Olorin είπε:
Χωρίς να έχω πλέον άμεση σχέση με την εταιρεία ώστε να είμαι 100% σιγουρος, υποψιάζομαι πως μέχρι ενός σημείου τουλάχιστον, το κρατά ζωντανό για συναισθηματικούς λόγους
Παρόλο που έχω σχέση με την εταιρεία,δεν είμαι ούτε κι εγώ βέβαιος για το οτιδήποτε.Άλλωστε εσύ υπήρξες τα υπερδιπλάσια από τα μέχρι στιγμής δικά μου χρόνια εκεί,οπότε πιο πιθανό θα ήταν να γνωρίζεις κάτι εσύ,παρά εγώ.
Πάντως έχω την αίσθηση ότι -ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον χώρο- δεν υπάρχουν και πολλά (για να μη πω το παραμικρό) περιθώρια συναισθηματισμών...
Olorin είπε:
(σε αυτό αναφερόμουν άλλωστε κι
εδώ όπου ο Μάνος με παρεξήγησε κα ινόμιζε ότι αναφερόμουν στο PCmaster).
Σε αυτό έχεις δίκιο,όντως αυτό είχα καταλάβει αρχικά,οπότε επρόκειτο περί λανθασμένης εκτίμησής μου.Συνεπώς γράψε λάθος...
freaktmp είπε:
Παντως εχω να διαβασω οποιοδηποτε ελληνικο περιοδικο εδω και 13 χρονια και δυστυχως σε αυτα τα χρονια δεν εχει αλλαξει τιποτα. Πραγματα που τα εχουμε δει μηνες νωριτερα στο web, προχειροτητα, βερμπαλισμος, ενα πολυ χαμηλο επιπεδο, κλπ. Καμια σχεση με το περιοδικο που διαβαζα πριν 20 χρονια (που ηθελε και ενα
MSc για να ακολουθησεις καποια αρθρα).
Το οτι κατι υπαρχει για 30 χρονια αυτο δεν ειναι καποιου ειδους εγγυηση ποιοτητας, απλα αποδεικνευει οτι μπορει να απευθυνεται στον ελαχιστο κοινο παρονομαστη καλυτερα απ' οτιδηποτε αλλο. Αυτο για καποιους μπορει να ειναι αξιολογος στοχος, οχι για μενα.
Και σε μια αγορα 3 περιοδικων, ακομα και αν δεν προσπαθησει κανεις καθολου, ερχεται τριτος! Τελικα οτιδηποτε απαιτει ?4.8 και 5-6 ωρες απο εμενα, θα πρεπει να προσπαθησει πολυ περισσοτερο.
Το ότι καθένα περιοδικό δε προσπαθεί -κι εκ φύσεως δε μπορεί- να προλάβει το internet,το έχουμε ξαναπεί.Είναι άλλωστε περισσότερο από αυτονόητο.
Περί προχειρότητας και χαμηλού επιπέδου θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω,όχι μόνο για το PC Master,αλλά και για άλλα έντυπα που έχουν διακόψει,προ πολλού ή προσφάτως,την κυκλοφορία τους.
Τα περιοδικά προ 20 ετών ασφαλώς και ήταν διαφορετικά,ούτε συζήτηση περί αυτού.Κινούνταν άλλωστε σε μια 100% διαφορετική αγορά.Τώρα αν ο καθένας,συντάκτης ή αναγνώστης,προ 20 εικοσαετίας διέθετε το παραπάνω που αναφέρεις -το οποίο και δε γνωρίζω- είναι κάτι που δε μπορώ να απαντήσω,αλλά διατηρώ τις-πολλές- επιφυλάξεις μου.
Θεωρώ επίσης ότι ο τρόπος γραφής ενός ατόμου δεν αλλάζει -τουλάχιστον ιδιαίτερα- είτε γράφει σε περιοδικό και περάσει στο internet,είτε ακολουθήσει την αντίστροφη πορεία.Κατανοώ όμως ότι ακριβώς επειδή κάποιος πληρώνει για να αποκτήσει ένα έντυπο είναι πολύ πιο ασυτηρός απέναντί του,σε σχέση με το web.Καθ' όλα λογικό και κατανοητό.
Κρίνω όμως ότι είσαι μάλλον πολύ αυστηρός στα όσα καταλογίζεις στα περιοδικά,αλλά ασφαλώς γνώμη σου είναι αυτή,οπότε κι είναι απολύτως σεβαστή,αλίμονο.Ποτέ άλλωστε δεν υπήρξε κάτι,το οτιδήποτε,που να κατόρθωσε να αρέσει στο 100% του κοινού στο οποίο απευθυνόταν...