2 Χρόνια Wii U

γνώμη σου και γνώμη μου.Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται.Όλοι υποθετικά μιλάμε.Εγώ είπα τι ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΏ To αν ειναι αστεια η λογική μου δεν σε αφορά. Λέω την γνώμη μου
 
Συγνώμη αλλά δεν είναι "γνώμη σου", "γνώμη μου" . Είναι κανόνες της αγοράς που δεν έχουν να κάνουν με προσωπικές πεποιθήσεις.

Ξαναλέω, μία επιχείρηση θέλει το επαναλαμβανόμενο κέρδος με οποιοδήποτε τρόπο. Κανόνας είναι (αν θέλει να επιβιώσει). Οπότε θα πράξει το αυτονόητο για να λειτουργεί.Μιλάμε για οικονομικά μεγέθη (επιχειρήσεων) που οι επενδύσεις τους ανέρχονται σε εκ. ευρώ. Οπότε αν οι Crytek , EA κτλ έκριναν ότι έχουν να πάρουν αρκετά απ'το σύστημα Nintendo, δε θα είχαν κανέναν ενδοιασμό για επενδύσεις. Και το αντίθετο.

Από εκεί και πέρα, αν μπορείς να στηρίξεις (εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος) τις συνωμοσίες/πισώπλατα με επιχειρήματα αποδείξεις, όλα καλα! Εδώ είμαστε να τα διαβάσουμε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτο δεν σου δινει ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα να χαρακτηριζεις ως γελοια μια αλλη αποψη και το τι πιστευω εγω.δεν με ενδιαφερει πως τ βλεπεις εσυ.σεβαστη η αποψη σου κ μεχρι εκει.Εσι δεν εχεισ κανεναν δικαωμα να χαρακτηριζεις κατι διαφορετικο ως γελοίο.
 
Γελοία δε χαρακτήρισα τα λόγια κανενός, μάλλον δε διάβασες καν τι έγραψα.
 
Καλά σίγουρα υπάρχει "bad blood" (pws to lete ayto sto Ellhnikos? :D ) μεταξύ Nintendo και third party publishers απλά δεν λειτουργεί το πράγμα με συναισθηματισμό αλλά με ψυχρές οικονομικές επιλογές. Και τις καλύτερες σχέσεις να είχαν στο παρελθόν, δεν θα άλλαζε κάτι τώρα πάλι θα το παρατούσαν το σύστημα. Αλλά σίγουρα η κακή προϊστορία δεν βοηθάει και πιθανότατα η Nintendo παρά τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται δεν άλλαξε τροπάρι ώστε να μπορέσει να κρατήσει κάποιους. Ε δεν μπορεί κάποια προνομιακή συμφωνία θα μπορούσε να κάνει με κάποιους ώστε να αναπτύξουν ή έστω να μεταφέρουν παιχνίδια για το σύστημά τη. Αλλά μάλλον συνεχίζει να κρατά την ίδια "αλαζονική" συμπεριφορά.
 
Αυτό ακριβώς. Σήμερα χαλάει κάτι, αύριο δεν τρέχει τίποτα. Δεν υπάρχουν φιλίες ή προηγούμενα όσο υπάρχει περιθώριο κέρδους.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, πέρα των κονσολών είναι η συνεργασία Apple & Samsung στα chips των επεξεργαστών παρά τις μηνύσεις εκατέρωθεν για τον χ,ψ λόγο.

Όσον αφορά την Nintendo πάντως, εμπιστεύομαι αρκετά τις πολιτικές της και με κάπως πιο επιθετικό marketing πιστεύω θα βελτιώσει αρκετά τη θέση της. Πάντως ακόμη κι έτσι θεωρώ δύσκολο να πάει το Wii U πρώτο.
 
[edit] μόλις ηρεμήσεις και θελήσεις να ποστάρεις σε κλίμα συζήτησης (κι όχι επειδή σε "αναγκάζουμε"), τότε κάντο. [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά, χαλαρώστε και αλλάξτε ύφος, σας παρακαλώ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ υποχρεωμένοι να ποστάρετε, αν νιώθετε ότι δε συμφωνείτε - αν όμως μπείτε στη διαδικασία να το κάνετε, τότε θα το κάνετε κόσμια, χωρίς φανατισμούς & κυρίως χωρίς χαρακτηρισμούς.

Τα εριστικά ποστ διεγράφησαν. Παρακαλώ κρατήστε το επίπεδο κόσμιο.
 
Metalcandyman μην τα βλέπεις όλα τόσο απόλυτα.

O Cevat Yerli έχει κάνει δεκάδες δηλώσεις και κάθε φορά λέει κάτι διαφορετικό. Σε μία άλλη στο digital spy είπε το ίδιο με διαφορετικό τρόπο :

http://www.digitalspy.co.uk/gaming/news/a448410/crysis-3-not-coming-to-wii-u-due-to-lack-of-business-drive.html#~oWodMQk8x1vkiq

"there is no Wii U version" due to a lack of "business drive" between publisher EA and Nintendo.
Ακόμη πιο παλιά βέβαια δήλωσε ότι ετοιμάζεται αλλά όχι απ'την Crytek!

http://www.digitalspy.co.uk/gaming/news/a388703/crytek-confirms-cryengine-3-title-in-development-for-wii-u.html#~oWoej2SSGiu27N

Μη δένεις κόμπο ότι λένε.

Η Crytek έχει κάνει συμβόλαιο με την ΕΑ λόγω του εξαιρετικού δικτύου διανομής της δεύτερης. Η ΕΑ όμως έχει το Origin που είναι αναγκαίο κακό για τους τίτλους της..και πάμε πάλι σε πράγματα που έχουν ειπωθεί.

Στο κάτω-κάτω, αν υπήρχε έτοιμο προϊον Crysis 3 Wii U και η EA αποφάσιζε να μην το εκδόσει : α) θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ίδια της την επένδυση άρα στον εαυτό της, β.) θα δημιουργούσε πρόβλημα στην Crytek που είναι τρίτος συνεργάτης και της έχει εμπιστευτεί βασικό franchise της.

Κι όλα αυτά για ένα Μανιάτικο;
 
χωρις να σημαινει απαραιτητα οτι συμφωνω με τον metalcandyman (δεν προλαβα καν να διαβασω το post του πριν γινει edit), μπορω να πω οτι δεν εχω ξαναδει πιο πιστό οπαδό της Nintendo :D σιγουρα θα εφτανε στα ακρα για να υπερασπιστει την αγαπημενη του εταιρια

λειπω μερικες γενιες απ τον χώρο οποτε δεν γνωριζω πολλες λεπτομεριες για το θέμα. Όμως ξερω οτι η ninty για πολυ κοσμο ειναι κατι σαν 'μητέρα' αφου με αυτην μεγαλώσαμε. Οπότε για εμας ειναι ασχημο να ξερουμε οτι η μαμα ninty περναει δυσκολα...

αν υπηρχε η οικονομικη πολυτέλεια, σιγουρα θα επελεγα το wii u ανάμεσα στις 3 κονσόλες και αυτο οχι μονο γιατι εχω μεγαλώσει με τους συγκεκριμένους ήρωες, αλλα κι επειδη υποστηρίζω πως η ουσία του gaming ειναι να μπορει να προσφέρει ωρες διασκέδασης και αυτό πιστευω πως ειναι η συνταγη επιτυχιας της ninty τοσα χρόνια. οι τεχνικες δυνατοτητες μιας κονσόλας δεν θα επρεπε να αφορούν τους gamers.

εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφέρει αν η κονσόλα θα εχει 20 καλους τιτλους ή 20.000. Ετσι κι αλλιώς αν δεν υπάρχει πειρατία δεν θα αγοράσω ποτέ πάνω απο 20 τίτλους.

Οπότε θα προτιμισω να παιξω 4πλο mario kart, smash bros και να κοβω χορταρακια στο zelda παρά να έχω την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 20.000 νέους τίτλους

ζητώ συγνώμη αν βγήκα offtopic και αν δεν ήμουν αντικειμενικός
 
Επειδη εσβησαν το προηγουμενο post μου θα πω μερικα πραγματα ακομα για το θεμα του Wii U και τελος .

Επειδη εγω πρωτος σαυτο το θεμα αναφερα για της EA,Crytek κλπ πουθενα δεν γραφω πως η Crytek ανηκει στην EA δεν θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε δηλαδη και οποιος θελει να απαντησει σε κατι που εγραψα για οποιοδηποτε θεμα μεσα στο forum ας διαβαζει πρωτα καλητερα αυτα που γραφω.Μπορει ενα λυκειο να εχω βγαλει ολο κι'ολο αλλα πιστευω πως δεν ειναι δυσνοητα αυτα που γραφω.Οσον αφορα αυτες της εταιριες λοιπον ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ειναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ και ειναι ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ πως η EΑ σταματησε την κυκλοφορια του crysis 3 στο Wii U.Οπως επισης ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ,ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ και ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ Πως το παιχνιδι ηταν ετοιμο και λιγο πριν την κυκλοφορια του αλλα το σταματησε η EA και εκοψε καθε ορεξη της crytek λογο του οτι η EA ηταν ο PUBLISHER του παιχνιδιου και μπορουσε να κανει οτι θελει οπως πχ μπορει να κανει οτι θελει η NINTENDO στην Platinum με το Bayonetta 2 επειδη αυτη ειναι ο Publisher.

Oλα τα παραπανω αναφερονται απο τον Ceo και εφεντικο της Crytek Cevat Yerli σε συνεντευξη που εδωσε.

GamesBeat: Is the Wii U from Nintendo even on your radar as far as making games?




Yerli: We did have Crysis 3 running on the Wii U. We were very close to launching it. But there was a lack of business support between Nintendo and EA on that. Since we as a company couldnʼt launch on the Wii U ourselves β we donʼt have a publishing license β Crysis 3 on Wii U had to die.

H συνεντευξη βρισκεται στο παρακατω Link για οποιος θελει να την διαβασει http://venturebeat.com/2013/03/01/crytek-chief-puts-on-his-warface-interview/view-all/

Για την EA τωρα δεν ειναι τυχαιο που μετα το οχι της N για το origins αλαξε τελειως την σταση της και την αντιμετωπιση της προς την NINTENDO,δεν ειναι τυχαιο που αποφασιστηκε και ανακοινωθηκε πως δεν υπαρχει και ουτε θα υπαρξει καποιο παιχνιδι υπο αναπτυξη για το Wii U,δεν ειναι τυχαια πολλα πικροχολα σχολια για την NINTENDO απο ανθρωπους της EA μεσω twitter που μετα απο το πολυ κραξιμο που επεφτε εξαφανιζοταν,δεν ειναι τυχαιο πτο γεγονος με το crysis για ενα παιχνιδι δηλαδη που ηταν ενα βημα πριν κυκλοφορησει στην κονσολα.

Τιποτα απ'ολα αυτα δεν ειναι τυχαιο οποτε αν οποιοσδηποτε ακομα νομιζει πως ολα αυτα ειναι φαντασιωσεις και θεωριες συνομοσιας τοτε γουστο του και καπελο του αλλα τα δεδομενα ειναι αυτα και τα παραπανω γεγοντα οπως και η συνεντευξη του Ceo της crytek δεν αμφισβητουνται.

Αγαπητε φιλε Leon περα απο της EA,crytek κ.α που ανεφερα στα προηγουμενα Posts που ειχαν λογο που δεν κυκλοφορουν παιχνιδια στο Wii U ολες οι αλλες εταιριες ειναι δεδομενο πως το κανουν επειδη η κονσολα δεν πουλαει καλα.Μπορει να ειμαι φανατικος οπαδος της N αλλα δεν φοραω παροπηδες για να μην το βλεπω αυτο.Αν το Wii U ειχε μεχρι τωρα καμια 15αρια εκατομμυρια κονσολες πουλημενες ολοι αυτοι θα εκαναν ουρα για το ποιος θα πρωτοβγαλει τα παιχνιδια του.Δεν ειναι τυχαιο που η Konami πχ δεν κυκλοφορει καποιο Castlevania στο Wii U η το Pro 2015 Ουτε ειναι τυχαιο που και η capcom κανει το ιδιο με τα resident evil η το ultra street fighter IV την στιγμη που ακομα και το Game Cube ειχε γιννει ο παραδεισος των Resident Evil fans.H Capcom ομως δεν εχει προβλημα με την N αλλα με το Wii U γιατι το Monster Hunter 4 που ξεσκιζει σε πωλησεις κυκλοφορει κανονικα στο 3DS αλλα για το Wii U ουτε λογος ασχετα αν το Monster hunter 3 ultimate κυκλοφορησε και στης 2 κονσολες και μαλιστα δεν εκανε και ασχημες πωλησεις στο Wii U.Tο ιδιο γινετε και με την Ubisoft και σχεδον με ολα η καλητερα με τα περισσοτερα Third party studios.

Oλα ομως τα παραπανω ειναι καθαρα θεμα πωλησεων του Wii U και δεν ειναι σε καμια περιπτωση θεμα hardware αυτο ηθελα να πω οταν συγκρινα το Wii U με τα ps3,xbox 360.Δεν γινετε δηλαδη αρκετα next gen παιχνιδια που κυκλοφορουν κανονικα στα ps4,xbox one να κυκλοφορουν κανονικα και στα προηγουμενης γενιας συστηματα και να μην κυκλλφορουν στο σαφως πιο ισχυρο απο αυτα Wii U αλλα ολοι αυτοι δεν τολμανε να αφησουν στην απ'εξω δυο κονσολες που συνολικα εχουν 160 εκατομμυρια πελατες και αν κυκλοφορουσε ακομα το Wii μεχρι και σαυτο θα τα κυκλοφορουσαν γιατι εκει μιλαμε για 100 εκατομμυρια πελατες και το Wii ειναι το απολυτο παραδειγμα σαυτα που λεω γιατι ενω το Wii δεν ειχε καν HD και η τεχνολογικη διαφορα με της αλλες κονσολες ηταν μερα με τη νυχτα κυκλοροφησαν σε αυτο ολα σχεδον τα multiplatforms που κυκλοφορουσαν και στης αλλες κονσολες.Και μονο που στο Wii κυκλοφορησαν σχεδον ολα τα call of duty λεει ποαρα πολλα.Η ενσταση μου για τα third party studios ειναι πως θελω να βγουν και να πουν πως ο λογος που δεν βγαζουν τα παιχνιδια τους στο Wii U ειναι λογο των πωλησεων της κονσολας ασχετα που το ξερουν οι παντες αυτο και να μην μας παραμυθιαζουν με τεχνολογικα θεματα γιατι ο κοσμος δεν τρωει κουτοχορτο.Τα παντα μπορουν να κυκλοφορησουν στο Wii U και αν το 2015 που ειναι χρονια σταθμος για την N με της παιχνιδαρες που περιμενουμε και ανεβουν οι πωλησεις τοτε θα φουμε πολλες κωλοτουμπες απο τα third party studios.

Για το ps4 αναφερεις πως εχει καλη λιστα παιχνιδων.Ποια ειναι αυτη η καλη λιστα παιχνιδων δηλαδη που τα καλα παιχνιδια μεχρι τωρα για το ps4 ειναι μετρημενα στα μισα δαχτυλα του ενος χεριου και το καλητερο παιχνιδι του ειναι παινχιδι του ps3 που εγινε remaster (γελαει ο κοσμος) ενα χρονο μετα την κυκλοφορια του και ονομαζεται The last of us.3 φιλοι μου πηραν ps4 ο ενας το πηρε για να το παρει και ακομα μεσα στο κουτι το εχει αν και εχει λιωσει το ps3,ο αλλος το πηρες επαιξε ελαχιστα και εχει μαζεψει πανω του 4 δαχτυλα σκονη και ο τριτος το πηρες για το μελον για καποιοα μελοντικα παιχνιδια δηλαδη και αυτος ειναι ο λογος που πουλαει τοσα εκκατομυρια το Ps4 το μελον δηλαδη.Oσοι θελουν να παρουν την κονσολα ξερουν πολλοι καλα πως κανενα παιχνιδια δεν θα λειψει απο αυτο και η υποστηριξη θα ειναι τεραστια οποτε οποιο παιχνιδι και αν θελησουν στο μελον θα το βρουν 1000% στα ραφια των καταστηματων οποτε ποιος ο λογος να μην παρουν την κονσολα.Και γω θα την επερνα γιατι εχω ερωτα με την σειρα Metal Gear αλλα δεν το κανω λογο του οτι το Metal Gear V: The phantom pain θα κυκλοφορησει και σε PC και PS3 οποτε εχω επιλογες για το που θα το παιξω.Μελοντικα ομως οταν και θα κυκλοφορησουν παιχνιδια μονο στο PS4 η μονο στα ps4,xbox one που θελω να παιξω τοτε θα παρω σιγουρα ps4 ειναι δεδομενο αυτο.

Αυτος ειναι ο λογος που πουλαει το ps4 το μελον δηλαδη και οχι τα παιχνιδια που εχει μεχρι τωρα.Εδω καλα ουτε οι ανθρωποι της sony δεν μπορουν να καταλαβουν και απορουν πως γινετε η κονσολα να πουλαει τοσο καλα και μαλιστα το εχει πει και σε συνεντευξη του στο Eurogamer μεχρι και ο προεδρος της sony Shuhei Yoshida http://www.eurogamer.net/articles/2014-08-19-tomb-raider-vitas-no-show-and-the-mystery-of-10m-ps4-sales

Για να τελειωνω το Wii U εχει μια πολυ μεγαλη βιβλιοθηκη παιχνιδων μεχρι τωρα για ολα τα γουστα και μπορει να σηκωσει τα παντα οσον αφορα το hardware και αυτο φαινεται απο παιχνιδια οπως ειναι τα bayonetta 2.Xenoblade chronicles X,Mario kart 8,super smash bros και μαλιστα 8απλη μαχη με καρφωμενα 60fps σε 1080p.Με ολα αυτα τα διγματα λοιπον δεν τιθεται θεμα hardware οποτε αυτο που μενει ειναι να ανεβουν οι ποωλησεις της κονσολας οπως και ανεβηκαν απο το mario kart 8 και μετα οπως θα ανεβουν απο τωρα με το super smash bros που στην αμερικη οπως διαβαζα εχουν εξαντληθει τα παντα οσον αφορα το παιχνιδι αλλα και τα διαφορα bundles που βγηκαν και οπως και θα ανεβουν και την νεα χρονια με ολα αυτα που περιμενουμε.Αν γινει αυτο τοτε θα δουμε και τα μεγαλα Third party στην αγαπημενη μας κονσολα.

Τελως απο μενα αυτα ειχα να πω και δεν ασχολουμαι αλλο με το θεμα γιατι το μονο που θα γινει σε κουβεντα δυο αντε τριων ατομων ειναι να ανακυκλωνουμαι συνεχως τα ιδια και τα ιδια πραγματα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν οι πωλήσεις του hardware ηταν ο μόνος παράγοντας για τα third party τότε το Dreamcast θα είχε 10-15 παιχνίδια όλα κι όλα. Παίζουν και πολλά αλλά όπως συμμαχίες με τις άλλες εταιρείες κατασκευής hardware, και αυτό απαιτεί πολύ χρήμα κάτι που η ms και η Sony διαθέτουν.

Πάντως δε θα ήθελε κανείς υγιής gamer να φύγει η τελευταία παραδοσιακή εταιρεια απο το χώρο μετα τις Sega NEC SNK Atari και να μείνουν μόνο οι χθεσινοι του gaming.
 
Leon είπε:
Θίγεις πολλά θέματα Billy αλλά να κάνω μια διευκρίνηση. Η CPU του Wii δεν βασίζεται στον Power7 (άμα ήταν έτσι θα ήταν τούμπανο) αλλά στον PowerPC7xx που βγήκε πρώτη φορά στην αγορά το 1997 (με τους PowerPC G3 της Apple). http://en.wikipedia.org/wiki/PowerPC_7xxΜιλάμε για μια απαρχαιωμένη τεχνολογία, γελάει ο κόσμος με το hardware που πουλάει η Nintendo
Πάντως και οι CPUs των "πραγματικών" next gen (η μάλλον current πια) κονσολών κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα "γέλιου" αφού βάλανε άθλιες CPUs που μπαίνουν σε netbooks και Tablets. Μάλιστα από ότι διαβάζω, η CPU του PS4 είναι κατώτερη από αυτή του PS3.
 
Οχι δεν ειναι
 
Imgema είπε:
Πάντως και οι CPUs των "πραγματικών" next gen (η μάλλον current πια) κονσολών κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα "γέλιου" αφού βάλανε άθλιες CPUs που μπαίνουν σε netbooks και Tablets. Μάλιστα από ότι διαβάζω, η CPU του PS4 είναι κατώτερη από αυτή του PS3.
Είναι σαφώς ισχυρότερη αλλά οκ πράγματι δεν είναι κάτι φοβερό. Και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για το πόσο λάθος έκανε η Nintendo. Οκ, να δεχτώ ότι στην προηγούμενη γενιά η Nintendo δεν είχε ούτε τα χρήματα ούτε τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τεχνολογικά την Sony και την Microsoft οπότε έπρεπε να βρει κάτι άλλο (το οποίο και το έκανε). Η Sony έβαλε στην κονσόλα της το νέο τότε Blu-Ray και κυρίως χάλασε ένα κάρο λεφτά μαζί με την IBM για να αναπτύξει τον Cell processor. Ωραία δεν γινόταν τότε η Nintendo να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά τώρα; Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι το κόστος ανάπτυξης των σημερινών κονσολών δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο το τί έγινε στην προηγούμενη, αφού είναι σχεδόν PC με hardware από το ράφι και κάποια custom χαρακτηριστικά. Φτηνή και γνώριμη για τους developers τεχνολογία. Και τα coin-ops (που πλέον έχουν παρακμάσει, πάνε οι εποχές του custom hardware των δεκάδων χιλιάδων από την Martin Marietta) για να την βγάλουν φτηνά σε PC hardware τρέχουν. Ε δεν ήθελε και πολύ σκέψη για την Nintendo να είχε κάνει κάτι παρόμοιο. Αντίθετα η Nintendo επέλεξε να πάρει πάλι ένα μοναχικό δρόμο και να φάει όλο το budget του hardware στο χειριστήριο το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν απίστευτα κακή ιδέα που καταδίκασε το Wii U.

Καλά τώρα δεν υπάρχει λόγος να κλαίμε πάνω από χυμένο γάλα, από εδώ και πέρα να δούμε. Μια σειρά ποιοτικών first party games και σωστών εμπορικών κινήσεων μπορεί να μην γυρίσουν την τύχη της κονσόλας αλλά μπορούν να κρατήσουν ευχαριστημένους τους πιστούς οπαδούς της εταιρίας (και φυσικά να βοηθήσουν στην κερδοφορία της Nintendo) μέχρι να δει η Nintendo ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα. Έχουμε κακό προηγούμενο με τη Sega και τις λανθασμένες κινήσεις που την οδήγησαν στην καταστροφή και προφανώς δεν θέλουμε να δούμε και τη Nintendo να πάρει τον ίδιο κατήφορο.
 
H Nintendo απ'τα DS, 3Ds έχει ασφάλεια να κάνει την οποιαδήποτε επένδυση. Είναι τόσο επικερδή που δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αδυναμίας επενδύσεων. Βέβαια, άλλο τμήμα της ασχολείται με την κονσόλα άλλο με τα handhelds αλλά ο ισολογισμός της αν δεν κάνω λάθος είναι ενιαίος οπότε θα έχει πάντα το περιθώριο να καλύπτει την οποιαδήποτε ζημιά απ'το hanheld που κυκλοφορεί την εκάστοτε περίοδο. Αυτός ήταν κι ο λόγος που συνέχισε να βγάζει κονσόλες μετά την αποτυχία Gamecube. Φυσικά, εάν συνεχίσει να παρουσιάζει ζημίες ~διαχρονικά~ τότε κάποια στιγμή θα σταματήσει απ'τον τομέα των κονσολών.

Η τιμή για το hardware της είναι μάλλον η standard για το κόστος παραγωγής του.

Aντίθετα, οι τιμές των Sony, Microsoft δεν είναι καθόλου. Πουλάνε κάτι πιο ακριβό σε χαμηλότερη τιμή. Δεν τρελάθηκαν. Είναι μία καθαρά επιθετική πολιτική μάρκετινγκ που σκοπό έχει την αύξηση του μεριδίου τους στην αγορά και κατά συνέπεια τον έλεγχό της. Στοχεύουν δλδ να κάνουν την όποια απόσβεση σε βάθος χρόνου. Κάτι ανάλογο έκαναν παλιότερα οι καρτοκινητές υπηρεσίες. Αν θυμάστε κι εδώ στην Ελλάδα υπήρξε μία περίοδος που όλοι είχαν ασύλληπτα πακέτα.

Τέσπα, το θέμα είναι ότι η Νιντεντο γνώριζε τι θα έκαναν οι υπόλοιποι. Γιατί δεν κινήθηκε στα ίδια πρότυπα του ανταγωνισμού; Απαντήσεις δόθηκαν σε προηγούμενα ποστς.

Αυτές οι επιλογές αλαζονείας/κυριαρχισμού πληρώνονται πάντα. Το 'χε πάθει και η Sony με την εξωφρενική τιμή launching του PS3.
 
Βρεθηκα σημερα σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών και μου έκανε εντύπωση μια μεγάλη ταμπέλα που είχαν κρεμάσει πάνω απο το Wii u " το Wii δε παιζει παιχνίδια του Wii u". Αυτό και μονο δείχνει ποσο μπερδεμένη είναι η κατασταση. Τιμή? 320 με το Mario kart 8 αν δε κάνω λάθος, το ps4 ηταν στα 440 ευρώ.

Πήρε το μάτι μου και ενα πακετακι Wii mini η καπως έτσι μόλις 99 ευρω
 
και μπορει να ειναι ακριβο το Wii U γιαυτα που φοραει αλλα η NINTENDO αυτη ειναι και σε οποιον αρεσει αγοραζει την κονσολα της οποιος δεν θελει δεν αγοραζει.
Από όλα τα σεντόνια που διάβασα θα κρατήσω μόνο αυτό. Άθελα του ο πιστός οπαδός έθιξε το θέμα...

Είναι σαφές εκ του ως σήμερα αποτελέσματος ότι κανείς εκτός από λίγους φανατικούς δεν θέλει να αγοράσει αυτό το σύστημα σε αυτή την τιμή. ;)
 
Πίσω
Μπλουζα