Aναζήτηση ταινίας: Gotham (1988)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.087
Με αφορμή το ότι είδα αυτές τις μέρες την ταινία του Franco Venus in Furs (1969), θυμήθηκα μία ταινία που της έμοιαζε αρκετά στο σενάριο και την ψάχνω. Πρέπει να είναι 80's ή το πολύ αρχές 90's και μάλλον θρίλερ. Ευτυχώς θυμάμαι πολύ καλά όλη την υπόθεση:

Ένας αστυνομικός γνωρίζει μία μυστηριώδη γοητευτική ξανθιά και ερωτεύεται. Μας δείχνει αρκετές σκηνές γυμνού, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν η έμφαση είναι εκεί και το εάν είναι sexploitation. Φαίνεται όμως ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη γυναίκα και μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά μία κάπως ανατριχιαστική σκηνή, όπου είναι νύχτα και ο καιρός είναι χάλια, ο αστυνομικός είναι σπίτι και ξαφνικά βλέπει τη γυναίκα αυτή στο παράθυρό του, χλωμή και αναμαλλιασμένη, να παλεύει να μπει μέσα.

Μετά από έρευνα, ο άντρας βρίσκει ότι η συγκεκριμένη είναι νεκρή, ότι ήταν παντρεμένη με έναν πλούσιο και την ώρα που κάνανε πάρτι στο ιδιωτικό τους σκάφος, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Δεν θυμάμαι αν ήταν φόνος, ατύχημα ή αυτοκτονία, πάντως μας δείχνει κάποιες φωτογραφίες με το πτώμα της. Όταν την είχαν θάψει, έβαλαν μέσα και τα πολύτιμα κοσμήματά της, γιατί τα αγαπούσε ιδιαίτερα. Ο άπληστος άντρας της όμως, πήγε κι έκλεψε τα κοσμήματα από τον τάφο, κι έτσι η γυναίκα γύρισε πίσω για να τα διεκδικήσει. (Τώρα που το σκέφτομαι, αν βρεθεί θα μπορούσε να μπει στο θέμα του Rio "Όταν οι νεκροί επιστρέφουν") Τον άντρα της νομίζω ότι τον έλεγαν Τσάρλι, χωρίς να είμαι σίγουρη όμως. Πάντως σε μία από τις τελευταίες σκηνές, βλέπουμε τον άντρα της σ'ένα μπαρ να πίνει, να μιλάει με τον αστυνομικό και να του λέει ότι κανείς δεν απήλαυσε γυναικείο σώμα περισσότερο απ'ότι αυτός τη γυναίκα του και μετά βλέπουμε εκείνη να εμφανίζεται δίπλα του καπνίζοντας και τον ρωτάει "Πού είναι τα κοσμήματά μου;"

Η ατμόσφαιρα είναι κι αυτή κάπως ονειρική, όπως και στο Venus in Furs. Νομίζω ότι έδωσα αρκετά στοιχεία! (Rio και Pinhead, κυρίως σε σας ελπίζω :) )
 
Χμμμ..θυμίζει το Dominique (1979), αν και η σύζυγος εκεί δεν ήταν ξανθιά...για ρίξε μια ματιά...
 
Όντως δεν είναι αυτή Rio, η γυναίκα ήταν μία γοητευτική ξανθιά. Μοιάζει πολύ το σενάριο πάντως.
 
Κάτι μου θυμίζει, θα επανέλθω...

Νόμιζα ότι είναι το Sea of Fear αλλά δεν...μου θυμίζει και κάποιο επεισόδιο από τηλεοπτική σειρά τρόμου πάντως. Κανέναν ηθοποιό θυμάσαι;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν θυμάμαι δυστυχώς Pinhead. Μόνο το ότι το όνομα του συζύγου της στην ταινία πιθανόν να ήταν Τσάρλι, αλλά μπορεί και όχι. Την ταινία την είχα πετύχει σ'ενα από αυτά τα παλιά κανάλια που έδειχναν θρίλερ ή ταινίες τρόμου αργά το βράδυ.
 
Mandrake είσαι αστέρι! Την είχα για χαμένη την ταινία και μου τη βρήκες, σ'ευχαριστώ πολύ! Έχει απίστευτα άτομα εδώ μέσα τελικά, βρέθηκαν και οι δύο ταινίες θρίλερ/τρόμου που έψαχνα κι ας είχα μηδαμινές ελπίδες. Μπράβο και στην Κατερίνα που μας υπενθύμισε όλα αυτά που δεν είχαν βρεθεί με το θέμα της. Έκανα και τις απαραίτητες αλλαγές στον τίτλο και τώρα ορίστε ένα καλοκαιρινό κερασματάκι για σένα Mandrake, το αξίζεις :thanx2:

icecream-sundae.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αμάν τι μου κάνεις και είμαι στη δουλειά τώρα, που δεν έχω τη δυνατότητα να απολαύσω κάτι τέτοιο..!! Ευχαρίστησή μου και αν έχεις και άλλες τέτοιες απορίες, εδώ είμαστε! Έχω απαντήσει και σε άλλους, αλλά δυστυχώς δε βλέπω να συμμετέχουν για να δούμε τελικά αν έπεσα διάνα ή αν χρειάζεται επιπλέον ψάξιμο ή/και προτάσεις. Να 'σαι καλά! :)
 
Tότε να απολαύσεις ένα παγωτάκι μετά τη δουλειά Mandrake :) Πιστεύω και ότι κάποιοι τουλάχιστον θα σου απαντήσουν σε αυτά που βρήκες, μάλλον δεν τα έχουν δει ακόμα.

Ας δούμε και το trailer της ταινίας:

[video=youtube;Zm8-wiNtgL4]

 
Πολύ φοβάμαι αγαπητέ/ή ότι δεν ασχολούνται κάποιοι. Πάνε και δύο χρόνια τουλάχιστον που έκανα προσπάθειες με ορισμένους, αλλά παίζει να μην τα 'χουν δει ακόμη ή να τις βρήκαν και απλώς δεν απαντούν. Όπως και να 'χει, μια κάποια προσπάθεια θα την κάνω, αφού τώρα είδα τα νήματα αυτά ή τέλος πάντων βρήκα περί τίνος πρόκειται. :)
 
Πίσω
Μπλουζα