AMD - FX @ 8,308GHz

flanker27

RetroWannaBe
Joined
27 Απρ 2011
Μηνύματα
37
Αντιδράσεις
0
Ο AMD - FX επεξεργαστής έπιασε συχνότητα λειτουργίας 8,429GHz ξεπερνώντας τα 8,308GHz που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ! Το τσιπάκι βέβαια έπρεπε να λειτουργήσει στην απάνθρωπη θερμοκρασία των 235 βαθμών υπό το μηδέν θερμοκρασία κοντά στο απόλυτο μηδέν... Παρότι οκταπύρηνος στο συγκεκριμένο πείραμα λειτουργούσαν μόνο οι δύο πυρήνες. Οι άνθρωποι της AMD κάνουν λόγο και για συχνότητα ρολογιού στα 9GHz πολύ σύντομα. Τρελά γκάζια.... :bow:
 
Πολυ εντυπωσιακο αλλα προτιμω τους intel και δεν τους αλαζω με τιποτα.
 
Εγώ πάλι προτιμώ την AMD και λόγω του value for money αλλά και γιατί είναι πιο σταθερή σαν εταιρεία στις επιλογές της, δεν σε πουλάει εύκολα αλλάζοντας socket με κάθε νέο επεξεργαστή που λανσάρει.

Υ.Γ. metalcandyman καλή επιτυχία απόψε με την Τότεναμ θα είσαι μέσα?

ίνκ για το συγκεκριμένο πείραμα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
flanker27 είπε:
Εγώ πάλι προτιμώ την AMD και λόγω του value for money αλλά και γιατί είναι πιο σταθερή σαν εταιρεία στις επιλογές της, δεν σε πουλάει εύκολα αλλάζοντας socket με κάθε νέο επεξεργαστή που λανσάρει.
Υ.Γ. metalcandyman καλή επιτυχία απόψε με την Τότεναμ θα είσαι μέσα?
Συμφωνω σαυτο με το socket ειδικα για τους I3,I5,I7.Eχει καταντηση γελοιο.Ευχαριστω πολυ φιλε μου μεσα θα ειμαι και αυτη την στιγμη θεσσαλονικη ειμαι απο το κινητο γραφω το μηνυμα και πεινω της ρετσινες μου.Κατα της 7 παρα θα ξεκινησουμε με τους υπολοιπους για την τουμπα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνώ ότι η AMD είναι value for money και ότι δεν σε πουλάει εύκολα με τα sockets σε νέα σειρά...

Αλλά όλα είναι στα πρότυπα της intel, εντολές, συμβατότητα κ.τ.λ. Απλά με την intel έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και συμβατό...
 
Εντυπωσιακό σαν νούμερο, αλλά δεν λέει και πολλά αφού δεν μπορεί να αξιοποιηθεί με κανέναν τρόπο.
 
Συμφωνώ μαζί σας ότι είναι απλά ένα τρύκ επίδειξης τεχνολογίας και ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα απλό pc και ότι η Intel είναι αυτή που καθορίζει τα πάντα γιατί όλα ξεκίνησαν από αυτήν και όλα γύρω από αυτήν γυρίζουν. Απλά πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε η AMD σαν αντίπαλο δέος - μπαμπούλας η Intel θα είχε καταντήσει σαν την Apple των pc`s. Η οποία Apple είναι φυσικά επιτυχημένη και έχει προσφέρει στην τεχνολογία πάρα πολλά και καταπληκτικά αλλά θέλεις και ένα μηνιάτικο που λέει ο λόγος για να τα αποκτήσεις. Οπότε τελικά χωρίς να θέλω να πώ ότι η Intel δεν έχει την πρωτοκαθεδρία στηρίζω την AMD σαν ανταγωνίστρια για να μπορώ από τον ανταγωνισμό τους να καρπώνομαι όσο το δυνατόν περισσότερα και φθηνότερα. Εξάλλου είναι πάρα πολλά τα τεχνολογικά επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια που η AMD πρωτοστάτησε και η Intel απλά απάντησε, όπως η ανεξαρτητοποίηση της επικοινωνίας του επεξεργαστή με την RAM που πρώτοι οι Athlon 64 εισήγαγαν.
 
Εγώ διάβασα (που αλλού;στον Σπήγκελ) ότι η Ιντέλ θα φτιάξει επεξεργαστές που θα έχουν τρισδιάστατη ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής τους, και έτσι θα ξεφύγει από το αδιέξοδο που έιχε φτάσει η τεχνολογία με τους πολυπήρηνους επεξεργαστές. Μάλιστα έλεγε ότι είχε παραγείλει σε μια εταιρεία εξοπλισμό δισεκατομμυρίων δολλαριών για να ξεκινήσει την παραγωγή τους. Τώρα δεν ξέρω αν είναι ράδιο αρβύλα, αλλά οι γερμανοί δεν τα συνηθίζουν κάτι τέτοια.
 
μάλλον ήρθε η ώρα ν' αντικαταστήσω τον phenom 9950se μ' ένα τέτοιο 8πήρυνο στην μισή ταχύτητα του πειράματος
 
spyros_s είπε:
μάλλον ήρθε η ώρα ν' αντικαταστήσω τον phenom 9950se μ' ένα τέτοιο 8πήρυνο στην μισή ταχύτητα του πειράματος
Καλομελέτα κι έρχεται , λογικά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα βγούν στην αγορά οι μπουλντόζες! Οπότε θα μπορείς να το κάνεις πραγματικότητα αρκεί να έχει μητρική με chipset 800 series ή 900 series. Το δεύτερο τον υποστηρίζει ήδη ενώ για το πρώτο θα αρκεί μια απλή αναβάθμιση στο bios... Γι αυτό γουστάρω την AMD! Εγώ εχθές συνέθεσα τον νέο μου υπολογιστή με 990XA chipset και 4 πύρηνο προς το παρόν phenom II 980 στα 3,7 GHz.
 
έχω το κορυφαίο motherboard της εποχής το asus m3a79-t deluxe! Απλά πλέον επειδή σκέφτομαι μνήμες 1666 θα πάρω κα΄τι καινούριο μαζί με τον 8150 και μάλλον μια 6950 για αλλαγη της 4870
 
Πολύ καλή επιλογή νομίζω, ιδιαίτερα η 6950 φυσάει
 
Άντε και μας έβγαλε την ψυχή η AMD.... από αναβολή σε αναβολή αναβολή μας πήγαινε...

Λίγες ώρες ακόμα και βγαίνουν "στον αέρα" τα πρώτα benchmarks.

Άντε γιατί ο AthlonX2 2600+ έκλεισε 5ετία και περίμενα τους FX για την αναβάθμιση... #)
 
Δυστυχως τα πρωτα τεστ ειναι απογοητευτικα.

http://www.anandtech.com/show/4955/the-bulldozer-review-amd-fx8150-tested

Οι 8πηρυνοι ειναι πετσοκομμενοι αφου τα FPU ειναι μονο 4 (1 για καθε 2 μοναδες ακεραιων, γενικα για τους Bulldozer)

Και σαν να μην εφτανε αυτο, η single thread αποδοση στις ιδιες συχνοτητες ειναι συχνα κατω απο των phenom!

Απλα τραγικο. Προκειται για τον pentium IV της AMD

Edit:

Συμφωνει και ο Χιτλερ :p

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οντως...δυστυχως μαυρα χαλια. Ελπιζω τουλαχιστον οι τιμες να ειναι ανταγωνιστικες και αναλογες της αποδοσης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον poster, τα δύο τελευταία links είναι κάπως "μπαγιάτικα" πλέον και έχουν ένα ελαφρό "άρωμα" rumor mill πάνω τους. :)

Θα κρατήσω τελικά την κατακλείδα από το review του Anandtech (το οποίο δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, δίνει έμφαση σε κάποια μη ρεαλιστικά σενάρια για να αναδείξει την "μειονεξία" του Bulldozer)

It's no longer a question of whether AMD will return to the days of the Athlon 64, it simply must. Otherwise you can kiss choice goodbye.
Και όχι μόνο τον περιορισμό των επιλογών, όλοι ξέρετε τι κάνει η Intel στις τιμές όταν παίζει χωρίς σοβαρό ανταγωνισμό. Προσευχηθείτε λοιπόν για ανταγωνιστικούς AMD ακόμα και αν είστε Intel fanboys. :p
 
Να φανταστεις σκεφτομαι να επιταχυνω την αναβαθμιση μου σε Sandy Bridge 2500 μην τυχον και ανεβουν οι τιμες γιατι κατι καλυτερο τους επομενους μηνες δεν περιμενουμε.

Η επομενη γενια απο intel θα μας ερθει σε κανα εξαμηνο και μεχρι να βγουνε και η δευτερη γενια μητρικων ωστε να εχουν ωριμασει καπως παει πολυ μακρια.

Πως αλλαζουν οι καιροι...
 
...και εγώ περίμενα περισσότερα από την amd! Κρίμα! ίσως βελτιωθούν στο νέο σοκετ!

Προσωπικά σκέφτηκα να κάνω κάτι άλλο! Αφού το motherboard μου μπορεί να πάρει το καλύτερο του παρόντος στην amd δηλαδή το phenom 2 1100t... να κάνω λίγο καιρό υπομονή και να χτυπήσω ένα τέτοιο σε τιμή 120-130 ευρώ (από 185 που έχει τώρα)! Τα παραπάνω χρήματα ας τα ρίξω στην κάρτα γραφικών ( 6950 ή 560ti) και τέλος με 3-4 κατοστάρικα! ΜΕ το μηχάνημα αυτό θα παίζω τα πάντα για τα επόμενα 2-3 χρόνια! Άσε που θα το ανεβασω στα 4mhz!

Αλλιώς...γυρίζω στην μαμα ιντελ με σαρωτική αναβαθμιση που λυπάμαι να κάνω μέσα στην κρίση!
 
spyros_s είπε:
Αλλιώς...γυρίζω στην μαμα ιντελ με σαρωτική αναβαθμιση που λυπάμαι να κάνω μέσα στην κρίση!
Κανε τωρα που μπορεις γιατι του χρονου σιγουρα δεν θα μπορεις με αυτα που μας επιφυλασσουν
 
Πίσω
Μπλουζα