Andromeda Stories / Στον Αστερισμό της Ανδρομέδας (1982)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
525
Αndromeda Stories. Ένα anime επ. φαντασίας special (έτσι λέγονται οι τηλεταινίες anime στην Ιαπωνία) παραγωγής ΤΟΕΙ animation γυρισμένο το 1982.

Εξαιρετικά σπάνιο, βγήκε στην ελλάδα στα μέσα δεκαετίας 80 από την Ελίτ βίντεο (δόξα το θεό κατέχω την βιντεοκασσέτα) με τον τίτλο ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ. Στην ελληνική βερσίον δανίζουνε τις φωνές τους οι: Δήμητρα Δημητριάδου, Υβόνη Μεταξάκη, Γιάννης Παπαιωάνου, Αργύρης Παυλίδης, Ματίνα Καρρά (η φωνή της κάντυ), Γίωργος Βασιλείου (Θεοχάρης), Μάκης Ρευματάς.

http://www.bcdb.com/cartoon/63155-Andromeda_Stories.html

http://www.sandg-anime-reviews.net/ovadb/ova_detail.php?ID=303
 
:animeek: Πολύ αρρωστημένο anime φίλε το θυμάμαι που το είχα δεί μικρός και με σόκαρε.

Καλά ήχαμε τρομερά κινούμενα σχέδια εκείνη την εποχή.

[edit] copyrights [edit]

Χάρηκα για την γνωριμία! :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και που νε δεις SONIC ποιο παλιά στην δικιά μου εποχή...Όλα αυτά υπάρχουν σε DVD και τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας!!!
 
Eγω το εχω σε ψηφιακη μορφη για οποιον το θελει
 
akmakas είπε:
Και που νε δεις SONIC ποιο παλιά στην δικιά μου εποχή...Όλα αυτά υπάρχουν σε DVD και τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας!!!
Για πες πιθανον να τα ξερω ολα.

akmakas είπε:
Και που νε δεις SONIC ποιο παλιά στην δικιά μου εποχή...Όλα αυτά υπάρχουν σε DVD και τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας!!!
Τα θελω αυτα τα dvd τα θελω!!!!!!!!!:nervous:

macmarios είπε:
Eγω το εχω σε ψηφιακη μορφη για οποιον το θελει
Φιλε μακαριος κανε μια λιστα με το τη εχεις διαθεσιμο. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για να μην δημιουργηθει προβλημα - τις πιθανες ανταλλαγες σας να τις κανονιζετε μεσω private messages (PMs) και οχι δημοσια στο φορουμ - δεν διακινουμε εδω οποιοδηποτε copyrighted υλικο σε οποιαδηποτε μορφη. Αν τωρα καποιοι χρηστες θελουν να το κανουν , μονο σε προσωπικο επιπεδο και κατοπιν ιδιωτικης τους συμφωνιας στην οποια δεν εμπλεκεται με κανενα τροπο ο χωρος μας εδω.

Θεωρουσα δεδομενο οτι εχετε διαβασει τους κανονισμους λειτουργιας του φορουμ και προφανεστατα την 1η παραγραφο. Οποιοδηποτε παρομοιο post αναρτηθει απλα θα διαγραφεται.
 
Είναι αυτή η σειρά με τον Σπάρτακο και την Ρεβέκα κι ένα μικρό παιδάκι που ήταν μαζί τους? Έχω στην μνήμη μου μια σειρά κεινουμένων σχεδίων που προβαλόταν μάλλον το 1985 και είχε ήρωες με Ελληνικά ονόματα , οι οποιοι ταξίδεωαν στον χρόνο με κάτι σαν διαστημόπλιο-καραβι...είχε και μυθολογία...θυμάμαι χαρακτηριστικά μια σκηνή που κάποιος υπνώτισε τον Σπάρτακο και την Ρεβέκα και τους βρήκε αυτό το παιδάκι που προανέφαιρα σ'ένα τοπίο με πάγους και είχε φρικάρει τελείως γιατί νόμιζε ότι ήταν νεκροί...κι εγω είχα φρικάρει...γιατί μόνο του δεν ήξερε να γυρίσει πίσω στον χρόνο...(τι ψυχολογικά έχω κι απο αυτό το anime) και φώναζε

-Σπαρτακούλη! Ρεβεκούλα! (μεταγλώτηση όλα τα λεφτά) κι έκλαιγε απαρηγόρητο μέσα στην παγωνιά!!!
 
Αναφέρεσε στη σειρά Σάγκμα (Les Mondes Engloutis - 1985), η οποία προβλήθηκε γύρω στα 1987-88 ελλάδα μεταγλωτισμένη (και στο τραγούδι αρχής τίτλων η Βίσση ενό το - όλα τα λεφτά - closing με τους πειράτές - γκαζούλη, σκανδαλούλη να τραγουδάνε). Την φωνή του Σπάρτακου έκανε ο Ντίνος Καρύδης και την εν λόγο σειρά την έχουμε ξαναναφέρει πριν κάνα χρόνο (ψάξου έχουμε πολύ πράμα μαζέψει σε παρελθοντικά θρέντς)
 
Οπως τα ειπε ο Dom - ριξε μια ματια  εδώ: Το Μυστικό του Ορείχαλκου / Σάγκμα - Sagma / Les Mondes Engloutis (1985)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κυκλοφορησε ενα dvd..ψαχτειτε!
 
Αναζητηση anime απο juniors [Andromeda Stories]

λοιπον δε θυμαμαι και πολλα μονο οτι ηταν ενα βασιλειο και κινδυνευε κι ειχε εναν πριγκηπα "εκλεκτο" αλλά η δυναμη του δε μπορουσε να δρασει γιατι του ειχαν αποκρυψει οτι ειχε μια διδυμη αδερφη που την ειχαν απομακρυνει μικρη κι ειχε μεγαλωσει στο περιθωριο.Μονο αν ενωνονταν τα 2 αδερφια θα μπορουσαν να εξαπολυσουν τη δυναμη τους.Θυμαμαι οτι ειχε αρκετες "ενηλικες" σκηνες για παιδικο κι απο εποχη οπως περιεγραφε ηταν αρκετα συγχρονη αν θυμαμαι καλα.Δεν ηταν σε επεισοδια αλλα ταινια και την εβαζε αρκετες φορες το juniors.Help anyone?
 
To juniors tv ? αρα δεν μιλαμε για 80ς culture.
 
Andromeda Stories (1982)

film_main_andromeda-1.jpg

Δες:

[edit] Έγινε μεταφορά στο θέμα [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
σευχαριστω πολυ ΝorthStar!sorry που υπηρχε ηδη thread αλλα δε θα το βρισκα μονη μου γιατι δε θα καταλαβαινα οτι επροκειτο γιαυτο που λεω απτο τιτλο!συγκινηθηκα τωρα,βρηκα τη ταινια ολοκληρη στα ελληνικα στο youtube snif snif

Βρε Τelamona αφου του '82 ειναι το anime πως δεν ενηκει στο 80's culture?
 
Αν είναι αυτό το anime που κατάλαβα, σοκαριστικα πολυ όταν το ειδα. και το τέλος, ήταν πολυ χειροτερο απο την αρχη. Μιλαει για μηχανες.

Σε έναν πλανητη, ερχεται και εγκαθισταται μια μηχανη, και ότι ζωντανο πιανει, το μεταλλασει σε μηχανη. Και αρχίζει να εξαπλώνεται, όλα γίνονται μηχανες, τα εντομα, τα ζωα, οι άνθρωποι. Στο βασιλειο, η βασιλισα περιμενει παιδι, που θα ειναι ενα παιδι θαυμα, όλοι το ξερουν και αγορι. Οι μηχανες φτανουν και τους κυριευουν όλους, και τον βασιλια, εκτος απο την βασιλισσα, και όσοι ειναι κοντά της, το παιδι της, τους απωθει. Τελικά γενναει, αλλά ειναι δυο μωρα, ενα αγορι, και ενα κοριτσι. Η νταντα, σοκαρισμενη, και φοβουμενη μηπως αυτο αλλαζει την προφητεία, κρατά μονο το αγορι που περιμεναν, και δινει το κοριτσι σε μια πολεμιστρια.. κατι τετοιο.

Στο παλατι όλοι κυριευτηκαν απο τις μηχανες, εκτος της βασιλισας, της νταντας και του μωρου. Η μηχανη, θελει να τους εξολοθρευσει, όμως καταφερνουν να το σκασουν.

Μετά περασαν χρονια, τα παιδια μεγαλωσαν χωριστά, και το αγορι πολεμα τις μηχανες, και μαλλον σε άλλους πλανητες. Αλλά μονο οταν γνωριζεται με την αδερφη του, καταλαβαινουν οτι οι δυναμεις τους ενωμενες, θα καταφερουν να νικησουν τις μηχανες. Η βασιλισα, ακομη ερωτευμενη με τον άντρα της, γυριζει πισω σε αυτον, και γινεται και αυτη μηχανη. Το τελος ειναι όταν καταστρεφουν τον πλανητη, με οτι υπηρχε σε αυτον, που τώρα εγινε μηχανη πια, αλλά η μηχανη, την τελευταια στιγμη φευγει για να παει σε καινουργιο πλανητη. Τα αδερφια παραμενουν ενωμενα.

Χάλια τέλος!! εκτος να υπαρχει και συνεχεια, που δεν την ξερω.
 
Γειά σε όλους! Σήμερα ανακάλυψα το site, μπράβο σε όσουν κοπιάζουν γιαυτό!

Αφού απήυδησα να ψάχνω μόνη μου είπα να ζητήσω την βοήθειά σας.

Ψάχνω για ένα παιδικό με χαρακτήρες manga, το οποίο έδειχνε το Juniors TV (νομίζω) και ήταν μεταγλωτισμένο στα Ελληικά.

Χαρακτηριστική σκηνή είναι μια αράχνη να μπαίνει στο μέτωπο μιας κοπέλας ενώ αυτή κοιμάται και έπειτα όταν αυτή ξυπνάει έχει γίνει πολύ κακιά.

Νομίζω αυτή η ιστορία αφορούσε δύο αδέρφια (άντρα -γυναίκα) που στο τέλος πέθαιναν μαζί. Τυπικά μελό anime..

Επίσης, ένα άλλο του οποίου δυστυχώς θυμάμαι μόνο μια σκηνή..

Αυτό δεν είχε μεταγλώτιση. Ένα μικρό κορίτσι βάζει σε ένα παγούρι με νερό μια καραμέλα αλλά η αδερφή της που την βλέπει λίγο αργότερα της λέει οτι είναι δηλητήριο.. ή κάτι τέτοιο.

Συγνώμη για το φλου της υπόθεσης αλλά με δυσκολία σώζω τίς λίγες αναμνήσεις μήπως φτάσω στην πηγή..

Ευχαρτστώ εκ των προτέρων..!

Ε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ!

Όντως αυτό είναι το πρώτο!!

Όσο για το δεύτερο anime μάλλον είναι ένα απ'τα χιλιάαδες το οποίο έτυχε να προβληθεί κάαποια στιγμή..

Είμαι εντελώς καινούρια στο site και έχω ακόμη κάποιες απορίες με τους κανονισμούς.. Μόλις τις λύσω θα επανέλθω!

Αν μέχρι στιγμής έκανα κάτι λάθος εν αγνοία μου, παρακαλώ διορθώστε! ^_^ /emoticons/happy@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
παιδια σε φλασια που εφαγα θυμηθηκα το συγκεκριμενο παιδικο κ στη συνεχεια το φορουμ..

παλια οι γονεις μου ειχαν βιντεο κλαμπ κ το θυμαμαι πολυ αμιδρα...[edit] copyrights [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναζήτηση τίτλου: Στον αστερισμό της Ανδρομέδας - Andromeda Stories (1982)

Καλησπερα σε ολους , ψαχνω εδω και πολυ καιρο ενα anim που το εδειχνε στις αρχες της δεκαετιας του 90 σε περιφερειακο καναλι (μαλλον ΤΡΤ ή TOP CHANEL)

και ειναι μελαγχολικο παιδικο φαντασιας οπως το windaria και το ναυσικα της κοιλαδας των ανεμων.Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι καθως κοιμοταν ενας βασιλιας- πριγκηπας κατεβηκε μια αραχνη απο το ταβανι και μπηκε μεσα στο κεφαλι του κανοντας τον κακο ανθρωπο (σαν να τον εκανε βιολογικη πλυση εγκεφαλου) αφηνοντας του ενα σημαδι στο μετωπο. Αυτος μετα εγινε κακος και με το σπαθι του σκοτωσε τον σκυλο του μπροστα στη γυναικα του.Αν θυμαμαι καλα και δεν κανω λαθος στο παιδικο υπηρχε μια κοπελα ηρωας ( οπως στο ναυσικα ) και μια υπογεια πολιτεια.
 
Πίσω
Μπλουζα