70s ιταλικές περιπέτειες

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.832
Αντιδράσεις
67.090
Η δεκαετία του '70, ήταν ιδιαίτερα βίαιη για την Ιταλία. Αστυνομικά και πολιτικά (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Έτσι λοιπόν, αυτή η αιματηρή περίοδος ενέπνευσε πολλούς ιταλούς σκηνοθέτες (πχ Castellari, Lenzi) να γυρίσουν πλήθος αστυνομικών περιπετειών. Τα σενάρια λίγο πολύ τα ίδια. Συμμορίες κακοποιών που λήστευαν τράπεζες και σκληροτράχηλοι αστυνομικοί (συνήθως ο Richard Harisson), να προσπαθούν να τους συλλάβουν, με ανορθόδοξες μεθόδους. Επίσης, σαν θέμα έπαιζε πολύ και η εκδίκηση. Φιλήσυχοι πολίτες κακομεταχειρίζονταν από αδίστακτες συμμορίες και μετατρέπονταν σε αμείλικτους τιμωρούς του εγκλήματος (street law, the big rucket). Σε κάθε ταινία, επιβάλλονταν να υπάρχει μια καταδιώξη με αυτοκίνητα και ο κακός να πυροβολήσει κατα την ληστεία δυο-τρεις ανυποψίαστους περαστικούς (χωρίς λόγο, απλά για να δείχνει πιο κακός). Χαρακτηριστικές ταινίες:

The big rucket (1976)

Street law (1974)

Contraband (1979)

Beast with a gun (1977)

Roma a mano Armata (1976)




 
παιζαν και αλλοι σε τετοιες ταινιες.ο λουκ μερεντα ο φρανκο νερο ο μαουριτσιο μερλι ο φρανκο γκασπαρι και πολλοι που αυτη την στιγμη μου διαφευγουν τα ονοματα τους.
 
Maurizio Μerli! Μεγάλη μορφή στο είδος...

 
Δειλα, δειλα το Netflix ξεκινησε να ανεβαζει Poliziotteschi

Πετυχα Η Ναπολη επαναστατει, Ο Υποπτος θανατος μιας ανηλικης, Τονι Αρτζεντα, Η ματωμενη πεταλουδα, Speed Cross, καμποσα με τον Τομας Μιλιαν κτλ
 
Πίσω
Μπλουζα