Absolum (Guard Crush Games/Supamonks)

freaktmp

Expert
Αντιδράσεις
11.561
Έφαγα σοβαρό κόλλημα με το Absolum. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο indie υβρίδιο sidescrolling beat'em up και roguelike. Τα γραφικά του είναι υψηλής ποιότητας κινούμενα σχέδια και η μουσική επένδυση σε επίπεδο ΑΑΑ τίτλου. Κυκλοφορεί για Steam, Playstation 4/5 και Switch.

Το παιχνίδι έχει κάποια υπόθεση, αλλά δεν είναι εντελώς απαραίτητη για να το ευχαριστηθείτε.

Ο χάρτης του παιχνιδιού δεν είναι τεράστιος, και όποιος δεσμευτεί να ολοκληρώσει το παιχνίδι στο 100% θα τον μάθει απ' έξω και ανακατωτά. Παρ' όλα αυτά υπάρχει αρκετή ποικιλία στο gameplay, έτσι ώστε να μην καταντάει βαρετό το να περνάμε από τις ίδιες περιοχές ξανά και ξανά.

Η sidescrolling beat'em up πτυχή του παιχνιδιού είναι εύκολα η καλύτερη. Το roguelike στοιχείο βοηθάει να την κάνει ακόμα καλύτερη, αφού όσο περισσότερο παίζουμε και αποκτούμε εμπειρία, ικανότητες και αντικείμενα, τόσο πιο εντυπωσιακό είναι το ξύλο που μπορούμε να ρίξουμε στους εχθρούς μας, με epic chains από 50+ χτυπήματα και καταστροφικές στρατηγικές που θα καθαρίσουν την οθόνη απ' οτιδήποτε κινείται, πριν προλάβουν να πουν βερίκοκο. :headbangdude::bash:

Το roguelike μέρος είναι ίσως λίγο πιο βασικό. Δεν θα προβληματίσει όσους δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή, αλλά δεν νομίζω ότι θα ικανοποιήσει τους παθιασμένους με το είδος.

Το παιχνίδι είναι γενικά καλοφτιαγμένο, αλλά όχι χωρίς τα προβληματάκια του. Κατ’ αρχήν είναι εμφανές ότι έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για gamepad. Η υποστήριξη πληκτρολογίου φαίνεται να είναι προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Στο PC το παιχνίδι έχει σχετικά χαμηλές επιδόσεις, αλλά οπωσδήποτε χρειάζεται μια κάποια κάρτα γραφικών Nvidia ή AMD. Εγώ αρχικά το έπαιξα σε έναν υπολογιστή i5 14ης γενιάς με onboard γραφικά και πληκτρολόγιο και είχα μια πολύ αρνητική εμπειρία (τεράστιο lag ακόμα και με τις χαμηλότερες ρυθμίσεις, σημαντική δυσκολία χειρισμού με το πληκτρολόγιο κλπ). Όταν το έπαιξα στο PC μου με το 8bitdo Pro 2 ήταν σαν να έπαιζα άλλο παιχνίδι.

Ένα άλλο πρόβλημα που συνάντησα είναι ότι κάποια στιγμή έπρεπε να βρω ένα συγκεκριμένο αντικείμενο για να προχωρήσει η δράση και αυτό κατέστη αδύνατο. Ό,τι και να δοκίμασα το αντικείμενο δεν εμφανιζόταν. Έφαγα ώρες παλεύοντας άσκοπα. :banghead: Τελικά βρήκα στο internet ένα έτοιμο save από περίπου το σημείο που είχα μείνει και προχώρησα παρακάτω με αυτό. Δεν είμαι ο μόνος που είχε τέτοιο θέμα.

Το παιχνίδι έχει πολλές ρυθμίσεις για να το φέρει κανείς στα μέτρα του. Μάλιστα έχει και ένα πολύ δυνατό μενού Assist Options, με το οποίο μπορεί κανείς να κάνει αλλαγές στη δυσκολία του παιχνιδιού, ακόμα και on the fly, π.χ. αν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δυσκολευτεί σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο. Πραγματικά καθιστά τελείως άχρηστα τα διάφορα trainers κλπ.

Σπάνια αφιερώνω τόσες ώρες σε ένα σύγχρονο παιχνίδι, αλλά ευχαριστήθηκα κάθε στιγμή. Για τους οπαδούς των δύο ειδών, must play! :award::clap:

Πίσω
Μπλουζα