Aliens 2 (1986)

Alucard

RetroMasteR
Joined
15 Αύγ 2006
Μηνύματα
1.315
Αντιδράσεις
485
Aliens (1986)

This Time It's War.

aliens.jpg
Προβολή συνημμένου 131590



Δεύτερο μέρος της σειράς κι αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης θα είναι ένας από τους πλέον γνωστότερους που πέρασε από τον κινηματογράφο μέχρι σήμερα. O Αμερικανός James Cameron.

Όπως θα αποδειχθεί αργότερα θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρα του μετά από το The Terminator. Βασική πρωταγωνίστρια θα είναι και πάλι όπως αναμενόταν η Sigourney Weaver. Υπεύθυνοι για τη δημιουργία των χαρακτήρων και τoυ σεναρίου της ταινίας, θα είναι ξανά οι David Giler και Walter Hill.

Στην ταινία απονεμήθηκαν το 1987, 2 Oscars. Ένα για τα οπτικά της εφέ (όπως και στην πρώτη ταινία) κι ένα για τα ηχητικά της εφέ. Παράλληλα προτάθηκε και σε αρκετές ακόμη κατηγορίες.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία στα Pinewood Studios και τη μουσική επένδυση (για άλλη μια φορά υπέροχη) ανέλαβε ο James Horner και ηχογραφήθηκε από τη συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου.

Το σενάριο:

Η μόνη διασωθείσα από το διαστημόπλοιο Nostromo, Ellen Ripley εντοπίζεται από ένα μικρό σκάφος διάσωσης και μεταφέρεται σε ένα διαστημικό σταθμό αφού έχει ξυπνήσει από κρυογονικό ύπνο έπειτα από 57 χρόνια. Κατά τη νοσηλεία της βασανίζεται από εφιάλτες που σχετίζονται με τις εικόνες που έζησε στο Nostromo, ενώ της ανακοινώνουν πως πλέον τη θέτουν σε διαθεσιμότητα.

Σύντομα μια αντιπροσωπεία «της εταιρείας», την συναντά ανακοινώνοντάς της πως έχουν χάσει την επικοινωνία με τον πλανήτη LV-426 όπου έχουν αποσταλεί άνθρωποι κι έχουν δημιουργήσει αποικία. Πιστεύουν πως έχει να κάνει με την ύπαρξη των Aliens στον πλανήτη και γιΚΌ αυτό ζητούν από την Ripley να τους συνοδεύσει στο ταξίδι σαν σύμβουλος με το πολεμικό διαστημόπλοιο Sulaco.

Μετά από ενδοιασμούς η Ripley τελικά δέχεται να πάρει μέρος στην αποστολή με την προϋπόθεση η αποστολή να γίνει για την καταστροφή των Aliens κι όχι για να τα φέρουν πίσω. Στην αποστολή συμμετέχει μια ομάδα ειδικών δυνάμεων του στρατού, ένα ανδροειδές (Bishop) κι ένας αντιπρόσωπος της «εταιρείας».

a2crew2.jpg


Sulaco.jpg
Προβολή συνημμένου 131591

Κατά την «προσγείωσή» τους εκεί, ανακαλύπτουν πως όλοι οι άποικοι έχουν εξαφανιστεί εκτός από ένα μικρό κοριτσάκι (Newt) που βρίσκουν λίγο μετά την άφιξή τους, το οποίο επιβίωσε καθώς κρυβόταν στους αεραγωγούς και σε άλλους μικροσκοπικούς χώρους της αποικίας.

Μετά από ένα ηλεκτρονικό σκανάρισμα, από το κέντρο ελέγχου της αποικίας, εντοπίζουν τους ανθρώπους κάτω από τον πυρηνικό σταθμό δημιουργίας τεχνικής ατμόσφαιρας του πλανήτη. Η ομάδα των ειδικών δυνάμεων που πηγαίνει να εξερευνήσει το χώρο ανακαλύπτει πως οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιηθεί σαν κουκούλια από τα Aliens κι έρχονται αντιμέτωποι μαζί τους αμέσως μετά, όπου αρκετοί πεζοναύτες πέφτουν νεκροί όπως ο αρχηγός τους, λοχίας Aponne.

aliens.jpg


Οι επιβιώσαντες καλούν το μικρό μεταγωγικό σκάφος να τους πάρει από εκείνο το μέρος, ενώ αυτό πριν προλάβει να τους παραλάβει συντρίβεται στο έδαφος ακυβέρνητο, αφού ένα Alien είχε εισέλθει στο εσωτερικό του σκάφους.

Η συνέχεια βρίσκει τους υπόλοιπους στο κύριο αποικιακό συγκρότημα με επικεφαλής τον Dwayne Hicks, όπου εκεί οργανώνεται σχέδιο άμυνας και τρόπος ώστε να καλέσουν δεύτερο μεταγωγικό σκάφος, μιας και ο σταθμός παραγωγής πυρηνικής ενέργειας έχει γίνει ασταθής και θα εκραγεί έπειτα από μερικές ώρες. Για το σκοπό αυτό το ανδροειδές Bishop προσφέρεται να ενεργοποιήσει χειροκίνητα την έλευση του σκάφους διάσωσης.

Εντωμεταξύ η υπόλοιπη ομάδα ανακαλύπτουν πως ο αντιπρόσωπος της εταιρείας Burke έχει σαν αποστολή το να διασώσει και να μεταφέρει το είδος των Alien πίσω στη γη, όταν αυτός προσπαθεί να εξουδετερώσει την Ripley και την Newt παγιδεύοντάς τις σε ένα από τα δωμάτια του σταθμού και απελευθερώνοντας δυο facehuggers. Οι υπόλοιποι πεζοναύτες διασώζουν τις Ripley και Newt ενώ μερικά λεπτά αργότερα τα Aliens διασπούν τα αμυντικά μέτρα και εισβάλουν στους χώρους του σταθμού όπου βρίσκεται η ομάδα. Ο Bruke στην προσπάθειά του να διαφύγει πέφτει στα χέρια των Aliens, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν, πολεμώντας παράλληλα, να περάσουν μέσω των αεραγωγών στο σημείο όπου έχει καλέσει ο Bishop να έρθει το σκάφος διάσωσης. Μόνο ο Hicks και η Ripley καταφέρνουν να φθάσουν στο σημείο αυτό, ενώ η μικρή Newt απαγάγετε από τους εξωγήινους. Η υπόλοιπη ομάδα σκοτώνεται κατά την προσπάθεια διαφυγής από το συγκρότημα.

aliens05.jpg


Η Ripley μεταφέρει τον τραυματισμένο Hicks στο εσωτερικό του σκάφους, ενώ ενημερώνει τον Bishop να μην φύγει αλλά να περιμένει αυτήν να επιστρέψει καθώς αποφασίζει να εντοπίσει και να διασώσει τη Newt μέσω ενός σήματος που εκπέμπει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι που της έχει δώσει.

Η συνέχεια βρίσκει την Ripley να ετοιμάζεται και βαριά οπλισμένη να κατεβαίνει και πάλι στον πυρηνικό σταθμό ενώ ο χρόνος για την καταστροφή του μετράει αντίστροφα. Μετά από αρκετές προσπάθειες καταφέρνει να εντοπίσει ζωντανή την Newt, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με την θηριώδη βασίλισσα των Aliens. Καταστρέφει τα αυγά της ενώ απομακρύνεται πίσω προς το ασανσέρ όπου οδηγεί και πάλι στην επιφάνεια.

queen05.jpg


Εκεί ο Bishop καταφθάνει την τελευταία στιγμή σώζοντας τις Ripley και Newt πριν ο πλανήτης καταστραφεί από την πυρηνική έκρηξη.

Κατά την επιστροφή στο Sulaco η Ripley ευχαριστεί τον Bishop, όταν η ουρά της βασίλισσας σκίζει στην κυριολεξία στη μέση το ανδροειδές και κινείται προς την Newt. Η Ripley εμφανίζεται έπειτα από λίγο μέσα σε ένα διαστημικό εκφορτωτή, όπου στο σημείο αυτό λαμβάνει χώρα μια από τις καλύτερες μάχες στην ιστορία των horror sci-fi movies. H Ripley καταφέρνει να κερδίσει σε εντυπωσιακή μάχη, εξαπολύοντας στο διάστημα μέσω αποσυμπίεσης την βασίλισσα των Aliens και θέτει σε κρυογονικό ύπνο για άλλη μια φορά με ασφάλεια( ; ) τους Hicks, Newt, Bishop και την ίδια κατά το ταξίδι προς τη Γη.

Το «πλήρωμα»:

aliens.jpg
Προβολή συνημμένου 131592

Ellen Ripley (Sigourney Weaver)

Rebecca Newt Jorden (Carrie Henn)

Cpl. Dwayne Hicks (Michael Biehn)

Bishop (Lance Henriksen)

Carter Bruke (Paul Reiser)

Pvt. Hudson (Bill Paxton)

Lt. Gorman (William Hope)

Pvt. Vasquez (Jenette Goldstein)

Sgt. Aponne (Al Mathews)

Pvt. Drake (Mark Rolston)

Pvt. Frost (Ricco Ross)

Cpl. Ferro (Collete Hiller)

Cpl. Dietrich (Cynthia Dale Scott)

Pvt. Crowe (Tip Tipping)

Εδώ μπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας και στο δεύτερο link να ακούσετε αποσπάσματα από το soundtrack.

http://www.youtube.com/watch?v=Lx361ZuXMQ8

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B000001542/internetmoviedat/

Παραλειπόμενα:

1)Η ηθοποιός Jenette Goldstein (Vasquez) ήταν αθλήτρια της άρσης βαρών και ο σωματότυπός της ήταν ένα βασικό στοιχείο για να επιλεγεί για το ρόλο αυτό.

2)Για τις ανάγκες των ρόλων οι ηθοποιοί πέρασαν από στρατιωτική εκπαίδευση ορισμένων εβδομάδων όπου περιελάμβανε τρέξιμο, έρπην σε σωλήνες καθώς και βάρη ώστε οι ηθοποιοί να ενσαρκώσουν ακόμη καλύτερα τους στρατιωτικούς ρόλους τους.

3)Ο Al Mathews (Sgt. Aponne) εκτός από ηθοποιός υπήρξε υπαξιωματικός των ειδικών δυνάμεων πεζοναυτών της Αμερική και αποτέλεσε μαζί με την ειδική ομάδα εκπαίδευσης των ηθοποιών, τον αρχηγό για την στρατιωτική τους εκπαίδευση δίνοντας παραγγέλματα στις ασκήσεις κ.λ.π.

4)Ο Lance Henriksen (Bishop) έπαθε τροφική δηλητηρίαση στη σκηνή όπου η βασίλισσα των ακρωτηριάζει, λόγω του ότι το μίγμα γιαουρτιού και γάλα όπου του χορηγούσαν για να εκτοξεύσει από το στόμα (αντί για αίμα μιας και ήταν αδροειδές), ήταν ληγμένο πολλές ημέρες πριν!!!

5)Η Carrie Henn (Newt) επιλέχθηκε μετά από casting σε πολλά σχολεία της Αγγλίας λόγω της αμερικάνικης προσφοράς της, ενώ δεν είχε ξανασυμμετάσχει ούτε καν σε μια σχολική παράσταση. Επιλέχθηκε μάλιστα μεταξύ αρκετών παιδιών με εμπειρία σε εμπορικές διαφημίσεις διότι τα παιδιά αυτά είχαν το «κακό» (αντίθετα με τις ανάγκες του ρόλου), να χαμογελούν στο τέλος κάθε ατάκας λόγω του ότι έτσι ζητούνταν από αυτά στις διαφημίσεις όπου συμμετείχαν.

6)Πολύ άσχημη εντύπωση είχε προκαλέσει στον σκηνοθέτη James Cameron το γεγονός πως έπρεπε να διακόπτει τα γυρίσματα κάθε φορά στις 9:30 το πρωί μιας και για τους Άγγλους είναι η ώρα του τσάι. Την πρώτη μάλιστα φορά που το ανακάλυψε, ήταν όταν το studio είχε γεμίσει καπνούς για την ανάγκη μιας σκηνής και οι τεράστιες πόρτες του studio ξαφνικά άνοιξαν διάπλατα απομακρύνοντας τον καπνό που είχε δημιουργήσει με τόσο κόπο και μέσα στο studio μπήκε μια κυριούλα κυλώντας ένα καροτσάκι με φλιτζανάκια τσάι για το προσωπικό.

7)Μια από τις καλύτερες τοποθεσίες για τις ανάγκες κάποιων γυρισμάτων ήταν σε ένα κτίριο στα δυτικά του Λονδίνου. Το κυρίως πρόβλημα ήταν πως ο σκελετός του κτιρίου περιείχε αμίαντο λόγω της αντιπυρικής του κατασκευής. Ενώ λοιπόν καθαρίστηκε με συγκεκριμένο και πολυδάπανο τρόπο το κτίριο, αποδείχθηκε πως τα studios της Pinewood ήταν κατά πολύ πιο ανθυγιεινά από τις συνθήκες που επικρατούσαν αργότερα στο κτίριο αυτό.

8)Η 9χρονη Carrie Henn είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ από τη σκηνή όπου γλιστράει σε έναν από τους αεραγωγούς της αποικίας (μιας κι έμοιαζε με τσουλήθρα), σε σημείο που, όπως είπε αργότερα η ίδια, να κάνει λανθασμένες κινήσεις κατά το γύρισμα ώστε η σκηνή να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά ώστε να απολαμβάνει την τσουλήθρα. Η συμπεριφορά της έγινε πιο σοβαρή όταν ο James Cameron της είπε πως πρέπει να τελειώσουν κάποια στιγμή με τη σκηνή αυτή.

Επιμέλεια κειμένου: Alucard

Πηγές:


Aliens



Alien Quadrilogy



Wikipedia.org/Aliens
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΆΛλη μία εξαιρετική παρουσίαση ταινίας από τον αγαπητό μας Alucard! Καταπληκτική ταινία από κάθε άποψη. Την είχα δει το 1987 στο σινεμά μαζί με τους γονείς μου και φυσικά έγινε αμέσως μία από τις αγαπημένες μου ταινίες. Αlucard τα συγχαρητήρια μου για μία ακόμη φορά φίλε!
 
All time favourite!!!Best alien...μπας και το εχω δει καμια 15αρια φορες!:biglaugh:
 
+100000 στον Ηλία!!!

Εντελώς μα εντελώς τυχαία την είδα πριν 2 μέρες και όπως είπε και ο Pitsunami, την έχω δει άλλε 5-10. Κατά τη γνώμη μου ,αλλά και των περισσότερων, είναι η ωραιότερη από τις 4. ΟΜΩΣ, πιστεύω ότι μόνη της δε θα μπορούσε να σταθεί εάν δεν υπήρχαν και υπόλοιπες, καθώς το τέρας έπρεπε να έχει ως υπόβαθρο τουλάχιστον το 1ο μέρος.

Από τις ωραιότερες παραγωγές που έχουν γίνει ποτέ, και αυτό οφείλεται κατά 80% στον Καμερον, όπως άλλωστε και τα 2 terminators.
 
To 2 ειναι οντως το καλυτερο
 
Πού καλό review, σε μια τέλεια ταινία !

Μπράβο alucard !
 
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. ;)

Aluc, kudos :thumbup:
 
Είναι το καλύτερο απο τα 4, συμφωνώ.

Πολύ ωραίο το review Alucard!
 
Alucard είναι να μην γράψεις στο GRM,αφιερώνεις!!! ;)

Να βάλω και το ρετροκουίζ μου:Ποιες σας θυμίζουν οι παρακάτω εικονιζόμενες;

72781489.jpg


Πως περνούν τα χρονάκια...:whothehell:
 
candy είπε:
Να βάλω και το ρετροκουίζ μου:Ποιες σας θυμίζουν οι παρακάτω εικονιζόμενες;
72781489.jpg


Πως περνούν τα χρονάκια...:whothehell:
Η δεξιά είναι 99% η "Vasquez".

Η αριστερή μήπως είναι η "Newt" ?
 
candy είπε:
Alucard είναι να μην γράψεις στο GRM,αφιερώνεις!!! ;) Να βάλω και το ρετροκουίζ μου:Ποιες σας θυμίζουν οι παρακάτω εικονιζόμενες;

72781489.jpg


Πως περνούν τα χρονάκια...:whothehell:
Αριστερά η Newt και δεξιά η Vasquez. Σωστός και ο exetlaios ;)

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :)
 
H Vasquez και το μικρό κοριτσάκι? Θα πεθάααααανωωω....

Vampire in a Cathedral

Κρίμα...το κοριτσάκι έγινε φακλανίτσα...

Δίααιιιιτα....

Vampire in a Cathedral
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΆΛλη μία εξαιρετική παρουσίαση ταινίας από τον αγαπητό μας Alucard! Καταπληκτική ταινία από κάθε άποψη. Την είχα δει το 1987 στο σινεμά μαζί με τους γονείς μου και φυσικά έγινε αμέσως μία από τις αγαπημένες μου ταινίες. Αlucard τα συγχαρητήρια μου για μία ακόμη φορά φίλε!
Πες μου σε παρακαλώ γιατί το έχω απορία εδώ και χρόνια. Τι έγινε στην αίθουσα στη σκηνή που ξυπνά ο Apone από την υπερύπνωση και βάζει την πουράκλα στο στόμα?!!
 
Δεν ξέρω αν έχετε προσέξει ότι όλες οι ηρωίδες στις σύγχρονες ταινίες Alien είναι κοντομαλλούσες.
Ίσως θέλαν να θυμίζουν την Sigourney Weaver.
 
Ναι κάτι με macho εμφάνιση έχει να κάνει.
 
Η Σιγκούρνει ξεκίνησε τις ταινίες αυτές με μακρύ μαλλί, σιγά σιγά το έκοβε, έφτασε κουρεμένη γουλί και τις ολοκλήρωσε πάλι με μακρύ μαλλί.
 
Πίσω
Μπλουζα