Amiga 500 compilation σε CD32?

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.326
Αντιδράσεις
1.341
Πρόσφατα έστησα το CD32 στο Hyperspin με τα περισσότερα παιχνίδια του. Αλλά κάπου πήρε το μάτι μου πως υπάρχουν compilations με Amiga 500 games ώστε να τρέχουν από το CD32. Εμένα αυτό με βολεύει τρομερά γιατί δεν σκοπεύω να στήσω home computers στο HP και θα μπορώ να παίζω τα games αυτά σαν να ήταν σε κονσόλα.

Εχει ασχοληθεί κανείς με αυτό ποτέ? Τα έχει δοκιμάσει? Βρήκα ένα ISO με 444 παιχνίδια. Θα είναι όντως "plug & play" με το χειρισμό του CD32? Παιζουν καλά και στην κανονική κονσόλα? Ενας λόγος που βαριέμαι το emulation της Amiga είναι ο WinUAE και το να κάθομαι να κάνω load δισκέτες κλπ.
 
Λοιπόν έβαλα το 444 να το τεστάρω. Δύο παιχνίδια δοκίμασα μόνο (Toki, Turrican 2). Δουλεύουν μια χαρά. Αλλά με χάλασε το loading στην αρχή και όταν διαλέγεις παιχνίδι. Παίζει στην αρχή να κάνει και ένα ολόκληρο λεπτό loading και δείχνει μια μαύρη οθόνη. Στην αρχή νόμιζα ότι απλά δεν το φόρτωνε αλλά σκέφτηκα να το αφήσω (ευτυχώς δηλαδή). Οπότε λίγο δύσκολο να κάνω ένα άνετο browsing και να δοκιμάζω πολλά games την φορά.
 
Πάνο τι έκανες με τους πυκνωτές τελικά;
 
Δεν τους εχω παραγγειλει ακομα. Μου βγηκαν κατι πιο επειγοντα. Μεσα στο μηνα ελπιζω να τα τσιμπησω διοτι ειναι κριμα
 
Tα compilations τα παλιότερα, χρησιμοποιούσαν αργότερο whdload (cd32load) και είχαν μαύρες οθόνες με κοψίματα.

Γενικά δεν θα το συνιστούσα σε μη πραγματικό cd32, καλύτερα να στήσεις ξεχωριστό Amiga section.
 
Υπάρχει κάτι άλλο που προτείνεις για ένα τέτοιο setup? Ειναι με χειριστήριο για τηλεόραση, δεν αγγίζω mouse και keyboard. Θέλω να είναι όλα τα παιχνίδια σε ένα αρχείο και να φορτώνουν αμέσως, χωρίς δηλαδή να μου βγάζουν το OS κλπ. Να μην υπάρχει disk swap δηλαδή.
 
Δεν έχω στήσει ποτέ μου Hyperspin. Κάποια στιγμή έλεγα να βάλω ένα rasp με retropie. Μέχρι τώρα ότι αντίστοιχο έχω είναι σε modded xbox (ασύρματο χειρηστήριο στην tv)
 
Προσπάθησα να ξεκινήσω να στήσω Amiga αλλά ξενέρωσα. Πολλά παιχνίδια σπασμένα σε 2 ή περισσότερα κομμάτια. Εχει και το σύστημα από μόνο του ήδη πολύ software οπότε μετά γίνεται ένας χαμός από χιλιάδες αρχεία. Δεν στήνονται με τίποτα. Εκανα μια προσπάθεια να κάνω ένα "Best Of" αλλά βαρέθηκα και το θέμα με το swap παραμένει. Συν το ότι δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ να το στήσω για σαλόνι, χωρίς πληκτρολόγιο δηλαδή. Γι αυτό το compilation στο CD32 βόλεψε, εχουν ήδη ξεδιαλέξει πολλά καλά παιχνίδια, τα έχουν όλα σε ένα αρχείο το κάθε ένα και φαίνονται να είναι plug and play.
 
Tάσο δεν χρειάζεται να στήσεις τίποτα. Έλα από εδώ να παίξεις real thing. Σοβαρολογώ. ¨)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αμέ. Αλλά εντάξει άλλο το real thing. Τώρα είμαι στην φάση να έχω πρόσβαση στα πάντα από το PC ενώ κάθομαι άνετα στον καναπέ με το χειριστήριο. Να κουνιούνται μόνο οι αντίχειρες και τίποτε άλλο. Maximum τεμπελιά. Oυτε καν τις κονσόλες δεν χρησιμοποιώ πια. Βαριέμαι τα σύνδεσε ξεσύνδεσε, βάλε, βγάλε κλπ. Αμα ο emulator είναι καλός είμαι OK. Εξάλλου δεν έχω πια πρόσβαση σε CRT τηλεόραση για αυτές.
 
Εχει κυκλοφορησει καποιο πιο φεσκο και γεματο απο το CD200?
 
Πίσω
Μπλουζα