Apple LCII

Cabal

Retro Member
Joined
25 Αύγ 2011
Μηνύματα
119
Αντιδράσεις
4
Παιδιά καλησπέρα,

Έχω το παραπάνω μηχάνημα σε πολύ καλή κατάσταση μαζί με την οθόνη του.

Δυστυχώς όμως σε μια "επιχείρηση" καθαριότητας της μητέρας μου το πληκτρολόγιο και το ποντίκι πήγαν στα σκουπίδια γιατί ήταν άχρηστα !!! Υπάρχει κάτι συμβατό - πατέντα ή η αναζήτηση στο eBay είναι μονόδρομος ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Απο οτι ξερω τα mac οπως το δικο σου χρησιμοποιουσαν για συνδεση του keyboard και του mouse το ADB (Apple Desktop Bus) διαφορετικο απο το ΑΤ/ps2.Eδω http://www.geethree.com/adb/index.html υπαρχει μετατροπεας για το Mouse(που μπορει να μην υποστηριζει την εκδοση του λειτουργικου σου),για το keyboard oμως δεν μπορει να γινει κατι παρομοιο εκτος αν καταλαβεις την λειτουργια του και προγραμματισεις καποιο μικροελεγκτη που να το μετατρεπει σε ΑΤ/ps2...αυτα απο εμενα που δεν ειμαι ειδικος σε apple τωρα αν καποιος αλλος ξερει κατι παραπανω θα σου πει..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γραψε Shock στο chatbox :)
 
Ο οποίος θα ρωτούσε εμένα :D . Ψάξε στο ΕΒΑΥ και για τα δυο. Το εργαλείο για PS2 ποντίκι που δίνουν στο σάιτ που εβαλε ο angel_grig πιο πανω δεν παίζει σε OS7. Ειδα ότι γράφουν για "8.6 or later", λειτουργικό που δεν υποστηρίζει το apple σου.
 
Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονιά.

Τελικά λόγω του ότι δεν έχω πια καθόλου χώρο σκέφτομαι μαζί με πολλά άλλα να το δώσω...

Ξέρει κανείς ποια είναι μια λογική τιμη ;

Ευχαριστώ πολύ
 
Παιδιά καλησπέρα,

Σήμερα δοκίμασα να τον λειτουργήσω και τον έβγαλα φωτογραφίες μήπως και δώ πόσο μπορεί να αξίζει...

Δυστυχώς όμως ενώ το μηχάνημα ξεκινάει δεν κάνει τίποτα, δείχνει μόνο μια μπλέ οθόνη...

Λέτε να φταίει η μπαταρία στην μητρική ?

Ανεβάζω και φωτό

DSC01453 (Large).jpg

DSC01454 (Large).jpg

DSC01455 (Large).jpg
 
Δες τα χαρακτηριστικά του συστήματος εδώ. Καποια μοντελα δεν ξεκινούσαν αν δεν είχαν μπαταρία ή αν αυτή είχε τελειώσει. Επειδή βλέπω ότι ειναι ακομα επάνω, βγάλτη και ξαναδοκίμασε. Αν σου ανοίγει, τότε μπορείς να το δουλέψεις και χωρίς μπαταρία. Να ρωτήσω κατι αλλο, το σύστημα όταν το ανοίγεις, παράγει καποιο μπιπ; Αν ναι, η χροιά του ειναι ευχάριστη ή λυπητερή (η apple ήταν πολύ μπροστά!); Αν κανει ευχάριστο μπιπ, τότε κάτι μπορεί να έχει η οθόνη του.

Σαν κόστος, μονο η μονάδα δεν κοστίζει πανω από 30 ευρώ γιατί ήταν (και είναι ακόμα) πολύ συνηθισμένο μοντέλο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Εγώ προσωπικά, αν είχα το σύστημα που έχεις με τη συγκεκριμένη ποσότητα μνήμης(4ΜΒ) και το δίσκο αυτό(πρέπει να ειναι 40άρης ή 80άρης, δε φαίνεται ξεκαθαρα), θα το έδινα γύρω στα 70 ευρώ μαζί με την οθόνη του (σκέψου ότι τώρα εχω το ίδιο σύστημα με 32ΜΒ μνήμης, 20GB σκληρό και accelerator 040). Τώρα επειδή δεν ξέρουμε αν δουλεύει και η οθόνη του ακόμα, ίσως λιγότερο από 70 ως μη λειτουργικό. Γι'αυτό δοκιμασε αυτά που σου είπα να δουμε αν δουλεύει καταρχάς η μονάδα και μετά η οθόνη του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστω πολύ για την βοήθεια θα το δοκιμάσω αύριο...

Το σύστημα λειτουργούσε κανονικά δεν είχε κανένα πρόβλημα...κάποτε :)
 
Καποτε λειτουργούσαν όλα :D :D. Βγαλε τη μπαταρία και δοκίμασε ετσι. Επίσης πεζ μου για τη χροιά του ήχου που παράγει στην αρχή, αν βγάζει ήχο βέβαια. Αν εχει σοβαρό πρόβλημα, δε θα βγάζει καθόλου ήχο.
 
Όου! :sweet_kiss: :D :D:D:D:D

Ανοίξε το καμπάκι, ξεκίνα το σύστημα και προσπάθησε να ακούσεις τον ήχο του δίσκου. Μοιάζει σα να φορτώνει; Για κούνα λίγο τα καλώδιο της οθόνης στο σημείο που βγαίνει από την οθόνη και ακριβώς πίσω από το βύσμα. Θ'αλλάξουν τα χρώματα που βλέπεις ή παραμένει μπλε; Η οθόνη ειναι πολύ βαριά και πλέον είναι και ευαίσθητη λόγω παλαιότητας. Δε θελει και πολύ για να σπάσει ο καθοδικός σωληνας. Δεν ειχα παρει εγώ πριν 3.5 χρόνια ενα apple gs με οθόνη με σπασμένο καθοδικό, ευγενική προσφορά των ΕΛΤΑ; :(
 
Τελικά μετά από πολύ χρόνο ασχολήθηκα λίγο με τον LCII , πήρα καινούργια μπαταρία αλλά τίποτα...

Μήπως έχει κανείς λειτουργικό Apple στην Αθήνα για να δοκιμάσω την οθόνη μου αν λειτουργεί ή όχι ;
 
Για Αθήνα δεν ξέρω, αλλά αν σε φέρει ο δρόμος σου προς Θεσσαλονίκη... Αν όμως δε σου βγάζει τίποτα στην οθόνη παρά μόνο γαλάζιο ή ροζ χρώμα, τότε δεν είναι θέμα λειτουργικού.

Πολύ πιθανόν να φταίει και η μνήμη. Στο πρόσφατο παρελθόν, από το νεκρό LC του nkary δοκιμάσαμε να προσθέσουμε ένα SIM RAM στο δικό μου που δούλευε μια χαρά, αλλά με την πρόσθετη μνήμη δεν ξεκινούσε με τίποτα (μονοχρωματική οθόνη - νομίζω ροζ χρώματος). Αφαιρόντας την extra μνήμη, το LC ξεκίνησε κανονικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Cabal είπε:
Τελικά μετά από πολύ χρόνο ασχολήθηκα λίγο με τον LCII , πήρα καινούργια μπαταρία αλλά τίποτα...Μήπως έχει κανείς λειτουργικό Apple στην Αθήνα για να δοκιμάσω την οθόνη μου αν λειτουργεί ή όχι ;
Καλημέρα,

Σε τι στάδιο είσαι με τον LC-II;
 
Καλημέρα (μετά από 10 μήνες) !!!

Η κατάσταση παραμένει ίδια...
 
Τελικα βρεθηκε καποια λυση στο θεμα του φιλου πιο πανω η οχι ;
 
Πίσω
Μπλουζα