Alien Storm

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Getta Robo
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Getta Robo

RetroNuts!
Αντιδράσεις
418
Παραδοξος δεν βρηκα καποιο θεμα, για ενα απο τα απολαυστικοτερα παιχνιδια της Sega στα μεγαλα ηλεκτρονικα, στις αρχες των 90ς.

Ενας παναξιος πνευματικος διαδοχος του Alien Syndrome. αλλα με πολλες διαφορες. Καταρχας το παιχνιδι πατησε στη συνταγη του Golden Axe, μεγαλοι χαρακτηρες, μπολικο ξυλο και δραση, ολα αυτα με την κλασικη πλαγια προοπτικη, αντι για την οριζοντια οπου ηταν περισσοτερη ως τοτε διαδεδομενη.

Η ιστορια, βασιζεται σε μυριαδες ταινιες και μυθοστορηματα οπου μεσανουρουσαν τοτε. Οι εξωγηινοι επιτιθοντε στη γη, και επιλεγοντας τον χαρακτηρα μας, θα πρεπει τους εξολοθρευσουμε. Μια απλοικη συνταγη, οπου περιεχει σαφεις αναφορες σε ταινιες οπως τα Alien οπου ο αποηχος τους κρατουσε δυνατος.

Δυο απο τα πραγματα οπου μου εκαναν εντυπωση στο παιχνιδι, ηταν η εκπληκτικη κινηση του, αλλα και οτι υπηρχαν επιπεδα με αλλαγη σε προοπτικη πρωτου προσωπου, κατι που προσθετε πολυ στην ποικοιλια των επιπεδων αλλα και φυσικα της δρασης.

Το παιχνιδι το ειχα δει πρωτη φορα καλοκαιρι του 1992, και επενδυσα ουκ ολιγα κερματα σε αυτο. Απο το φθινοπωρο στο τελος των διακοπων, ανακαλυψα πως (ευτυχως) ειχε κυκλοφορησει και στα οικιακα μηχανηματα. Μια μαλλον απογοητευτικη μεταφορα (ακομα μια καλυτερα) στην Amiga, και μια αξιολογη μεταφορα για το Mega Drive, οπου στο τελευταιο επενδυσα επισης μπολικο χρονο και μερος του οβολου μου.

Τελος, αν και το παιχνιδι ηταν εμπορικη επιτυχια, εχοντας κυκλοφορησει σε αρκετα μηχανηματα, δυστυχως δεν ειδε ποτε καποια συνεχεια οπως θα του αρμοζε.

Το καλο εδω ειναι πως παιζεται πολυ ευχαριστα μεχρι και σημερα, δειγμα της πολυ καλης δουλειας που εκανε η Sega.

Θυμαμαι να το ταϊζω μολις το ειχαν πρωτοφερει στα Monte στο Γουδι.

Mολις αργοτερα βγηκε για Amiga εκανα τρελες χαρές...μεχρι που το φορτωσα :(

Ωραιο παιχνιδι με εντυπωσιακα και λεπτομερη γραφικα που τιμησαμε στα arcades.

Στον Amstrad η καλυτερη εκδοση διχως αμφιβολια.

Capture.JPG

E oxι και η καλυτερη!!

Στον ATARI 1040 ST καλυτερη.. ;)

Kαθολου κακη και στον ST!

Ωραίο review! Μπράβο!

Σήμερα που ανέβασα το Aliens σκεφτόμουνα τι παιχνιδάρα είναι και το Alien Storm. Τελικά έχω μανία με τα Alien themed παιχνίδια. Το Alien Storm μου αρέσει πάρα πολύ σαν concept και λατρεύω το γρήγορο gameplay του. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτό απο το γνήσιο system 18 motherboard.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Mολις αργοτερα βγηκε για Amiga εκανα τρελες χαρές...μεχρι που το φορτωσα :(
Δεν χρειαζοταν καν να μπεις στον κοπο του φορτωματος...

Tiertex και U.S Gold.

Το alien storm το γνωρισα στο mega drive ποτε δεν το συναντησα στα arcades σε αντιθεση με το alien syndrome που του εβγαλα την ψυχη στα ηλεκτρονικα.Μαλιστα αλλο ηθελα να παρω και ειχε μεινει μονο αυτο στο μαγαζι που ειχα παει τοτε οποτε πηρα αυτο για το MD Και μπορω να πω πως το ελιωσα και το ευχαριστηθηκα παρα πολυ.Πολυ καλη δραση αλλα αυτο που μαρεσει πολυ ειναι οι χαρακτηρες και οι εχθροι φτιαγμενοι με πολυ φαντασια.Μολις το βρηκα στο mame το κανω αρκετα συχνα μπορω να πω ενα test drive χαχαχαχαχαχ.

Ενα απο τα αγαπημενα μου που δεν βαριεμαι να το παιζω ποτε!!1η φορα το επαιξα στα arcades γυρω στο 1992 μετα σε mega drive αν και με λιγο αλαγμενα γραφικα το υπερευχαριστηθηκα και εκει και μετα mame!!τωρα η στο mame το παιξω η στο mega drive το ευχαριστιεμαι το ιδιο!!

Πίσω
Μπλουζα