3DS - Πρόβλημα αφαίρεσης βιδών

RetroCPC

RetroWannaBe
Joined
28 Mαϊ 2013
Μηνύματα
89
Αντιδράσεις
68
Επανέρχομαι και πάλι με μια νεα προσπάθεια επισκευής. Αυτή τη φορά ο ασθενής είναι ένα μεταχειρισμένο 3DS (Original Version) που αγόρασα για ψίχουλα. Η κονσόλα είναι σε άψογη κατάσταση με μόνο πρόβλημα το φθαρμένο αναλογικό στικ το οποίο χρίζει αντικατάσταση. Εύκολη επισκευή θεώρησα! Μόλις ήρθε στα χέρια μου το ανταλλακτικό ξεκίνησα να λύνω την κονσόλα. Βγάζω με μεγάλη ευκολία το κάλυμμα που κρύβει την μπαταρία και τις βασικές βίδες που κρατούν το πίσω μέρος την κονσόλας. Ξεκινάω να βγάζω τις βίδες...και στην τέταρτη βίδα το κατσαβίδι πηδάει και χαλάει το κεφάλι της βίδας. Δοκιμάζω να βγάλω μία από τις υπόλοιπες βίδες...τα ίδια! Και από εκεί ξεκινάει ο Γολγοθάς! Δοκίμασα άλλο κατσαβίδι, δοκίμασα με ίσιο κατσαβίδι, με λάστιχο, με WD-40...ΤΙΠΟΤΑ! Αυτή την στιγμή έχω 5 βίδες που απλά αρνούνται ΝΑ ΒΓΟΥΝ και έχουν ήδη φθαρεί σε σημαντικό βαθμό οι κεφαλές τους! Φοβάμαι ότι η μόνη λύση είναι screw extractor.

Δεν με ενδιαφέρει να σώσω τις βίδες, θα αγοράσω άλλες και θα τις αντικαταστήσω. Το θέμα είναι να βγουν!

Δεκτές όλες οι προτάσεις!
 
Απο την εμπειρια μου με ενα new 3ds XL οι βιδες στο πισω καλυμα ναι μεν ξεβιδωνουν αλλα ως ενα σημειο μετα σταματανε και βγαινει το καπακι.

Δεν ειναι δηλαδη αφαιρουμενες τελειως, μενουν πανω στο καπακι μην χαθουν ,δεν ξερω αν το ηξερες αυτο η σε βοηθησε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο την εμπειρια μου με ενα new 3ds οι βιδες στο πισω καλυμα ναι μεν ξεβιδωνουν αλλα ως ενα σημειο μετα σταματανε και βγαινει το καπακι.

Δεν ειναι δηλαδη αφαιρουμενες τελειως, μενουν πανω στο καπακι μην χαθουν ,δεν ξερω αν το ηξερες αυτο η σε βοηθησε.
Δεν αναφέρομαι στις βίδες που είναι στο πίσω κάλυμμα. Αυτές όντως είναι έτσι όπως τις περιγράφεις.
 
Παρατηρώ ότι πολύς κόσμος στο διαδίκτυο παραπονιέται για το ίδιο λόγο...και από ότι φαίνεται κάνουμε ΟΛΟΙ (Βάζω και τον εαυτό μου μέσα) το ίδιο λάθος. Θεωρούμαι ότι οι βίδες είναι Philips screw (PH00) ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για JIS (#000)!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετά από πολύ κόπο, πολλά διαφορετικά κατσαβίδια (τελικά ένα ίσιο κατσαβίδι έκανε όλη την δουλειά!), κατάφερα να βγάλω όλες τις βίδες και να ολοκληρώσω την επισκευή.

Προς το παρών το 3DS το κρατούν 3 βίδες. Μπαίνω να παραγγείλω καινούργιες βίδες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα