80's soundtracks

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Shadowdancer2501
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Shadowdancer2501

RetroAdept
Αντιδράσεις
31
Ενα μικρο αφιερωμα στις μουσικες επενδυσεις των κινηματογραφικων ταινιων της δεκαετιας του 80.

Rocky

Απο το πολυ καλο ντισκο θεμα "gonna fly now" στα 80's hit των sequel.War,training montage,eye of the tiger,no easy way out,heats on fire,

going the distance,burning heart.Ακομα και στις μερες μας,"χτυπιουνται" στα γυμναστηρια με μουσικη υποκρουση Ροκυ(δεν μιλαω για fitness gyms,

αλλα για "σιδεραδικα")

Bladerunner

Βαγγελης Παπαθανασιου και Jean Michel Jarre,τα λεει ολα νομιζω.Metallic rain(Προφητικο του manga GHOST IN THE SHELL) και φυσικα το κυριως θεμα.

Αν η DYSTOPIA ειχε soundtrack,σιγουρα θα ηταν αυτο...

Μiami Vice.Tο απολυτο 80' ποπ soundtrack.Πολυ καλο το κυριως θεμα.Αναμεσα στα τραγουδια ξεχωριζει η Φωνη του Phill Collins στο in the air tonight.

Εδω ξαναχτυπα το ντουετο,vangelis-Jarre με το Crockets theme.

Top gun.Καλα μη βαρατε!!Ωραιο το danger zone,στη σκηνη που ο φλωρο-Κρουζ,γκαζωνει με τη μηχανη και το take my breath away(Ασχολιαστο)

Scarface.Gang-στερικο soundtrack,ταιριαζει απολυτα στην ανοδο και τη πτωση του αγαπημενου μου Tony Montana...SAY HELLO TO MY LITTLE FRIEND!

Ξεχωριζουν το κυριως θεμα και του Giorgio Moroder kai το push it to the limit tou Paul Engemann.

Star Wars.-

Rambo 1(!)

παρεξηγημενη ταινια.Εχει ομως ενα διαμαντακι για τραγουδι.Το Its a long road(when you are all alone)!!!Αξιζει...trust me.

Terminator1.Πολυ καλο industrial main theme και ατμοσφαιρικα 80' τραγουδια,των οποιων οι στιχοι ειναι αμεσα συνυφασμενοι με την πλοκη.

Θυμαστε την ταινια??burning in the third degree,intimacy,photoplay,you cant do that...

Platoon.Με "πρωτο και καλυτερο" το πολυ σκοτεινο Adagio for strings και με μια ενδιαφερουσα συλλογη απο τραγουδια της δεκαετιας του 60.

Το αγαπημενο μου ...White rabbit -Jefferson Airplane

Cops.Θυμαστε αυτη τη σειρα?Απο τα πρωτα reality shows "sto America".Με το θρυλικο reagge "bad boys" apo tous Inner circle.Πολυ γελιο...

Εξορκιστης.-(ψυχεδελισμος)

Dr WHO...out of space main theme.Πραγματικα εξωγηινο!

Τaxi driver(ok δεν ειναι 80' αλλα δεν μπορουσα να μην το γραψω).O Βernard Herrmann εγραψε ενα "βροχερο" Urban κομματι,που εμεινε στη ιστορια!

Halloween.O John Carpenter,αφησε το σημαδι του στη κινηματογραφικη μουσικη ,με ενα απλο και μινιμαλιστικο,πλην ομως "αρρωστο" ,soundtrack.Αξιζουν

ολα τα κομματια.

Θα ηθελα εσεις να συμπληρωσετε τα υπολοιπα...

Shadowdancer2501 είπε:
...Θα ηθελα εσεις να συμπληρωσετε τα υπολοιπα...
Τι να συμπληρώσουμε ρε συ ;;;

ΟΛΑ τα έπιασες ! :D

Άντε να πω και εγώ :

SUPERMAN

INDIANA JONES

Υ.Γ. Μετά το soundtrack του Blade Runner, τα άλλα είναι οδοντόκρεμες !

Ιδίως το κομμάτι TEARS IN RAIN (με αφήγηση του Rutger Hauer).

O Μπάτσος του Beverly Hills, Axel Folly theme

Shadowdancer2501 είπε:
Rambo 1(!)

παρεξηγημενη ταινια.Εχει ομως ενα διαμαντακι για τραγουδι.Το Its a long road(when you are all alone)!!!Αξιζει...trust me.
"Nothing is over! NOTHING! You just don't turn it off! It wasn't my war! You asked me, I didn't ask you! And I did what I had to do to win! But somebody wouldn't let us win!"

Εχουν καμία σχέση αυτά τα δύο;

Tο Electric Dreams (με την ομωνυμη κομματαρα του Moroder),

τα δυο Conan(Poledouris α ρε πατριωτακι!),

το Exculiber

@shock...το καταλαβες ε???Ειναι η φαση,στο φιναλε,που ο Ραμπο ξεσπαει στον Τραουτμαν...

@Wally...Conan ειμαι απαραδεκτος.Και να σκεφτεις οτι το εχω σε cd.Πως το ξεχασα!!!Sorry Arnold

Shadowdancer2501 είπε:
@shock...το καταλαβες ε???Ειναι η φαση,στο φιναλε,που ο Ραμπο ξεσπαει στον Τραουτμαν...
To θυμάμαι SD από το But somebody wouldn't let us win. Μου είχε κάνει εντύπωση από τότε γιατί δεν είχα καταλάβει ποιος δεν τους είχε αφήσει να νικήσουν.

Πράγματι για το score αυτής της ταινίας το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι εξαιρετικό.

The Big Blue (1988)

Εξαιρετικά αργή και μεγάλη ταινία, αλλα το soundtrack σκότωνε!

Θεικο το Απεραντο Γαλαζιο και σαν ταινια και σαν OST

B00004TWZF.01._SS500_SCLZZZZZZZ_V1056671978_.jpg
B00004TWZF.01._SS500_SCLZZZZZZZ_V1056671978_.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Over the top ενα soundtrack που μου άρεσε πολύ το 1987 και πρέπει να έχω κάπου τον δίσκο.

[edit] dead picture [edit]

Να μην ξεχνάμε επισης και το Young Guns II με όλα τα κομμάτια εκτελεσμένα απο τον Bon Jovi με πρώτο και καλύτερο το Blaze of Glory.

T Conan The Barbarian & Conan the destroyer με φανταστική μουσική του δικού μας Βασίλη Πολυδούρη.

Όπως και το Purple Rain του Prince.

Το soundtrack της ταινίας “Cat People” και ειδικά το κομμάτι “Putting Out Fire” του David Bowie. Η ταινία μπορεί να μην ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά η μουσική του Giorgio Moroder ξεχωρίζει, όπως πάντα.

Όπως επίσης 80's pop soundtrack ήταν της ταινίας "Ιστορία Δίχως Τέλος" ήμουν παιδί τότε και μου άρεσε, σαν μεγάλος δεν ξέρω.

Ομόνυμο soundtrack, του Limahl, τραγουδιστή 80's επιτυχιών όπως "Too Shy" και "This Love"...

Omenforever είπε:
Το soundtrack της ταινίας “Cat People” και ειδικά το κομμάτι “Putting Out Fire” του David Bowie. Η ταινία μπορεί να μην ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά η μουσική του Giorgio Moroder ξεχωρίζει, όπως πάντα.
Λίγο βοήθεια με αυτό το τραγούδι !

Έχω ακούσει 3 εκδοχές σχετικά με το πως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΓΕΤΑΙ !

α) gazoline

b) putting out fire

c) cat people

Τελικά ξέρει κάποιος ΣΙΓΟΥΡΑ και ΑΚΡΙΒΩΣ ποιός είναι ο τίτλος του τραγουδιού του Bowie ??? :confused:

exetlaios είπε:
Λίγο βοήθεια με αυτό το τραγούδι !Τελικά ξέρει κάποιος ΣΙΓΟΥΡΑ και ΑΚΡΙΒΩΣ ποιός είναι ο τίτλος του τραγουδιού του Bowie ??? :confused:
Στο Best of του Bowie αναφέρεται ως : Cat People (Putting Out Fire)

The Omen.... Ταινία σταθμός για την κατηγορία των horror movies. Η σύνθεση του soundtrack έχει γίνει από τον Jerry Goldsmith και η εκτέλεση από την National Philharmonic Orchestra. Δικαιολογημένα ή μη, η ταινία είχε λάβει και Oscar καλύτερης μουσικής σε ταινία το 1978.

Δοκιμάστε απλά να το ακούσετε βράδυ με κλειστά τα φώτα ;)

Sanguis bibimus

Corpus edibus

Sanguis bibimus

Corpus edibus.

Rolle corpus

Satani

Ave

Ave, ave versus Christus

Ave, ave versus Christus

Ave Satani

Sanguis bibimus

Corpus edibus

Rolle corpus

Satani, Satani, Satani

Ave, ave Satani

B000FILWQ8.01._SS500_SCLZZZZZZZ_V50569898_.jpg
B000FILWQ8.01._SS500_SCLZZZZZZZ_V50569898_.jpg

Εμένα πάλι μου ήρθε στο μυαλό το she is like the wind, απο το Dirty Dancing..μέγα είδωλο ο Patrick Swayze, όλες ήμασταν ξετρελλαμένες μαζί του. Επίσης για τον φίλο που είπε οτι το Big Blue είναι μια αργή και βαρετή ταινία..ε όχι δα!!Πολύ κλάμα σε αυτήν την ταινία :(

χαχαχαχαχα telamonas:) Btw, φοβερό avatar!

Πίσω
Μπλουζα