Acocsoft Games Software.

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.373
Αντιδράσεις
926
Την ελληνική εταιρία που έφτιαχνε παιχνίδια για τα CPC την ξέρετε όλοι φαντάζομαι. Έχει καταχωρημένες και πολλές ολοσέλιδες έγχρωμες διαφημίσεις, σε έντυπα της εποχής... (εχμ, στο Micromad μόνο, τώρα που το ξανασκέφτομαι, IIRC. Α ρε φτώχεια καταραμένη!) :biglaugh:

Θυμάμαι είχε κάνει και ένα - δύο review το PIXEL για "Το Χάος" που ήταν ένα Breakout clone και για το "Η Μάσκα" που ήταν ένα Text Adventure.

Μετά από πολύ ψάξιμο, έπεσε στα χέρια μου το "Dora" και περιχαρής μιας και δεν είχα δει κανένα παιχνίδι της εν λόγω εταιρίας τότε, πάτησα control & enter και περίμενα να φορτώσει... και φόρτωσε... και εγένετο αποκάλυψη! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ; :biglaugh:

Σήμερα βέβαια δεν το συζητάμε, όλο το GRM θα ήθελε ένα original αντίτυπο για τη συλλογή του! :)



Ιδού και το screenshot για του λόγου το αληθές! Θαυμάστε τα χρώματα, το φόντο, τα sprites! Έξοχα! :biglaugh:

Το ερώτημά μου λοιπόν, έχει ως εξής: Βρε παιδιά, έχετε καμία εμπειρία με άλλα παιχνίδια της Acocsoft, όπως το "Dak-Naf", "Οι Ασπάλακες", (είναι και επίκαιρο: "Λες ασπαλακίες!"), :biglaugh: "Η Καρμανιόλα" και τόσα άλλα που έβγαλε τότε;

Φίλοι του Amstrad! Γράψτε γνώμες, ποστάρετε screenshots και links, μπορεί και κάποιο από αυτά να ήταν καλό παιχνιδάκι, εγώ μόνο το Dora μπόρεσα να βρω...
 
Τα ειχα παιξει ολα στην εποχη τους - και συνεχιζω να παιζω τη "Μασκα" που προσωπικα το ξεχωριζω απο πολλα αλλα στον χωρο του.
 
Συνεχίζεις ακόμα να παίζεις τη Μάσκα;

...και το ξεχωρίζεις από πολλά άλλα στο χώρο του;

Στάσου τότε, να αλλάξω το εικονίδιο μηνύματος, στον τίτλο του Thread!

Edit: Το οποίο απ' ότι βλέπω, δεν αλλάζει τελικά... Άλλο φαίνεται στον τίτλο του Thread και άλλο όταν ανοίξεις το Thread... Τι bug είναι αυτό;
 
Ειναι ελληνικό text adventure???? Θα το ήθελα........:)plz..... :) :)
 
"Dak-Naf 2" και "Η Μύγα" είχα εγώ, original μάλιστα.

Να πω την αλήθεια όμως τώρα που το σκέφτομαι, δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα για να γράψω εμπειρίες από τα παιχνίδια. Έχω σίγουρα τα κουτιά τους κάπου εδώ γύρω, αν τύχει να τα βρω μπορεί να scanάρω κανένα εξώφυλλο έτσι για το χαβαλέ.

Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι το Dak-Naf 2 ήταν σε θήκη σαν πλαστική βιντεοκασέτας, ενώ η Μύγα ήταν σε θήκη σαν πλαστική διάφανη κασέτας ήχου. :) :)

<<<διεγράφη η έξτρα πρόταση (αν και συνεχίζει να ισχύει)>>>
 
Κυριοι πεφτετε σε ατοπηματα :help: δεν επιτρεπεται να ζηταμε copyrighted υλικο ουτε να διαφημιζουμε πιθανο hacking. Δεν τα συμμαζευετε λιγο τα posts σας ? :)

Btw ετοιμαζομαι για χοντρο χουνερι - μιας και τη Dora και τη Μυγα τα βρηκα αλλα δεν μπορω να βρω σε ποιο δισκο ειναι η Μασκα.... :confused:
 
Υπάρχουν όντως πολλες ελληνικές προσπάθειες και όσο ξεφυλίζω pixel βρίσκω εταιρίες που και μεμονομένες προσπάθειες που δεν είχαν ποτέ δει μεγάλη επιτυχία
 
Η Μύγα!

Άλλο ένα αριστούργημα, κύριοι!



Πρωταγωνιστής: Μια μυγοσκοτώστρα....

Σκοπός: Ιερός! Η εξόντωση όλων των μυγών που κυκλοφορούν θρασύτατα στην οθόνη...

Που να ακούσετε και τον ήχο του! :diablotin:
 
Παρακαλούμε Μη φρικάρετε τους Super Moderators!

Κυκλοφορούν και εγκεφαλικά! :biglaugh:

Η Μύγα!



Πρωταγωνιστής: Μια μυγοσκοτώστρα....

Σκοπός: Ιερός! Η εξόντωση όλων των μυγών που κυκλοφορούν θρασύτατα στην οθόνη...

Που να ακούσετε και τον ήχο του! :diablotin:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τώρα που είδα τη Μύγα τη θυμήθηκα... :)eek:)

Σ'ένα από τα βιβλία προγραμματισμού που είχα για τον Amstrad είχε το listing για ένα παιχνίδι "Η νυχτερίδα και τα έντομα". Ήταν χοντρικά το ίδιο με αυτό (αντί για μυγοσκοτώστρα νυχτερίδα), όμως νομίζω ότι ήταν πιο διασκεδαστικό το home-made παιχνίδι αυτό παρά το commercial game της acocsoft... (!!!) ( :diablotin: )
 
Να σκανάρεις τα εξώφυλλα, μπορείς...

...Giama, φίλε μου;
 
Νομίζω ότι η ACOCSOFT είχε και μια παραλαγή του "Centipede" ,

που λεγόταν "ΣΚΟΛΟΠΕΝΔΡΑ" (ή κάπως έτσι).
 
Σήμερα έχω κέφια! Θυμήθηκα ότι το Pixel παλιά είχε ένα μικρό στοκ από τα παιχνίδια της Acocsoft τα οποία τρόμαξε να πουλήσει μέσω της Boutique!

Συνήθιζαν βέβαια να γράφουν μια γλαφυρή περιγραφή κάτω από το κάθε παιχνίδι τονίζοντας πάντα τα δυνατά του σημεία! Εδώ όμως δεν ήξεραν τι να γράψουν! Να υπερβάλουμε λίγο; Θα μας δείρουν! Να το θάψουμε ;Θα μας μείνει η σκολόπενδρα! Οπότε αφού ρίξανε κλήρο για να επιλέξουν τον άτυχο συντάκτη καταλήξανε σε αυτό!

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΤΗΣ


ACOCSOFT No 1


Είναι χρυσά είναι ελληνικά και είναι τέσσερα!


Η μάσκα η Καρμανιόλα Dak-Naf 2



και σκολόπενδρα.


Χα! Χα! Χα! Δεν αντέχωωωω!!!!! :biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
acpr είπε:
Η Μύγα!


Πρωταγωνιστής: Μια μυγοσκοτώστρα....

Σκοπός: Ιερός! Η εξόντωση όλων των μυγών που κυκλοφορούν θρασύτατα στην οθόνη...

Που να ακούσετε και τον ήχο του! :diablotin:
χαχα τέλειο φαίνεται! πάντα ήθελα να μπώ στο ρόλο μιας μυγοσκοτώστρας :D :D
 
acpr είπε:
Θα τα βρω τα εξώφυλλα και θα τα scanάρω. Η Μύγα είχε ωραίο σχετικά εξώφυλλο, το Dak-Naf 2 είχε απλά ένα άσπρο φόντο που έγραφε (τι άλλο) Dak-Naf 2!
 
exetlaios είπε:
Δηλαδή να υποθέσω ότι υπήρξε και Dak-Naf 1 , το οποίο μάλιστα είχε τόσο επιτυχία, ώστε βγήκε και #2 ; :rolleyes:
Βρήκα το κουτί, το οποίο στις οδηγίες γράφει: "Στο παιχνίδι αυτό, είσαι πάλι ο DAK-NAF, το πράσινο τερατάκι που, γνώρισες σ'ένα από τα παλιότερα παιχνίδια της ACOCSOFT." (έτσι ακριβώς το γράφει)

Άρα μάλλον λύθηκε η απορία σου.

Οι οδηγίες είναι σε απλό μηχανογραφικό χαρτί μάλλον, τυπωμένες με dot matrix printer, εντελώς στραβοκομμένες και περασμένες στο "οπισθόφυλλο" της θήκης, που είπαμε είναι σαν θήκη βιντεοκασέτας.

Σύντομα εικόνες.

(Πήγα να το scanάρω και για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί το scanner και δεν έχω χρόνο τώρα να ασχοληθώ)

Εdit: (off-topic) Μόλις είδα ότι έχω 128 μηνύματα. Γίνεται να κλειδώσω τον αριθμό μηνυμάτων μου στα 128;;; Ή καλύτερα να τα φτάσω 6128 και να κλειδώσω εκεί;;; :biglaugh:
 
Eixa akousei gia auta ta ellhnika paixnidia alla de ta epaiksa pote. Mporei kaneis na mou steilei merika na ta dw? Estw kai twra an den einai poly arga... XAXA.

Sorry, ekana kairo na mpo sto forum giati antimetwpizw sovara problimata ygeias kai de mporousa oute to pc na anoikso. Mou leipei o amstrad para poly, de ksero an mporesw na vrw kanenan na agorasw giati o eksomoiwths den einai like the real thing. Eimai ikanos na ksanasxolithw kai me th basic 1.1 (nai toso xamila exo pesei..)

Aporia. Ta paixnidia auta ths ACOsoft, se ti htan grammena? Assembly?
 
'Εχω την εντύπωση ότι τα πιπ πετυχημένα Ελληνικά σουξέ στον 6128 δεν ήταν games , αλλά κάποια άλλα "προγράμματα" ψυχαγωγικού χαρακτήρα!

Θα θυμάστε φαντάζομαι τα ...

Midnight Stories!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα