Amiga 500 internal floppy drive (πρόβλημα)

silentalex

RetroNoob
Αντιδράσεις
11
Καλησπέρα σας,
έδω και λίγο καιρό το εσωτερικό floppy της Amiga 500 (rev 5) μου κάνει θέματα. Δεν διάβαζε τις περισσοτερες δισκέτες και τώρα δεν διαβάζει καθόλου.Οταν βαζω δισκέτα μέσα, γυρίζει και αναβει το led και μετα σταματαει σαν να ειναι αδεια. Η δισκετα παίζει σε άλλο drive. Το έλυσα και καθαρισα την κεφαλή με μπατονετα και ισοπροπυλική αλλα καμια βελτίωση. Έχω διαβάσει και το εξαιρετικό post με την επισκευη του floppy απο A4000.
Το εχει αντιμετωπίσει κάποιος? Να αλλάξω τους πυκνωτες? Αν το αντικαταστήσω με PC modded θα έχω ασυμβατότητες? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

(Floppy Drive: Chinon F-354 Rev A)

Συνημμένα

• IMG_0628.JPG
    IMG_0628.JPG
    253,6 KB · Προβολές: 9
Τελευταία επεξεργασία:
Τα drives αυτά έχουν SMD πυκνωτές οι οποίοι όπως και στις μητρικές κάρτες, μπορεί με τα χρόνια να βγουν εκτός των οριών αρχικών ιδιοτήτων ή ακόμα χειρότερα, να αρχίσουν να βγάζουν ηλεκτρολυτικά υγρά που μπορεί να καταστρέψουν την πλακέτα του drive.. όπότε, πρέπει είτε να τους αλλάξεις με νέους και να καθαρίσεις καλά την πλακέτα με λευκό ξύδι ώστε να αντιστρέψεις την χημική δράση των ηλεκτρολυτικών υγρών και μετά να καθαρίσεις καλά την πλακέτα με καθαρό οινόπνευμα, ή πας για νέο drive.

Αυτό το τσιπάκι το TC860κάτι έχει μια μαυρίλα στην πάνω πλευρά του, όπως φαίνεται στη φωτογραφία ή είναι artifact από τον φακό;

Αυτό το τσιπάκι το TC860κάτι έχει μια μαυρίλα στην πάνω πλευρά του, όπως φαίνεται στη φωτογραφία ή είναι artifact από τον φακό;
εχεις δίκιο, δεν το ειχα δει, θα παω σπιτι να το ελέγξω.

Τα drives αυτά έχουν SMD πυκνωτές οι οποίοι όπως και στις μητρικές κάρτες, μπορεί με τα χρόνια να βγουν εκτός των οριών αρχικών ιδιοτήτων ή ακόμα χειρότερα, να αρχίσουν να βγάζουν ηλεκτρολυτικά υγρά που μπορεί να καταστρέψουν την πλακέτα του drive.. όπότε, πρέπει είτε να τους αλλάξεις με νέους και να καθαρίσεις καλά την πλακέτα με λευκό ξύδι ώστε να αντιστρέψεις την χημική δράση των ηλεκτρολυτικών υγρών και μετά να καθαρίσεις καλά την πλακέτα με καθαρό οινόπνευμα, ή πας για νέο drive.
Σε ευχαριστώ πολύ, ναι είναι τα πρωτα που θα άλλαζα + τους 2 μπλε πυκνωτεσ στο κατω μέρος...

Το εχει αντιμετωπίσει κάποιος? Να αλλάξω τους πυκνωτες? Αν το αντικαταστήσω με PC modded θα έχω ασυμβατότητες? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Πριν πέσεις στα βαθιά, δοκίμασες άλλο drive και καλώδια σε αυτή την amiga; Αλλο τροφοδοτικο;

Τωρα σχετικα με modded pc fdd, γενικα δουλευουν, αλλα μπορει να αντιμετωπισεις προβληματα με δισκετες που εχουν καποιο κλειδωμα.

Τελευταία επεξεργασία:
Πριν πέσεις στα βαθιά, δοκίμασες άλλο drive και καλώδια σε αυτή την amiga; Αλλο τροφοδοτικο;

Τωρα σχετικα με modded pc fdd, γενικα δουλευουν, αλλα μπορει να αντιμετωπισεις προβληματα με δισκετες που εχουν καποιο κλειδωμα.
Ναι τα δοκιμασα, αυτο το drive σε αλλη amiga και αναποδα. Το drive εχει θεμα

Πήγα στο Μήχο και του ζητησα πυκνωτες smd και μου ειπε οτι δεν εχει και δυσκολα θα βρω!

Στο skroutz εχει kit με smd πυκνωτες, αλλα ζητανε τρελα λεφτα. :wacko::bash:

Στο amazon.de εχει διαφορα kit με πολυ λογικες τιμες. Κανε μια αναζητηση για "smd capacitor kit"

Πίσω
Μπλουζα