60s και 70s ντεμοντέ? Δεν νομίζω!

bambinella 100 είπε:
Τι ειναι ολα αυτα; Μας εστειλες αδιαβαστους! Εγω παλι, ειμαι φανατικοτατη του στυλ επιπλων που επικρατησε απο τα μεσα του '50 μεχρι τις αρχες του '60. Εν ολιγοις, δανεζικο επιπλο, μινιμαλ αισθητικη, καμπυλες παντου - ακομα και στα πουλμαν, και επιρροες στη διακοσμηση απο Κεντρικη Αφρικη και Κουβα.

Για περαιτερω πληροφοριες, δειτε το σπιτι του Αλεξανδρακη στο Κλωτσοσκουφι και του Σταυριδη στα Κιτρινα Γαντια. :)
πω πω μέσα είσαι ! συγχαρητήρια για το μάτι που "κόβει" !

πιο καλόγουστη περίοδος στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει ξαναβγεί - από το 1957 περίπου έως και τα τέλη του 1966 η μόδα και το στυλ γενικότερα χτύπησαν το απόλυτο high - από τα παπούτσια έως τα αυτοκίνητα και από τα τασάκια έως τις τηλεόρασεις,όλα ήταν εκπληκτικά καλόγουστα

από τη δεκαετία του 70 και έπειτα,το πράγμα έγινε μάλλον κιτς (κατά την άποψή μου πάντα)
 
Να συμπληρώσω ότι τα δανέζικα έπιπλα δεν είχαν σώνει και καλά τετράγωνα ποδαράκια που ανοίγαν προς τα έξω (αυτό άλλωστε το έχουμε δει και σε "στερεοφωνικά συγκροτήματα" της εποχής). Άλλες φορές είχαν στρογγυλά πόδια που αδυνατίζαν προς τα κάτω (αλλά όχι "κωνικά", βαρελοειδώς) και καταλήγαν τελικά σε πολύ μικρή διατομή, τόσο μικρή που να σκεφτείτε ένα σημερινό στρογγυλό τσοχάκι θα περίσσευε. Βέβαια, και στο επάνω μέρος, η διατομή ήταν ίση ή κατάτι μεγαλύτερη από σημερινό σκουπόξυλο.

Αυτό δικαιολογούνταν από το πολύ ανθεκτικό ξύλο (τικ) από το οποίο κατασκευάζονταν, ένα πυκνό και πολύ γερό ξύλο, σχεδόν μονόχρωμο και χωρίς "νερά", που άρα επέτρεπε πιο μικρές και ανάλαφρες διατομές.

Άλλες φορές δημιουργούνταν "πλατιές" διαμορφώσεις, σαν σανίδες, σε υποβραχιόνια πολυθρονών και καναπέδων, με πάχος κάτι παραπάνω από 1 εκατοστό !

Τέλος, το τικ ήταν τόσο γερό, που τα έπιπλα που είχαν πορτάκια για ντουλάπια, ή συρτάρια, δεν παίρναν ούτε πόμολο : δημιουργούνταν "σκαφτό" πόμολο από το ίδιο το ξύλο, το οποίο άντεχε σε όλους τους χειρισμούς...
 
Kαλως ηρθες, maktrab, και συγχαρητηρια και για το δικο σου κοφτερο ματι.

Τα σχολια σου περι αισθητικης, με βρισκουν απολυτα συμφωνη.
 
maktrab είπε:
πω πω μέσα είσαι ! συγχαρητήρια για το μάτι που "κόβει" !
πιο καλόγουστη περίοδος στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει ξαναβγεί - από το 1957 περίπου έως και τα τέλη του 1966 η μόδα και το στυλ γενικότερα χτύπησαν το απόλυτο high - από τα παπούτσια έως τα αυτοκίνητα και από τα τασάκια έως τις τηλεόρασεις,όλα ήταν εκπληκτικά καλόγουστα

από τη δεκαετία του 70 και έπειτα,το πράγμα έγινε μάλλον κιτς (κατά την άποψή μου πάντα)
Συμφωνώ απόλυτα. Tα χρώματα, οι γραμμές, η κομψότητα, όλα σε υψηλά επίπεδα. Ακόμα και η αρχιτεκτονική έδωσε από τα σημαντικότερα δείγματα, μετά το '30.

Από τα '70s όντως άρχισε να γίνεται λίγο κιτς το πράγμα!

Πάντως μη συγκρίνω κάποια πράγματα και με το σήμερα, γιατί θα γίνω κακός!!!

Ή μάλλον...μια εικόνα, χίλιες λέξεις....[edit]men-what-the-happened.jpg :cool: (σόρρυ για το αθυρόστομο...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επιρροές από αυτό το στυλ (για να μη μιλήσω για αντιγραφή) βρίσκουμε στη σημερινή σειρά επίπλων Bretz, που λανσάρονται από τα καταστήματα Planet Home. Aποδεικνύοντας, φυσικά, τη διαχρονικότητα...
 
Τα θεωρώ μοντέρνα.Κάποια από αυτά τα έχω πετύχει σε σπίτια,και μου φαίνονται πολύ σύγχρονα,κυρίως είναι μίνιμαλ!!!!Ντεμοντέ είναι το σκρήνιο,και τα σεμεδάκια.
 
Τσεκλενης 1973...ανετα θα μπορουσαν να φορεθουν και σημερα απο τις κοπελες

a33.jpg

πηγη:http://diskoryxeion.blogspot.gr/
 
Ναι μονο σε seventies party... :diablotin:

Το καλυτερο σχολιο που ακουσα απο γυναικα που την εδειξα την φωτογραφια, ειναι οτι θα εκαναν ωραιες κουρτινες. :eviltongue:
 
χαχαχαχαχαχαχαχαχα
 
Κι υστερα αναρωτιεστε γιατι λατρευω το '50. :)
 
Αν είχα λίγα χίλιαρικα, θα μου άρεσε πολλή μια Eames lounge chair και ένα Noguchi coffee table.

Έχω δει μαϊμούδες Noguchi για $300 - $500.

Τι νομίζεται για της μαϊμούδες;
 
Paladin είπε:
Τι νομίζεται για της μαϊμούδες;
Να σου πω....υπαρχουν και μαϊμουδες πολυ καλες. :)

Λιγες ειναι βεβαια, κι ειναι δυσκολο να σταθεις τυχερος και να τις πετυχεις. Σε οποιοδηποτε ειδος αν βρω τετοια καλη μαϊμου, ειναι βεβαιο πως εφοσον με ενδιαφερει θα την αγορασω. Δεν μου αρεσει να πληρωνω φιρμες και ονοματα σχεδιαστων. Δεν μου αρεσει να με πιανουν κοροϊδο για μια υπογραφη που σε τελικη αναλυση κανεις δε θα δει.

Σε καποια ζητηματα ειμαι σνομπ. Σ' αυτα οχι.
 
Παίδες ευχαριστώ, μέσω εσάς γνώρισα αυτό το ωραίο site ( Retro to go ) Απίστευτα πράγματα συγκεντρωμένα, ιδιαιτέρως αν συμπεριλαμβάνονται μέσα σε μια από αυτές τις υπέροχες μονοκατοικίες αισθητικής 50'ς - 60'ς οπού υπάρχουν αρκετά τέτοια δείγματα στον ελλαδικό χώρο, κυρίως ως εξοχικές κατοικίες, δείγματα από αρχιτέκτονες όπως Τάκη Ζενέτο ή Νίκο Βαλσαμάκη.
 
Wally είπε:
Το ποσταρε σημερα ο Storm στο chatbox
Βρειτε μου ενα αυτοκινητο κατασκευης 2014 που να ειναι ομορφοτερο απο το FIAT ABARTH 2000 SCORPIONE 1969
To AYGO :supergrin: :supergrin: :supergrin:

Επαθα πλακα μολις το ειδα(αν και μηχανοβιος). Δεν το ηξερα.

Αμεσως εψαξα για βιντεο να ακουσω ηχο. Υπαρχουν αρκετα στο youtube.
 
Κατι απο το 1957 και η ομορφια σε ολο της το μεγαλειο.

Η πολυθρονα, η σομπα υγραεριου, τα μικροαντεικειμενα, και κυριως βεβαια το τριγωνικο τραπεζακι, ολα σε απολυτη αρμονια μεταξυ τους.

attachment.php


Κι εδω το σχεδιο μιας εξαισιας κουζινας απο τη δεκαετια του '50 και παλι. Προσεξτε ποσο ευρυχωρη, λειτουργικη και πρωτοποριακη ειναι.

Ανετα θα μπορουσε να σταθει και στην εποχη μας!

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πού θα βρεθεί διαμέρισμα με τόσο μεγάλη κουζίνα? (βέβαια αυτή είναι από αμερικάνικη μονοκατοικία γι' αυτό είναι τόσο ευρύχωρη).

Την εποχή εκείνη οι φούρνοι μικροκυμάτων (τους έλεγαν radarange) ήταν σπανιότατοι. Οπότε έξυπνα ο διακοσμητής / φωτογράφος δεν έβαλε γαλάζιο φούρνο που θα χανότανε μέσα σ' όλα τα αντικείμενα του ίδιου χρώματος αλλά ροζάκι, για να τραβήξει την προσοχή μας. Και για να μη φαίνεται για άσχετη προσθήκη, έβαλε και μερικά άλλα ροζ αντικείμενα με ακριβώς την ίδια απόχρωση. Το μπλέντερ πάλι ταιριάζει με τις κουρτίνες και τα πλαϊνά των ντουλαπιών. Πού είναι η ΦΖΠ να μας κάνει λεπτομερή αποδόμηση της διακόσμησης? Διότι εγώ ο βάρβαρος μόνο αυτά τα χοντρά πρόσεξα.

Πάντως για να μη λέμε ότι όλα ήταν καλύτερα τότε, το ψυγείο θα ήταν πολύ μικρότερο από τα σημερινά, ίσως ακόμη και να είχε μία μόνο πόρτα. Από την άλλη, θα δούλευε ακόμη :)
 
Διαμερισμα με τοσο μεγαλη κουζινα δεν ειναι και ο,τι πιο συνηθισμενο, αλλα δεν ειναι και αδυνατον ιδιως αν μιλαμε για διαμερισματα ανω των 100τ.μ. η οροφοδιαμερισματα.

(Το μελος ΦΖΠ ειναι γυναικα; Γιατι συμφωνα με αυτο το σχολιο, μαλλον αντρας ειναι.)
 
Πίσω
Μπλουζα