amstrad cpc

Panagiotis1974

RetroNoob
Joined
30 Mαϊ 2020
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
0
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Έπεσε στα χέρια μου μετά απο 30 χρόνια ξανά ένας cpc 6128 αγγλικός.
Με το καλώδιο που παρήγγειλα απο ebay αυτό με την αντιστασούλα και το έξτρα ρευμα απο το cpc μου δείχνει στην τηλεόραση αλλά με κάποια παράσιτα σε μια lg32 lcd που είναι και η μόνη που έχει scart.
Τηλεόραση άλλη δεν έχω να δοκιμάσω. Πάιζει να είναι προβληματικός ο cpc ή είναι πρόβλημα της lg?
Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
 
Eχω LG monitor tv με scart και εγώ. Παίζει τέλεια και ο 6128 και ο 6128 plus!
Για το 6128 είχα δικό μου παλιό απλό καλώδιο που με προσθήκη ενός πυκνωτή δούλεψε σωστά (αντί μπαταρίας εάν θυμάμαι καλά).
Το καλώδιο του plus το πήρα από ebay.
 
Θα τολμήσω να πω πως κατά πάσα πιθανότητα "φταίει" η tv, και γράφω το φταίει με εισαγωγικά γιατί το σήμα που βγάζει ο cpc με το scart δεν είναι ακριβώς μέσα στα πρότυπα. Πολλές τηλεοράσεις δεν έχουν τέτοιες ανοχές εκτός ορίων ώστε να δίνουν εικόνα χωρίς παράσιτα, άλλες δεν συγχρονίζουν καν. Ειδικά οι πιο σύγχρονες που όλο το κύκλωμα είναι ψηφιακό. Η LG έχει αρκετά μοντέλα τηλεοράσεων και tv-monitors που δεν τα πάνε και πολύ καλά με τον cpc, θα πρότεινα να τον πάρεις παραμάσχαλα και να δοκιμάσεις και σε κάποιον φίλο για παράδειγμα. Μην απογοητευτείς αν ούτε στον πρώτο δείχνει τέλεια, δεν είναι τόσο απίθανη η περίπτωση.

Edit: και μόλις τώρα είδα πως απάντησα σε μήνυμα ενός μήνα, αλλά δεν φταίω εγώ κύριοι ένορκοι, παραπλανήθηκα από το αποπάνω μήνυμα :)
 
Περίμενα υπομονετικά να απαντήσει κάποιος δεν έφυγα, εδώ είμαι και σε ευχαριστώ πολύ.
 
Μπορείς να βρεις και φτηνά μια παλιά crt τηλεόραση 14-15 ίντσες, που όλες αυτές έχουν scart.
 
Telonio, λέγοντας φτηνά εννοείς από την ανακύκλωση;
 
Εγω ειχα αγορασει μια τηλεοραση crt 14'' για 35€ πριν 2 περιπου χρονια, τοπικα. Την βρηκα στις αγγελιες του car.gr
 
Αφού έδειξε μην το πεις πουθενά, οι πιο πολλές καινούριες από ότι ξερω δεν δείχνουν τίποτα σε 240p κονσόλες και υπολογιστές.
 
Telonio, λέγοντας φτηνά εννοείς από την ανακύκλωση;

Όχι από ανακύκλωση, στο marketplace του facebook μπορείς να βρεις συχνά παλιές τηλεοράσεις σε χαμηλές τιμές. Επίσης στο διάφορες άλλες σελίδες αγγελιών. Σίγουρα υπάρχουν αυτοί που νομίζουν πως πουλάνε σεντούκι με χρυσό, αλλά με λίγη υπομονή βρίσκεις τηλεόραση με λίγα χρήματα.
 
Ευχαριστώ για την διευκρίνιση! Δυστυχώς (ευτυχώς;) δεν έχω facebook.
 
Πίσω
Μπλουζα