AMIGA 1200 HD -Το μεγάλο δίλημμα!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

gremlinakos

RetroActive
Joined
28 Οκτ 2007
Μηνύματα
523
Αντιδράσεις
166
Η ιστορία έχει ως εξής:

Σε μια αποθήκη της δουλειάς μου, υπάρχει ξεχασμένη κι αραχνιασμένη σε ένα κουτί, μια 1200 HD μαζί με διάφορα παρελκόμενα (joystick,εξωτερικα drives και και...) Κάθε φορά που πάω στην αποθήκη, την "χαλβαδιάζω" και φυσικά με πονάει που είναι έτσι παρατημένη μέσα στην υγρασία και στην βρώμα! Είναι σκάνδαλο ρε παιδί μου! Το θέμα είναι οτι σε 27 μέρες (2 μέρες μετα την γιορτή μου δηλαδή) εγώ απολύομαι, έχοντας υπογράψει προσυμφωνιτικό απόλυσης! Και να το δίλημμα! Μου μπήκε ο διάολος μέσα μου! Δεν θέλω να αφήσω αυτό το διαμάντι να καταντήσει στα σκουπίδια!

Βοηθήστε με αγαπητοί φορουμίστες τι να κάνω?

α) Να την ξαφρίσω, μιας και δεν πρόκειται ποτε να πάρει κανείς χαμπάρι τίποτε? (Μπορεί να νομίζει οτι πετάχτηκε κιόλας με την εκκαθάριση)

β) Να ζητήσω απο το boss πριν φύγω να μου την πουλήσει? (ξέρω θα ζητήσει τις κάλτσες του αυτός ο Σκρουτζ κι εγω δεν εχω σαλιο)

γ)Να τον πιάσω στο φιλότιμο λόγω εορτών και απόλυσης, και να του ζητήσω να μου την χαρίσει προς τιμην της προϋπηρεσίας μου και της αφοσίωσής μου?

Το σίγουρο είναι οτι δεν πρέπει να την αφήσω έτσι! Είναι κρίμα από τον θεό!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γ) Ναι, καλά...!!!

Β ή ακόμη καλύτερα, βούτα την και σώστην απο τους βέβηλους!!!
 
Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες. Αν μπορεις να την παρεις διακριτικα, και εφοσον δεν θα καταλαβει κανεις οτι λειπει, χαρη τους κανεις. Αδειάζει και ο χώρος τους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρε την αμιγκα και ασε το κουτι! Δε θα προσέξει οτι λείπει (αν θυμάται και τι είχε μέσα) :)
 
Θεωρητικά δεν είναι σωστό να τη πάρεις χωρις να ρωτήσεις και ίσως το θέμα να κινδυνεύσει να κλειδωθει κι εμείς να φάμε κανένα ban με αυτα που σου λέμε αλλα.....βουτα τη όπως είσαι. Μαλλον δε θα τους λείψει μετα απο τόσα χρόνια και μπορεί να έλεγαν κι ευχαριστώ που τους αδειάσει τη γωνία απο τη "σαβουρα" αλλα απο την άλλη μεριά, γιατί να τη κρατάνε τόσα χρόνια; Χμμμμμ, διλήμματα. Τσιμπα τη πάντως και σαφέστατα μαζί με το κουτί.
 
Nα ερθω να στην παρω εγω για σενα?Και θα στην δωσω μετα!λολ
 
Μην το βλέπεις σαν κλοπή - Δες το σαν διάσωση...
 
Ο καθένας πράττει κατά συνείδηση. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει "ναι μεν αλλά" στην κλοπή, είναι ανέντιμο. Και μόνος σου είπες ότι αν του ζητήσεις να στην δώσει θα απαιτήσει κάποια χρήματα, άρα υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα κέρδους για αυτόν είτε από σένα είτε από κάποιον άλλον στο μέλλον, άρα είναι σαν να βάζεις το χέρι στην τσέπη του και να του βουτάς χαρτονομίσματα. Ζήτα του να στη χαρίσει κι ό,τι σου πει, ή αν αποκλείεις την πιθανότητα θετικής απάντησης κάνε κάτι λίγο πονηρό αλλά καθαρό: "Αν δεν το χρειάζεστε αυτό, να το πάρω να το πετάξω στην ανακύκλωση;".
 
Να του το θέσεις αλλιώς: Αφεντικό, να καθαρίσω την αποθήκη;
 
ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΜΙΓΚΑ ! Είναι αμαρτία να πεθάνει έτσι άδοξα στην αποθήκη ενός τσιγγούνη....Πές ότι είναι ένα κουτάβι, ένα γατάκι, ένα ξερω-γώ, και του δίνεις ένα καινούργιο σπίτι χωρίς υγρασία, μπίχλα και αχρηστεία.
 
Υπάρχει ενα θέμα που δεν εχει αναφερθεί... Δουλεύει η συγκεκριμένη Amiga; Υπάρχει τροπος να την τεσταρεις στην αποθηκη αν δουλευει; Αλλιως δεν εχει νοημα να κανεις κατι. Μονο για "ανακύκλωση".
 
Αν όντως είναι "άχρηστη" τότε δεν έχει κανένα λόγο να μην στην χαρίσει. Ζήτα το ευγενικά, πες και καμμιά χαριτωμενιά του στυλ "είχα ένα τέτοιο μικρός και θα ήθελα να το αποκτήσω ξανά" και δες αποτέλεσμα. Μπορεί να συγκινηθεί, ποτέ δεν ξέρεις. Αν παρόλ' αυτά ζητήσει λεφτά, μπορείς άνετα να του θυμίσεις ότι μένεις χωρίς δουλειά και να το διαπραγματευτείς για κανά 20 ευρώ...

Προσωπικά θα ταχθώ κοντά στην άποψη του alkis21: είμαι κατά της κλοπής, ακόμα και αν φαίνεται ασήμαντη ή "σωστή". Επειδή έχω ένα γείτονα που δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του από πέρσι, δεν σημαίνει ότι μπορώ να το οικειοποιηθώ στην ζούλα ένα βράδυ! Ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι το ίδιο ακριβώς σενάριο.
 
Τα πράματα είναι απλα...την παίρνεις και αν σου πει κανεις τίποτα πες το εξής: "Αφού με απολύετε με προσύμφωνο ([edit] δήλαδη) έτσι και εγώ με προσύμφωνο που έκανα στον εαυτό μου παίρνω αυτό εδώ...και αν έχετε αντιρρήσεις, τα παραπονά σας στον κύριο Αλυσοπρίονο από εδώ..."
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το διλημμα παντως ειναι μεγαλο!Και εγω στην θεση σου δεν θα ηξερα τι να κανω!Ουτε και εγω συμφωνω με την "κλοπη" αλλα απο την αλλη δεν μπορω να βλεπω μια κουτατη Α1200 να πιανει σκονη!Αρα ή θα του την ζηταγα σαν την αποζημιωση που ποτε δεν θα μου εδινε ή θα το επαιζα "οικολογος" για να τον βοηθησω να την "ξεφορτωθει" στην ανακυκλωση.Ποτε ομως δεν θα του εδειχνα οτι εχει συναισθηματικη αξια για εμενα αφου μαλλον ετσι θα ξυπνουσα τον "σκρουτζ" μεσα του!
 
Παιδιά σας ευχαριστώ θερμά για τις γνώμες και τις συμβουλές σας!!

Λοιπόν, την AMIGA δεν μπόρεσα ποτέ να την τεστάρω να δω αν λειτουργεί, αλλά όπως και να χει, καλύτερα <<βαλσαμωμένη>> απ' το να την φάνε η σκόνη τα μαμούνια και η υγρασία! Σίγουρα κι εγώ είμαι κατά της κλοπής ειδάλλως δεν θα υπήρχε λόγος καν να ανοίξω το θέμα.Και ο Maddog με προβλημάτισε αρκετά! Όπως και να' χει, φεύγοντας από την δουλειά πρέπει να να την πάρω μαζί μου, με οποιοδήποτε τρόπο! Και όπως είπε και ο angel_grig, ΠΡΟΣΟΧΗ, μην ξυπνήσω τον Σκρούτζ που κρύβει μέσα του (δεν είναι καθόλου μέσα του αλλα στην επιφάνεια, οπότε φανταστείτε..)

Σήμερα πήγα αποθήκη για μια δουλεία και κατάφερα τουλάχιστον να "κλέψω" φωτογραφικό υλικό να σας δείξω!

DSC_0040a.jpg

DSC_0035.jpg

DSC_0036.jpg

DSC_0038.jpg

DSC_0039.jpg
 
Απ'οσο βλεπω ειναι και σχετικα μεταγενεστερη εφοσον ειναι Escom/Amiga Technologies αρα σιγουρα φοραει 3.1 rom. Καλο αυτο αλλα δε ξερουμε σε τι ακριβως κατασταση ειναι μετα απο τοση εγκαταλειψη. Λογικα δε θα εχει κατι το ιδιαιτερο βεβαια και μ'ενα καλο καθαρισμα θα ειναι τζετ. Σου ευχομαι να καταφερεις να τη παρεις, ιδιαιτερα με τον ευθυ τροπο.
 
Μη βρεθεις στην λαθος πλευρα του νομου... Πες μας που δουλευεις και καποιος αλλος θα βρεθει,

αλλα μετα θα πρεπει να την ξεχασεις κι εσυ :D

Αλλος τροπος... Πας μαζι με το αφεντικο στην αποθηκη για καποια ασχετη δουλεια. Στην κουτα εχεις

βαλει σπασμενα drives και παλιες πλακετες που εχετε για πεταμα και η αμιγκα ειναι αλλου κρυμμενη.

Οπως μιλας με το αφεντικο πανω απο τη κουτα, ζαλιζεσαι πεφτεις πανω του και τον ριχνεις πανω στην

κουτα. Ζητας συγνωμη και τα σχετικα και τον πας να κατσει σε μια καρεκλα να δεις αν χτυπησε.

Λιγο αργοτερα βγαινεις απο την αποθηκη με την αμιγκα στην κουτα που επεσε και λες,"αφεντικο,

να τα πεταξω αυτα φευγοντας;"

Ετσι, 1ον Παιρνεις την Αμιγκουλα και

2ον παιρνεις και μια μικρη εκδικηση για την απολυση με το σπρωξιμο... ;)

Περα απο την πλακα, πραγματικα σου ευχομαι βρεις εναν σωστο τροπο να την παρεις. Ωραιο κομματι.
 
Που δουλεύεις; Σε τί κλάδο δηλαδή, όχι συγκεκριμένα. Μεγάλη επιχείρηση;
 
Δουλεύω σε μια μικρομεσαία εταιρία πληροφορικής, η οποία πάει κατά διαόλου!

Σκέφτηκα να πάρω την amigουλα, όχι σαν εκδίκηση για την απόλυση αλλά για τις απλήρωτες υπερωρίες, τα απλήρωτα εκτός έδρας πάνω στα κατσάβραχα, και τα χαμένα της ζωής μου απλήρωτα σαββατοκύριακα! Αλλά είπα να μην πέσω στο επίπεδό τους.

Ευτυχώς η συγκεκριμένη αποθήκη βρίσκεται σε άλλη οδό και όχι μέσα στην εταιρία. Το πολύ πολύ να πάρω το κομμάτι και το τροφοδοτικό, και να αφήσω πίσω το κουτί και όλα τα περιφερειακά. Πάντως DoctorGalifrean καταπληκτικό σενάριο!! χαχαχαχα

Υ.Γ: Τα ρετρόνια έχουν γίνει επικίνδυνα!! Αντί να ψάξω για δουλειά που θα μείνω απένταρος, εμένα με καίει να παίξω Sensible Soccer και Shadow of the Beast τα Χριστούγεννα!! Ωρεε που πάμεεε.....
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα