48 Ώρες (1982)

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.879
Αντιδράσεις
3.849
Αγαπημενη ταινια του 'Εντι Μερφι απο τα 80ς απο τις περιπετειες που αγαπας για το χιουμορ τους,τις ατακες των πρωταγωνιστων και την καταιγιστικη δραση.


Ενας αστυνομικος ζηταει την βοηθεια ενος ολιγου φευγατου κρατουμενου βγαζοντας τον απο την φυλακη με οχι και τοσο νομιμη αδεια για 48 ωρες ,με σκοπο την επιλυση ενος εγκληματος.



Μονο και μονο για το ποστερ της που θυμαμαι χαρακτηριστικα απο τοτε με τον Εντι να προεκτεινει το μεσαιο του δαχτυλο αξιζει η αναφορα,χαρακτηριστικο της "ελευθεριας" των 80ς,τετοιο πραμα δεν προκεται να το δεις στην politically correct εποχη μας,τα βρισιδια του Εντυ επισης στην ταινια πηγαιναν το ενα μετα το αλλο!


 


Προβολή συνημμένου 84158

 


.



.



.



.



Ακολουθηθηκε απο ενα τοσο επιτυχημενο sequel ονοματι Another 48hrs.


 

 


 
Μια από τις καλύτερες buddy movies της δεκαετίας του '80 (μαζί με το Midnight Run). Μπόλικο χιούμορ και μπόλικη δράση, σε ισόποσες δόσεις. Μάστορας στο είδος της περιπέτειας κι αδικημένος σκηνοθέτης ο Walter Hill. O πιτσιρικάς, τότε, Eddie Murphy, φρέσκος από το Saturday Night Live, φαινόταν ότι είχε ακόμη πολλά να δώσει στον κινηματογράφο. Κρίμα που το ξέχασε κι ο ίδιος μόλις πέρασαν τα 80's
 
Tαινια που ''πλημμυριζει'' ταλεντο απο ολους τους συντελεστες.

Βλεπεται ευχαριστα ανα πασα ωρα και στιγμη.

Η συνεχεια της απο οτι θυμαμαι ηταν μεγαλη ''φλουδα''.
 
Πίσω
Μπλουζα