Angelique, Marquise des Anges - (Αγγελική, η Μαρκησία των Αγγέλων)

metsgr

RetroActive
Joined
1 Οκτ 2008
Μηνύματα
518
Αντιδράσεις
9
Γαλλική ταινία του 1964, σε σκηνοθεσία Bernard Borderie με τη Michele Mercier και τον Robert Hossein, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα των Anne και Serge Golon, με φόντο τη Γαλλία στα μέσα του 17ου αιώνα. Κεντρική ηρωίδα η Angelique, κόρη ενός ξεπεσμένου ευγενή που παντρεύεται χωρίς τη θέλησή της τον κόμη Joffrey de Peyrac. Η εξωτερική εμφάνιση του κόμη, κουτσός και χαραγμένος στο πρόσωπο, σίγουρα δεν ταιριάζει στην καλλονή Angelique. Όμως ο πολυτάλαντος κόμης θα κερδίσει τελικά την καρδιά της Angelique. (Ναι, γίνονται και αυτά!
icon10.gif
)

 


Αλλά... πάνω που το ζευγάρι αρχίζει να απολαμβάνει τον έρωτά του, ο βασιλιάς Λουδοβίκος XIV συλλαμβάνει και καταδικάζει τον Joffrey για ...μαγεία! (με αλχημεία πήγε να ασχοληθεί ο άνθρωπος και βρήκε τον μπελά του... :xm: )

 


Κι εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες της Ανζελίκ...

 


Ακολούθησανοιταινίες:

 


Merveilleuse Angelique (1964)


Angelique et le Roy (1965)


Indomptable Angelique (1967)


Angelique et le Sultan (1968 )

 


Στην Ελλάδα προβλήθηκε ως σειρά 5 (?) επεισοδίων γύρω στο 1990 (δεν ξέρω αν ήταν για πρώτη φορά ή όχι). Αν κανείς τις έχει δει, αποκλείεται να έχει ξεχάσει την πρωταγωνίστρια...
icon10.gif


 

 


[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0xdKLfnmt0o]YouTube - Angelique marquise des anges


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σήμερα καθώς οδηγούσα άκουσα στο ραδιόφωνο για το βιβλίο και το μυαλό μου πήγε αυτόματα σε αυτή την σειρά την οποία παρακολουθούσα στο γυμνάσιο και κατά σύμπτωση προχτές την συζητούσα με την παιδική μου φίλη...

Μακάρι να μπορούσα να την βρώ κάπου.......
 
έχω διαβάσει όσα βιβλία έπεσαν στα χέρια μου, στα ιταλικά. απίστευτη αναπαράσταση εποχής, ταινία είδα μόνο μία, από ραι, ένα καλοκαιριάτικο μεσημέρι κυριακής. ελπίζω να υπάρχουν προς πώληση από κανένα γαλλικό site ...
 
Οι ταινίες, μ' όλο τους τον πλούτο, μου φάνηκαν ότι δεν πιάνουν μία μπροστά στην αξία αυτού του βιβλίου (τι βιβλίο δηλαδή, 20κάτι συνέχειες είχαν μεταφραστεί στα ελληνικά και δεν εξαντλούσαν όλο το έργο), υπόδειγμα μυθιστορήματος εποχής, περιπέτειας και ερωτισμού.

Και μία παραξενιά μου. Ποτέ μα ποτέ δεν κατάφερα να χωνέψω τον Ζοφρέ, τον μεγάλο έρωτα της Αγγελικής (από τους καμπόσους που γνώρισε :p ). Αδυναμίες μου παρέμεναν ο δεύτερος σύζυγος, ο εγωκεντρικός και βασανισμένος Φιλίπ ντε Πλεσί Μπελιέ κι ο Κολέν Πατυρέλ, ο σκλάβος - ναυτικός που το σκάει μαζί της από το Μαρόκο (αυτό το επεισόδιο δεν πρόλαβε να γυριστεί σε ταινία).
 
Off topic πληροφορίες για το βιβλίο:

Η Μαρκησία των Αγγέλων έχει κυκλοφορήσει το 2008 από τις εκδόσεις Ωκεανίδα σε δύο τόμους σε μετάφραση της Εφης Κορομηλά για όποιον ενδιαφέρεται. Να προσθέσω εδώ ότι η Ανν Γκολόν έγραψε τον πρώτο τόμο της σειράς "Αγγελική (Μαρκησία των Αγγέλων)" το 1956 και έγινε επιτυχία εν μία νυκτί. Το 1985 γράφτηκε ο τελευταίος τόμος.

Γηραιά κυρία μου είχε πει ότι κυκλοφορούσε σε βιβλιαράκια τσέπης στα περίπτερα (δεν θυμάμαι χρονολογία) και είχε γίνει "ο χαμός". Έχω διαβάσει μόνο τον 1ο τόμο ....

"Η σκέψη της σαρκικής υποταγής που του όφειλε ...." :flower:
 
Η πρώτη έκδοση στα ελληνικά είχε γίνει από τις εκδόσεις "Γαλαξίας" κάπου τη δεκαετία του 60΄. Η κολλητή μου βρήκε όλα τα βιβλιαράκια στο Μοναστηράκι κι έτσι τα διάβασα κι εγώ. Πολύ σωστή μετάφραση, μερακλίδικη, από άνθρωπο που ήξερε και τις λεπτές αποχρώσεις των γαλλικών και που σήμερα δύσκολα βρίσκεις όχι σε βιβλία περιπτέρου αλλά ούτε σε εκδοτικούς οίκους περιωπής.

Την έκδοση από την Ωκεανίδα την πήρε το αυτί μου αλλά δεν ξέρω περισσότερα.

"-Αλήθεια; Ένιωσες μαζί μου την ηδονή;

-Ω ναι! Πολύ Κολέν!

-Ωραία! Κοιμήσου αρνάκι μου!":p#)
 
Εγω θα έλεγα τον Νικολά!!!! ηταν η πρώτη αγάπη και να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι πως κατέληξε αλλά εληξε σίγουρα γιατι ο Νικολα φευγει στο στρατό πάντως για λόγους ανωτερας βιας! ουτε φυσικά θυμαμαι και με ποιον κατέληξε η Μαρκησία στο τελος..

http://www.youtube.com/watch?v=qr6K1ffRYxc&feature=related

με τον Νικολά!! νομιζω πως τον ξαναβρισκει αφοτου χανεται!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
ουτε φυσικά θυμαμαι και με ποιον κατέληξε η Μαρκησία στο τελος.
Ποιο τέλος Αριάδνη μου; :D Του πρώτου βιβλίου; Του δεύτερου; Των μεταφρασμένων στα ελληνικά; Των μεταφρασμένων στα αγγλικά; Των βιβλίων γενικά;

Τέλος δεν υπάρχει. Ακόμα υποτίθεται ότι η κυρία Γκολόν χρωστάει το τελευταίο βιβλίο με το κλείσιμο της ιστορίας. Είχε μπλέξει σε δικαστική διαμάχη δεκαετιών με τους εκδότες της και δημιουργήθηκε ΤΟ μπάχαλο με το πόσα βιβλία κυκλοφορούν, από ποιους οίκους, με ποιες διαφορές από χώρα σε χώρα. Επειδή όμως η συγγραφέας πλησιάζει τα 90, ίσως μείνουμε πάντοτε με την απορία τι στο καλό απέγινε η Αγγελική αν και όλα (δυστυχώς :p ) φωνάζουν Ζοφρέ ως τελικό της ταίρι.

Ο Νικολά που σε συγκίνησε καλή μου αναλαμβάνει να της δώσει άσυλο όταν κατηγορούν τον άντρα της για μάγο, τον καίνε και δημεύουν την περιουσία του. Η κόμισσα ντε Πεϋράκ εξαφανίζεται και γίνεται η Μαρκησία των Αγγέλων, ερωμένη του Νικολά που πια λέγεται Καλεμπρεντέν και είναι ο αρχηγός της Αυλής των Θαυμάτων. Σε μια έφοδο του στρατού όμως ο Νικολά φαίνεται να σκοτώνεται και η Αγγελική συνεχίζει την περιπετειώδη ζωή της. Και λέω φαίνεται γιατί, αρκετές ανατροπές μετά, όταν η Αγγελική φεύγει για την Μεσόγειο προκειμένου να συναντήσει τον πρώτο της άντρα που ο ίδιος ο βασιλιάς της είπε ότι δεν εκτελέστηκε αλλά φυγαδεύτηκε, πετυχαίνει τον Νικολά κατάδικο στη γαλέρα με την οποία ταξιδεύει, να τραβάει κουπί :cool: . Το πλοίο δέχεται την επίθεση πειρατών και νομίζω ότι ο Νικολά πεθαίνει. Για τα καλά; Ποιος ξέρει. Σε κάποια από τις επόμενες συνέχειες (δεν έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της Αγγελικής αλλά μόνο όσα μεταφράστηκαν στα ελληνικά), δεν το αποκλείω να τον νεκραναστήσουμε και να τον συναντήσουμε ξανά :) .

Πάντως για μένα, τόσο στα βιβλία όσο και στις ταινίες, ο Νικολά φαινόταν αρκετά "αναλώσιμος". Μια ωραία παιδική ανάμνηση χωρίς βάθος. Τον οποίο η Αγγελικούλα εκμεταλλεύεται κάργα προκειμένου να πετύχει αυτά που θέλει.
 
thanks retrofan για τις πληροφορίες! απ'οτι κατάλαβα η Αγγελικουλα κοιταζε για τα ψηλά και ωποσδήποτε ενα απλό χωριατόπαιδο σαν τον Νικολά δεν θα ικανοποιουσε τις υπερμετρες φιλοδοξιες της! οχι δεν νομιζω να πεθαινει ο Νικολά στην γαλέρα, αλλα μετα βισκονται μαζί σε ενα νησί!

Τεσπα ο ηθοποιος που υποδυεται τον Νικολά, ειναι Ιταλός και λεγεται Gema gulianno, εκανε καριέρα μετέπειτα σε ταινιες γουεστερν αγγλόφωνες και ιταλλοφωνες!


προς το τελος του τρελειρ θα δεις πως βρισκονται με τον Νικολά και ζουν για λίγο μαζί! μαλλον θα υπήρχε και άλλη συνεχεια, λεω εγω τωρα και όρκο δεν παιρνω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
thanks retrofan για τις πληροφορίες! απ'οτι κατάλαβα η Αγγελικουλα κοιταζε για τα ψηλά και ωποσδήποτε ενα απλό χωριατόπαιδο σαν τον Νικολά δεν θα ικανοποιουσε τις υπερμετρες φιλοδοξιες της! οχι δεν νομιζω να πεθαινει ο Νικολά στην γαλέρα, αλλα μετα βισκονται μαζί σε ενα νησί!
Τεσπα ο ηθοποιος που υποδυεται τον Νικολά, ειναι Ιταλός και λεγεται Gema gulianno, εκανε καριέρα μετέπειτα σε ταινιες γουεστερν αγγλόφωνες και ιταλλοφωνες!

από http://it.wikipedia.org/wiki/Angelica_la_Marchesa_degli_Angeli

Άρα 13 τα βιβλία μέχρι σήμερα.
 
Στην Ελλάδα (αλλά και σε άλλες χώρες νομίζω), μερικά βιβλία τα χωρίζανε στη μέση ή και σε τρία μέρη. Ας πούμε το πρώτο βιβλίο των εκδόσεων "Γαλαξίας" τελειώνει την στιγμή που η Αγγελική αφήνει το πατρικό της για να πάει στην Τουλούζη να παντρευτεί. Φαντάζομαι ότι η πιο συντετμημένη έκδοση ήταν καλύτερη για βιβλίο περιπτέρου.

Αισίως λοιπόν έχω διαβάσει 22 ή 23 βιβλιαράκια με τελευταίο αυτό που κλείνει με τη μετάβασή της στην Αμερική (κάτι που νομίζω ότι πρέπει να είναι το 7ο ή 8ο βιβλίο της αγγλικής λίστας που παρέθεσες).

Στα ιταλικά αλήθεια, μέχρι ποιο σημείο της ιστορίας έφτανε η μετάφραση;
 
Απ΄ότι είδα, μέχρι το 1998 που ήμουν στην Ιταλία, ήταν συνολικά 9 ... εγώ έχω τα 7, δυστυχώς δε θυμάμαι πια πού έφτανε η υπόθεση, έχω πολύ καιρό να τα πιάσω ... Πάντως πρέπει να πω ότι από τόσες και τόσες περιγραφές εκείνη που με άγγιξε περισσότερο ήταν η πρώτη εντύπωση της Ανζελίκ απ΄την ''κόκκινη'' Τουλούζη! Μου έμεινε η επιθυμία να επισκεφτώ την πόλη για να τη δω μέσα από εκείνες τις λέξεις, ειλικρινά!
 
Παιδιά έπεσα τυχαία πάνω σ'αυτό το θέμα!

Τα έχω όλα τα βιβλία της Αγγελικής και τα έχω διαβάσει τουλάχιστον 2 φορές, τι φοβερή ιστορία!

Και δεν ήξερα καν ότι είχε βγει ταινία/σειρά!

Κοιτάξτε όμως κι αυτο, σας λέει κάτι;

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τέλειο! Βγήκε στην Ελλάδα; Κυκλοφόρησε σε DVD; Έτσι ή αλλιώς, θα το ψάξω! Σ΄ευχαριστώ πολύ gazzy90!
 
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα!! Τυχαία έπεσα πάνω του!

Νόμιμα δεν ξέρω αν θα βρεις κάτι, δια της παράνομης οδού σίγουρα! ;)
 
Επειδή είχα διαβάσει τα βιβλία στα Ιταλικά προσπάθησα να παρακολουθήσω την ταινία, που κυκλοφορεί ''νόμιμα'' στα Γαλλικά ... μπορώ να πω ότι μ΄άρεσε, αλλά δεν έχω δει όλη την παλιά σειρά. Αν μπορεί κάποιος να μου πει πώς μπορώ να την βρω με υπότιτλους σε Ελληνικά, Ιταλικά ή Αγγλικά, θα ήθελα να μου στείλει πμ. Ενδιαφέρομαι να τη βρω σε DVD.
 
Να ναι καλή ποιος ξέρει; Σε γερμανική βερσιον
 
Πίσω
Μπλουζα