A Bridge Too Far (1977)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.168
Κατά την άποψη μου, η καλύτερη πολεμική ταινία, που έχει γυριστεί ποτέ. Χωρίς τα σημερινά εφφέ και τεχνικές, ο Ρίτσαρντ Αττένμπορο, δημιούργησε μια εντυπωσιακή και ρεαλιστική ταινία, όπου απουσιάζουν οι υπερβολές των αντίστοιχων του '60( ή και των σημερινών αν προτιμάτε).Η ταινία, αναφέρεται στην αποτυχημένη επιχείρηση των συμμάχων στην Ολλανδία το 1944, με την κωδική ονομασιά "market garden".To φιλόδοξο σχέδιο που συνέλαβε ο στρατάρχης Μοντγκόμερι, πιστεύεται πως θα τερματίσει τον πόλεμο. Δυνάμεις αλεξιπτωτιστών, θα καταλάβουν διάφορες γέφυρες στρατηγικής σημασίας στην ολλανδία, και θα συνενωθούν στην συνέχεια με δυνάμεις πεζικού και τεθωρακισμένων που θα καταφθάσουν, ανοίγοντας δρόμο στις εχθρικές γραμμές. Μια σειρά όμως ατυχιών αλλά και η υποτίμηση του εχθρού ("θα είναι μόνο γέροι και παιδιά") θα έχουν ολέθρια αποτελέσματα. Κάποιες σκηνές, όπως η μάχη της γέφυρας του Άρνεμ(όπου οι γερμανοί προσπαθούν να την διασχίσουν, μέσα σε κόλαση φωτιάς) θεωρούνται μνημειώδεις. Το καστ τέλος, είναι απο τα καλύτερα που συγκεντρώθηκαν ποτέ σε ταινία: Κόνερι, Ο' νηλ, Ρέντφορντ, Γκούλντ, Ολίβιε, Χάκμαν, Κάαν, Χόπκινς, Καιήν, Σελ κ.α
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
RIO είπε:
Κατά την άποψη μου, η καλύτερη πολεμική ταινία, που έχει γυριστεί ποτέ.
Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Μεγάλη εντύπωση μου είχε κάνει η προσοχή στην ιστορική λεπτομέρεια.

Σε αντίστοιχες ταινίες εκείνης της εποχής, για την αναπαράσταση γερμανικών τεθωρακισμένων,

απλώς παίρνανε σύγχρονα αμερικάνικα και τα βάφανε γκρι.

Όμως στο συγκεκριμένο έργο, εμφανίζονται αυθεντικά γερμανικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού (SDKFZ 212 κα) !

RIO είπε:
Μια σειρά όμως ατυχιών αλλά και η υποτίμηση του εχθρού ("θα είναι μόνο γέροι και παιδιά") θα έχουν ολέθρια αποτελέσματα.
Η αρχική εκτίμηση των συμμάχων για την κακή (ποιοτικά και ποσοτικά) κατάσταση των Γερμανών που φρουρούσαν τη γέφυρα, ήταν αληθής.

Όμως για κακή τους τύχη, δε γνώριζαν ότι πρσφάτως στη γύρω περιοχή είχαν έρθει δύο από τις πλέον επίλεκτες τεθωρακισμένες μεραρχίες

των Waffen-SS ("Hohhenstaufen" & "Frundsberg") οι οποίες είχαν επιστρέψει εκτάκτως από το Ανατολικό μέτωπο για ανασυγκρότηση.
 
αρκετα καλη για την εποχη οπου οι αμερικανοι ειναι παντα οι καλοι ...οντως αυτη η εποχη ειχε βγαλει πολυ καλες ταινιες για το βππ .θεωρω ομως σαν το πιο ιστορικα ακριβες για το βππ την σειρα αν και δεν συγκρινεται με ταινια λογω μηκους το band of brothers κυριως την μαχη της bastogne.....ακομα ομως και με την προπαγανδα της μεταπολεμικης εποχης ειναι αρκετα καλες αυτες οι ταινιες...αληθεια με γερμανους εκτος του σιδηρουν σταυρου υπαρχει κατι?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εγώ συμφωνώ οτι είναι μία απο τις ποίο καλές πολεμικές ταινίες. Και έχει σίγουρα το μεγαλύτερο αριθμό αυθεντικών οχημάτων... Αν και έχω να τη δώ πολύ καιρό, θυμάμαι ότι έχει ένα τεράστειο αριθμό απο άρματα Sherman.
 
Πίσω
Μπλουζα