20η Επέτειος ANT1 - 20 Xρόνια Πορείας

Ακόμα ένα βίντεο που είχε παιχτεί για τα πρώτα χρόνια του Πρωινού Καφέ και την τότε παρουσιάστρια. Αξίζει μόνο για τα στιγμιότυπα εκείνης της εποχής (γύρω στο 92-94)

http://www.youtube.com/watch?v=Gl2MWAnKNh0
 
Ο ΑΝΤ1 είναι ένας από τους δύο καλύτερους τηλεοπτικούς της χώρας και ίσως και από πολλούς του εξωτερικού.Οι καλύτερες κωμωδίες σε 21 πλέον είναι "ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ(1993)" "ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ(1993)" "ΑΡΑΧΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΤ (1994)" "ΕΚΕΙΝΕΣ ΚΙ ΕΓΩ(1996)" "ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ (1997)" "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ (1998)" "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ(1998)" "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ(1995)". Αστυνομική σειρά μια Τμήμα Ηθών(1992) Θρίλερ/Μυστηρίου:Ανατομία ενός εγκλήματος(1992) Οι Αγνοημένοι(1994) Δράμα εποχής Τρίτο Στεφάνι(1994) Πρόβα Νυφικού (1994) Καθημερινές σειρές Η ΛΑΜΨΗ (1991) ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ (1993)(αν και οι απόψεις διίστανται για τις δυο σειρές) Ψυχαγωγικές εκπομπές CIAO ANT1 (1992) 321 ANT1(1993) Talk show:ΑΡΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ και σήμερα με τον Τέρενς Κουίκ Σατιρικές εκπομπές Όχι τα νέα του ΑΝΤ1 (1991) και Τάτσι Μίτσι Κώστα με τον Γιώργο Μιτσικώστα (1996). Αυτά σε ότι αφορά τα 10 πρώτα χρόνια. Από αρχές 2000 άρχιζε να καταιβάζει περισσότερο την ποιότητα του αλλά και πάλι είχε προγράμματα που κράτησαν εκάτομμύρια κόσμο στα σπίτια του.
 
Μιας και σήμερα ο σταθμός υπό κανονικές συνθήκες θα γιόρταζε τα 21α του γενέθλια, ορίστε ένα σύντομο βιντεάκι με μερικά στιγμιότυπα από σειρές των πρώτων χρόνων του.

Καλή χρονιά!!

http://www.youtube.com/watch?v=Z7n39yRpzMY
 
31 Δεκεμβρίου 1989 κάνει την εμφάνιση του


το κανάλι του Αντ-1



διάφορες προσωπικότητες δίνουν τις ευχές τους για την νέα χρονιά αλλά



και για την έναρξη του σταθμού


[video=youtube_share;1gN-s4oU67E]

 
FORD231 είπε:
31 Δεκεμβρίου 1989 κάνει την εμφάνιση του
το κανάλι του Αντ-1



διάφορες προσωπικότητες δίνουν τις ευχές τους για την νέα χρονιά αλλά



και για την έναρξη του σταθμού
Πολύ ωραίο, "ιστορικό" βίντεο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σταθμού!!

Σε ευχαριστούμε πολύ FORD231 :thanx2:

Καλύτερα ακόμα αν έβρισκες αντίστοιχο βίντεο με ευχές από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου! ;)
 
Προσυπογράφω, bernard! Την ίδια, αν δεν κάνω λάθος, μέρα ευχήθηκαν για το ξεκίνημα του σταθμού οι πρωταγωνιστές της επιθεώρησης "Τρελάντα Λαμπάντα" που ανέβηκε εκείνη τη χρονιά στο θέατρο Ακροπόλ, δηλαδή η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρω Κοντού και ο Κώστας Καρράς. Λέτε να... το βρούμε κι αυτό;

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε, FORD231!
 
%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1.png


Σήμερα ο Αντ1 κλείνει 24 χρόνια τηλεοπτικής λειτουργίας.Ήταν 31 Δεκεμβρίου του 1989 όταν γεννήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός ANTENNA TV,λίγο μετά από το Mega channel.Ο κόσμος το περίμενε με ανυπονυσία.Πρώτο πρόγραμμα που προβλήθηκε ήταν η Τηλερουλέτα, ένα μαγνητοσκοπημένο τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Τέρενς Κουίκ, που εκείνη την ημέρα λειτούργησε σαν ένα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, συγχρονισμένο κατά τέτοιον ακριβή τρόπο ώστε οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την αλλαγή του χρόνου μέσα από τη συχνότητα του σταθμού.

Η θέση της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 είναι έως σήμερα σταθερά πρωταγωνιστική στους πίνακες τηλεθέασης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας μέτρησης τηλεθέασης στην Ελλάδα, AGB Nielsen.

Πρόσωπα τα οποία έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στο κανάλι είναι σίγουρα ο Γιώργος Παπαδάκης,ο Χάρης Ρώμας,η Κάτια Δανδουλάκη,ο Τέρνες Κουίκ,Νίκος Φώσκολος,Ελένη Μενεγάκη,Ρούλα Κορομηλά,Γιάννης Μπέζος,Κώστας Κόκλας,Τατιάνα Στεφανίδου,Σοφία Αλιμπέρτη,Χρήστος Φερεντίνος,Θέμος Αναστασιάδης,Βαγγέλης Περρής,Αντώνης Κανάκης,Γιάννης Σερβετάς,Γιώργος Καραμέρος,Νίκος Ευαγγελάτος,Έλλη Στάη,Λιάνα Κανέλλη,Γιώργος Λιανός,Μάρκος Σεφερλής.Νικόλας Φαβειάδης,Χρήστος Σεφερλής(ανταποκριτής Αντ1 που πέθανε από καρκίνο το 2008),Φαίη Μαυραγάνη,Ζέτα Μακρυπούλια,Ελεονώρα Μελέτη,Εύη Φραγκάκη και Τζέλα Παυλάκου.

Φέτος πολλοί και ούτε το ίδιο κανάλι θυμήθηκε αυτή τη σημαντική ημέρα.Παρόλο αυτά διανύει μία από τις καλύτερες του περίοδους,αφού μετά από πολλά χρόνια το κανάλι είναι πρώτο στους πίνακες τηλεθέασης,αφού εχει δημιουργήσει μια δυναμική σε όλες τις ζώνες.Προγράματα και πρόσωπα που καθιστούν αυτή τη στιγμή το κανάλι στην πρώτη είναι τα εξής Πρωινό Αντ1,το Πρωινό,οι επαναλήψεις του Χάρη Ρώμα,Μπρούσκο,Τα νέα του Ant1,The biggest game in the world,Πλάκα Κάνεις,Ράδιο Αρβύλα,Όλα τρέλα,τα "Καρντάσιανς",η Γερμανού ξανα έρχεται,Dancing with the stars,το Σε πρώτο πλάνο,τοEuropa league,ενώ το "The Voice",οι "Τρίχες",το "Your face sounds familiar",και οι "Ήρωες ανάμεσα μας" θα έρθουν σε λίγο για να συμπληρώσουν αυτή την επιτυχία.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο τηλεοτπικός σταθμός Ant1 την πρώτη μέρα λειτουργίας του εξέπεμψε με αυτά τα μηχανήματα.

prt.jpg


Πηγή: http://tvnea.blogspot.gr/2013/12/1-24.html

Αυτό που θα ήθελα να δω είναι τα μουσικά προγράμματα...

Χαρακτηριστικά έχω ακούσει ότι το πρόγραμμα με Βίσση-ΛεΠα είχε προβληθεί από τον Ant1 τότε.

prt.jpg

%u002525CE%u002525BD%u002525CF%u00252584%u002525CE%u002525B1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Gus είπε:
Φέτος πολλοί και ούτε το ίδιο κανάλι θυμήθηκε αυτή τη σημαντική ημέρα.Παρόλο αυτά διανύει μία από τις καλύτερες του περίοδους,αφού μετά από πολλά χρόνια το κανάλι είναι πρώτο στους πίνακες τηλεθέασης,αφού εχει δημιουργήσει μια δυναμική σε όλες τις ζώνες.Προγράματα και πρόσωπα που καθιστούν αυτή τη στιγμή το κανάλι στην πρώτη είναι τα εξής Πρωινό Αντ1,το Πρωινό,οι επαναλήψεις του Χάρη Ρώμα,Μπρούσκο,Τα νέα του Ant1,The biggest game in the world,Πλάκα Κάνεις,Ράδιο Αρβύλα,Όλα τρέλα,τα "Καρντάσιανς",η Γερμανού ξανα έρχεται,Dancing with the stars,το Σε πρώτο πλάνο,το Europa league,ενώ το "The Voice",οι "Τρίχες",το "Your face sounds familiar",και οι "Ήρωες ανάμεσα μας" θα έρθουν σε λίγο για να συμπληρώσουν αυτή την επιτυχία.
Θέλω να βγάλει στο μέλλον που έρχεται και επιτυχημένες σειρές σε επανάληψη ή την Λάμψη και την Καλημέρα Ζωή τα απογεύματα, να ξαναβγάλει πολλά τηλεπαιχνίδια, ριάλιτι και σόου, να κάνει δική του παιδική ζώνη μετά από καιρό, όπως έκανε πρόσφατα το MEGA, και να βγάλει αμέσως τα Τούρκικα σήριαλ, γιατί αν δω ότι θα βγάλει κι άλλο, θα εξοργιστώ πολύ.
 
Gus είπε:
Τέλος να σημειώσουμε πως ο τηλεοτπικός σταθμός Ant1 την πρώτη μέρα λειτουργίας του εξέπεμψε με αυτά τα μηχανήματα.

prt.jpg


Πηγή: http://tvnea.blogspot.gr/2013/12/1-24.html
Και μάλλον με τα ίδια συνεχίζει αν κρίνουμε από την άθλια ποιότητα εικόνας που εκπέμπει....
 
31/12/2014 θα κλείσει 25 χρόνια ελπίζω να ετοιμάσει κάτι.
 
η "γεννηση" του ΑΝΤ1

[video=youtube;TU5fi_f-dqs]

δεν ξερω αν εχει προστεθει παρομοιο βιντεο,βαριεμαι να ψαξω 33σελιδες..
 
Να δούμε,θα ετοιμάσει κάτι το Δεκέμβριο του 2014,με αφορμή τα 25 χρόνια του ή θα τη βγάλει με Τούρκικα πάλι :( .Για τα 20 χρόνια του δεν έγινε απολύτως τίποτα,ούτε καν προβλήθηκαν παλιές εκπομπές!!Ευτυχώς που υπάρχει το youtube και ανεβαίνουν και σπάνια videos!!! :D
 
Ελπίζω μόνο το Μακεδονία TV να δείξει και φέτος παλιές εκπομπές,αλλά να επικεντρωθεί περισσότερο στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης.
 
warrior21 είπε:
Θέλω να βγάλει στο μέλλον που έρχεται και επιτυχημένες σειρές σε επανάληψη ή την Λάμψη και την Καλημέρα Ζωή τα απογεύματα, να ξαναβγάλει πολλά τηλεπαιχνίδια, ριάλιτι και σόου, να κάνει δική του παιδική ζώνη μετά από καιρό, όπως έκανε πρόσφατα το MEGA, και να βγάλει αμέσως τα Τούρκικα σήριαλ, γιατί αν δω ότι θα βγάλει κι άλλο, θα εξοργιστώ πολύ.
Και εγώ συμφωνώ απολύτως να βγάλουν τα τούρκικα σήριαλ που καταστρέφουν την ελληνική τηλεόραση
 
αυτο που πρεπει να κανει ο αντεννα ειναι να βγαλει την εικονα τοπυ σε 16:9 γιατι ειναι ο μοναδικος σταθμος απο τα μεγαλα ιδιωτικα που ειναι ακομα σε 4:3 και να φτιαξει και την εικονα του που εχει μια θολουρα γιατι μαλλον και φετος θα παρει αγωνες του europa cup και θα βγαλει τα ματακια πολλων που θα δουνε εκει τους αγωνες
 
Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σταθμού


"Ήταν 31 Δεκεμβρίου 1989, στις 8 το βράδυ, όταν ο ΑΝΤ1 εξέπεμψε για πρώτη φορά το πρόγραμμα του. Ο δεύτερος ιδιωτικός, τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας που έκανε το ντεμπούτο του, έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του να εισάγει νέα ήθη στο τηλεοπτικό τοπίο - αμερικανικών επιρροών - καθώς επικεφαλής του ψυχαγωγικού προγράμματος ήταν ο Νίκος Μαστοράκης.


Η πρώτη εκπομπή που προβλήθηκε από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 ήταν ένα τηλεπαιχνίδι με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Τηλερουλέτα", παρουσιαστής του οποίου ήταν ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ. Το παιχνίδι είχε τετράωρη διάρκεια και μοίραζε πλούσια δώρα συνολικής αξίας 10 εκατομμυρίων δραχμών, μεταξύ των οποίων κι ένα αυτοκίνητο. Μέχρι τότε, τα τηλεπαιχνίδια είχαν και επιμορφωτικό περιεχόμενο, ενώ η "Τηλερουλέτα" ήταν απλά ένα παιχνίδι τύχης (ή "τζόγου" υπό μία γενικότερη έννοια). Έτσι, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι τηλεκριτικοί της εποχής ήταν ιδιαίτερα αυστηροί με τον Κουίκ χαρακτηρίζοντας τον "κονφερασιέ" με υποτιμητική διάθεση, διότι υποτίθεται ότι έριξε το επίπεδο της δημοσιογραφίας. Φυσικά, τα επόμενα χρόνια ουκ ολίγες φορές είδαμε να καταρρίπτονται τα στεγανά μεταξύ ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (π.χ. η παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού από το Γιώργο Παπαδάκη και πάλι στον ΑΝΤ1), όμως εκείνη την εποχή, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1990, το γεγονός αυτό αποτελούσε μια καινοτομία. 
Μία δεύτερη καινοτομία της πρώτης μέρας λειτουργίας του σταθμού ήταν ότι για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, κάποιο κανάλι εξέπεμψε πρόγραμμα διάρκειας 28 - συνεχόμενων - ωρών. Το πρόγραμμα του Mega ξεκινούσε στη 1 το μεσημέρι, της ΕΤ2 στις 5 το απόγευμα και της ΕΤ3 μιάμιση ώρα αργότερα, ενώ το μοναδικό κανάλι που είχε πρωινές εκπομπές, η ΕΤ1, ολοκλήρωνε το πρόγραμμα του λίγο μετά τα μεσάνυχτα ή γύρω στις 2 τα ξημερώματα, μετά από την προβολή ξένης ταινίας. Πάντως, να σημειωθεί ότι αυτό το μαραθώνιο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 αποτέλεσε μία μοναδική εξαίρεση, καθώς από την επομένη ο σταθμός προσαρμόστηκε στα δεδομένα της εποχής, που ήθελε τα κανάλια να ρίχνουν αυλαία λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 
Το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του (31 Δεκεμβρίου 1989-1 Ιανουαρίου 1990) είχε ως εξής:
20.00΄ Έναρξη
20.03΄ Τηλερουλέτα
00.00΄ Λίντο (Μια ειδική πρωτοχρονιάτικη παράσταση από το διεθνούς φήμης μιούζικ-χολ του Παρισιού)
01.45΄ Επικίνδυνες αποστολές (Αμερικάνικη σειρά παραγωγής 1989)
02.30΄ Σταρ Τρεκ, η νέα γενιά (Σειρά επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 1989)
04.00΄ Ξένη Ταινία: "Ο κόσμος του μέλλοντος"
05.30΄ Ξένη Ταινία: "Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει βασιλιάς"
07.00΄ Πρωινός καφές
09.00΄ Μικρές γυναίκες (Ταινία κινουμένων σχεδίων)
10.30΄ Η αξιολάτρευτη Πάνκι (Κωμική σειρά)
12.00΄ Ξένη ταινία: "Ο πέμπτος σωματοφύλακας"
13.30΄ Ατίθασα Νιάτα (Σαπουνόπερα)
14.30΄ Παντρεμένοι με παιδιά (Κωμική σειρά)
15.00΄ Ελληνική Ταινία: "Δυο μοντέρνοι γλεντζέδες"
16.30΄ Ο τροχός της τύχης (τηλρπαιχνίδι)
17.00΄ Τοπ20 του 1989
18.00΄ Ο παράδεισος (Σειρά γουέστερν)
19.00΄ Ο άνθρωπος από τη Χαβάη (Κοινωνική σειρά)
20.00΄ Ιστορίες χωρίς δάκρυα  (Ελληνική κωμική σειρά με τον Κώστα Βουτσά)
20.30΄ Ειδήσεις
21.00΄ Ξένη Ταινία: "Σιδερένιος αετός"
23.15΄ Χαρτ και Χαρτ (Σειρά περιπέτειας)
00.00΄ Ένα ποίημα για τη νύχτα - Σήμα τέλους
 
Δύο στοιχεία του προγράμματος στα οποία θα πρέπει να σταθούμε είναι το γεγονός ότι ο ΑΝΤ1 μετέδωσε ελληνική σειρά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του (στο Mega αυτό συνέβη την επομένη της πρεμιέρας του), αλλά και η μετάδοση του πρώτου "Πρωινού καφέ". Παρουσιάστρια του προγράμματος ήταν η Νανά Δούκα (και νυν Παλαιτσάκη), η οποία υποδέχθηκε τους καλεσμένους στο ξενοδοχείο Intercontinental. Μεταξύ αυτών ήταν και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτός ο "Πρωινός καφές" δεν είχε συνέχεια, αλλά μεταδόθηκε μόνο μία φορά. Από την επομένη, το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 θα ξεκινούσε αργά το μεσημέρι, στις 16.00΄
 
Ας δούμε ενδεικτικά πώς ήταν διαμορφωμένο το πρόγραμμα του σταθμού τρεις μήνες μετά την έναρξη του, την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 1990 (Δευτέρα - Παρασκευή):
 
16.00΄ Τα νέα του ΑΝΤ1 σε 1΄
16.01΄ Το εξπρές των ζώων (εκπομπή για το βασίλειο των ζώων, κάθε Δευτέρα/Τρίτη/Παρασκευή)
            Κάπτεν Χάρλοκ (κινούμενα σχέδια, κάθε Τρίτη)
            Δόκτωρ Ντουλίτλ (κινούμενα σχέδια, κάθε Πέμπτη)
16.30΄ Μόνιτορ
(νεανική εκπομπή με σύγχρονη ποπ-ροκ μουσική)
17.30΄ Μπάτμαν
18.00΄ Τα νέα του ΑΝΤ1 σε 1΄
18.01΄ Ατίθασα Νιάτα
18.50΄ Τα νέα του ΑΝΤ1 στα αγγλικά
19.00΄ Πάνω ή Κάτω (τηλεπαιχνίδι με τον Άλκη Στέα)
 
19.30΄ Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη (εκπομπή για το Μουντιάλ της Ιταλίας, Δευτέρα)
           Οι τρεις ατσίδες (κωμική σειρά, Τρίτη)
           Η αξιολάτρευτη Πάνκι (κωμική σειρά, Τετάρτη)
           Παντρεμένοι με παιδιά (κωμική σειρά, Πέμπτη)
           Όλα εκτός από αγάπη (ξένη σειρά, Παρασκευή)
20.00΄ Ο τροχός της τύχης
20.30΄ Τα νέα του ΑΝΤ1
PRIME-TIME
 


ΔΕΥΤΕΡΑ
21.00΄ Ιστορίες χωρίς δάκρυα
21.30΄ Ο άνθρωπος από τη Χαβάη
22.30΄ Τα νέα του ΑΝΤ1 σε 1΄
22.31΄ Ξένη ταινία
00.30΄ Νυχτερινές ειδήσεις
00.40΄ Ο κόσμος και η Ελλάδα
01.10΄ Ένα ποίημα καληνύχτα


ΤΡΙΤΗ
21.00΄ Οικογένεια (Ε.Σ.)
21.30΄ Χαρτ και Χαρτ (Ξ.Σ.)
22.30΄ Τα νέα του ΑΝΤ1 σε 1΄
22.31΄ Ξένη ταινία
00.10΄ Νυχτερινές ειδήσεις
00.20΄ Ελληνικά και άλλα...
00.50΄ Ένα ποίημα καληνύχτα
 


ΤΕΤΑΡΤΗ
21.00΄ Γκολ και άλλα
21.30΄ Παράδεισος
22.30΄ Τα νέα του ΑΝΤ1
22.31΄ Εκείνη η γυναίκα
23.10΄ Ιστορίες της νύχτας
00.00΄ Νυχτερινές ειδήσεις
00.10΄ Το 2000 είναι αύριο





ΠΕΜΠΤΗ
21.00΄ Ο πεταλούδας πάει στον παράδεισο
21.30΄ Άλεν Μέισον
22.31’ Ελληνική ταινία
00.00΄ Νυχτερινές ειδήσεις)
00.10΄ 2x2 (ενημερωτική εκπομπή με τους Βασίλη Κοραχάη και Δημήτρη Κατσίμη)
00.45΄ Εκείνη η γυναίκα (Ε)
01.15΄Ένα ποίημα καληνύχτα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21.00΄ Οικογένεια
21.30΄ Το μυστήριο της Παρασκευής
22.31΄ Ξένη ταινία
00.10΄ Νυχτερινές ειδήσεις
00.20΄ Τετ α τετ με την Άννα
00.50’ Ξένη ταινία



Οι μοναδικές ελληνικές σειρές ήταν οι "Ιστορίες χωρίς δάκρυα" με τον Κώστα Βουτσά, που μεταδιδόταν άλλωστε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σταθμού, η κοινωνική σειρά "Οικογένεια" και "Ο πεταλούδας πάει στον παράδεισο", μια xl κωμική βιντεοταινία, που προβαλλόταν σε ημίωρα επεισόδια σαν σίριαλ.
Σταδιακά, το πρόγραμμα άρχισε να μεγαλώνει σε διάρκεια - παράλληλα με το πρόγραμμα του Mega - με την προσθήκη αμερικάνικων σαπουνοπερών ("Αναζητώντας το αύριο", "Ακολουθώντας το φως"),  αλλά και να εμπλουτίζεται με νέα προγράμματα και ελληνικές σειρές, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Από το καλοκαίρι (Ιούλιος 1990) το κανάλι είχε αρχίσει να πειραματίζεται με τη δημιουργία πρωινής ζώνης αποτελούμενης από σαπουνόπερες, το ημίωρο μαγκαζίνο "Διακοπές '90" με παρουσιάστρια τη Λουκία Παπαδάκη και επανάληψη του "Τροχού της τύχης". Διέκοπτε το πρόγραμμα του λίγο πριν τις 12 και συνέχιζε στις 5 το απόγευμα με τα "Ατίθασα Νιάτα". 
Αργότερα, το μαγκαζίνο με τη Λουκία Παπαδάκη μετονομάστηκε σε "Φθινόπωρο '90", "Χειμώνας '90", "Χειμώνας '91" και "Άνοιξη '91", ώστε να προσαρμόζεται με τις αλλαγές της εποχής και του χρόνου, ενώ μετακόμισε και σε πιο μεσημβρινές ώρες, μέχρι που διακόπηκε οριστικά. Πόσες ονομασίες ν' άλλαζε εξάλλου! Το πρωινό πρόγραμμα του σταθμού επεκτεινόταν σταδιακά, κυρίως με επαναλήψεις, αλλά και με μια ημίωρη, πρωινή ενημερωτική εκπομπή με τίτλο "Ο γύρος του κόσμου σε 30'", που μεταδιδόταν στις 8.30΄. Το σκηνικό θα άλλαζε άρδην με την έναρξη του μαγκαζίνο "Πρωινός καφές" και παρουσιάστρια τη Ρούλα Κορομηλά, το Μάιο του 1991. Η εκπομπή ξεκινούσε στις 8 το πρωί και είχε τρίωρη διάρκεια.
Όσον αφορά τις τηλεθεάσεις, οι πρώτες αντιδράσεις των τηλεθεατών ήταν μάλλον κρύες. Στις αρχές του 1990, ο ΑΝΤ1 ήταν τέταρτος σε τηλεθέαση με μερίδιο 10.55%. Πρώτο ήταν το Mega με 29.64%, ακολουθούσε η ΕΤ1 με 24.56%, ενώ στην τρίτη θέση βρισκόταν η ΕΤ2 με ποσοστό 14.38%. Ωστόσο, σταδιακά ο σταθμός του Αμαρουσίου ανέβαζε στροφές. Η τάση αυτή διαμορφώθηκε κυρίως μετά τις εκλογές του Απριλίου του 1990, που συνέπεσε τόσο με την κυβερνητική αλλαγή, που είχε επιπτώσεις και στην ΕΡΤ, όσο και με τη σταδιακή αλλαγή στο περιεχόμενο του προγράμματος του ΑΝΤ1 μετά το Πάσχα της ίδιας χρονιάς. Έτσι, ένα χρόνο αργότερα, στις αρχές του 1991, βρισκόταν ήδη στη δεύτερη θέση έχοντας διπλασιάσει τα ποσοστά του, ενώ σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν τα κρατικά κανάλια. 
Ο ΑΝΤ1 θα απειλούσε για πρώτη φορά την πρωτιά του Mega μόλις το Μάιο του 1991, μετά την έναρξη και του Πρωινού Καφέ. Χαρακτηριστικά, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου του '91, το Mega είχε συγκεντρώσει μερίδιο 29.96% έναντι 27.43% του ΑΝΤ1. Ο σταθμός του Αμαρουσίου θα περνούσε στην πρώτη θέση για πρώτη φορά στις αρχές Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, όταν συγκέντρωσε μερίδιο 31.9%, ενώ το Mega είχε 30.95%. Η πρωτιά ήταν πρόσκαιρη και οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι το Mega προέβαλε κυρίως επαναλήψεις, ενώ ο ΑΝΤ1 συνέχιζε την αντεπίθεση του. Η σαιζόν 1992-'93 ήταν η καλύτερη του Mega φτάνοντας ακόμη και το 37%, ενώ συνεχίστηκε η ανοδική τάση και του ΑΝΤ1, που βρέθηκε στο 33%. Η πρώτη χρονιά που ο ΑΝΤ1 θα εδραιωνόταν στην κορυφή ήταν το 1994, όταν ο μέσος όρος του καναλιού ήταν 29% έναντι 27% του Mega, ενώ ακολουθούσαν ο ΣΚΑΪ με 12%, η ΕΤ1 με 7%, το Star με 5% και η ΕΤ2 με 4%.
 
[Τα στοιχεία για τα μερίδια τηλεθέασης των καναλιών προέρχονται από το άρθρο "Πόλεμος για τη... θεαματικότητα", που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 09.01.1992 και από το αφιέρωμα για τα 30 χρόνια τηλεόρασης, που δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ το Φεβρουάριο του 1996] "
 
πηγη
 
Και μάλλον με τα ίδια συνεχίζει αν κρίνουμε από την άθλια ποιότητα εικόνας που εκπέμπει....
και ομως ανεβαζει στο καναλι του youtube βιντεο σε 360p αλλα φαινονται σαν να ειναι 480p.χρησιμοποιουν μαλλον dvd recorder με σκληρο δισκο(ναι υπηρχαν παλια και αυτες οι συσκευες) απο τα πρωτα που βγηκαν και μ αυτο κανουν την εγγραφη του βιντεο.αλλο τροπο δεν μπορω να σκεφτω για να εχουν τοσο χαμηλης ποιοτητας βιντεο ανεβασμενα στο youtube
 
και ομως ανεβαζει στο καναλι του youtube βιντεο σε 360p αλλα φαινονται σαν να ειναι 480p.χρησιμοποιουν μαλλον dvd recorder με σκληρο δισκο(ναι υπηρχαν παλια και αυτες οι συσκευες) απο τα πρωτα που βγηκαν και μ αυτο κανουν την εγγραφη του βιντεο.αλλο τροπο δεν μπορω να σκεφτω για να εχουν τοσο χαμηλης ποιοτητας βιντεο ανεβασμενα στο youtube
Μπερδεύτηκες. Εννοεί την εικόνα με την οποία εξέπεμπε τότε, το 2014 :D Δες την ημερομηνία ποσταρίσματος προτού απαντήσεις :)
 
Πρόγραμμα ΑΝΤ1
Σαββατοκύριακο 1994 - 1995
 

Συνημμένα

  • 20220222_135759.jpg
    20220222_135759.jpg
    85,7 KB · Προβολές: 5
Πίσω
Μπλουζα