Alex Kidd in Miracle World DX (Switch,ps4,xbox,PC)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.819
O κορυφαιος ηρωας της Sega επιστρεφει (ποιος sonic τωρα και να χαμε να λεγαμε) σε ενα HD Remake που θα περιλαμβανει το κλασσικο παιχνιδι του master system με ανανεωμενα γραφικα,extra πιστες,retro mode και διαφορα καλουδια γενικοτερα.Φυσικα η Sega γραμμενο τον ειχε τον Alex Kidd αλλα ευτυχως υπηρχε ενα ανεπισημο remake του παιχνιδιου οποτε εδωσαν την αδεια τους και το παιχνιδι θα γινει πραγματικοτητα και θα κυκλοφορησει σε ολες της κονσολες και σε PC.

 
Φοβερά γραφικά όπως πρέπει να έχει ένα remake, για μένα βέβαια το καλύτερο είναι alex kidd in Shinobi world
 
Φοβερά γραφικά όπως πρέπει να έχει ένα remake, για μένα βέβαια το καλύτερο είναι alex kidd in Shinobi world
Φιλαρακι σε βγαζω το καπελο γιατι μπορει να ημαστε μονο οι δυο μας που λεμε πως το Alex Kidd in shinobi world ειναι παιχνιδαρα :p :p :p :p Μαλιστα ειχα ανεβασει και τερματισμο πριν χρονια στο καναλι που εχω στο youtube.Το μονο κακο ειναι πως δεν εχει ηχο γιατι τοτε ειχα ενα προβλημα με την καρτα ηχου του υπολογιστη αλλα κλαιν μαιν τι να κανουμε.

 
Ναι παιχνιδαρα οπότε βάλω retroarch λιώνω alex kidd in Shinobi world και Moon crystal NES. Ένα άλλο που είναι παιχνιδαρα είναι το Shinobi του Gamegear, όλα αυτά έχουν ένα κοινό θέλουν πολύ ακριβές timing σε όλα
 
Ναι παιχνιδαρα οπότε βάλω retroarch λιώνω alex kidd in Shinobi world και Moon crystal NES. Ένα άλλο που είναι παιχνιδαρα είναι το Shinobi του Gamegear, όλα αυτά έχουν ένα κοινό θέλουν πολύ ακριβές timing σε όλα
Πςςςςςςςςς τι ειπες τωρα φοβερο διαμαντακι το Moon crystal στο NES και αρκετα δυσκολο παιχνιδι που οι φωστηρες reviewers που δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα το εθαψαν.Παιχνιδαρα απο της λιγες πολυ ομορφο οπτικα και βγηκε το 1992 και μαλιστα οι ασχετοι συνεχως το παρομοιαζαν με το Zelda II The adventure of link.Oσο για το ακριβες Timing που λες ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα οπως και σε ολα τα παιχνιδια εκεινων των εποχων με τρανο παραδειγμα την σειρα Ghosts n' Goblins.Φυσικα και το Moon Crystal δεν παει πισω ειδικα στον τελικο αρχηγο θελει κινησεις με ακριβεια στης δυο επιθεσεις που κανει ωστε να τον νικησουμε.
 
Για να τρεξει το Alex Kidd in Miracle World DX γραφουν θελει το λιγοτερο 4gb ram.Aπο τα 2d παιχνιδια που ισως δεν θα μπορουσαν να τρεξουν τα xbox 360 - ps3 λογο χαμηλης μνημης ram.Ισως αν εριχναν πολυ το frame rate αλλα θα ηταν unplayable.

Aν εβγαζε η rare το 2d donkey kong country σημερα με ακριβως τα ιδια γραφικα που εχει και στο snes αλλα σε 1080p αναλυση η παραπανω για να τρεξει full speed xωρις πτωσεις στο frame rate θα ηθελε το λιγοτερο 8gb ram και καλη καρτα γραφικων.
 
Aν εβγαζε η rare το 2d donkey kong country σημερα με ακριβως τα ιδια γραφικα που εχει και στο snes αλλα σε 1080p αναλυση η παραπανω για να τρεξει full speed xωρις πτωσεις στο frame rate θα ηθελε το λιγοτερο 8gb ram και καλη καρτα γραφικων.
Δεν ξερω αν ισχυει αυτο που λες φιλος γιατι μπορει οπτικα και τεχνικα το Donkey kong να ηταν ολα τα λεφτα τοτε ομως υπαρχουν διαφορες στο τοτε με το τωρα.Για παραδειγμα το Alex Kidd in miracle world DX ναι ειναι 2D ομως τα γραφικα του και καποιες τεχνικες που εχει δεν ειναι απλο πραγμα και δεν θα μπορουσε με τιποτα για παραδειγμα να ετρεχε στης τοτε κονσολες.2D παιχνιδια τοτε 2D παιχνιδια τωρα αλλα καμια σχεση τεχνικα το ενα με το αλλο.Για παραδειγμα το Bloodstained curse of the moon ακους απο δω και απο κει πως το εχουν κανει ετσι για να μοιαζει με παιχνιδι του NES κλπ κλπ ομως το NES δεν θα μπορουσε ουτε την δευτερα παρουσια να σηκωσει αυτο το παιχνιδι.Τωρα για το Alex Kidd θα συμφωνησω για της απαιτησεις του και θα δωσω ενα απλο παραδειγμα.Emulators,Ιndie games,mame κλπ τα παιζω οχι στο καλο μου το PC αλλα σε ενα παλαιοτερο που εχω που δεν ειναι και για πεταμα ομως.Φοραει 8GB RAM,i5 4570 και την AMD Radeon HD 7790 η οποια ειναι καρτα 8ετιας.Το PC στεκεται μια χαρα ακομα και σημερα και αν βρω καμια ποιο συγχρονη μεταχειρισμενη καρτα και του βαλω θα πεταει αλλα με αυτη την καρτα στο Alex kidd στης πιστες με το νερο για ελαχιστα δευτερολεπτα τα frames πεφτουν ακομα και στα 40 ενω σε ολο το παιχνιδι ειναι καρφωμενα στα 60.Δεν ξερω αν πραγματικα ειναι τοσο απαιτητικο στον τομεα των γραφικων η αν δεν εχει γινει καλο optimization στης υδατινες πιστες αλλα πραγματικα δεν μπορω να το εξηγησω.

ΥΓ: Aυριο,μεθαυριο πιστευω να εχω ανεβασει το longplay του παιχνιδιου καθως το τελικο αρχειο βγηκε 12GB και δεν προλαβα να κατσω να το συμπιεσω και να το ανεβασω.
 
Για παραδειγμα το Alex Kidd in miracle world DX ναι ειναι 2D ομως τα γραφικα του και καποιες τεχνικες που εχει δεν ειναι απλο πραγμα και δεν θα μπορουσε με τιποτα για παραδειγμα να ετρεχε στης τοτε κονσολες.
Ναι δεν θα μπορουσε να τρεξει στις τοτε κονσολες γιατι ειναι φτιαγμενο με αλλη τεχνολογια για 2d hd γραφικα αλλα τα γραφικα του μoιαζουν
σαν τα γραφικα που βλεπουμε σε παρομοια παιχνιδια στο 16μπιτο mega drive - snes σε emulator με την επιλογη ενος hd φιλτρο για να δειχνει σαν hd το παιχνιδι.

Πχ και τα καρτουνιστικα παιχνιδια στο snes με bilinear filtering η αλλο φιλτρο για να μην φαινονται τα pixels στις hd τηλεορασεις δεν φαινεται να υστερουν στα γραφικα σε σχεση με το hd Alex Kidd in miracle world DX

 
Τελευταία επεξεργασία:
Φιλος δεν εχω της τεχνικες γνωσεις για να στο αναλυσω αλλα συγκρινεις καρπουζια με πατατες.Το Mr.Nutz ηταν ενα μετριοτατο παιχνιδι για το snes με γραφικα ικανοποιητικα ομως το Alex kidd in miracle world DX ειναι δεκα κλασεις πανω δεν ειναι δηλαδη πως αν βαλουμε ενα HD φιλτρο στο Mr.Nutz θα γινει σαν το Αlex kidd.Aν παιξεις ποτε το Alex kidd DX τοτε μονο θα καταλαβεις της απιστευτες λεπτομερειες κλπ που εχει μεσα στης πιστες και της τεχνικες προδιαγραφες του.Δεν μιλαμε απλα για ενα HD φιλτρο σε ενα 2D παιχνιδι αλλα μιλαμε για φανταστικο αποτελεσμα.
 
Ok metalcandyman.Δεν εχω παιξει το παιχνιδι και γραφω μονο για το αποτελεσμα που ειδα στο trailer.

Περιμενουμε το longplay :thumbup:
 
Καμιά σχέση το mr Nutz, το remake είναι σε high definition ανάλυση, μιλαμε για 2 εκατομμύρια pixels ανά καρέ και χρησιμοποιούνται ένα σωρό shaders για lighting και για εφέ (οι οποίοι στρεσαρουν την GPU, δεν είναι τζάμπα). Ούτε το PS3 δεν μπορεί να το παίξει 1:1. Θα ήθελε λογικά PS4 η να ρίξεις την ανάλυση και να απενεργοποιήσει τα πιο πολλά εφέ που βλέπουμε στο βίντεο. Πχ έπαιζα χτες sonic mania που σου φαίνεται ότι είναι το ίδιο με Megadrive και σε κάποια σημεία έχει εφέ που δεν τα βγαζει ούτε Neo Geo ούτε Saturn.
 
μιλαμε για 2 εκατομμύρια pixels ανά καρέ και χρησιμοποιούνται ένα σωρό shaders για lighting και για εφέ (οι οποίοι στρεσαρουν την GPU, δεν είναι τζάμπα). Ούτε το PS3 δεν μπορεί να το παίξει 1:1. Θα ήθελε λογικά PS4 η να ρίξεις την ανάλυση και να απενεργοποιήσει τα πιο πολλά εφέ που βλέπουμε στο βίντεο.
E ναι τα xbox 360 και ps3 δεν εχουν την υπολογιστικη ισχυ γα να τρεξουν το alex kidd in miracle world dx
 
Στο μέτριο PC μου (Intel 9100, 750Ti) με Riujin και με Yuzu τρεχει 60 καρε και με Launchbox απο κατω
 
Αγαπημένο παιχνίδι το οριτζιναλ στο μαστερ σιστεμ. θα τιμησω καποια στιγμη και το ριμέικ.
 
O i3-9100 είναι ένας επεξεργαστής που κοστίζει 175€, και η 750ti είναι κλάσεις ανώτερη από την GPU του PS3. To ps3 έχει gpu ίση με 7800, 165 gflops και η 750ti έχει 1400 gflops.
 
Πίσω
Μπλουζα