Almost Human (1974)

iggylebowski

RetroAdept
Joined
10 Mαϊ 2012
Μηνύματα
868
Αντιδράσεις
646
Almost Human (1974, Umberto Lenzi)

http://www.imdb.com/title/tt0071840/

Ηθοποιοί: Tomas Milian, Henry Silva, Anita Strindberg, Laura Belli, Ray Lovelock, Gino Santercole

Υπόθεση: Ο Giulio ένας βίαιος κακοποιός και οι δύο συνεργάτες του αποφασίζουν να απαγάγουν την κόρη ενός βαθύπλουτου επιχειρηματία και να ζητήσουν ένα υπέρογκο ποσό για λύτρα. Όμως ο Giulio αποδεικνύεται παρανοϊκός και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αφήνει πίσω του ένα μεγάλο αριθμό πτωμάτων. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο βετεράνος αστυνομικός Grandi.

Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος fan του Lenzi την εποχή που σκηνοθετούσε τα gore "αριστουργήματά" του. Τα Cannibal Ferox, Eaten Alive, Nightmare City όσο και διασκεδαστικά και αν είναι, απλά εκμεταλλεύονται τη φήμη άλλων ταινιών και κυνηγούν φτηνές εντυπώσεις, χωρίς ποτέ να φτάνουν στα επίπεδα των αντίστοιχων ταινιών των Fulci και Deodato. Πριν όμως ο Lenzi μετατραπεί σε θιασώτη του gore είχε δώσει μερικά καλά δείγματα δουλειάς τόσο στο χώρο του giallo (Orgasmo, So Sweet So Perverse, A Quiet Place to Kill, Eyeball, Spasmo) κυρίως με πρωταγωνίστρια την Carroll Baker, όσο και στον χώρο του poliziottesco (Milano Rovente, Napoli Violenta). Μια από τις καλύτερες ταινίες του πριν ασχοληθεί με κανίβαλους και ζόμπι είναι το Almost Human. To Almost Human είναι ένα υπερβίαιο, κυνικό, σκληρό αστυνομικό θρίλερ. Αρχετυπικοί χαρακτήρες που όμως σκιαγραφούνται επαρκώς. γρήγοροι ρυθμοί, σαδιστική βία, σφιχτοδεμένη σκηνοθεσία και ένταση είναι τα βασικά προσόντα της συγκεκριμένης ταινίας. Πολύ καλή η ερμηνεία του Milian, σε κόντρα ρόλο από αυτούς που τον είχαμε συνηθίσει, παίζει πειστικά τον αιμοβόρο Giulio, βγάζοντας τα κυνικά, αμοραλιστικά και σαδιστικά χαρακτηριστικά ένος πραγματικά δυσάρεστου χαρακτήρα. Αρκετά καλές οι ερμηνείες από τον γνωστό σε όλους Henry Silva, στον ρόλο του αστυνομικού Grandi, αλλά και του Ray Lovelock στον ρόλο του Carmine, του αφελή συνεργάτη του Giulio. Αν έλειπε και το κάπως ηθικοδιδακτικό φινάλε θα μιλούσαμε για ένα από τα πιο δυνατά αστυνομικά θρίλερ της δεκαετίας του 70.

Trailer: [edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο λογαριασμός YouTube με τον οποίον σχετίζεται έχει τερματιστεί [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σκληρό, κυνικό, ισάξιο των Contraband και Big Racket...
 
Εδω ο Τοmas Milian σε εναν απο τους πιο κυνικους και σαλταρισμενους ρολους του.Σχεδον ανθρωπινος(Αlmost Human).H σκηνη με τους τεσσερις ατυχεις να πετσοκοβονται κρεμασμενοι σε ενα πολυφωτο ειναι απο τις πιο πρωτοτυπες που εχω δει.
 
Πίσω
Μπλουζα