AmigaOne X1000

vagosgta3

RetroNuts!
Joined
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.887
Αντιδράσεις
25
Σε διαφορα sites διαβαζω οτι θα βγει νεα Amiga με τoν τιτλο AmigaOne X1000

απο την Αeon tech.

site

http://www.a-eon.com/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ναι όντως, σε όλα τα αμιγκοφόρουμς λέγονται πολλά για την Χ1000 αλλά γενικά ακούγονταν πολλά εδώ και χρόνια για νέα μοντέλα από τα οποία, πολύ λίγα είδαν το φως της ημέρας, μακάρι αυτό να είναι η εξαίρεση
 
Καλό το hardware αλλά χρειάζεται και ποιοτικό software για να χρησιμοποιήσει κανείς το μηχάνημα. Δηλαδή, αυτά τα custom chips θα χρησιμοποιούνται από τίποτα προγράμματα για βελτίωση των επιδόσεων; Γενικά, πάντως το custom δεν πιάνει πλέον εύκολα στην εποχή μας.

Μακάρι να πετύχει το μηχάνημα αλλά εγώ προσωπικά δεν σκοπεύω να το αγοράσω εάν κυκλοφορήσει με τιμή άνω των 1.000 ?.
 
Ελεος με τις γιαλαντζι Αμιγκες με τα γιαλαντζι λειτουργικα!!!

Να υποθεσω οτι το συγκεκριμενο θα τρεχει μονο το 4.1 ή κανα UAE?

Ο κοσμακις θελει ενα κλωνο που να ειναι Amiga. Μακαρι το Natami τελικως να κυκλοφορησει και να μην το φαει το μαυρο χωμα οπως τοσες και τοσες καλες προσπαθειες...
 
Άντε ξαναπάλι το ίδιο σκηνικό.

Πάλι νέο hardware που δεν θα βγει ποτέ και θα μείνει στα χαρτιά, ή αν θα βγει θα μείνει στα πρωτότυπα και δεν θα έχει software πίσω του.

Το είδαμε πολλές φορές το σκηνικό, θα το δούμε και άλλες τόσες. Αποτέλεσμα; ZERO!!!
 
Στο site γραφουν οτι θα βγει καλοκαιρι του 2010, τωρα που στοχευει η κατασκευη του ενας θεος ξερει,αν εχει σκοπο απλα να ειναι μια "Αmiga" μαϊμου και απλα να τρεχει ενα λειτουργικο workbench style ξερουμε τι αποτελεσμα θα εχει.
 
Here is a short demo of the Amiga X1000 recorded at the Amiga's 25th Birthday celebration at the Triple Z in Germany on 24th July 2010 The film shows off some of the speed of the new X1000 running at 1.8 Ghz, the fastest Amiga yet to be developed.
http://www.youtube.com/watch?v=HRlzVG5G2Qw

X1000 Speed Demo at Triple Z με το quake 2! καλα εν ετη 2010 κανουν παρουσιαση με το quake 2;;
 
Mια πανακριβη CPU (PWRficient PA6T) του 2007 (η οποια δεν πρεπει να χρησιμοποιηθηκε και πουθενα αλλου) σε ενα μηχανημα που φυσικα δεν ειναι Amiga και θα τιναξει και το κοστος γυρω στο διχιλιαρο....χμμμμ
 
Καλλιτερα να εβαζαν cell
 
Τα έχουμε γράψει και αλλού! το AmigaOS πρέπει να πάει x86 μεριά αν θέλει να έχει καλύτερο μέλλον!! Τώρα το πως θα εντυπωσιάσει κάποιον ένα demo με Quake 2 και ray tracing που βγήκε από το 2000 είναι άξιο απορίας!!
 
για μένα καμία μοντέρνα αμίγκα δεν έχει λογική αγοράς! Συναισθηματικοί λόγοι ναι αλλά μέχρι εκεί!
 
spyros_s είπε:
για μένα καμία μοντέρνα αμίγκα δεν έχει λογική αγοράς! Συναισθηματικοί λόγοι ναι αλλά μέχρι εκεί!
συμφωνώ απόλυτα.. έλεος με της αρπαχτές ορισμένον.. το όνομα AMIGA το έχουν ξεφτιλίσει :mad: :rant: :banghead:
 
Συμφωνώ κι εγώ παιδιά. Χίλιες φορές να μαζεύονταν μερικοί μάγκες να έφτιαχναν low budget / low price software (κυρίως παιχνίδια) σε κλασσικές Amiga, παρά αυτή η τυμβωρυχία.
 
σωστός ο αλκης.. για να μην πω να έβγαζαν τίποτα 1200αρες.. ακόμα καλύτερα.. ποιο πολύ θα πούλαγαν ...(με συμφέρει κιόλας τώρα που ψάχνω χαααχα)
 
Συμφωνώ κι εγώ παιδιά. Χίλιες φορές να μαζεύονταν μερικοί μάγκες να έφτιαχναν low budget / low price software (κυρίως παιχνίδια) σε κλασσικές Amiga, παρά αυτή η τυμβωρυχία.
Ή κάτι σαν το C64_Direct-to-TV (το οποίο είναι και συλλεκτικό πλέον). Με κανα Alien Breed και Gods μέσα. Τρία - τρία θα τα πουλούσαν :) .
 
το μόνο αξιόλογο project - κατ εμέ - είναι το ΝΑΤΑΜΙ. ΌΤΑΝ και ΑΝ βγει θα είναι απλά μια hardware συμβατή amiga πιο γρήγορη με καινούρια components μεγαλύτερης αντοχής αλλά και ευκολίες του στύλ usb ποντίκι/πληκτρολόγιο, vga κτ...

Οτιδήποτε άλλο απλά δεν είναι amiga.
 
Μα απορώ με την συνολική λογική της νέας αμίγκα! Για πιο λόγο να την επιλέξει κανείς πλέον; Για τα σούπερ γραφικά και τον τέλειο ήχο; Τα έχουμε ήδη! Για το καλύτερο λειτουργικό; Επίσης έχουμε πλέον και από αυτό πέραν των "παραθύρων" που επίσης είναι πολύ καλά! Για την τεχνολογία; Μιλάμε πλέον για εξαπύρηνους και ανεβαίνουμε! Δεν αξίζει...προτιμώ την παλιά 1200 μου! Για την ακρίβεια την λατρεύω!
 
keropi είπε:
το μόνο αξιόλογο project - κατ εμέ - είναι το ΝΑΤΑΜΙ. ΌΤΑΝ και ΑΝ βγει θα είναι απλά μια hardware συμβατή amiga πιο γρήγορη με καινούρια components μεγαλύτερης αντοχής αλλά και ευκολίες του στύλ usb ποντίκι/πληκτρολόγιο, vga κτ...
Οτιδήποτε άλλο απλά δεν είναι amiga.

+10000!Aπο το 1998 με τον Jim Collas ακουμε για την super amiga με τον μυστικο σουπερ εξελιγμενο επεξεργαστη που τον φτιαχνουν κρυφα σε υπογεια!!
 
Εμένα πάντως πιο πολύ θα μου άρεσε να φτιάξουν ενα σύχρονο υπολογιστή (Linux, OS X etc.) που το κουτί του να θυμιζει home micro παρά νέα λειτουργικά και hardware που είναι καταδικασμένα να πεθάνουν λογο χαμηλής υποστήριξης.
 
Μην ειστε τοσο αρνητικοι ρε παιδια! Το AmigaOS 4.x παταει αρκετα γερα στις βασεις του WB που ολοι γνωριζουμε και στη τελικη οσοι εγραψαν στο παρον thread πλην του Npanag που εχει κι αυτος NG Amiga (και ισως του Keropi) οι υπολοιποι αμφιβαλλω αν εχετε χρησιμοποιησει ποτε ζωντανα μια Next Generation εκδοση AOS 4.x ωστε να κρινετε εξ'ιδιων. Με βιντεακια στο Youtube δε βγαινει συμπερασμα φυσικα. Κατ'εμενα παντα το νεας γενιας OS τσακιζει! Το λεω χρησιμοποιωντας το εδω και 3 χρονια. Ειναι αρκετα γρηγορο, ελαφρυ και διασκεδαστικο στη χρηση και φυσικα ειναι γνησιος απογονος του WB. Για ιους ουτε λογος αλλα αυτο ειναι ενα επιχειρημα που γενικευεται ευκολα και για αλλα εναλλακτικα λειτουργικα. Εγω προσωπικα με τη δικια μου micro A1 (ετος παραγωγης 2005) τη καταβρισκω και δε ξερω τι λετε εσεις. Φυσικα και λειπουν αρκετες εφαρμογες και φυσικα games. Φυσικα και το hardware που (θα) το τρεχει ειναι ακριβω και φυσικα σε καθε συγκριση με αναλογα PC βγαινει πανακριβο. Το θεμα ειναι αν και κατα ποσο θελεις να τρεξεις το 4.x. Η νεα "amiga" υποσχεται απλα να εκσυγχρονισει καπως τη πλατφορμα. Το αν θα κοστιζει 1500 ή 2000 ευρω αυτο δεν το ξερει κανεις. Μονο εκτιμησεις γινονται αυτη τη στιγμη. Κατα τ'αλλα το μηχανημα θα ειναι το πρωτο στη μετα Commodore/Αmiga Technologies εποχη που θα βγει Αmiga branded (εκτος απο την οθονη) και αυτο απο μονο του ειναι θετικο γιατι εισακουγονται οσοι το ζητουσαν χρονια τωρα. Κατα τ'αλλα καθε συγκριση ειναι ανιση. Λογικα θα ειναι ακριβο και λογικα δε θα πουλησει πολυ αλλα τουλαχιστον αν βγει γυρω στα Χριστουγεννα οπως λεγεται πλεον θα ειναι μια καλη ευκαιρια για αναθερμανση της φλογας. Ας περιμενουμε και ας μη κρινουμε βιαστικα. Επισης, επειδη κατι γραφτηκε περι UAE, να σημειωσω εδω πως με την εφαρμογη RuninUAE πλεον σε περιβαλλον Amiga OS4.x, τα ADF αλλα και τα WHDLOAD Slaves τρεχουν απλα με ενα διπλο κλικαρισμα και με αισθηση αρκετα κοντα στη native εκτελεση. Προσωπικα δοκιμασμενο, σας λεω οτι απλα ειναι ακομη ενα καλο βημα για backwards compatibility εντος του νεου ΟS.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα