Aγαπημενα Software Houses

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.032
Λοιπον αλανια ποιους Developers γουσταρετε πιο πολυ που εχουν κυκλοφορησει τα αγαπημενα σας παιχνιδια.

Ξεκιναω εγω με τους δοικους μου:

Το 1 και 2 μοιραζεται σε namcο και NINTENDO χωρις να υπαρχει πρωτη και δευτερη γιατι για διαφορους λογους ειναι αγαπημενες μου.Η namco μονο και μονο για ενα παιχνιδι για το κορυφαιο ολων των εποχων το τιτανομεγιστοτεραστιο PACMAN.

ΝΙΝΤΕΝDO.Τα λογια ειναι περιτα για την μαμα NINTENDO την μεγαλητερη εταιρια videogames στον κοσμο και τα εκατονταδες διαμαντια που μας εχει χαρισει μεχρι τωρα και με το δευτερο αγαπημενο μου παιχνιδι μετα το PACMAN το DONKEY KONG και μιλαω για το κλασικο στα Arcades.

3.Sega.Μπορει να μη την γουσταρω ωσο την NINTENDO και να μισω μεχρι θανατου τον sonic αλλα την σεβομαι σε τεραστιο βαθμο παιζω συνεχως τα παιχνιδια της και μας εχει χαρισει και αυτη εκατονταδες κορυφαια παιχνιδια.

4.Square Enix.Της βαζω μαζι λογο της συνενωσης τους.Και οι δυο μαζι μας εχουν χαρισει καποια απο τα κορυφαια rpgs ολων των εποχων.Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να μην ξερει τα Dragon quest,Final fantasy,crono trigger και δεκαδες αλλα.

5.Konami.Μονο και μονο για τα αγαπημενα μου castlevania για να μην αναφερω πολλα αλλα ειναι μεσα στην κορυφαια πενταδα μου.

BITMAP BROTHERS

Για τα SPEEDBALL, XENON, GODS και Chaos Engine

SIERRA

Για τα μοναδικά adventures της.

LUCASFILM

Ομοίως...

CAPCOM

Για τα RESI

KONAMI

Για τα Silent Hill και Metal Gear Solid

Και όλες τις Γαλλικές εταιρίες software (Infogrames κλπ) που υποστήριξαν τον ST με κορυφαία παιχνίδια.

1. Nintendo! Για τις απειρες παιχνιδαρες (και κονσολες φυσικα) που μας εχει προσφερει!!

2 Capcom ! τι να θυμηθω;; street fighter , megaman , marvel vs capcom , final fight και πολλα αλλα θα πρεπει να γραφω μεχρι αυριο..

3. Square-enix ! Για τα φοβερα rpg που εχουνε προσφερει ειτε μαζι ειτε οταν ηταν χωριστα..

3. Konami ! Contra , Pro evolution^^ ,

4. Sega ! τα Shinobi και μονο αρκουν..

Psygnosis (έπειτα Studio Liverpool), ότι και να πώ δέν φτάνει.

MicroProse Πόσα πολλά παιχνίδια, πόσες ώρες μπροστά στην οθόνη...

Rockstar Παρομοίως, απλώς για τη σύγχρονη εποχή.

Valve Απίστευτη ποιότητα και φαντασία.

SNK Οι βασιλιάδες των arcades.

Τιμητικά θα μπορούσα να συμπεριλάβω εταιρείες με μικρότερο παλμαρέ τίτλων, όπως την Looking glass και την Team 17, ενώ είναι άξιοι αναφοράς και οι Bioware, Amanita Design, Santa Monica Studio και Quantic Dreams.

Δέν έβαλα Sega, Nintendo, Capcom, Konami γιατί το τελευταίο διάστημα μου την έχουν σπάσει με τις ανούσιες αρπαχτές, κατα κύριο λόγο, και ώς εκ τούτου δέν μου εμπνέουν σεβασμό.

Team 17 πω τι μου θυμισες ωρες λιωσιματος στο worms 2 με φιλους......

Η πρώτη εταιρία που αγάπησα ήταν η SEGA. Από τα τέλη του 80 (που άρχισα να ασχολούμαι με games) μέχρι τα μέσα του 90 ήταν η αγαπημένη μου. Τα arcades της SEGA εκείνη την εποχή ήταν απλά τα καλύτερα ενώ τα Sonic στο Μega Drive μου άρεσαν περισσότερο από οτιδήποτε στις κονσόλες της Nintendo.

Στα μέσα του 90 αυτό άλλαξε για μένα και η Nintendo κατάφερε και την ξεπέρασε με κάποια παιχνίδια που βγήκαν στο δεύτερο μισό της ζωής του SNES όπως Super Metroid, DKC 1 και 2 και Yoshi's Island. Αν και κάπου εκεί βγήκε και το αγαπημένο μου Sonic (Sonic 3 & Knuckles) παρόλα αυτά πλέον μου άρεσε η Νintendo περισσότερο. Εκείνη την εποχή μου άρεσε πολύ και η Konami αλλά και η Capcom.

Η Nintendo συνέχισε να είναι η αγαπημένη μου εταιρία με το N64 μέχρι τα τέλη του 90 - αρχές 2000, παρέα με την αξέχαστη παλιά καλη RARE. Τα παιχνίδια που βγήκαν σε εκείνη την κονσόλα είναι ακόμα τα αγαπημένα μου. F-Zero X, OOT, Majora's Mask, Goldeneye, Perfect Dark, Banjo Kazooie, Turok, Starfox, Mario 64... τι να πρωτοθυμηθώ... Την Sega τότε την ξέχασα τελείως αφού με το Saturn είχε επικεντρωθεί στα arcade ports που δεν με ενδιέφεραν τόσο ενώ δεν βγήκε ποτέ κάποιο καλό Sonic. To playstation μου ήταν απλά αδιάφορο και τα μόνα παιχνίδια που ζήλευα ήταν το Symphony of the Night (το οποίο ήταν σχεδόν σαν κλώνος του Super Metroid στην ουσία) και τα Resident Evil (οπότε η Capcom και η Konami συνέχισαν να μου αρέσουν).

Κάπου εκεί πήρα και το πρώτο μου PC και ανακάλυψα και άλλους φοβερούς Developers όπως η Bullfrog με το Dungeon Keeper, το αγαπημένο μου PC game. Αλλά ήμουν ακόμα Nintendo φαν και αυτό κράτησε και στην εποχή του Gamecube όπου είδα την αγαπημένη μου σειρά Metroid να εξελίσσεται με 2 υπέροχα Primes χάρη στην κορυφαία RETRO Studios, αν και με χάλασαν λίγο τα Mario Sunshine, F-Zero GX και Starfox τα οποία θεωρώ μέτρια updates. Την ίδια εποχή πάντως ανέβηκε και η Konami στην εκτίμηση μου με τα Silent Hill 2-3.

Σε αυτήν την γενιά τα πράγματα άλλαξαν τελείως. Η Nintendo δεν μου αρέσει πλέον τόσο κυρίως λόγο του Wii. Απλά σιχάθηκα να βλέπω όλα αυτά τα παιχνίδια με τα Miis και τις casualιές. Το Metroid Prime 3 δεν ήταν τόσο καλό όσο τα προηγούμενα ενώ με το OtherM απλά δολοφόνησαν την σειρά με φριχτό τρόπο. Το ξέρω ότι δεν το έφτιαξε η ίδια η Nintendo, το άφησε όμως να βγει οπότε είναι σαν να ήθελε να σκοτώσει το franchise της. F-Zero δεν είδαμε, Starfox δεν είδαμε και το μόνο καλό που είδα ήταν τα Mario Galaxy (αν και προτιμώ τους μεγάλους κόσμους του 64) και κάπως το τελευταίο Zelda.

Τα ίδια και η Capcom - Κonami.... Με τα τελευταία Resident Evil απλά η Capcom ξεγράφτηκε για μένα ενώ η άλλη παράτησε το καλύτερο για μένα franchise της, το Silent Hill, άσε που τα Metal Gear δεν μου άρεσαν ποτέ... Όσο για την Sega.... έχοντας πάρει το βραβείο χειρότερου βιασμού franchise όλων των εποχών με το Sonic (χειρότερα και από OtherM!) , θα πρέπει να βγάλει 10 αριστουργήματα στην σειρά για να ξανανέβει στην εκτίμηση μου...

Πλέον ο καλύτερος Developer για μένα είναι η Valve με τα Halflife και Portal, ειδικά το τελευταίο που δεν ακολούθησε ποτέ τα απαίσια trends των videogames σε αυτήν την γενιά. Επίσης εκτιμώ την Visceral η οποία κάπως κάλυψε το κενό που δημιουργήθηκε στο horror genre λόγω κακών RE και αδιάφορων Silent Hill με τα πολύ ατμοσφαιρικά και πολύ καλά σχεδιασμένα (μέχρι στιγμής) Dead Space.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1). Bethesda.

2). Bethesda.

3). Bethesda.

4). Bethesda.

5). Nintendo.

6). Microsoft.

Δεν θα εννοούσα την έννοια "gaming" χωρίς Elder Scrolls. Ξεπερνάει τα πάντα, παντού.

Οι πρωτοι που μου ερχονται στο μυαλο, χωρις σειρα προτιμησης

Sega AM2

Ο μαστερ Yu και οι μαγοι του. Αλλαξε το ροη των videogames. Απο το Outrun μεχρι το Shenmue...εποποιϊα!

Team Andromeda και Smilebit

Το PD Saga εφτασε το RPG genre στο οριο της. Mετα τη διαλυση της, πολλοι ενσωματωθηκαν στη Smilebit που μας χαρισε κοσμηματα οπως PD Orta, JSR, Gun Valkyrie...

Cave

Οι αρχοντες του bullet hell, τα αφεντικα του scoring. Οι hardcore παιχτες πινουν νερο στο ονομα της! Nα στε καλα μαγκες και να μας γεμιζετε ροζ σφαιρες!

Realtime Games Software

Καταφεραν να κανουν πραγματα που ουδεις φανταζοταν οτι μπορουν να βγουν απο εναν Z80 και λιγα KB. Οι παλιουρες θα θυμαστε τι κοκομπλοκο φαγαμε οταν ειδαμε πρωτοειδαμε το 1986 το Starstrike II και αργοτερα το Carrier Command

Treasure

Θα αρκουσε μονο το Radiant Silvergun και το Ikaruga για να τους καταταξει στο πανθεον αλλα οι τυπαδες εχουν ενα παλμαρε με υπεροχους τιτλους. Αξεπεραστοι στο ειδος τους.

Rainbow Arts

Turrican, Turrican 2, Z-Out, Katakis...τι να λεμε!

Team Ninja (η παλαι ποτε βεβαιως, βεβαιως)

O μεγας Itagaki ειναι ο αρχοντας του δικαιου gameplay. Σκληρου αλλα δικαιου και μελετημενου στο τελευταιο πολυγωνο. Οχι για καζουαλαδες.

Bungie

Η σειρα Halo αποτελει το πιο infuencial πραγμα που συνεβει στην 6-7η γενια. Μια επικη διαστημικη opera, ενα universe που σε καταπινει. Εδεσε υπεροχα διαφορες ιδεες και αλλαξε τα FPS δια παντως...

απορώ που οι παλαιότεροι που ξεκίνησαν με σπέκτρουμ δεν βάλατε την ultimate play the game

pssst, jetpac, gunfright....

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...ειδικά ο wally

Ocean,Cinemaware.....Retromaniax σου λεει μετα. :tsktsk:

spyros_s είπε:
απορώ που οι παλαιότεροι που ξεκίνησαν με σπέκτρουμ δεν βάλατε την ultimate play the gamepssst, jetpac, gunfright....

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...ειδικά ο wally
Συνάδελφε, είμαστε νέα παιδιά! Τι είναι ο Spectrum; :P

Wally είπε:
Οι πρωτοι που μου ερχονται στο μυαλο, χωρις σειρα προτιμησης
Sega AM2

Ο μαστερ Yu και οι μαγοι του. Αλλαξε το ροη των videogames. Απο το Outrun μεχρι το Shenmue...εποποιϊα!

Team Andromeda και Smilebit

Το PD Saga εφτασε το RPG genre στο οριο της. Mετα τη διαλυση της, πολλοι ενσωματωθηκαν στη Smilebit που μας χαρισε κοσμηματα οπως PD Orta, JSR, Gun Valkyrie...

Cave

Οι αρχοντες του bullet hell, τα αφεντικα του scoring. Οι hardcore παιχτες πινουν νερο στο ονομα της! Nα στε καλα μαγκες και να μας γεμιζετε ροζ σφαιρες!

Realtime Games Software

Καταφεραν να κανουν πραγματα που ουδεις φανταζοταν οτι μπορουν να βγουν απο εναν Z80 και λιγα KB. Οι παλιουρες θα θυμαστε τι κοκομπλοκο φαγαμε οταν ειδαμε πρωτοειδαμε το 1986 το Starstrike II και αργοτερα το Carrier Command

Treasure

Θα αρκουσε μονο το Radiant Silvergun και το Ikaruga για να τους καταταξει στο πανθεον αλλα οι τυπαδες εχουν ενα παλμαρε με υπεροχους τιτλους. Αξεπεραστοι στο ειδος τους.

Rainbow Arts

Turrican, Turrican 2, Z-Out, Katakis...τι να λεμε!

Team Ninja (η παλαι ποτε βεβαιως, βεβαιως)

O μεγας Itagaki ειναι ο αρχοντας του δικαιου gameplay. Σκληρου αλλα δικαιου και μελετημενου στο τελευταιο πολυγωνο. Οχι για καζουαλαδες.

Bungie

Η σειρα Halo αποτελει το πιο infuencial πραγμα που συνεβει στην 6-7η γενια. Μια επικη διαστημικη opera, ενα universe που σε καταπινει. Εδεσε υπεροχα διαφορες ιδεες και αλλαξε τα FPS δια παντως...
Ακομα και γω που απεχθανομαι την sega την ανεφερα εσυ ουτε καν αναφερες την μεγαλη NINTENDO:PΕδω ανεφερες την Bungie με το πιο υπερεκτημημενο παιχνιδι ολων των εποχων το Halo ενα fps χωρις τιποτα το ιδιαιτερο παρα μονο τα γραφικα.Εχε χαρη την τρελη διαφημηση που επεσε πανω του απο την micro$oft:P

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

Έλα βρε metalcandyman... Ένα παιχνίδι είχε όλο κι όλο το XBOX... Μη τους το ακυρώνεις και αυτό!

Θα περιμένω να δω το The Last Of Us και ίσως προσθέσω στη λίστα μου και τη Naughty Dog...

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός. :( Εγώ μπήκα με σκοπό να γράψω ονόματα και στα μισά του post συνειδητοποίησα ότι αναφέρεστε σε εταιρείες!

Πάμε για ένα Top 10:

10. The Bitmap Brothers

9. Sierra On-Line

8. Gremlin

7. Delphine

6. Psygnosis

5. Team 17

4. Daedalic Entertainment

3. Cinemaware

2. LucasArts

1. ANCO

Nintendo:Super Mario, Cruisn'USA, World, Kirby...

Sega: Sonic,Virtua Fighter, Sega Rally...

Namco: Tekken, Pacman...

Midway: NBA Jam, Mortal Kombat series, War Gods...

Konami: Track and Field, TMNT Series...

Capcom: Resident Evil, Street Fighter series, Ducktales, Gargoyle's quest...

Rare: Donkey Kong Country,Killer Instinct, Diddy Kong Racing...

Electronic Arts: Fifa series,NBA Live series

DINO είπε:
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Έλα βρε metalcandyman... Ένα παιχνίδι είχε όλο κι όλο το XBOX... Μη τους το ακυρώνεις και αυτό!
Μόνο που αυτό το παιχνίδι ήταν το Ninja Gaiden :P

8/16 bit

Microprose

System 3

Cinemaware

Accolade

Rainbow Arts/Manfred Trenz

Apex Computer Productions

Lucasfim

Electronic Arts

Origin

Dma Design

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το καλό του να έχουν απαντήσει σχεδόν όλοι, είναι ότι καλύπτεσαι από τους προλαλήσαντες! :D

DINO είπε:
SIERRA

Για τα μοναδικά adventures της.

LUCASFILM

Ομοίως...

pooky(1) είπε:
Να προσθέσω τις -ίσως όχι τόσο ρετρό:

-Eidos Interactive: Για την εκπληκτική Lara Croft, που υπήρξε role model! :)

-Ubisoft: Prince of Persia & Assassin's Creed

-Microids: Για τα φανταστικά Syberia που λάτρεψα, καθώς και για τα Post Mortem - Still Life! Παιχνιδάρες! :)

Aardvark είπε:
Ocean,Cinemaware.....Retromaniax σου λεει μετα. :tsktsk:
:wait2: Ούτε ένας την Level9 ??? Και μετά περιμένετε ο Τσουρινάκης να γραφεί στο Retromaniax....

Πίσω
Μπλουζα