Amstrad CPC 464 retro PC

Μια χαρά είναι ο πωλητής. Εχω πσωνίσει εγώ απ'αυτόν αρκετά πραματα, κάποτε που την είχα πσωνίσει και αγόραζα ό,τι κινούνταν και ήταν κατασκευαζμένο πριν το 1990 :D :D
 
Ερώτηση. Πώς μπορεί ένας 6128 να γίνει παράλληλα και 464? Ti σουξου μούξου μανταλάκια χρειάζεται?

Ναι είμαι μαζόχα και θέλω να περιμένω 10 ώρες την κασέτα να γυρίσει :p
 
Πριν πεσουν οι ειδικοι ειδικοι,ο 6128 εχει υποδοχη για κασσετοφωνο οποτε το μονο που σου λειπει ειναι ενα.....ταρατατζουμ ....τζουμ.....τζουμ κασσετοφωνο.
 
E σίγουρα θέλει ένα κασετόφωνο. Πχ walkman κάνει? Και από καλωδίωση? Χμ... Μήπως να κάνουμε νέο θέμα? :p
 
Ναι απλα ειναι ολα αυτα αλλα μου διαφευγουν οι ακριβεις ορολογιες,οπως προφανως θα χρειαζεσαι και τις καταλληλες εντολες για φορτωμα.


Κανεις με 464 παιδια;;
 
Για να φορτώσεις απο εξωτερικό κασσετόφωνο στον 6128 χρειάζεσαι αυτό το καλώδιο http://retrocom.org/index.php/amstrad/21-cpc-664-6128-tape-lead

Κάνει (voμίζω..) σε όλα τα κασσετόφωνα απλά σε κάποια δεν θα λειτουργεί η εντολή pause(rem).Στα περισότερα games δεν χρειάζεται.

Γράφεις ITAPE πατάς enter και το play στο κασσετόφωνο.Το I βγαίνει πατώντας SHIFT και "@".Αν όλα πάνε καλά θα αρχίσει να φορτώνει...

Ο 464 φορτώνει απο το κασσετόφωνο του πατώντας ctrl και μικρό enter..Με εξωτερικό δεν ξέρω αν γίνεται σε 464.

Eλπίζω να βοήθησα λίγο ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να σαι καλά a100 :)

Βρήκα αυτό το καλώδιο $_57.jpg απο ebay. Αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τη συνδεσμολογία :)
 
Kambia είπε:
Να σαι καλά a100 :) Βρήκα αυτό το καλώδιο Προβολή συνημμένου 117795 απο ebay. Αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τη συνδεσμολογία :)

Eφ οσον ειναι για amstrad κανει..για να βγάλεις άκρη με τη συνδεσμολογία θες πολυμετρο..οπτικα δεν γινεται...λογικα παντως θα μπορεις να φορτωσεις και απο wav/mp3
 
Mπορείς να κάνεις load και απο mp3.Aπο το καλώδιο που έχεις στην φωτό συνδέεις μόνο το ear (out) για να στείλεις στην ουσία τον ήχο απο το κασσετόφωνο/mp3 στον Αmstrad.To mic (in) είναι για να κάνεις save στο κασσετόφωνο και το rem είναι για το pause που χρειάζεται για στο loading κάποιων games.

Όλα αυτά βέβαια αν το καλώδιο είναι για Amstrad όπως είπε και ο φίλος angel_grig.Αν δεν είσαι σίγουρη φτιάξε ένα δικό σου...Υπομονή!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ παίδες για τη βοήθεια σας :flower:
 
Το καλωδιο αυτο ειναι ανταπτορας rca σε din?
 
Καμία σχέση...Είναι ένα 5 pin DIN male απο την μία (πάει στον amstrad) και τρία mini jack mono (3,5mm νομίζω) απο την άλλη για σύνδεση με το κασσετόφωνο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα