Muttley Black
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 157
Πρόσφατα μου γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξω ένα tester για μνήμες "4116", για να μπορώ να τις δοκιμάζω, αλλά περισσότερο για να ξεκινήσω να ασχολούμαι και λίγο με το Kicad. Περισσότερο δηλαδή για την χαρά της κατασκευής. Πρωτύτερα για να δοκιμάσω 4116 μνήμες ή τις κούμπωνα στο ZX spectrum testing board που έχω, όπου κάθε ic είναι σε socket, οπως και η cpu / rom / ula ή με το dramadruino 4116 tester που είχα κατασκευάσει παλαιότερα που συνεργαζόταν όμως με εξωτερική πλακέτα για να να πάρω τις επιθυμητές τάσεις -5 /+5 /+12 volt.
Αυτήν την φορά θέλησα να τα πλαισιώσω όλα σε ένα board για ευκολία αλλά και για χρηστικότητα.
Στην πλακέτα βρίσκετε ένας Arduino Nano, αλλά και το απαραίτητο κύκλωμα που θα παράγει τις επιθυμητές τάσεις. Δεν είναι ακόμη δοκιμασμένο, καθώς περιμένω τα πρώτα board που έχω στείλει για εκτύπωση.
....Ίδωμεν!
Η πλακέτα να αναφέρω πως μπορεί να τροφοδοτηθεί με δυο τρόπους. Είτε από το USB του Arduino, είτε από εξωτερική τροφοδοσία 7-12 volt dc.
Αυτήν την φορά θέλησα να τα πλαισιώσω όλα σε ένα board για ευκολία αλλά και για χρηστικότητα.
Στην πλακέτα βρίσκετε ένας Arduino Nano, αλλά και το απαραίτητο κύκλωμα που θα παράγει τις επιθυμητές τάσεις. Δεν είναι ακόμη δοκιμασμένο, καθώς περιμένω τα πρώτα board που έχω στείλει για εκτύπωση.
....Ίδωμεν!
Η πλακέτα να αναφέρω πως μπορεί να τροφοδοτηθεί με δυο τρόπους. Είτε από το USB του Arduino, είτε από εξωτερική τροφοδοσία 7-12 volt dc.

Τελευταία επεξεργασία: