με τα χρηματα των ηλιθιων κατοχων Wii U και κατοχων PC και μαλιστα η εκδοση του Wii U θα καθυστερουσε κιολας σε σχεση με της αλλες εκδοσεις και μαλιστα δεν ντραπηκαν να πους πως ο λογος που γινετε αυτο ειναι και καλα για να εκμεταλευτουν της δυνατοτητες που τους παρεχει το Wii U gamepad.Tελικα οπως ειναι γνωστο εδω και οχι πολυ καιρο το παιχνιδι θα κυκλοφορησει ταυτοχρωνα σε ολες της κονσολες και το pc με τους κατοχους ps4,xbox one να ειναι πρωτοι μαγκες και ολους εμας τους κατοχους Wii U να ημαστε οι ...... της υποθεσεις.Φυσικα ειχαμε και τα οσα multiplatform κυκλοφορησαν σε Wii U να ειναι στην ουσια οι εκδοσεις των xbox 360 και ps3 γιατι βαριοταν οι τυποι να ασχοληθουν αποκλειστικα με καποια νεα εκδοση στο Wii U με αποτελεσμα τα παιχνιδια να δειχνουν ιδια και στης 3 κονσολες και μαλιστα σε πολλες περιπτωσης ακουσον ακουσον να δειχνουν χειροτερα στο ισχυροτερο Wii U και μαλιστα με προβληματα οπως για παραδειγμα η Wii U εκδοση του Darksiders II.

Συν ολα αυτα ειχαμε και τον καθε πικραμενο και ''στημενο'' που επερνε το χαρτζιλικι του απο την ΕΑ κατα πρωτο λογο να βγαινει και να λεει για την ισχυ του Wii U οπως τον γραφικο προεδρο της Epic που μετα απο την κατακραυγη επερνε πισω αυτα που ελεγε αλλα και το '' η microsoft να ειναι καλα και ολοι οι αλλοι να πανε να..........'' Digital foundry να κανει αναλυσεις περι αναλυσεων σε παιχνιδια του Wii U που μαλιστα ηταν σε Alpha μορφη για να βρισκει ενα σωρο προβληματα οταν σε αλλες κονσολες εκαναν τεχνικη αναλυση μονο στην τελικη εκδοση του παιχνιδιου αλλα και να κανει θεμα για το αψεγαδιαστο mario kart 8 πως σε καποια σημεια που γινετε χαμος μεσα στο παιχνιδι τα frames δεν ειναι καρφωμενα στα 60 αλλα πεφτουν στα 59 η το επισης αψεγαδιαστο και απιστευτο Bayonetta 2 που βρηκαν frame drops σε σημεια που πραγματικα στην οθονη γινετε οχι απλα πανικος αλλα μακελιο και που οι παντες που εδωσαν 10 με τονο στο παιχνιδι δεν τα ειδαν σε αυτο τον βαθμο αλλα τα ειδαν οι αινσταιν της τεχνικης αναλυσης του Digital foundry.Για το αισχρο Αssassins creed unity ομως που ξεβρακωνει της και καλα next gen κονσολες και τα frames πεφτουν ακομα και κατω απο 20 εκαναν απλα την αναφορα τους και την τεχνικη αναλυση τους και δεν εκαναν την τριχα τριχια οπως με παιχνιδια της N στο Wii U.

Το θεμα με την ισχυ του Wii U εχει καταντησει αηδια.Εχουν περασει δυο χρονια απο την κυκλοφορια της κονσολας νησαφι πια μαυτο το πραγμα.Παρτε το χαμπαρι πως η δυναμη της καθε κονσολας δεν παιζει τον σημαντικοτερο ρολο εν ετη 2014 εκτος και αν νομιζει κανεις πχ πως στο Wii U δεν βλεπουμε Resident evil,Ultimate street fighter IV η καποιο παιχνιδι της Warner bros οπως το batman: arkham knight που σημειωτεων τρεχει με την UE3 οπως και πολλα αλλα παιχνιδια λογο της ισχυς της κονσολας.Οποιος νομιζει κατι τετοιο εγω δεν εχω να πω κατι αλλο η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα.Σημερα οι developers εχουν τα εργαλεια για να κυκλοφορησουν οτι θελουν σε οποια format θελουν κλασικο παραδειγμα τα παιχνιδια που κυκλοφορουν σε tablets και κινητα.Το Wii U δεν ειναι ps4 και xbox one τo ξερουμε αυτο και δεν το αμφισβητει κανεις αλλα εχει hardware που μπορει να κανει θαυματα αν ασχοληθουν μαζι του γιατι σηκωνει ολες της συγχρονες μηχανες γραφικων αρκει φυσικα να πεσει δουλεια και να γινουν οι αλαγες που πρεπει αναλογα την αρχιτεκτονικη του hardware απο X86 δηλαδη (xbox one,ps4) σε powerpc7 (Wii U) που ειναι του 2010 και οχι του 1997.Ποιος ομως θα κατσει να το κανει αυτο οταν το ψωμι ειναι στης αλλες κονσολες και οχι στο Wii U οποτε δεν το κανει κανεις και γιαυτο δεν κυκλοφορυν τα μεγαλα multiplatform στην κονσολα της N.Ετσι λοιπον ποιος ο λογος να κανει η Ν μια κονσολα τερας ισχυς και να παει το κοστος παραγωγης στα υψη την στιγμη που ολοι ξερουμε πως σχεδον ποτε δεν πουλαει με χασουρα αφου δεν προκειται ποτε να αγορασει καποια time exclusives απο μεγαλα third party studio η να κανει license μηχανες γραφικων οποτε να υπαρχουν τα εργαλεια και να ειναι πιο ευκολα στην αναπτυξη τους τα διαφορα ports παιχνιδιων.Η τεχνολογια σημερα εχει πολυ μεγαλη ευελιξια δεν ημαστε στην εποχη των N64, ps1,saturn κλπ που υπηρχαν περιορισμοι οσον αφορα το hardware και της δυνατοτητες του.Χιλιες φορες να δω λιγα και ποιοτητα αποκλειστικα απο εξαιρετικες συνεργασιες της N με studios οπως η Platinum η η Valhalla studios με το Devils third πχ παρα να δω πεντακοσια call of duty και μαλιστα κουτσουρεμενες εκδοσεις χωρις DLC κλπ και δεν ειναι βλακες εκει στην N που επενδυσαν τοσο πολυ στην Unity engine οταν το ενα indie studio φυτρωνει πισω απο το αλλο οπως τα μανιταρια και δεν ξερεις ποτε αν ενα απο αυτα εχει μια ιδεα που θα κανει παταγο και θα αποφερει δισεκατομμυρια οπως εγινε με το minecraft πχ.

Οσο για το Wii μονο ψιχουλα δεν επερναν οι third party γιατι αν επερναν ψιχουλα δεν θα βλεπαμε σχεδον ολα τα multiplatforms στο Wii αλλα το Wii ηταν καλο με τα 100 εκατομμυρια πωλησεις που εκανε και μεχρι και η γελοια ΕΑ παρα την κοντρα με την N και το Wii U το fifa 2014 το κυκλοφορησε κανονικα στο Wii γιατι εκει μυριστηκε ψητο.

Για ολους τους παραπανω λογους και αυριο η N να κυκλοφορουσε μια κονσολα δυνατοτερη και απο το ps4 την ιδια τυχη θα ειχε οσον αφορα τα μεγαλα παιχνιδια καποιων third party studios απλα ειναι τα πραγματα και το μονο που θα γεινοταν θα ηταν οι N fans να πενευοντουσαν .....Οσο και αν δεν θελετε να το δειτε καποιοι το Wii U εχει μελον και αξιζει η αγορα του απο οποιονδηποτε gamer και δεν μιλαω γιαυτους που και μονο στο ακουσμα της λεξης NINTENDO βγαζουν σπυρια και που ακομα και το αγαπημενο τους παιχνιδι να ειχε αποκλειστικο το Wii U δεν προκειται να αγοραζαν την κονσολα μονο και μονο επειδη γραφει NINTENDO πανω.Το hardware του Wii U ειναι μια χαρα τα εγραψα και παραπανω και απο την στιγμη που η κονσολα δεν εχει μεγαλη third party υποστηριξη λογικο ειναι να κυκλοφορει παιχνιδια απο τα δεκαδες first party αποκλειστικα που εχει γιατι αλλιως τι επρεπε να κανει δηλαδη να τα παρατηση και να κλεισει το μαγαζι ωστε δεκαδες εκατομμυρια κοσμος που γουσταρει τα παιχνιδια της να μπορεσει να τα παιξει στο ps4 η στο xbox one την στιγμη που δεν αγοραζει το Wii U να τα παιξει μονο και μονο γιατι ειναι κονσολα της N.Η N σεβεται τον οπαδο της και αυτος ηταν και ο λογος που πηγε και παλι σε powerpc αρχιτεκτονικη για να μπορεσει δηλαδη να προσφερει backward compatibility με παιχνιδια του Wii και gamepads του Wii κλπ την στιγμη που οι αλλοι εγραψαν τους δεικους τους πελατες εκει που δεν πιανει μελανι με τα ps4 και xbox one.Δεν κοροιδευει τον κοσμο με DLC οπως κανουν αλλοι οπως για παραδειγμα στο destiny με season pass 25 δολλαρια και day one dlc που αν βαλεις το παιχνιδι χωρις αυτα ειναι ολο κι'ολο 5 αποστολες.Συμφωνω με τα dlc αλλα να προσφερουν εξτρα περιεχομενο και οχι να με πουλανε μισο παιχνιδι και να χρειαστη να το χρυσοπληρωσω για να μπορεσω να παιξω κατι που απο την αρχη επρεπε να ειναι ετσι.Το Wii U gamepad μονο αχρηστο δεν ειναι και ας μιλησουν αυτοι που εχουν Wii U αν ειναι αχρηστο η οχι που καθονται αραχτοι και παιζουν τα παιχνιδια στην οθονη του gamepad οπως και ολα τα παιχνιδια της virtual console.Ολοι αυτοι ξερουν τι απολαμβανουν και οχι ολοι οι αλλοι που δεν εχουν δει το gamepad ουτε ζωγραφιστο.Μεχρι τωρα η κονσολα εχει μια πολυ μεγαλη βιβλιοθηκη παιχνιδων και τα καλητερα ερχονται απο μεθαυριο με την κυκλοφορια του super smash bros αλλα και το 2015 προβλεπεται καυτο με ενα σωρο ΑΑΑ τιτλους με τα xenoblade και Zelda να ξεχωριζουν αλλα και πολλα αλλα που θα δωσουν μεγαλη ανασα στην κονσολα οποτε οσοι περιμενετε νεα κονσολα απο την N πριν το 2016-17 η σταματηστε να γκρινιαζετε χωρις λογο και παρτε Wii U να γουσταρετε ολα αυτα τα υπροχα που υπαρχουν και ενα σωρο αλλα υπεροχα που ερχονται η παρτε το κουβαδακι σας να πατε σε αλλη παραλια και αγοραστε μια απο της αλλες δυο κονσολες και αφηστε εμας να ασχολουμαστε με το Wii U.

Προς το παρον την κανω και παω να παιξω λιγο bayonetta 2 να γουσταρω και μετα εχω να κανω και μερικους αγωνες στο mario kart 8 πριν απο αυτα ομωςμιας και κυκλοφορησε επιτελους το watch dogs στο Wii U βαζω καποια βιντεο και ριξτε μια ματια στο συγκριτικο αναμεσα στης 4 κονσολες οπως και στο συγκριτικο αναμεσα σε Wii U και ps4 αλλα και τα εφε βροχης στην Wii U εκδοση.H Wii U εκδοση ειναι σαφως καλητερη απο τα ps3 και xbox 360 και σχεδον ολοιδια με την ps4 εκδοση την στιγμη που η εκδοση της κονσολας της N τρωει περισσοτερους πορους απο το συστημα γιατι στριμαρει και στο Wii U gamepad.

Αν το ''αδυναμο'' Wii U που ειμαι ενας απο τους τυχερους που το εχουν στην κατοχη τους μπορει να με προσφερει τετοια ποιοτητα εφαμηλη με το πανισχυρο ps4 αλλα και απιστευτα παιχνιδια οπως το bayonetta 2,xenoblade το νεο Zelda και πολλα αλλα τοτε αυτο που εχω να πω ειναι πως η ανθρωποι της NINTENDO ειναι τελικα πολυ μεγαλοι μαγκες.Μα πολυ μεγαλοι μαγκες λεμε.

Ενοοιται να δειτε τα βιντεο σε 720p η σε 1080p oπου ειναι διαθεσιμο.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θίγεις πολλά θέματα Billy αλλά να κάνω μια διευκρίνηση. Η CPU του Wii δεν βασίζεται στον Power7 (άμα ήταν έτσι θα ήταν τούμπανο) αλλά στον PowerPC7xx που βγήκε πρώτη φορά στην αγορά το 1997 (με τους PowerPC G3 της Apple). http://en.wikipedia.org/wiki/PowerPC_7xx

Μιλάμε για μια απαρχαιωμένη τεχνολογία, γελάει ο κόσμος με το hardware που πουλάει η Nintendo. Όχι τόσο γιατί πουλάει ξεπερασμένη τεχνολογία αλλά για την τιμή που την πουλάει. Την ίδια κοροϊδία έκανε με το Wii που σου πούλαγε ένα Gamecube με ένα ματσούκι, και τώρα πάλι σου πουλάει ένα overclocked Gamecube με μια ταμπλέτα της πλάκας που κανένας δεν τη θέλει. E την προηγούμενη φορά οι καζουαλάδες τον έφαγαν τον παπά και αγόρασαν παλιά κονσόλα σε τιμή νέας, αυτή τη φορά η ιδέα ήταν τόσο κακή που η Nintendo έχασε όλο το κοινό της. Μόνο οι υπερφανατικοί οπαδοί της έμειναν και ακόμα να βγάλει (αρκετά) παιχνίδια της προκοπής για αυτούς.

Το hardware για τα καρτουνίστικα παιχνίδια που βγάζει η Nintendo που δεν χρειάζονται ρεαλιστικά γραφικά, που δεν έχουν ρεαλιστικά physics ούτε χρειάζεται να έχουν χιλιάδες NPCs on-screen, είναι ανεκτό, αλλά όχι σε αυτή τη τιμή. Γιαυτό λέω: Να πετάξει την ταμπλέτα να βάλει τον pro controller και να το πουλάει στην τιμή του Xbox 360, δηλαδή 150 ευρώ (γιατί για παραπάνω δεν αξίζει).

Και ας δούμε λίγο τι παιχνίδια έχει βγάλει η ίδια η Nintendo εδώ και δύο χρόνια για την κονσόλα σε σχέση με την άλλη της αποτυχία (σαφώς μικρότερης κλίμακας) το Gamecube.

Λοιπόν στα δύο πρώτα χρόνια του Gamecube η Nintendo είχε εκδώσει μεταξύ άλλων: το Animal Crossing (δυστυχώς μετακόμισε στις φορητές κονσόλες), ένα από τα καλύτερα Survival Horror το Eternal Darknes, το F-Zero GX, το αριστουργηματικό Metroid Prime (και τώρα η Retro Studios αντί να βγάλει κανά Metroid ασχολείται με 2D Donkey Kong; Ήμαρτον!), το Pikmin (ορίστε και συμπαθέστατο νέο IP, πού είναι τώρα τα νέα IP; Μόνο sequel, πχ Pikmin 3, βγάζει), το Star Fox Adventures (όχι το Star Fox που θέλαμε αλλά καλό ήταν), το Super Mario Sunshine (μπορεί να μην ήταν από τα καλύτερα αλλά ήταν 3D και της κανονικής σειράς, όχι 2D/3D υβρίδιο και spinoff παιχνιδιού του 3DS), το Wave Race: Blue Storm, το υπέροχο Legend of Zelda: the Wind Waker, και βέβαια τα Mario kart και Smash Bros (όπως και τώρα).

Ε συγκρίνετε με τώρα και πείτε μου ποιο lineup διετίας ήταν καλύτερο. Προφανώς δεν μιλάω για 3rd Party γιατί το GC είχε λίγο αλλά καλό ενώ τώρα δεν υπάρχει τίποτα.

Οι third party εταιρίες δεν φταίνε σε τίποτα. Είδαν ότι το πλοίο βουλιάζει και ορθότατα το εγκατέλειψαν. Τα άλλα για πολέμους της ΕΑ και τα λοιπά είναι θεωρίες συνωμοσίας που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Δεν είχε κέρδος η ιστορία, τέλος, τόσο απλά.

Αλλά καλό είναι η Nintendo να ανταμείψει (τους λίγους πλέον) φανατικούς της καταναλωτές, με μια σειρά ποιοτικών τίτλων πριν σκοτώσει το μηχάνημα, όπως είχε κάνει και η Sega με το Dreamcast (εκεί να δεις ποιοτική διετία). Ε τότε όλοι όσοι έχουμε μεγαλώσει με παιχνίδια της Nintendo θα το πάρουμε για να χαρούμε Zelda, Mario, Star Fox, κλπ.
 
Καταρχην δεν θα παιζουμε με της λεξεις γιατι τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι και κυριως πουθενα δεν εγραψα Power7 αλλα Powerpc7 οποτε παμε παρακατω.Το οτι η CPU του Wii U βασιζεται στον Powerpc7 δεν λεει απολυτως τιποτα γιατι η τεχνολογια προχωραει και απο το 1997 μεχρι το 2102 που εμφανιστηκε η Espresso CPU με την κυκλοφορια του Wii U καθε χρονια κυκλοφορουσε και νεο πιο βελτιωμενο μοντελο βασισμενο στη Powerpc7 αρχιτεκτονικη.Εκτος και αν θες να με πεις πως η Arthur CPU του 1997 μπορει να κανει την ιδια δουλεια με την Espresso CPU του 2012.Σιγα σιγα θα πει και κανενας αλλος πως το Atari 2600 ηταν ισχυροτερο απο το Wii U ελεος δηλαδη.Το εχω πει και γραψει χιλιος δυο φορες και το ξερουν οι παντες και δεν θα κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας πως το Hardware που φοραει το Wii U δεν ειναι σε καμια περιπτωση στο ιδιο επιπεδο με αυτο των ps4,xbox one αλλα ουτε για πεταμα ειναι ουτε ετσι οπως θελουν πολλοι να το παρουσιαζουν ειναι και μπορει να ειναι ακριβο το Wii U γιαυτα που φοραει αλλα η NINTENDO αυτη ειναι και σε οποιον αρεσει αγοραζει την κονσολα της οποιος δεν θελει δεν αγοραζει.Παντα η N πουλαει με κερδος οποτε και σπανια ριχνει τοσο νωρις την τιμη και οσα πακετα εχουν μειωμενη τιμη αυτο ειναι αποφαση των καταστηματων που την πουλανε και οχι αποφαση της N.Γιαυτο το θεμα εγραψα παραπανω και το ανελυσα δεν θα επαναλαμβανω αυτα που γραφω οποιος θελει ας τα διαβασει στο προηγουμενο post μου.

Οπως επισης παραπανω εγραψα και για τους third paty και αν για σενα φιλε μου ολα αυτα ειναι θεωριες συνομοσιας δυστηχως για ολο τον υπολοιπο κοσμο που θα ηθελε να δει ολα τα μεγαλα third party στην αγαπημενη του κονσολα δεν ειναι και κυριως υπαρχουν και στοιχεια που καποια απο αυτα τα εγραψα και δεν το ανελυσα και πολυ γιατι αν κατσω να γραψω τα παντα γιαυτο το θεμα θα γραφω κανα δυο μερες.Δηλαδη τι παραπανω πρεπει να δεις για να καταλαβεις πως τον πολεμο τον ξεκινησε η EA και την ακολουθησαν και αλλα third party studios.Kαθε λιγο και λιγακι παινευαν το Wii U και το ποσο ισχυρο hardware εχει και κυριως ελεγαν τα καλητερα για το gamepad της κονσολας μεχρι που μας ειχαν πρηξει με το ποσα περισσοτερα θα μπορουμε να κανουμε και ποσο καλητερη θα ηταν η εκδοση του fifa 2013 στo Wii U απο της αλλες κονσολες λογο του πλεονεκτηματος που λεγεται Wii U gamepad.Tελικα ομως τα πραγματα δεν εγιναν ακριβως οπως θα τα ηθελε η EA και ολα ξεκινησαν απο ενα ταξιδι του Peter moore στην ιπαωνια που ειχε συναντηση με ανθρωπους της N αλλα πριν απο αυτο υπηρξε και κατι αλλο.Απο την αρχη της αναπτυξης του Wii U η N θεωρησε σωστο να προτηνει μια συνεργασια στην EA και συγκεκριμενα ζητησε απο την EA να της παρεχει βοηθεια και τεχνογνωσια οσον αφορα το online κομματι και η συνεργασια αυτη αρχισε σιγα σιγα να ξεκινα και ως επιβραβευση προς την EA η N εδωσε πρωτα σε αυτη development kits της κονσολας πολυ πριν τα παρουν στα χερια τους εταιριες οπως ubisoft,tecmo koei κ.α οποτε και ξεκινησαν να αναπτυσουν τα παιχνιδια για την κονσολα πολυ πιο νωρις.

Οταν λοιπον ο peter moore πηγε στο kyoto η ανθρωποι της N του εδειξαν το Nintendo network και το Miiverse τον ευχαριστησαν για την βοηθεια που τους παρειχε η EA και τον πληρωσαν το ποσο που ειχα σημφωνησει ως ανταμοιβη γιατι ενοοιται πως υπηρχε και πολυ μεγαλη χρηματικη αμοιβη δεν τους εδωσαν μονο πιο νωρις τα dev kits και ξεπερδεψαν δηλαδη.Ο κουτοπονηρος peter moore ομως εχοντας και αλλα στο μυαλο και οπου αλλα βαλτε το χρημα και το τεραστιο brand name που ονομαζεται NINTENDO εκανε μια προταση στους ανθρωπους της N και η προταση αυτη ηταν τα NINTENDO Network και Miiverse να γινουν κομματι του origins οποτε και θα μπορουσαν να πανε πολλα βηματα μπροστα να ανεβουν και καλα επιπεδο και να τα μεταφερουν στα κινητα τηλεφωνα το facebook το twitter κλπ και να τα κανουν πολυ δυνατο αντιπαλο για τα psn και xbox live.Επειδη ομως οι ανθρωποι της N δεν τρωνε κουτοχορτο μετα απο ολιγολεπτη συσκεψη ειπαν στον peter moore πως δεν μπορουν να δεχτουν κατι τετοιο και πως αυτο θα τους εκανε περισσοτερη ζημια παρα καλο.Αν δεχοταν κατι τετοιο θα επρεπε το NINTENDO Network να γεινοταν επισημα κομματι του origins οπως και να ετρεχαν το interface του αλλα και τον Netcode θα ηταν δηλαδη σαν μια εξτρα και αποκλειστικη προσθηκη του Nintendo network στο origins και το γενικο κουμαντο θα ηταν η EA η οποια θα μπορουσε να κανει οτι γουσταρει.Για παραδειγμα αν η Activision ηθελε να φερει καποιο call of duty στο Wii U τοτε θα μπορουσε σαν ανταγωνιστες που ειναι η EA να εδινε την χειροτερη υποστηριξη και αντιθετα να εδεινε τα καλητερα στο δεικο της Βatllefield με αποτελεσμα να το εκμεταλευτει προς οφελος της και το αντιπαλο παιχνιδι να φαινεται πολυ πολυ χειροτερο.Με λιγα λογια η EA θα μπορουσε να κανει οτι θελει χωρις να δεινει κανεναν λογαριασμο στην N και αυτο θα μπορουσε να εχει καταστροφικες συνεπειες γιαυτη και το Wii U.Μετα απο το οχι της λοιπον η αντιμετωπιση της EA προς αυτη εγινε οπως την ξερουμε μεχρι σημερα και ο μονος λογος που κυκλοφορησαν τα Fifa 2013,Mass effect 3: Special edition,Madden NFL 2013 ηταν μονο και μονο γιατι τα παιχνιδια ηταν σχεδον ετοιμα λογο του οτι ειχαν τα dev kits πολυ νωρις οποτε και δεν γινοταν να μην τα κυκλοφορησουν.Μετα απο αυτα ομως τελειωσε μια και καλη η συνεργασια της EA με την N και ο μονος που ευθυνοταν γιαυτο ηταν η EA η κατα σειρα ετων χειροτερη εταιρια της αμερικης.Ετσι λοιπον τιποτα απο ολα αυτα δεν ειναι θεωριες συνομοσιας αλλα ειναι υπαρκτα γεγονοτα και ολα αυτα ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου.

Παμε τωρα και σε αυτα που λες για τα παιχνιδια.Οταν ηταν να κυκλοφορησει το Wii U και πριν γινουν ολα τα παραπανω με την EA οπως και με τους υπολοιπους Third party οι ανθρωποι της N ειχαν βγει και ειχαν δηλωση πως το Wii U θα εχει πολυ καλη υποστηριξη απο third party multiplatform τιτλους και ολοι οσοι το ακουσαμε αυτο τα καναμε πανω μας απο την χαρα μας.Φυσικα οι ανθρωποι της Ν πολυ καλα εκαναν και το δηλωσαν αυτο γιατι τοτε οντως ισχυε αυτο συμφωνα με τα δεδομενα που υπηρχαν και τελικα δεν επεσαν εξω και γιαυτο το Wii U ειχε ενα απο τα καλητερα launch νεας κονσολας οσον αφορα τα παιχνιδια σε ολη την ιστορια των videogames με τα παιχνιδια που κυκλοφορησαν σε αμερικη και ευρωπη με καποιες διαφορες φυσικα να ειναι τα Assassinʼs Creed III,Batman: Arkham City Armored Edition,Call of Duty: Black Ops II,Chasing Aurora,Darksiders II,Disney Epic Mickey 2: The Power of Two,FIFA Soccer 13,ESPN Sports Connection,Game Party Champions,Just Dance 4,Little Inferno,Madden NFL 2013,Mass Effect 3,Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition,Nano Assault Neo,NBA 2K13,New Super Mario Bros U,Ninja Gaiden 3: Razor's Edge,Nintendo Land,Rabbids Land,Scribblenauts Unlimited,Sing Party,Skylanders Giants,Sonic and All-Stars Racing Transformed,Tank! Tank! Tank!,Tekken Tag Tournament 2: Wii U Edition,Transformers Prime,Trine 2: Director's Cut,Your Shape: Fitness Evolved 2013,Warriors Orochi 3 Hyper,ZombiU,Family Party 30,Funky Barn.Παιχνιδια δηλαδη απο ολα τα genres και για ολα τα γουστα.Φυσικα η χαρα δεν εμελε να κρατησει πολυ γιατι ως γνωστον η NINTENDO πρεπει να τα κανει ολα τελεια δεν εχει δικαιωμα στο λαθος και μπλα,μπλα,μπλα και γιατι το Ninja Gaiden 3: Razor's Edge ειναι καπως χειροτερο στο Wii U απο τα ps3,xbox 360 οπως εδειξαν οι αναλυσεις των υπερτατων διαπλανητικων σοφων του Digital Foundry γιατι το super mario bros U ειναι σχεδον ολοιδιο με το super mario bro του Wii και γιατι το Call of duty black ops II ειναι ολοιδιο με της αλλες εκδοσεις και δεν ειναι σουπερ ντουπερ καλητερο στο Wii U και αντε να κατσει καποιος να τα εξηγηση ολα αυτα σε ολους αυτους που τα ρωτουσαν και να τους δωσεις να καταλαβουν πως τα παιχνιδια αυτα στο Wii U ειναι απλα ports απο της αλλες κονσολες και δεν μπηκαν καν στον κοπο να φτιαξουν μια νεα εκδοση και να εκλμεταλευτουν την εξτρα δυναμη του Wii U.

Μαζι με ολους αυτους βγηκαν και καποιοι αλλοι ομως που δεν γκρινιαζαν γιαυτα αλλα γκρινιαζαν για τα first party της N και που ειναι το νεο Zelda που ειναι το νεο metroid που ειναι το νεο star fox που ειναι το νεο super mario galaxy 3 η καποιο νεο 3D Mario δηλαδη και μπλα,μπλα,μπλα,μπλα χωρις κατσουν λιγο να σκεφτουν πως το προηγουμενο Zelda το skyward sword κυκλοφορησε ενα χρονo πριν στο Wii οποτε ηταν αδυνατoν να κυκλοφορουσε στο launch του Wii U γιατι τα Zelda δεν ειναι call of duty και assassin's creed να πετανε απο ενα καθε χρονο.Αλλα δεν ειχαν ιδεα γιατι τελικα εγινε αυτο και την απαντηση την ειχε δωσει ο ιδιος ο Miyamoto σε συνεντευξη του αλλα ολοι αυτοι αντι να ακουε αυτα που πρεπει αυτο που εκαναν ηταν να πετανε λασπη και να βγαζουν χολη.Ο τεραστιος shigeru miyamoto λοιπον ειχε στην συνεντευξη πως ο λογος που δεν υπαρχουν πολλα first party στο launch του Wii U η τους επομενους μηνες ειναι λογο των third party multiplatforms.Συγκεκριμενα ειπε πως καθε φορα με καθε νεα κονσολα επειδη δεν ειχαν πολλα μεγαλα third party στην αρχη ξεκινουσαν να δουλευουν παρα πολυ στα μεγαλα first party της N ωστε να τα εχουν ετοιμα κατα το launch η τους επομενους μηνες για να μην χασουν τους πελατες γιατι δεν ειχαν που δεν ειχαν multiplatform αν δεν ειχαν και τα μεγαλα first party τοτε οι gamers θα αγοραζαν καποια αλλη κονσολα.Αυτο ομως οπως δηλωσε δεν ηταν και πολυ καλο γιατι ασχετα που τα παιχνιδια επερναν εξαιρετικες κριτικες αυτοι δεν ηταν ικανοποιημενοι γιατι με την βιασυνη τους να κυκλοφορησουν τα παιχνιδια καποια λαθη γινοταν και δεν ηταν απολυτα ευχαριστημενοι.Αυτο ομως οπως ειπε ο miyamoto αλαξε με το Wii U και αφου ειχα πολλα multiplatforms κατα το launch δεν τους πιεζε κανεις οποτε με το πασο τους θα κυκλοφορησουν οποτε θελουν τα μεγαλα first party οποτε και θα κανουν πολυ καλητερη δουλεια χωρις πιεση.Αυτος λοιπον ηταν ο λογος που δεν εμφανιστηκαν αυτα τα first party που θα περιμεναν πολυ.

Γραφεις που ειναι καποιο νεο IP και γω σε απανταω το splatoon ειναι νεο IP και ειναι τοσο φρεσκο που το περιμενουν ολοι πως και πως.Η μηπως δεν ειναι και αυτο νεο IP και ειναι καποιο sequel;Γραφεις για την Retro και γιατι να μην ασχοληθει με το νεο metroid και ασχοληθηκε με το Donkey kong χωρις να ξερεις πως η ιδια η Retro ζητησε να κανει ενα διαλειμα απο την σειρα metroid και να ασοληθει με κατι αλλο οπως και εγινε και το εχουν πει αυτο και ο miyamoto αλλα και ανθρωποι της Retro.Γραφεις για το super mario 3D world το παιχνιδι που εδωσε 10 το Edge οτι ειναι spinoff του αντιστοιχου παιχνιδιου του 3DS που ειναι κατι τετοιο δεν το αμφισβητη κανεις αλλα παιξτο πρωτα ασχολησου μαζι του και μετα κρινε αν ειναι καλο παιχνιδι η οχι που την δουλεια του μια χαρα την εκανε με τα 2.5 εκατομμυρια κομματια που πουλησε μια χαρα νουμερο για ενα spinoff που λες και συ.Περα απο ολα αυτα ειδαμε και Donkey kong και pikmin 3 και mario kart 8 και super smash bros που σημερα κυκλοφορησε στην αμερικη και γενικοτερα αυτα τα δυο χρονια ειδαμε ενα σωρο παιχνιδια και ηδη η κονσολα εχει μια αρκετα μεγαλη βιβλιοθηκη παιχνιδων για ολα τα γουστα.

Για το Hardware και για τα παιδιαστικα γραφικα που γραφεις οπως και για τα physics και τους χιλιαδες NPCs on-screen μαλον δεν εχεις δει το Xenoblade Chronicles X της monolith ουτε το Hyrule Warriors ουτε το Bayonetta 2 ποσο μαλον να εχεις παιξει κιολας τα δυο τελευταια γιατι αν το ειχες κανει δεν θα τα εγραφες αυτα για τα παιδιαστικα γραφικα κλπ.Το μεγεθος του κοσμου του xenoblade η λεπτομερεια στα γραφικα η μαχες και γενικα τα παντα οσα ειδαμε συν το online που επιβεβεωθηκε στο τελευταιο NINITENDO Direct αλλα και απο τον director της monolith θα ειχαν γονατισει τα ps3,xbox 360 και θα ετρεχαν το πολυ με 5,10 fps αν φυσικα μπορουσαν να τρεξουν το παιχνιδι.Οποτε μονο και μονο γιαυτο δεν γεινεται η κονσολα να πωλειται 150 ευρω και δεν γινετε να γιννει ρεζιλι των σκυλιων η N και να το πουλαει χωρις το gamepad που ειναι ενας απο τους μεγαλητερα πλεονεκτηματα της κονσολας οπως εγινε η microsoft που εχει ξεχασει τι θα πει kinect.

 

 


Το μονο λαθος της N ηταν πως νομιζε οτι τα third party παιχνιδια στο launch θα μπορουσαν να σηκωσουν στης πλατες τους το Wii U μεχρι να ειναι ετοιμα τα δεικα της first party αλλα τελικα αυτο που εγινε ηταν να της σκαβουν τον λακο βαζοντας της τρικλοποδιες με μετρια ports που ηταν χειροτερα απο τα xbox 360 και ps3 δημιουργοντας την εντυπωση στον πολυ κοσμο πως το Wii U ειναι χειροτερο απο της αλλες δυο κονσολες οποτε ο καθε μελοντικος κατοχος ps4 που οταν τον κοροιδευαν οι φιλοι του που δυο χρονια σχεδον δεν ειχε να παιξει τιποτα στο πανακριβο ps3 που του αγορασαν ο μπαμπας και η μαμα αρχισε να περνει σβαρνα ολα τα forums και sites στο ιντενρετ και να βγαζει την χολη του για το Wii U με κλασικα παραδειγματα τα λαμογια (οχι ολοι βεβαια) του neogaf που ανθρωποι της βιομηχανιας του gaming πισω απο την ανωνυμια ενος nickname περνουσαν τα μηνυματα τους οπως ηθελαν και διαμορφωναν συνειδησεις.Επισης την διαφημιση που εχει ριξει για το smash bros επρεπε να την ειχε ριξει σε ενα σωρο παιχνιδια ακομα οπως ειναι τα wonderful 1o1,pikmin 3 κλπ και να δειξει στον κοσμο τι το διαφορετικο εχει αυτη η κονσολα και που δεν θα μπορεσει να το βρει κανεις σε καμια αλλη περα απο την και καλα συνδεση που υποσχοταν η sony μεταξυ ps4 και psvita που αμφιβαλω αν υπαρχει κανεις που να μπορεσε να το κανει σοβαρα αυτο το πραγμα με τα χιλια δυο προβληματα που ειχε.


 

 


Τελως παντων και για να μην αρχισω να μιλαω για διαφορα αλλα καλα που εχει η κονσολα οπως ειναι το τζαμπανταν online πχ σταματαω εδω λεγοντας πως δεν θακατσω να πεισω εγω ουτε εσενα ουτε και κανεναν αλλον για το αν αξιζει το Wii U η οχι για το αν εχει μελον η οχι κλπ την στιγμη που εχουν παρει το ps4 πανω απο 10 εκατομμυρια κοσμος για μελοντικη χρηση σε μελοντικα παιχνιδια και με το καλητερο παιχνιδι της κονσολας αυτης μεχρι τωρα να ειναι ενα παιχνιδι του ps3 που μαλιστα το εκαναν remastered μεσα σε εναν μολις χρονο.Οποιος εχει Wii U οποιος εχει ασχοληθει σοβαρα με την κονσολα,τα παιχνιδια της,της υπηρεσιες της και γενικα τα παντα που αφορουν το Wii U τοτε ξερει πολυ καλα αν αξιζει η οχι η κονσολα.Ολοι οι αλλοι που απλα ετυχε να δουνε βιντεακια απο τα παιχνιδια στο youtube και την κονσολα μονο απο φωτογραφιες η να εχουν πιασει για πολυ λιγο το gamepad στα χερια δεν μπορουν να εχουν ολοκληρωμενη αποψη γιαυτο το πραγμα που λεγεται Wii U.


 


Στην τελικη οσοι βαρεθηκατε τα παιχνιδια της N δεν ειναι κακο αυτο μπορει να συμβει στον καθεναν αλλα μην προσπαθητε να βγαλετε σκαρτο κατι που σημερα αξιζει πολυ περισσοτερο να ασχοληθει κανεις μαζι του και με τα παιχνιδια του απο της αλλες κονσολες που ουτε προεδροι,αντιπροεδροι κλπ δεν μπορουν να καταλαβουν πως ειναι δυντον να εχει πουλησει τοσα εκατομμυρια κομματια μεχρι τωρα.


 

 

 

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χειμαρρώδης! :) Ελπίζω να υπερασπίζεσαι με το ίδιο πάθος και πράγματα που έχουν σημασία. Παιδιά χαλαρώστε, μια κουβέντα κάνουμε και απ'όσο γνωρίζω κανείς μας δεν δουλεύει για την Nintendo ή για κάποια άλλη εταιρία παιχνιδιών ώστε να έχει συμφέρον να την υπερασπίζεται τόσο σθεναρά.

Για αυτή την ιστορία με την ΕΑ έχεις κάποια πηγή; Γιατί το έψαξα λίγο στο internet και το μόνο που είδα είναι ότι είναι μια φήμη (εν ολίγοις καθαρά φανταστική ιστορία που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα). Αλλά ας πούμε ότι ισχύει. Οι υπόλοιπες εταιρίες γιατί το εγκατέλειψαν το σύστημα; Γιατί απλά δεν πουλάει άρα δεν έχουν λόγο να βγάζουν παιχνίδια για αυτό.

Για το hardware. Μου συγκρίνεις hardware του 2012 με hardware του 2005 και του 2006 (και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι είναι καλύτερο). Η Nintendo πάλι last gen κονσόλα έβγαλε και την πουλάει ως νέα. Όσο έβγαιναν παιχνίδια για PS3 και 360 δεν ήταν πολύ δύσκολο να βγάλουν οι εταιρίες και έκδοση για το Wii U. Αλλά από τη μία δεν πουλάει από την άλλη το development έχει επικεντρωθεί στις next gen κονσόλες, οπότε δεν δικαιολογείται το κόστος της (προφανώς δύσκολης λόγω πολύ αδύναμου hardware) μεταφοράς των παιχνιδιών στο Wii U.

Εδώ η ίδια η Nintendo παραδέχθηκε ότι το Wii U είναι αποτυχία, οπότε δεν καταλαβαίνω πως λες ότι το μόνο λάθος της Nintendo είναι ότι στηρίχθηκε υπερβολικά στους 3rd party "που της έβαλαν τρικλοποδιές". Μου θυμίζεις κάτι φίλους μου που ακόμα υποστηρίζουν ότι "ανατράπηκε δεν κατέρρευσε" (όποιος κατάλαβε κατάλαβε). :)

Κακό όνομα. Κακό hardware. Κακό χειριστήριο. Κακό marketing. Ανύπαρκτο third party support. Αδύναμος first party κατάλογος παιχνιδιών. Ε τι άλλο πρέπει να γίνει για να πούμε ότι η κονσόλα είναι τελείως αποτυχημένη;

Προσωπικά δεν βαρέθηκα τα παιχνίδια της Nintendo (και νομίζω και πολλοί άλλοι) και ο μόνος λόγος που καθόμαστε και το συζητάμε είναι γιατί μας αρέσουν τα παιχνίδια της. Οπότε αν η εταιρία πηγαίνει άσχημα θα χάσουμε και τα παιχνίδια που αγαπάμε (όπως έγινε και με τη Sega). Γκρινιάζουμε για το Wii U γιατί παρότι είναι απογοήτευση, είναι το μόνο οικιακό hardware στο οποίο μπορείς να παίξεις Mario, Zelda και σία. Οπότε θέλοντας και μη, γκρινιάζοντας και βρίζοντας, τελικά θα την πάρουμε, αρκεί να βγουν τα παιχνίδια που θέλουμε. Ότι και να λέω, μόλις βγει το Zelda (αν αξίζει φυσικά) θα την πάρω. :)

Τώρα για το αν αξίζει περισσότερο από το Playstation 4....E νομίζω ότι το αγοραστικό κοινό αποφάσισε. Δεν είναι περίεργο πως μοσχοπουλάει. Πολύ καλοσχεδιασμένο hardware, καλός κατάλογος παιχνιδιών (ε δεν παίζουν όλοι στο PC :p ) και έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από την τελευταία φορά που αγόρασαν κονσόλα αφού η προηγούμενη γενιά κράτησε πολύ. Όλοι ήθελαν κάτι καινούργιο οπότε και χωρίς πολύ δυνατούς αποκλειστικούς τίτλους φεύγει από τα ράφια. Του χρόνου που φαίνεται ότι θα έχει και δυνατές αποκλειστικότητες θα είναι η χρονιά του. Το ίδιο ελπίζω και για το Wii U.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς με όσα έγραψα. Έχω μεγαλώσει με τα παιχνίδια της Nintendo (όπως και εκατομμύρια άλλοι στον πλανήτη) οπότε υπάρχει μια πικρία για την τωρινή κατάσταση.
 
Εγώ πιστεύω πώς οι 3rd party πολύ απλά παίρνουν την εκδίκησή τους από την Ν για την άθλια πολιτικής της πριν χρόνια προς αυτούς(τους 3rd party) Βλέποντας παιχνίδια σαν το bayonetta και το πόσο εντυπωσιακό είναι οπτικά δεν λες και το wii u αδύναμο στο hardware.Πιστεύω πως η Ν έχει λάθος πολιτική,είναι ξεροκέφαλοι εγωιστές και έχω την εντύπωση πως δεν έχουνε καταλάβει ότι αν συνεχίσουν έτσι θα βρεθούνε μπροστά σε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις.
 
Παιδιά είναι αστείο να λέμε περί εκδίκησης και δε το λέω για να προσβάλω κανένα. Οι εταιρείες είναι...επιχειρήσεις που θέλουν το κέρδος με τον οποιοδήποτε τρόπο, δεν είναι δυνατόν να θέλει ο 3rd party να χτυπήσει πχ την Nintedo επειδή έτσι το ονειρεύτηκε μία μέρα που χάλασε μία συμφωνία τους. Είναι αστείο αυτό. Δεν λειτουργούν με λογική λαϊκής.

Η ΕΑ έκανα μία πρόταση για το Origin που την εξυπηρετούσε περισσότερο στο να μεγιστοποιήσει το κέρδος της. Η Nintendo έκρινε ότι μία ενοποίηση των online συστημάτων τους, μακροπρόθεσμα δε θα τους εξυπηρετούσε οικονομικά κι αποφάσισαν ότι δε θα προχωρήσουν σε αυτό το επίπεδο τη συνεργασία τους. Απλά κι όμορφα. Τώρα για μαχαιριές πίσω απ'την πλάτη κτλ δε σχολιάζω. Όποιος έχει στοιχεία ας μας τα δώσει..

Η Crytek ΔΕΝ είχε έτοιμο το Crysis 3. Είχε ανακοινωθεί αλλά λόγω του γεγονότος ότι δεν υιοθετήθηκε το Origin που θα την βοηθούσε σε θέματα οικονομικής φύσεως, έκριναν ότι δεν πρέπει να το κυκλοφορήσει. Η Crytek δεν είναι της ΕΑ για να διαμορφώνει κοινή γραμμή, συνεργάζεται με πολλά studios σε επίπεδο που αυτοί κρίνουν ότι τους συμφέρει οικονομικά πχ Ubisoft,Nvindia κτλ

Έχετε καταλάβει ότι μία εταιρεία όταν βγάζει ένα παιχνίδι ΔΙΝΕΙ λεφτά και περιμένει απ'τις πωλήσεις να κάνει απόσβεση;

Το Wii U δεν είναι αδύναμο γενικά. Συγκριτικά με τις κονσόλες της γενιάς του ΕΙΝΑΙ. Αυτό λένε όλοι. Τίτλοι που θα κυκλοφορήσουν στα PS4, XBOXOne πχ FFXV, Witcher 3 κτλ είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν στο WiiU διότι θα πρέπει να υποβαθμιστούν με κάποιο τρόπο.

Επίσης , τίτλοι "next-gen" που κυκλοφορούν σε PS3, XBOX360 παράλληλα με τις νέες κονσόλες ΔΕΝ αποτελούν κριτήριο συγκρίσεων για δυνατότητες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα