Amiga 600 + HxC Floppy Disk Emulator Daughterboard mod

elefas

Retro Member
Joined
14 Αύγ 2007
Μηνύματα
213
Αντιδράσεις
45
Καλησπέρα,

Το σαββατιάτικο μαστόρεμα αφορούσε την Α600 που απέκτησα πρόσφατα. Εδώ και λίγες μέρες είχα παραλάβει το HxC Floppy Disk Emulator rev C από τον lotharek. Το είχα ξεκοιλιασμένο (αγόρασα το σκέτο, χωρίς case) πλάι από το drive της Α600 με τα καλώδια τόσο του ρεύματος όσο και των δεδομένων να χάσκουν από το άνοιγμα για τη δισκέττα στο περίβλημα της amiga. Η εικόνα αυτή δεν άρμοζε στο ντελικάτο και μαζεμένο προφίλ της 600άρας, ούτε με βόλευε στη χρήση καθώς η οθόνη του HxC ήταν κάθετα στο οπτικό μου πεδίο, οπότε κάθε φορά που έπρεπε να αλλάξω δισκέτα ουσιαστικά σηκωνόμουν από τη θέση μου, και στραβολαίμιαζα προκειμένου να διαβάζω τι γράφει και να κάνω τις επιλογές μου. Είχα δεί στα παρεμφερή φόρα διάφορες μόντες όπου όλες όμως περιελάμβαναν κανιβαλισμό του case της amiga για να ενσωματωθεί η οθόνη αλλά και τα κουμπάκια του HxC.

Η δικιά μου ιδέα ήταν (καλά είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο πρώτος, κάποιος θα το έχει ξανακάνει, απλά δεν έπεσε στην αντίληψή μου) να δημιουργήσω μια μικρή πλακέτα που θα κάθονταν πάνω στο case της amiga, θα φιλοξενούσε την οθόνη και τα 3 κουμπάκια και με καλώδια που θα περνούν μέσα από τις γρίλιες εξαερισμού του case θα επικοινωνεί με την κύρια πλακέτα του HxC το οποίο θα στεγαζόταν πλέον μέσα στην amiga με το sd slot να προεξέχει λίγο από το πορτάκι του drive για να μπορώ να προσθαφαιρώ την sd κάρτα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα "βίαζα" το περίβλημα της Α600 αλλά ούτε θα χαλούσα το HxC. Επίσης τα καλώδια είναι δυνατόν να βγούν χωρίς να χρειαστεί να τα κόψω ή να χαλάσω κάποια κόλληση ώστε να μπορώ να επαναφέρω την αμίγκα και το HxC στην αρχική τους κατάσταση εύκολα.

Οπότε από αυτό:

Προβολή συνημμένου 95719

κατέληξα σε αυτό:

Προβολή συνημμένου 95720

Προβολή συνημμένου 95721

Δεν είναι και έργο τέχνης, μπορώ όμως πλέον άνετα να το χρησιμοποιήσω και όποτε θέλω η κατάσταση είναι πλήρως αντιστρέψιμη χωρίς να έχει γίνει καμία κοπτοραπτική στην πολύτιμη αμιγκούλα μου.

Περισσότερες πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται να πάρει μια ιδέα μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω λινκ: http://elefasgr.wordpress.com/2014/01/26/hxc-floppy-disk-emulator-daughterboard-mod-amiga-600/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα