Amiga model X

telonio

Retro PaTRi@RcH
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.487
Αντιδράσεις
2.294
Mετά το Armiga project, άλλο ένα (καλαίσθητο κατά την άποψή μου) emulation μηχάνημα είναι στα σκαριά από δύο Νορβηγούς. Το Amiga model X θα τρέχει κατευθείαν τον winuae (συνεπώς φαντάζομαι θα είναι arduino, raspberry ή κάτι τέτοιο) και οι δημιουργοί του δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη το hardware. Το παράξενο είναι πως το hardware θα είναι μέσα στο τροφοδοτικό! και όχι κάτω από το πληκτρολόγιο ως συνήθως. Το πακέτο (κατά τα λεγόμενα των δημιουργών) θα περιλαμβάνει ότι βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.newamiga.com/

amiga-x.jpg

Προσωπικά μου αρέσει σαν project και θα το υποστηρίξω όταν το παρουσιάσουν στο kickstarter (αρκεί βέβαια να είναι σε λογικές τιμές). Πράγμα αμφίβολο, αφού γενικά οτιδήποτε σχετικό με τιςAmiga φτάνει στο τέλος να πωλείται εκατοντάδες ευρώ. Τώρα που το σκέφτομαι αυτή η παρανοική ζήτηση πρέπει να έχει κάνει τις Αmiga τους πιο ακριβούς ρετρό υπολογιστές παγκοσμίως. Ίδωμεν αγαπητοί Amigoβιοι.
 
Χμμ.. Δε με πολυτραβάει. Θα προτιμούσα μια 1:1 αντιγραφή της 500άρας ή 1200ρας και ας βάλουν μέσα ότι θέλουν.

Το κόστος τώρα φυσικά και θα είναι υψηλό γιατί πουλάνε και τα παιχνίδια μαζί.

Δεν... Θα ήθελα κάτι περισσότερο.
 
Πολύ ρετρολαγνεία έχει πέσει τα τελευταία έτη με την ανακατασκευή κλασικών κονσολών, αρχής γενομένης με το NES mini. Έχω αυθεντική Amiga 1200 και δεν βρίσκω τον λόγο να ασχοληθώ με emulation.

Για όσος δεν έχουν αυθεντικό hardware και λαμβάνοντας υπόψη το κόστος απόκτησης μίας λειτουργικής για whdload Amiga (κόστος απόκτησης, accelerator και ίσως Indivision DVI/HDMI) τότε αποκτάει νόημα.
 
Χμμ.. Δε με πολυτραβάει. Θα προτιμούσα μια 1:1 αντιγραφή της 500άρας ή 1200ρας και ας βάλουν μέσα ότι θέλουν.

Το κόστος τώρα φυσικά και θα είναι υψηλό γιατί πουλάνε και τα παιχνίδια μαζί.

Δεν... Θα ήθελα κάτι περισσότερο.
Σαν να το βλέπω ήδη, μόλις θα βγει κάποιος θα βρεθεί που θα βάλει την πλακέτα του emulator κάτω από το πληκτρολόγιο. :D

Φοβάμαι πως θα έχει τιμή κοντά στο Armiga (με τη δισκέτα) δηλαδή κάπου κοντά στα 200. 
 
Μάριε 200 για ποια Amiga? Φαντάζομαι σκέτη 1200άρα όχι αυτή που λέει παραπάνω ο divined. Αλήθεια εκείνες οι καινούριες 1200 σε παλέτες που είχαν βρεθεί εξαφανίστηκαν εν νυχτί;
 
Όχι αναφέρομαι στην Armiga, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Ένα εξίσου emulation σύστημα. Δες εδώ https://www.armigaproject.com/

Εκείνες οι 1200 που λες πρέπει να είχαν εξαφανιστεί σε λίγες ώρες. Και κρίμα δεν πήραμε καμία και εμείς να έχουμε και μια NOS.
 
Ok δεν είδα καιν το R στο Armiga! Την έχω υπόψη μου.

Πάντως αν ποτέ αποκτήσω 3D Printer θα τυπώσω το κουτί του πληκτρολόγιου της 4000 και θα βάλω μέσα ένα σύγχρονο μηχανικό πληκτρολόγιο. με Α caps.
 
Πάντως να τυπώσεις με τη μία το περίβλημα του πληκτρολογίου είναι αδύνατο από όσο γνωρίζω. Μέχρι τώρα οι 3d εκτυπωτές, τουλάχιστο τα μοντέλα που υπάρχουν εδώ, μπορούν να τυπώσουν μικρά κομμάτια μερικών εκατοστών σε μήκος. Άσε και έχω κάτι ιδέες.
 
Πίσω
Μπλουζα