Arcades 1up

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.526
Αντιδράσεις
1.419
Βγαζουν νεες καμπινες arcades και στο youtube εχουν βαλει αρκετα βιντεο με αυτα και νομιζω πως ολα μαζι αξιζουν βραβειο για την πιο ασχημη εικονα που εχει υπαρξει ποτε στα 2d arcades παιχνιδια της δεκαετιας 80-90

Η εικονα στις οθονες hd που εχουν ειναι ενα ξεπλυμενο αποτελεσμα και απεικονιζουν χαρακτηρες πιστες κλπ με ενα ματσο pixels.

Oυτε ενα φιλτρο δεν ειδα για να θολωσει την εικονα στην hd οθονη σαν το bilinear filtering στο mame ωστε να στρωσει λιγο αυτο το χάλι.

Ενα παραδειγμα της εικονας στο βιντεο.Στην αλλη οθονη hd που εχει το ιδιο παιχνιδι με φιλτρο (σαν το bilinear filtering του mame)  στο mortal kombat arcade kollection στο pc φαινεται καλυτερα αλλα ΔΕΝ φτανει ομως την τελεια εικονα που ειχε το αυθεντικο mortal kombat 3 με το CRT arcade monitor στην καμπινα.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχει και το mortal kombat 3 στο snes στην CRT και φαινεται εννοειται καλυτερα στα γραφικα απο την arcade 1up εκδοση που εχει ενα ματσο pixels.

Οι μοχλοι και τα κουμπια φαινονται ωραια αλλα το παιχνιδι στην hd οθονη του arcade 1up δεν εχει καμια σχεση με το παιχνιδι που βλεπαμε την δεκαετια του 90..Φαινεται παραμορφωμενο.
 
Όταν πήγαινα διακοπές παλιά με πλοία ένα μόνο παιχνίδι ανυπομονούσα κάθε καλοκαίρι να παίξω virtua striker.
 
Ένας φίλος μου είχε πάρει μια καμπίνα τραπεζάκι έτοιμη με πλακέτα με 40 παιχνίδια μέσα και το άνοιξα για να δω τι παίζει μέσα και είχε ένα pentium 1 στα 200mhz με 32 mb ram και μια απλή sd card κολλημένη στην πλακέτα. Το σύστημα έτρεχε ένα Linux χωρις γραφικό περιβάλλον. Ούτε ψυκτρα στο cpu δεν είχε.

με τέτοια specs τα παιχνιδια ήταν όλα σχεδόν ένα ξερό z80 emulation, προ 1986 όλα και ούτε λόγος για crt φίλτρα.

Μερικά που θυμάμαι και είχε Pacman, bomb jack, amidar galaxians κλπ. Καλή φάση όμως να ξεκινάς και να παίζεις χωρίς OS και τέτοια στη μέση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαι ειδικά σε ένα τέτοιο μεγάλο κάσωμα που χωράει άνετα μια crt οθόνη, είναι σχεδόν εγκληματικό να βάλει κανείς επίπεδη.
 
Το mortal kombat που εχει πιο πανω στο βιντεο ειχε σχεδιαστει για να φαινεται αληθοφανες.Ειχαν ψηφιοποιησει τους χαρακτηρες για να δειχνουν σαν τους πραγματικους και οχι να δειχνουν ενα ματσο pixels στις λαθος οθονες των hd τηλεορασεων.Το πιο σημαντικο ειναι να εχεις την σωστη εικονα στα παιχνιδια.

Τα 2d παιχνιδια που εγιναν για την τεχνολογια των hd τηλεορασεων οπως πχ τα street fighter 2 hd,wonder boy the dragons trap,cuphead κλπ δειχνουν πως ειναι η σωστη  εικονα για τις οθονες hd.Eτσι και τα παλια 2d arcades που εγιναν για την τεχνολογια των crt οθονων με τις αυθεντικες αναλυσεις δειχνουν την σωστη εικονα σε crt οθονες.

Και στις δυο περιπτωσεις βλεπουμε κανονικα σχεδιασμενους χαρακτηρες.Τα pixels στην οθονη απο τα παλια arcades τα βλεπουμε στην περιπτωση που βαλουμε την λαθος οθονη χωρις φιλτρα.Στην περιπτωση του arcade 1up με την hd οθονη βλεπουμε την λαθος εικονα για τα arcades τις 10ετιας 80-90

Παλια οταν παιζαμε ενα 2d παιχνιδι cartoon στην crt λεγαμε συνηθως πως φαινεται λες και βλεπεις κινουμενα σχεδια και τα κινουμενα σχεδια ειχαν και αυτα κανονικα σχεδια και οχι pixels οπως στην αριστερη εικονα κατω.

Mε pixels θα φαινοταν και αυτα πολυ ασχημα που αν η εικονα ειχε zoom out δεν θα αναγνωριζαμε ουτε τους χαρακτηρες.
 

mickey.jpg

Οπως και η hd εικονα στο cuphead αν ειχε pixels θα ειχε ενα ασχημο αποτελεσμα.

capead.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η crt οθόνη δεν έχει pixels όπως η lcd αλλά μπάρες ψοσφωρου τις οποίες ζεσταίνει το beam gun που οδηγείται από την κονσολα/arcade. Η διαφορά στην τεχνολογία είναι τεράστια είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα βασικά. Το ένα είναι σαν ψηφιδωτό και το άλλο είναι σαν σπρει για να κάνω ένα παραλληλισμό καμία δηλαδή σχέση μεταξύ τους δεν έχουν.
 
Eτσι ακριβως.Καμια σχεση μεταξυ τους.

Και αλλες διαφορες μεταξυ arcade 1up και αυθεντικης arcade καμπινας mortal kombat 2

 
Και οι εκπληξεις συνεχιζονται!!!το νεο arcade1Up Teenage Mutant Ninja Turtles θα εχει φωτεινοτερη οθονη!!!Ειναι να μην ενθουσιαζεσαι??

 
Nεα εκδοση Costco Arcade 1up!!!Φαινεται σαν να εχουν βαλει φιλτρο bilinear filtering οπως το mame για να καλυψουν την απαισια εικονα των pixels σε παλιο παιχνιδι στην lcd οθονη.

 
Arcade1Up Star Wars Pinball

Αφου γεμισε ο τοπος με arcade 1up καμπινες lcd

Τωρα σειρα εχουν τα pinball

 
Μιας και στις παραπανω arcade καμπινες η εικονα των arcade παιχνιδιων δεν εχει καμια σχεση με την δεκαετια του 90 λογο οθονης υγρων κρυσταλων βγαζουν τωρα νεο arcade 1up με scanlines στην lcd.

Το αποτελεσμα μου θυμιζει τα πρωτα φιλτρα hlsl του 2012 που ειχαν βγει στο mame

 
Πίσω
Μπλουζα