Apple Mac Classic

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.310
Αντιδράσεις
9.410
Και να αδερφε μου που αποκτησαμε και προιον του μακαριτη του ακατονομαστου. :points:

2012-03-29-21h04m31.JPG

Αν μου ελεγε κανεις το '91 οτι καποτε θα ειχα στο σαλονι μου Apple Mac, θα επερνα μια χρονομηχανη να με ερθω στο μελλον να με φτυσω καταμουτρα! :takethat: :bash: :frypan:

2012-03-29-21h05m47.JPG

Αλλα εχει ο καιρος γυρισματα και μιας και το price was right, εγινα ευτυχης κατοχος ενος πληρως λειτουργικου, αρτιως εξοπλισμενου Mac Classic.

2012-03-29-21h04m00.JPG

Διαθετοντας το επιθυμητο SuperDrive (FDD high density που μπορει να διαβασει/γραψει και φορματ PC), scsi controller και δισκο και την σπανια καρτα επεκτασης μνημης, πιστευω οτι 120 ευρω ολα μεσα ειναι εξαιρετικη τιμη, για ενα απο τα τελευταια κλασσικα Μac.

2012-03-29-21h04m54.JPG

Κλασσικο τοσο εμφανισιακα οσο και εσωτερικα, αφου παρολες τις μοντερνες ευκολιες του, διατηρει πληρη συμβατοτητα με τον αρχικο Macintosh.

2012-03-29-21h05m03.JPG

2012-03-29-21h05m12.JPG

2012-03-29-21h06m08.JPG

Αρτι αφιχθεις απο το Βερολινο, για την ωρα ομιλει απταιστα γερμανικα, αλλα ελπιζω καποια στιγμη να τον κανω αγγλο.

Αλλα μεσομακροπροθεσμα σχεδια συμπεριλαμβανουν την αντικατασταση του μονοφθαλμου ποντικου με κατι optical, αναβαθμιση μνημης, την αντικατασταση του σκληρου δισκου με κατι πιο μοντερνο (πιθανοτατα scsi card reader), ισως ακομα και την δικτυωση (αν και για αυτο διατηρω καποιες μικρες αμφιβολιες).

Προσεχως, classic gaming σε classic Mac (μολις ξεθαψω το usb floppy μου και μερικες δισκετες!).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μα γιατί τέτοιο μίσος; :D

Προσωπικά είχα ανέκαθεν αδυναμία στα Apple μηχανάκια, και το συγκεκριμένο εκτός απο αγαπημένο είναι πανέμορφο !! :thumbup:

Ελπίζω σύντομα να αξιοποιηθεί κατάλληλα για gaming, κλπ. :)

Δόξα τω Θεώ απο "κλασσικά" ασπρόμαυρα games γίνεται χαμός. Σε αντίστοιχο μηχάνημα είχα παίξει απο Defender of the Crown και Falcon, μέχρι Hidden Agenda, Fool's Errand, και πολλά-πολλά άλλα. (Ιδού και μερικές [θολές :p ] φωτογραφίες που είχα βγάλει πριν λίγα χρόνια).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κλασσικά συγχαρητήρια.

(Δες και το φως το αληθινό και βγες και από τη σκλαβιά των σύγχρονων pcs. Δες το διαφορετικά. )

Από τα ομορφότερα μηχανήματα με μήλο, η τιμή είναι φανταστική. Εύχομαι καλόπαιχτο!
 
Όμορφο και μικρό. Με τις υγείες του να το χαίρεσαι.
 
Κουκλί είναι! Μ' αρέσει ιδιαίτερα η compact γραμμή του και το πολύχρωμο μηλαράκι! Πολύ όμορφο!
 
Με 120 ευρώ και με Superdrive η τιμή όχι απλώς was right, αλλα super! Το superdrive μονο του ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ. Για αγγλικά, αλλάζεις το Ζ με το Υ, για τα αλλα πλήκτρα δε μπορείς να κανεις και κατι. Φορμάρεις το δίσκο που εχει και φορτώνεις αγγλικό 7.0.1 ή ακόμα καλύτερα και το ελληνικό. Αλλα αν βρεις δίσκο scsi-2, φορμάρεις εκείνον και κρατάς στην ακρη αυτόν που εχει, ιδίως αν πανω του εχει το λογότυπο της Apple (δεν είναι apple βεβαίως αλλα νομίζω seagate). Για δικτύωση τα πραγματα είναι καπως περίπλοκα. Αν θες δικτύωση μεσω appletalk με αλλα apple (ή καποιο linux που να εχεις φορτώσει appletalk) και εχεις και καλώδιο, θα χαιρόμουν εγώ προσωπικά να άνοιγες και το θρεντ να μας εκανες παρουσίαση. Αν όμως θες ethernet, και κατι μου λεει ότι μαλλον αυτό θες :D , τα πραγματα περιπλέκουν. Η μόνη ethernet κάρτα δικτύου που εχω βρει είναι αυτή και είναι...scsi :eek: . Δυστυχώς ο υπολογιστής αυτός δεν εχει καποιο ειδικό slot για αναβαθμιση CPU ή προσθήκη αλλης καρτας (συμπεριλαμβανομένης και της ethernet), όπως ο SE/030. Το σύστημα είναι το ίδιο με το Mac Plus. Αν θες accelerator, δες εδώ στην τελευταία σελίδα. Μνήμη δε δεχεται παραπανω από 4ΜΒ, αν όμως βρεις κάποια μόντα για επιπλέον μνημη, εννοείται μας ενημερώνεις γιατί μ'ενδιαφέρει κι εμένα. Αν δε βρίσκεις δίσκo SCSI, αλλα διαθέτεις Zip drive scsi μεχρι 250MB, είσαι πολύ τυχερός γιατί μπορείς να στήσεις λειτουργικό ΜΕΣΑ σε μια δισκετα ZIP. Ετσι ξεκινάω εγώ το Mac plus μου. Για ό,τι αλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε.

Μια πηγή πληροφοριών που μπορεί να σ'ενδιαφέρει ειναι το Lowendmac.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
freaktmp είπε:
Αν μου ελεγε κανεις το '91 οτι καποτε θα ειχα στο σαλονι μου Apple Mac, θα επερνα μια χρονομηχανη να με ερθω στο μελλον να με φτυσω καταμουτρα! :takethat:
Χεχε!Μαλλον το ιδιο θα εκανα και εγω! :)

Πολυ καλοδιατηρημενο παντως το μηχανακι!Βεβαια εγω για να επαιρνα mac θα επρεπε ή να τον βρω σε καδο ή σε τιμη χώμα (πχ 20 ευρω),ενω θα εδινα αρκετα για μια lisa ή ενα apple ][

Kαλοπαικτος ευχομαι και αναμενουμε περισσοτερα!
 
freaktmp είπε:
Αν μου ελεγε κανεις το '91 οτι καποτε θα ειχα στο σαλονι μου Apple Mac, θα επερνα μια χρονομηχανη να με ερθω στο μελλον να με φτυσω καταμουτρα! :takethat: :bash: :frypan:
Χεχε!Μαλλον το ιδιο θα εκανα και εγω! :)

Πολυ καλοδιατηρημενο παντως το μηχανακι!Βεβαια εγω για να επαιρνα mac θα επρεπε ή να τον βρω σε καδο ή σε τιμη χώμα (πχ 20 ευρω),ενω θα εδινα αρκετα για μια lisa ή ενα apple ][

Kαλοπαικτος ευχομαι και αναμενουμε περισσοτερα!
 
Η αντιπαθεια μου για την Apple και για τον Jobs ειναι παλια και βαθια. Τι να πρωτοθυμηθω; Η επιλογη του style over substance, η ιστορικη αδικια που υπεστη η Commodore στα χερια ενος ειδικου τυπου αποβλακωμενου απο το hype της Apple, το βαρος που δινουν ακομα και σημερα στο software εις βαρος του hardware, το οτι απεθυνονται συστηματικα στους αρχαριους αποξενώνοντας ολους τους αλλους και και και....

Τελος παντων, οντως και εγω θα προτιμουσα ενα Apple II, αλλα φευγουν για αστρονομικα ποσα. Εγω ειχα βαλει ενα bid ετσι για την πλακα 150 ευρω και δεν πιστευα οτι υπηρχε περιπτωση να φυγει για κατω απο 200. Τις προαλλες ειχα βαλει 200 ευρω σε ενα ΙΙ, και δεν πλησιασα καν την τελικη τιμη. Φανταστειτε την εκπληξη μου οταν εκλεισε στα ~100 (+20? μεταφορικα).

Ετσι πηρε ο μακαριτης την εκδικηση του απο τον ταφο.

Τωρα σχετικα με upgrades, χλωμο το κοβω για accelerator, γιατι δεν ειναι ακριβως πρωτη προτεραιότητα μου. Θα ηθελα να απλοποιήσω οσο γινεται την διαδικασια μεταφορας δεδομενων (εχω αλλεργία στις δισκετες), γι' αυτο και σκεφτομουν το scsi card reader.
 
Επιτελούς βρηκα το usb floppy μου (ο κεντρικος υπολογιστης δεν διαθετει floppy controller πλεον) και καμποσες δισκετες και ξεκίνησα και εγω την περιπλάνηση μου στον κοσμου του 68k mac computing.

Η πρωτη απογοήτευση ηρθε νωρις: φορμαρω μια δισκετα σε pc format, την βαζω στον Mac και μου λεει οτι δεν εχει ιδεα τι ειναι αυτο... :cry:

Ω της εκπλήξεως, ο υπολογιστης δεν διαθετει PC Exchange. Ή stuffit expander, ή οτιδήποτε τελως παντως μπορει να μου φανει χρησιμο. Μια μικρη εξερεύνηση στον σκληρο δισκο δειχνει οτι ο υπολογιστης ειχε χρησιμοποιηθεί βασικα σαν γραφομηχανή σε καποιο γραφειο, και τυπικα για γερμανους, :beer: δεν ειχε ουτε πασιεντζα ή minesweeper μεσα (τα δυο σημαντικοτερα προγραμματα του ελληνικού γραφειου).

Μετα απο καμποσο διαβασμα σχετικα με pc exchange, stuffit, transmac, macbin, metadata, κλπ κλπ και αφου εκανα ολα τα σχετικα downloads, εκανα μια δευτερη αρχη.

Αρχίζοντας απο τα απλα, έγραψα μερικα disk images απευθείας σε δισκετες με το rawwritewin, με πολυ θετικα αποτελέσματα.

Ancient art of war

2012-04-01-07h08m36.JPG

2012-04-01-07h09m11.JPG

Test Drive II

2012-04-01-07h20m42.JPG
2012-04-01-07h21m15.JPG
2012-04-01-07h21m30.JPG
2012-04-01-07h22m39.JPG

Ενθαρρυμένος απο την επιτυχια αυτη, ειπα να πεσω στα βαθια. Χρησιμοποιώντας το Transmac εγραψα τις macbin εκδόσεις των PC Exchange και Stuffit Expander σε μια mac formatted δισκετα και τα περασα στο Mac. To Transmac ειναι απίστευτα αργο και θελει άπειρη υπομονη, αλλα τουλάχιστον κανει σωστη δουλειά. :sleep:

Αφου εγκατέστησα το stuffit και αντεγραψα το pc exchange στο control panel, μπορεσα πλεον να διαβαζω pc formatted δισκετες στον Mac, ετσι ωστε να μπορεσω να μεταφερω παιχνιδια που ερχονται σε μορφη συμπιεσμένων αρχείων και οχι disk images.

2012-04-01-07h54m45.JPG

2012-04-01-08h08m33.JPG

Hostages

2012-04-01-08h12m28.JPG

2012-04-01-08h14m15.JPG

Καποια στιγμη έσκασε και ο finder, ετσι για να θυμόμαστε ποσο κακογραμμένα ηταν τα λειτουργικά της Apple πριν το Mac OS X. :shake:

2012-04-01-08h22m52.JPG

Ειπα τελος να κανω ενα μικρο συγύρισμα στον σκληρο δισκο, να σβησω τα αρχεια που ειχε αφησει μεσα ο προηγούμενος κάτοχος του για να κανω λιγο χωρο στον δισκο να γραψω μερικα παιχνιδάκια.

Δυστυχώς ομως κατι η άγνοια της γλωσσάς, κατι η άγνοια του λειτουργικού, στην επανεκκίνηση μετα το καθαρισμα αντι για λειτουργικό ειδα ενα icon δισκετας να με περιμενει, σημαδι οτι εσβησα μαλλον κατι που δεν επρεπε! :brick: :points: :banghead:

Πονηρος ο βλάχος ομως, ειχα δει οτι πατώντας command-option-x-o κατα την εκκίνηση κανει boot μια πολυ βασική εκδοση του system 6 (στα αγγλικα) απο rom και ετσι τουλάχιστον μπορω να αποσυμπιέσω τα images που δινει η apple απο το system 7.0.1 για να το ξαναστησω απο την αρχη.

Τωρα


περιμένοντας το Transmac να γράψει τις δισκέτες setup του System 7, συνεπώς to be continued.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ωραιος!Αλλα εκει που σου ανοιξε η ορεξη τωρα περιμενεις το Transmac!Οh well...Oυδεν κακον αμιγες καλου ομως αφου τωρα θα το εχεις στα αγγλικα :) .Κeep us informed..
 
(Αν η Commodore έκανε λάθος (επιεικής ο χαρακτηρισμός) επιλογές, και αυτοπυροβολήθηκε, δεν της φταίει η Apple. )

Ωραία η ασπρόμαυρη οθόνη! Πεντακάθαρη! Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια η ποιότητα της είναι εκπληκτική!!!!!!
 
Kοιτα να δεις που βγαζει και αλλο μηχανημα βομβιτσες εκτος του ST! ;)

Ομορφες φωτο freaktmp και καλοδουλευτο φιλε.

@Rygar: αυτο ειναι ιδιο με αυτο που σου ειχα στειλει απο usa η δεν ηταν το classic εκεινο?
 
Πρώτα από όλα ΜΕ ΓΕΙΑ το εργαλείο ! Η τιμή super και είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ , άσε που μοιάζει με Vectrex ! ΛΟΛ !

Συγχαρητήρια και για την πρόοδο που έκανες για την εμβάθυνση στο σύστημα. Οι screens καταπληκτικές, πράγματι η οθόνη δείχνει άψογη !

Συνέχισε να μας καταπλήττεις !!
 
freaktmp είπε:
Μετα απο καμποσο διαβασμα σχετικα με pc exchange, stuffit, transmac, macbin, metadata, κλπ κλπ και αφου εκανα ολα τα σχετικα downloads, εκανα μια δευτερη αρχη.
Ενημερωτικά, εγώ χρησιμοποιώ το Macdrive. Οκ δεν ειναι δωρεαν, αλλα μου ελυσε τα χερια καθώς έγραψα τα παντα σε ΙΒΜ δισκετες μεσω PC χωρίς κανενα θεμα και χωρίς να φορτώσω κατι στο Mac.

Αυτά τα "σκασίματα" που βγαζει ο Finder μου τα'χει βγαλει και μενα ουκ ολίγες φορές. Αλλωστε δεν υπαρχει λειτουργικό χωρίς ανωμαλίες, είτε πριν 30 χρόνια είτε τώρα.

phil_vr είπε:
@Rygar: αυτο ειναι ιδιο με αυτο που σου ειχα στειλει απο usa η δεν ηταν το classic εκεινο?
Οχι. Εγώ εχω το Mac plus, 4 χρόνια πιο παλιό από το Classic και χωρίς ακόμα υποστήριξη 1.44ΚΒ δισκετών. Παντως τεχνολογικά, με εξαίρεση το superdrive, τα μηχανάκια έχουν τις ιδιες δυνατότητες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
angel_grig είπε:
Ωραιος!Αλλα εκει που σου ανοιξε η ορεξη τωρα περιμενεις το Transmac!Οh well...Oυδεν κακον αμιγες καλου ομως αφου τωρα θα το εχεις στα αγγλικα :) .Κeep us informed..
Αν μου ανοιξε η ορεξη λεει! Μεχρι να τελειωσω με τις δισκετες εφαγα μια μεριδα γιουβετσι, έστυψα 8 πορτοκαλια και ήπια και μισο λιτρο γαλα!

Για καποιον λογο (μαλλον επειδη ειχε θολώσει το μυαλο μου) εβαλα ελληνικο System 7.0.1, αλλα μάλλον θα το σχολασω γιατι υποψιάζομαι οτι κατι δεν καθεται καλα με το stuffit.

pooky(1) είπε:
(Αν η Commodore έκανε λάθος (επιεικής ο χαρακτηρισμός) επιλογές, και αυτοπυροβολήθηκε, δεν της φταίει η Apple. )
Η αποψη μου ειναι οτι οι Robert X. Cringely και Σια επαιξαν ενα μεγαλο ρολο στο να ξαναγραφτει η ιστορια της πληροφορικης με την Apple σαν πρωταγωνιστη, αντι για το δευτερο βιολι που παντα ηταν. Αν δεν το εχεις κανει ηδη, θα σου προτεινω να διαβασεις το Commodore: A Company On The Edge. Ενα συναρπαστικο αναγνωσμα που αποκαλυπτει μεγαλες αληθειες για τα πρωτα χρονια του microcomputing.

Rygar είπε:
Ενημερωτικά, εγώ χρησιμοποιώ το Macdrive. Οκ δεν ειναι δωρεαν, αλλα μου ελυσε τα χερια καθώς έγραψα τα παντα σε ΙΒΜ δισκετες μεσω PC χωρίς κανενα θεμα και χωρίς να φορτώσω κατι στο Mac.
Γενικα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει μια συντεταγμενη προσπαθεια διασωσης του software των 68k Macs, οπως το Tosec, το Nointro ή το SPS. Βρισκει κανεις λιγα και ανακατεμενα πραγματα, σε 15 obsolete διαφορετικα formats που δυσκολα μεταφερονται σε κλασσικα Macs. Πχ παρα πολλα παιχνιδια δεν υπαρχουν σε disk images, αλλα μονο σε sit ή hqx archives με τα αρχεια της δισκετας χυμα μεσα. Αυτα μπορω ευκολα να τα αποσυμπιεσω στο pc, αλλα επειδη ετσι δεν διατηρειται το metadata του filetype, μετα δεν τρεχουν στο Mac. Πρεπει λοιπόν να μεταφερω ολοκληρο το sit αρχειο στο Mac και να το αποσυμπιέσω εκει. Αν το sit ειναι v4.xx εχει καλως, αν ειναι ομως v5 και ανω δεν γινεται να αποσυμπιεστει με το Stuffit Expander v4, που ειναι το τελευταιο που τρεχει σε 7.0.1 με 4mb ram. Ακομα πολλα απο τα images που βρισκει κανεις ειναι λειψά ή λαθος.... Βασικα η κατασταση ειναι χαοτικη και αυτο δεν βοηθαει καθολου εναν νεοεισερχόμενο στο 68k mac computing. Για μια πλατφορμα που υποτιθεται οτι εχει τοσο φανατικους οπαδους, η αδιαφορία σε αυτον τον τομεα ειναι λυπηρή.

Ξερεις κανα καλο προγραμμα που να μπορει να αλλαζει τα metadata σε συγκεκριμένα αρχεια; Ειδικα κατι που να μπορει να θεσει το filetype σε application για να μπορουν να εκτελούνται τα σκασμένα τα προγράμματα!
 
Με γεια, με γεια, τέλειες φωτογραφίες! Πολύ καλό κομμάτι. Γενικά ο εν λόγω υπολογιστής σχεδιαστικά είναι έργο τέχνης, προιόν έμπνευσης και κόπου...
 
freaktmp είπε:
Γενικα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει μια συντεταγμενη προσπαθεια διασωσης του software των 68k Macs, οπως το Tosec, το Nointro ή το SPS. Βρισκει κανεις λιγα και ανακατεμενα πραγματα, σε 15 obsolete διαφορετικα formats που δυσκολα μεταφερονται σε κλασσικα Macs. Πχ παρα πολλα παιχνιδια δεν υπαρχουν σε disk images, αλλα μονο σε sit ή hqx archives με τα αρχεια της δισκετας χυμα μεσα. Αυτα μπορω ευκολα να τα αποσυμπιεσω στο pc, αλλα επειδη ετσι δεν διατηρειται το metadata του filetype, μετα δεν τρεχουν στο Mac. Πρεπει λοιπόν να μεταφερω ολοκληρο το sit αρχειο στο Mac και να το αποσυμπιέσω εκει. Αν το sit ειναι v4.xx εχει καλως, αν ειναι ομως v5 και ανω δεν γινεται να αποσυμπιεστει με το Stuffit Expander v4, που ειναι το τελευταιο που τρεχει σε 7.0.1 με 4mb ram. Ακομα πολλα απο τα images που βρισκει κανεις ειναι λειψά ή λαθος.... Βασικα η κατασταση ειναι χαοτικη και αυτο δεν βοηθαει καθολου εναν νεοεισερχόμενο στο 68k mac computing. Για μια πλατφορμα που υποτιθεται οτι εχει τοσο φανατικους οπαδους, η αδιαφορία σε αυτον τον τομεα ειναι λυπηρή.

Ξερεις κανα καλο προγραμμα που να μπορει να αλλαζει τα metadata σε συγκεκριμένα αρχεια; Ειδικα κατι που να μπορει να θεσει το filetype σε application για να μπορουν να εκτελούνται τα σκασμένα τα προγράμματα!
Οχι δεν ξερω καποιο πρόγραμμα για τη δουλειά που αναφερεις. Οπως κι εσύ, αντιγράφω ολοκληρο το αρχείο SIT ή HQX σε δισκέτα και το αποσυμπιέζω στο mac. Αν το αρχείο δε χωράει στη δισκετα, το αντιγραφω σε ZIP και το μεταφερω με zip drive. Στο ΙΙci εχω δίκτυο και ειναι αλλιώς εκεί. Οταν εχεις 4ΜΒ μνημης, περιορίζεσαι πολύ. Ομως αν καποια δισκετα ειναι συμπιεσμενη με νεώτερο expander, σημαίνει ότι ίσως και να απαιτεί νεώτερο OS ή περισσότερη των 4ΜΒ μνημης. Θελω να πω, αυτός που το συμπιεσε, δεν το ετρεχε σε classic. Στη θεση σου θα εψαχνα για παιχνίδια που φτιάχτηκαν για ασπρόμαυρα macs (όλα εκείνης της σειράς δηλαδή), ή προγραμματα που αναφερουν ότι τρεχουν σε OS 6.0.8.

Οντως ειναι χαοτική, αν δεν εχεις ασχοληθεί ξανα. Εγώ ασχολήθηκα πρώτα με ενα LCII, μετά με το IIci και τελος με το mac plus, όπου πλεον ήξερα πώς να διαχειριστώ τόση λίγη μνημη. Μην ψάχνεις να κανεις πολλά πάντως.
 
Δυστυχως αυτο που ειπα ισχυει για πολλα παιχνιδια που παιζουν κανονικα στο Classic. Πχ βρηκα δυο διαφορετικες εκδοσεις του Prince of persia. Η μια ειναι σε ενα sit αρχειο v5 (ή ανωτερη) και η αλλη εκδοση ειναι δυο disk images. Γραφω τις δυο δισκετες και ενω τις βλεπει κανονικα ο Mac, το εκτελεσιμο εχει λαθος filetype και ετσι δεν τρεχει.

Τωρα εσυ που εχεις παραπανω απο 1 Mac, μπορεις να αποσυμπιεσεις το sit αρχειο στο ισχυροτερο μηχανημα και να μεταφερεις τα αρχεια με τα metadata ακεραια στον αλλο. Εγω ομως δεν εχω την δυνατοτητα αυτη και δεν νομιζω οτι θα αποκτησω και δευτερο Mac τωρα κοντα. Θα κατσω να στησω εναν emulator καποιας στιγμη, αλλα γενικα παει μακρια η βαλιτσα ετσι.
 
Μαλιστα, καταλαβαίνω. Δε μου λες τα disk images τί κατάληξη εχουν; Δοκίμασε να τρέξεις και το full trial του Macdrive που εβαλα πιο πανω. Αυτό όταν εντοπίσει δισκέτα στο φλοπι του PC σου που να εχει HFS συστημα αρχείων, εμφανίζει το εικονίδιο της δισκέτας με ενα μηλαρακι απο πανω (τί περίεργο! :D ). Μετά δοκίμασε να αποσυμπιέσεις το image κατευθείαν στη δισκέτα από το PC σου. Το εργαλείο αυτό μπορεί επίσης να σου φορμάρει μια δισκέτα με σύστημα HFS. Μετά, χωρίς κανενα αλλο επιπλέον πρόγραμμα, κανεις drag n drop αρχεία στη δισκέτα. Δοκίμασε και να αποσυμπιέσεις το image όπως σου είπα. Εχω πανω από 1.5 χρόνο να κανω οτιδήποτε σε καποιο Mac και δε θυμάμαι και πολλές ειδικές λεπτομέρειες.
 
Πίσω
Μπλουζα