Aγαπημένο Metal συγκρότημα από 80's (και όχι μόνο)?

Εγώ θα σας γράψω και τα δικά μου αλλά δεν είναι μόνο 80'ς...

Πάμε λοιπόν.

Black sabbath (φυσικά) (μα κανένας ?) (Με ozzy+dio)

Judas Priest (Μόνο μέχρι το Screaming 4 vengeance)

Iron maiden (μέχρι το powerslave)

Metallica (Μέχρι το Justice)

Manowar (Μέχρι το Hail to england).

Όσο για τους warlord τους θεωρώ πολύ αξιόλογους αλλά είναι σαφώς κατώτερου επιπέδου απο τους "μεγάλους".

Σίγουρα έχω Ξεχάσει κάποια, αλλά τι να κάνεις. Έχουν περάσει τα χρόνια.
 
Manowar, Warlord, Iron Maiden, Riot, Diamond Head, Jag Panzer, Savatage, Heir Apparent, Manilla Road, Lizzy Borden, Virgin Steele, Judas Priest, The Rods, Fifth Angel, Candlemass και αρκετές δεκάδες άλλα τα οποία μου διαφεύγουν αυτήν τη στιγμή.
 
Ητανε οι Black Sabbath, στην αρχική σύνθεση με Οzzy Ozbourne. Αυτούς τους πρώτους 7-8 δίσκους τους άκουσα πολύ. Εντάξει και το Heaven and Hell μετά σκότωνε, δεν λέω..
 
Ειλικρινα δεν ξερω τι να πρωτοαναφερω! H συγκεκριμενη σκηνη ειναι τεραστια και οι μπαντες της αμετρητες! Θα μου επερνε ωρες για να κατσω και να γραψω τις περισσοτερες αξιολογες μπαντες αυτου του χωρου, γι' αυτο και θα περιοριστω σε ενα συνολο 10 το πολυ ονοματων τα αποια εχουν στιγματισει την συγκεκριμενη δεκαετια.

JAG PANZER: Οι περισσοτεροι τους θεωρουν διαττοντες αστερες επειδη πιστευουν πως δεν καταφεραν να ξεπερασουν ποτε το Ample Destruction.

Η αληθεια βεβαια ειναι οτι το Ample... αποτελει σιγουρα το πιο αριστουργηματικο πονημα αυτης της μπαντας απο το Colorado. Αυτο ομως δεν σημαινει πως πρεπει καποιος να περιοριστει σε αυτο το δισκο. Το Tyrants EP του '83, ειναι ενα αριστο δειγμα για μια πρωτοεμφανιζομενη μπαντα. Το εξαιρετικο Shadow Thief demo, το οποιο ηχογραφηθηκε το '86 προκειμενου οι Jag Panzer να προσελκυσουν το ενδιαφερον ευρωπαικων εταιριων και προς εκπληξη ολων καμια εταιρια δεν ενδιαφερθηκε, παρα το γεγονος οτι το το demo ειναι εξαιρετικο. Βλεπετε καμια φορα δεν πανε ολοι οι καλοι στην κορυφη αφου οι εταιριες προτιμουν group με πιο εμπορικο ηχο. Τελικα το Shadow Thief κυκλοφορησε το '92 (σε bootleg εννοειται) απο την Reborn Classics. Το '88 οι Jag Panzer ηχογραφουν ενα δισκο σταθμο στην ιστορια του αμερικανικου 80's heavy metal, το Chain of command, το οποιο στεκεται πολυ ψηλα και μαζι με το Ample Destruction αποτελουν τα δυο μεγαλα αριστουργηματα των Jag Panzer. Δυστυχως ομως η κακοτυχια συνεχιστηκε και το Chain of command δεν κυκλοφορησε επισημα τοτε. Στα τελη του '88 κυκλοφορησε σε bootleg απο την Hellhammer Maniacs ενω το '91

κυκλοφορησε παλι σε bootleg απο την Reborn Classics. Επρεπε να περασουν 16 χρονια ωσπου η τωρινη τους εταιρια, η Century Media να το συμπεριλαβει σε επισιμη κυκλοφορια. Η συνεχεια δεν ηταν αναλογη. Απο το απογοητευτικο Dissident Alliance και μετα, ακολουθησαν αλμπουμ τα οποια ναι μεν κρατησαν καποια υψηλα στανταρ οπως τα Fourth Judgement, Age of mastery και Casting the stones αλλα σε καμια περιπτωση δεν προσεγγιζουν το επιπεδο των παλιων δισκων. Ατυχη μπαντα, αλλα απεδειξε οτι δικαια μπορει να συγκαταλεγεται στην elite του σκληρου ηχου.

[edit] Dead picture [edit]

ARMORED SAINT: Aπο τους πιο σκληροπυρηνικους του Los Angeles στα μεσα του '80. Σε αντιθεση με πιο τους πιο γλυκαναλατους Dokken, Ratt, Great White (Λεγοντας γλυκαναλατους δεν θελω σε καμια περιπτωση να τους μειωσω αφου ετσι και και αλλιως μου αρεσουν απλα θελω να τονισω την διαφορετικοτητα στον ηχο) και λοιπους αλλους, οι Saint ακολουθησαν διαφορετικη ηχητικη κατευθυνση απο τον πλειοψηφια των συγκροτηματων, απο τα οποια αρκετα περιοριστηκαν σε classic-pozer-aor καταστασεις με λιγα να προσπαθουν για ποιο ποιοτικο metal. Αν και ειναι ενεργοι μεχρι και σημερα,

τους περισσοτερους δισκους τους, τους κυκλοφορησαν στη δεκαετια του '80.

Τα March of the saint (1984) και Delirious Nomad (1985) στεκονται σε πολυ υψηλο επιπεδο και αποδεικνειουν περιτρανα για ποιο λογο οι Anthrax και οι Metallica θελησαν να συνεργαστουν με μελη των Saint. Το Raising Fear του '87 αν και δυνατο αλμπουμ κατα την γνωμη μου δεν ειναι συγκρισιμο με τα δυο προηγουμενα. Το Symbol of Salvation (1991) ειναι ενα ακομα παρα πολυ καλο αλμπουμ, με περισσοτερα power στοιχεια. Τελος το Revelations (2000) ειναι ενα εντελως διαφορετικο αλμπουμ που ξεφευγει απο τον κλασικο Saint ηχο και γενικως θεωρειται κατωτερο των υπολοιπων. Σε γενικες γραμμες ομως προκειται για τρομερη μπαντα.

[edit] Dead picture [edit]

RIOT: Aν και δεν καταφεραν ποτε να προσελκυσουν το ενδιαφερον μεγαλης μεριδας κοσμου, οσοι τους εμπιστευθηκαν, ανταμοιφθηκαν, αφου στην ιδιαιτερα ποιοτικη δισκογραφια τους, συμπεριλαμβανονται μερικοι εξαιρετικοι δισκοι, εκ των οποιων ο ενας ειναι η επιτομη του αμερικανικου Heavy/Power του '80. Φυσικα αναφερομαι στο Θρυλικο Thundersteel. Ενεργοι μεχρι και σημερα.

[edit] Dead picture [edit]

TITAN FORCE: Αν ανοιξετε ενα λεξικο και αναζητησετε την λεξη "αδικοχαμενος", θα διαπιστωσετε πως διπλα στον ορισμο εχει μια φωτογραφια των Titan Force. Μπαντα παγκοσμιας κλασης με δυο δισκους ολους και ολους, (Titan Force, 1989 και Winner/Looser, 1991) αλλα και τους δυο να παιρνουν καθαρο 10αρι με σχετικη ευκολια. Δραστηριοποιηθηκαν στο διαστημα 1985-1994 και ειχαν στις ταξεις τους τον ενα και μοναδικο Harry "The Tyrant" Conklin. To '94 κυκλοφορησαν ενα demo και στη συνεχεια διαλυθηκαν.

[edit] Dead picture [edit]

BRAINFEVER: Απο της σημαντικοτερες μπαντες της γερμανικης σκηνης. Οι Brainfever ανηκουν στη σχολη Judas Priest-Accept, αφου μουσικα κοινουνται σε αυτο το στυλ. Δυνατο και γρηγορο Heavy metal με σκληρες κιθαρες και πορωτικα φωνητικα, οι Brainfever θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν ως πιο δυνατοι Accept με καλυτερα φωνητικα. Τα Capture the night (1984) και Face to face (1985) ειναι εξαιρετικα αλμπουμ, με το πρωτο να ειναι καπως πιο "ξερο", ενω το δευτερο να ειναι πιο μελωδικο. Το 1988 κυκλοφοπουν και το τελευταιο τους πονημα, το "You" EP, το οποιο αν και με μολις 4 τραγουδια καταφερνει να φτασει σε πολυ ψηλα επιπεδα αφου μουσικα αλλα και παικτικα ειναι τρομερο. Δυνατο speed-power με πολλη εντονη την παρουσια των πληκτρων, το You θεωρειται απο πολλους ως η καλυτερη δουλεια των Γερμανων. Γυρω στο '90 διαλυθηκαν. Απλα εξαιρετικοι...

[edit] Dead picture [edit]

RAZOR: Εξαιρετικη Thrash μπαντα απο τον Καναδα με μεγαλη και ιδιαιτερα ποιοτικη δισκογραφια. Δεν καταφεραν να γινουν γνωστοι στην Ευρωπη αλλα οσοι τους εμπιστευτηκαν, παρατηρησαν πως προκειται για ενα πολλα υποσχομενο group. Ιδρυθεντες το 1984, ξεκινησαν πολυ δυνατα με τσαμπουκα και πριν καλα καλα συμπληρωσουν ενα χρονο υπαρξης, κυκλοφορησαν το πανσπανιο EP "Armed and Dangerous". Αν και σε αυτο το ΕΡ οι μουσικες τους κατευθυνσεις δεν ειναι και τοσο συγκεκριμενες, ενα χρονο αργοτερα, το 1985 κυκλοφορουν το πολυ καλο Executioner's song. Σε αυτο το αλμπουμ, οι "Thrashαδικες" ορεξεις τους ειναι πλεον ξεκαθαρες και δειχνουν πως τιποτα δεν προκειται να τους σταματησει. Τελη του ιδιου ετους οι Razor κυκλοφορουν τον κατα πολλους, καλυτερο δισκο της καριερας τους, το Evil Invaders. Δεν περασαν παρα μονο μερικοι μηνες απο την κυκλοφορια του Executioner's song και οι Razor σκανε μυτη με μια τρομερη δισκαρα. Τρομερη δουλεια απο τους Καναδους αφου το Evil Invaders δεν αφηνει τιποτα στο περασμα του. Δυνατο Thrash και αρτιο παιξιμο απο τους Razor οι οποιοι δειχνουν πλεον ασταματητοι. Η συνεχεια για τους Razor ηταν πολυ καλη. Οι δισκοι που ακολουθησαν ηταν αλλοι δυνατοι, αλλοι λιγοτερο δυνατοι, κανενας δεν επεσε ομως κατο απο το επιπεδο του αξιοπρεπους. Δισκογραφηκα ειναι ενεργοι μεχρι και σημερα.

[edit] Dead picture [edit]

SORTILEGE: Ισως η σημαντικοτερη γαλλικη heavy metal μπαντα. Ξεκινησαν το 1982 με ενα demo ενω τον επομενο χρονο κυκλοφορησαν τον πρωτο τους δισκο ο οποιος εφερε το ονομα του group. Πολυ καλο κλασικο και μελωδικο heavy metal στον πρωτο δισκο, με ηχο που μεχρι τοτε δεν ειχαν ξαναπαιξει γαλλικες μπαντες, αρκετες απο τις οποιες περιοριστηκαν σε μελωδικο Hard Rock. Αυτος ειναι και ενας απο τους βασικοτερους λογους για τον οποιο οι Sortilege διεφεραν απο πολλες αλλες γαλλικες μπαντες της εποχης. Οι δυο επομενοι δισκοι που ακολουθησαν ειναι καλοι και ειναι στο ιδιο υφος με τον πρωτο. Διαλυθηκαν στα τελη του '80.

[edit] Dead picture [edit]

EXODO: Αν και εντελως αγνωστοι στο ευρυ κοινο, οι Exodo θεωρουνται ενα απο τα σημαντικοτερα ισπανικα heavy metal group. Θα μου επιτρεψετε να ισχυριστω πως δεν τους θεωρω απλα απο τους καλυτερους, αλλα τους θεωρω καλυτερους και με διαφορα μαλιστα απο τους υπολοιπους Ισπανους "μεταλλουργους". Ο ενας και μοναδικος δισκος που κυκλοφορησαν το 1988 με το ονομα "The new Babylon" ειναι ενα ξεχασμενο διαμαντι. Εξαιρετικο Heavy/Speed metal απο τους Ισπανους, με τραγουδια που δεν γραφονται σημερα. Τα Groups of deffence, The new Babylon, Born to be wild (Καμια σχεση με το διασημο τραγουδι των Steppenwolf), Thunders in the city και Heart in flames αποδεικνειουν για ποιο λογο οι Angeles del Infierno, Goliath, Panzer, Baron Rojo, Zarpa και ολοι οι υπολοιποι δεν μπορουν να συγκριθουν με τους Exodo. Το 1990 το group διαλυθηκε με ορισμενα μελη να πηγαινουν σε αλλο συγκροτημα. Must δισκος απο καθε αποψη...

[edit] Dead picture [edit]

WITCHFINDER GENERAL: Να μην ξεχασουμε φυσικα και το NWOBHM κινημα που αν και μικρο σε διαρκεια, ειχε αμετρητους πρεσβευτες. Οι περισσοτερες μπαντες που ανηκουν σε αυτο το κινημα ειχαν παρα πολυ μικρη διαρκεια και ουσιαστικα κινηθηκαν καπου μεταξυ φθορας και αφθαρσιας. Καποιες ομως απο αυτες, ελαχιστες, καταφεραν να εχουν μια αξιοζηλευτη πορεια. Μια εξ αυτων και οι Βρεττανοι Witchfinder General. Ιδρυθεντες στα τελη του '70 καταφεραν να κυκλοφορησουν ενα single το '81 και αφου εγιναν γνωστοι μεσω αυτου, τον επομενο χρονο κυκλοφορουν το Soviet Invasio EP, στο οποιο φαινεται πως οι Witchfinder General εχουν μεγαλες δυνατοτητες. Τον ιδιο χρονο (1982)ερχεται και ο πρωτος δισκος με το ονομα Death Penalty. Παρα πολυ καλος δισκος με επιρροες απο τους Black Sabbath και το ευρυτερο NWOBHM. To Death Penalty οπως και ο επομενος δισκος, το Friends of hell του '83 εχουν αρκετα doom στοιχεια. Γυρω στα μεσα της δεκαετιας του '80 διαλυθηκαν.

[edit] Dead picture [edit]

SPITFIRE: Αφηνω για το τελος, τους δικους μας, τους Αθηναιους Spitfire. Η αληθεια ειναι πως οι Spitfire δεν εχουν επιρεασει την σκηνη αυτη τοσο οσο οι προαναφερθεντες. Για την ακριβεια δεν την εχουν επιρεασει καθολου. Τους αναφερω ομως αφου ειναι μια μπαντα σταθμος στην ιστορια του ελληνικου Heavy metal. Στις 11 Μαιου του 1986 ειχανε την τυχη να παιξουν support στους Saxon σε μια συναυλια στην Ριζουπολη. Λιγο αργοτερα ευτυχησαν να υπογραψουν συμβολαιο με την ΕΜΙ Greece για ενα δισκο. Στα τελη του '86 οι ηχογραφησεις του First Attack ειχαν ολοκληρωθει και ολοι πλεον περιμεναν την κυκλοφορια. Ελαχιστες μερες πριν την κυκλοφορια, ο τραγουδιστης των Spitfire, Ντινος Κωστακης επεσε σε κομα, υστερα απο αυτοκινητιστικο δυστυχημα με αποτελεσμα να ακουσει για πρωτη φορα τον δισκο πολλους μηνες μετα την κυκλοφορια του. Τελικα, τον Ιανουαριο του 1987, το First Attack, ο πιο cult ελληνικος Heavy metal δισκος της δεκαετιας του '80 κυκλοφορει και οι Spitfire αρχιζουν να χτιζουν ενα μεγαλο ονομα. Το 1990 αναγκαζονται για νομικους λογους να αλλαξουν το ονομα τους σε Speedfire και την ιδια χρονια κυκλοφορουν το 100% live, εναν live δισκο ο οποιος περιεχει μια συναυλια στο Ροδον με ορισμενα μαλιστα καινουρια τραγουδια.

Το διαστημα απο το 1990 μεχρι και το 2007, οι Spitfire εκαναν καποιες συναυλιες αλλα ηταν ανενεργοι δισκογραφικα, αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν ηχογραφησαν και καινoυρια τραγουδια. Απο οτι ακουγεται τον τελευταιο καιρο φαινεται οτι οι Spitfire εχουν στο νου να επανελθουν με καινουριο δισκο.

Για να δουμε...

[edit] Dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπημένη metal μπάντα

Αν και μου είναι λίγο δύσκολο να ονομάσω μια μπάντα αγαπημένη, γιατί θα πρέπει να μου αρέσει το 90% από όλα τα τραγούδια τους, όχι μόνο ένας δίσκος.


Οι δικοί μου αγαπημένοι ξεφεύγουν λίγο από τα όρια του ρετρό, είναι οι Siebenburgen, Abysmal Grief, Varathron, Two Witches, Deathstars και περισσότερο απ' όλους οι The Sins Of Thy Beloved.



Δεν ανήκουν όλοι στο ίδιο είδος, τους ακούω όλους ανάλογα με τη διάθεση. Δεν χρειάζονται στενά όρια στη μουσική.


 


Ποιά είναι τα δικά σας αγαπημένα metal συγκροτήματα;
 
απο eloy μεχρι cannibal corpse/deicide....ακουω τα παντα επιλεκτικα απο καθε συγκροτημα...

Αγαπημενες μπαντες ειναι Iron Maiden-King Diamond-Ensiferum
 
Helloween for the win!! :headbangdude: :headbangdude:

Απο εκει και περα αλλα αγαπημενα : iron maiden, manowar,eluvetie,alestorm,blind guardian.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για εμενα το Metal πεθανε καπου στο 1992 [συμπιπτει με την ενηλικιωση μου btw]. Δεν εχω (εκουσιως) παρακολουθησει τις μετεπειτα εξελιξεις. Υπαρχει τοσο heavy metal μεταξυ 76-92 να ακουσω που δεν φτανει μια ζωη.

Οι Manowar νομιζω ειναι η καλυτερη μπαντα στην ιστορια...παρολο που τα τελευταια 23 χρονια :) δεν εχουν κυκλοφορησει κατι που να φτανει τις πρωτες κυκλοφοριες τους. Εχοντας ομως 6.5 albums :) στην κατηγορια του ανυπερβλητου, αυτοματα δικαιουνται το στεμμα.

Εκει θα ηταν και οι Maiden αν σταματουσαν στο 7th son, οι Scorpions αν σταματουσαν στο Savage Amusement.

Οι Motorhead και η ACDC ειναι πιστοι οποτε κερδιζουν την αντιβασιλεια. Μαζι και οι Priest.

Aυτα για "τις μεγαλες ομαδες" που λεει και ο Χαρυ Κλυν :D
 
Wally είπε:
Οι Manowar νομιζω ειναι η καλυτερη μπαντα στην ιστορια...

Προσωπικά δεν το νομίζω :) Γνωρίζω* πως είναι η καλύτερη μπάντα.

*κι εσύ το γνωρίζεις :p
 
χαχαχαχαχα...εεεετσι
 
Χμμ...θα έλεγα ότι το θέμα μοιάζει αρκετά με αυτό εδώ. Αν κι εκεί ο τίτλος μιλάει ειδικά για τα 80's, γίνονται αναφορές και σε άλλες εποχές, κι άλλωστε τα μέταλ συγκροτήματα είναι κυρίως 80's θέμα :)
 
Καλά θυμόμουν ότι είχαμε κάτι σχετικό! :)

Μεταφέρθηκε και συνεχίζουμε εκεί!
 
Ωραία, κι αφού λοιπόν μεταφέρθηκε το θέμα ας πω κι εγώ. Πολλά συγκροτήματα μου αρέσουν, αναλυτικά τα έχω βάλει σε παρόμοιο θέμα που μιλούσε όμως γενικά, όχι μόνο για μέταλ (κι ακόμα κι εκεί δεν τα έβαλα όλα). Γενικά έχω αδυναμία στα power/epic. Αν έβαζα όμως τα πολύ αγαπημένα μου, θα συμφωνήσω καταρχάς με Wally & Alucard για τους Manowar τους οποίους λατρεύω. Άλλοι πολύ αγαπημένοι είναι οι Manilla Road, Warlord, Judas Priest και οι κάπως πιο άγνωστοι Saracen. Από όλους αυτούς, τους δύο, Manilla & Warlord, είχα την τύχη να τους δω live, ενώ τους Priest, αν όλα πάνε καλά, θα τους δω σύντομα. Για τους Saracen το ξεχνάω γιατί έχουν διαλυθεί, οπότε μου μένουν άχτι μόνο οι Manowar, οι οποίοι με έσκασαν φέτος που περιοδεύουν μεν στην Ευρώπη, μα μόνο σε μία-δύο χώρες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι Black Sabbath για μένα στην αρχική τους σύνθεση αλλά και με Dio μετέπειτα.
 
Black Sabbath (Ozzy)
Black Sabbath (Dio)
Black Sabath)(Tony Martin)
Judas Priest
Metallica
Accept
Deep Purple
 
Πίσω
Μπλουζα