Aneroussis Joysticks...

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι τα καλυτερα χειρηστηρια ηταν αυτα του Ανερουσση (StarFighter2000,Tomahawk,PacMan).

Δυστυχως η παραγωγη εχει σταματησει εδω και παρα πολλα χρονια (αν και τα χειρηστηρια, μας εμειναν και παιζουν σαν να μην περασε μερα απο πανω τους)

Ενας φιλος στο AmigaHellas εχει ξεκινησει να κανει ενα contact με τον Ανερουσση.

Σπευστε εδω ωστε να ενημερωνομαστε αμεσα.
 
Αν μπορεσει να γινει τιποτα με προπληρωμη, θα ειναι θαυμα!

Μηπως να φτιαχναμε μια λιστα με ονοματα και ποσοτητες απο τους ενδιαφερομενους στο GRM/B2R ωστε να υπαρχει κατι τεκμηριωμενο για να συμπληρωσουν και να δειξουν τα παιδια του Amiga Hellas?

Αν αποφασιστει να βγαλει την παλια καλη εκδοση (Starfighter 2000, Pacman, Tomahawk) με το ενα κουμπι και το 9πινο βυσμα (γιατι κατι ανεφεραν τα παιδια απο το Amiga Hellas για USB), ειμαι μεσα για τουλαχιστον 3-4 κομματια!

Αντε να κανω την αρχη..


Anerousis Control pre-order list (GRM/B2R)



----------------------------------------------


- wally

- phil_vr

- telamonas.stokos

-

-

-

-

-

** (Προς mods: Διαμορφωστε καταλληλα το post αυτο, η διαγραψτε την λιστα, αν υπαρχει κατι αλλο που προτεινετε να κανουμε. Απλη πρωτοβουλια ειναι..)

..
 
γιατι δεν ζητάμε απο τον φιλο arc να μας κάνει παρόμοια με αυτά;; το παιδί κάνει θαύματα!!
 
Δεν ξερω αν φτιαχνει με 9pins...
 
θα τον ρωτήσουμε....
 
Κυριοι, μετά απο πολλή έρευνα σας βεβαιώνω ότι μπορείτε να φτιάξετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ το ΙΔΙΟ χειριστήριο με την ίδια ποιότητα όπως τα αυθετικά Toamhawk, Starfighter κτλ. Το κουτί βρίσκεται εύκολα στο ebay και είναι απο ABS μαύρο διαστάσεων 120χ90χ60 χιλιοστά, ο μοχλός είναι HAPP COMPETITION PRO και βρίσκεται σε διάφορα χρώματα, το κουμπί είναι της ίδιας εταιρίας αλλά βρίσκεται και στα καταστήματα ηλεκτρωνικών ειδών, όσο για καλώδιο απο το Aliexpress πήρα το καλώδιο 9pin επέκταση και απλά έκοψα το αρσενικό βύσμα και το προσάρμοσα στο σχεδιάγραμμα της καλωδίωσης για CPC. Θα ανεβάσω σύντομα φωτο απο όλο το κατασκευαστικό μέρος.

και το πιο τρελό πράγμα είναι ότι μου κόστισε λιγότερα απο 20 ευρω

b4546a9d-fdd0-430e-a104-3e34618c5501.jpg

EN84717-40.jpg

1pc-J065-Push-Self-locking-Button-Switch-Green-Red-Colors-Electric-Switch-for-DIY-Model-Making.jpg


Φυσικά μπορείτε να διαλέξετε και διαφορετικά σχέδια κουμπιών και μοχλού, απλά τα συγκεκριμένα είναι ίδια ποιοτικά με αυτά του Ανερούση απο κατασκευαστικής πλευράς με πολύ μικρές αποκλίσεις στις διαστάσεις
 
Κάντε υπομονή για τις φωτογραφίες που υποσχέθηκα, δουλεύω σε νοσοκομείο στο Αβελλινο Ιταλία και είμαστε σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Αν δεν έχετε αντίρρηση ανεβάζω συνδέσμους απο τα κομμάτια που αγόρασα για να βρείτε τα ίδια






Απο την ίδια σελίδα βρήκα και βεντούζες για πόδια καυώς και διάφορα άλλα χαριτωμένα, όπως λευκά γράμματα για αν γράψω επάνω στο κουτί
Έβαλα δυο τύπους κουμπιών για να διαλέξετε τι σας ταιριάζει περισσότερο, με μικροδιακόπτη ή χωρίς

Με ένα τρυπάνι και κωνικές μύτες κάνεις τις τρύπες, όλα τα άλλα είναι αυτόματα. Όσο για καλώδιο 9πιν
https://it.aliexpress.com/item/4000063070011.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dUNWNVr

Κόβετε το άκρο που δεν χρειάζεται και με ένα πολύμετρο βρίσκετε κάθε χρώμα σε ποιά θέση στο βύσμα αντιστοιχεί. Η διάταξη ανάλογα με το μηχάνημα προορισμου (CPC, C64, Amiga etc) βρίσκεται εύκολα στο δίκτυο.. Φυσικά αν το θέλετε για ρετροκαταστάσεις ο κωδικοποητής σε USB δεν χρειάζεται

Τα κουμπιά υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη αλλά προσωπικά αυτά στα 24χιλ είναι τα καλύτερα και τα πιο πιστά στα πρότυπα Ανερούση. Έχω φτιάξει δυο μοχλούς ένα με κανονικό 9πιν για Αμστραντ και ένα για Η/Υ

Το αποτέλεσμα είναι ποιοτικό και φθηνό στην κατασκευή
 
Ευχαριστώ iakovos για τις πληροφορίες και τα links!
 
@iakovos Παράκληση μη σπαμμάρεις αλλεπάλληλα posts της μιας πρόστασης το καθενα με διαφορά λίγων λεπτών.
Γράψε όλη την πληροφορία που θέλεις σε ένα post.

Ευχαριστώ.
 
Ορίστε οι πρώτες φωτογραφίες απο το δευτερο μοχλό που κατασκευάζω, κουτί με τρύπες έτοιμες, βεντούζες περασμένες ήδη σε τρύπες στη βάση, μοχλός με μικροδιακόπτες ήδη στη θέση τους (έρχεται μονταρισμένος) έτοιμος να βιδωθεί στο κουτί. περιμένω τον ελεγκτή για να περάσω καλώδια και να το συνδέσω στον υπολογιστη μου για τεστ. Προσέξτε στη βάση του μοχλού το πράσινο πλαστικό, είναι για να διαλέξεις αν θέλεις 8, 4 ή δυο μονο κατευθύνσεις.IMG_20200319_183602.jpgIMG_20200319_183608.jpgIMG_20200319_183629.jpgIMG_20200319_183644.jpgIMG_20200319_183602.jpgIMG_20200319_183608.jpgIMG_20200319_183629.jpgIMG_20200319_183644.jpg
 
Ωραία κατασκευή joystick δεν λέω, αλλά σαν του Ανερούση το pacman και το tomahawk δεν είναι σε καμία περίπτωση. Του Ανερούση ο μηχανισμός ήταν όλος κατασκευασμένος από μέταλλο και όχι από πλαστικό. Επίσης το πλαστικό κουτί ήταν τριπλάσιο το πάχος από αυτό που πήρες. Ούτε καν οι βεντούζες δεν είναι ίδιες, αφού στο Ανερούση ήταν μαύρες και ελάχιστα πιο χοντρές και με μεγαλύτερη διάμετρο.
 
Οι βεντούζες βρίσκονται, η επιλογή ήταν δική μου γιατί μου φάνηκαν οι πιο ποιοτικές απο αυτές που βρήκα στο δίντυο, το κουτι είναι σε ABS και σε διαβεβαιώ ότι είναι πολύ ανθεκτικό, όσο για το πλαστικό, πλέον όλοι οι μοχλοί έτσι είναι αλλά αν πιάσεις ένα μοχλό ΗΑΡΡ αυθεντικό θα νιώσεις την ίδια σφιχτή απόκριση και την ταχεία επιστοφή των μοχλών του Ανερούση. Μεταλλικό 100% δεν βρίσκω στο δίκτυο ούτε καν στα εξειδικευμένα μαγαζιά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αφού έχεις βρει τις μαύρες βεντούζες ίδιες με αυτές του Ανερούση σε παρακαλώ πολύ στείλε μου link, ψάχνω πολύ καιρό τώρα, θα με βοηθούσες πολυ. Αυθεντικό ΗAPP έχω πιάσει στα χέρια μου και ναι μεν είναι άμεσο, αλλά την αίσθηση του pacman δεν την έχει σε καμία περίπτωση. Μεταλλικό δεν θα βρεις έτοιμο αφού του Ανερούση ήταν καθαρά custom.
 
Ευχαριστώ, δεν είναι οι ίδιες αλλά μοιάζουν αρκετά. Του Ανερούση έχουν διάμετρο 30 χιλιοστά και όχι 27. Επίσης είναι πιο πλατιές και πατάνε καλύτερα. Αυτές ψάχνω και δεν τις έχω βρει πουθενά.

IMG_20200320_220055.jpg

Επίσης να προτείνω λεπτές καρόβιδες αντί για βίδες σταυρού για την στήριξη του joystick. Δίνουν ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα και βιδώνουν και ξεβιδόνουν μόνο από την κάτω πλευρά.
 
Αυτό ίσως να είναι πιο κοντά σε αυτές που είχε το αυθεντικό Tomahawk. Έχω παραγγείλει και όταν έρθουν θα ενημερωσω.
 
Πίσω
Μπλουζα