Are you Ready?

Μέρα Προβολής

  • Κυριακή 8/4

    Ψηφοφορίες: 2 18,2%
  • Δευτέρα 9/4

    Ψηφοφορίες: 2 18,2%
  • Τρίτη 10/4

    Ψηφοφορίες: 6 54,5%
  • Τετάρτη 11/4

    Ψηφοφορίες: 9 81,8%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    11
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μάριε μπες στο παρκινγκ του Mall. θα σου πάει μεταξύ 1.5 και 3.5 ευρώ. Αν μπεις τελικά (δεν έχει σημασία από ποιά είσοδο θα μπεις), οι σημάνσεις θα σε κατευθύνουν στα επόμενα επίπεδα. Μολις ανέβεις στο πρώτο επίπεδο (δηλαδή την πρώτη φορά που θα ανέβεις από τη στιγμή που μπήκες στο πάργκινγκ) και βγαίνοντας από τη στροφή που σε ανεβάζει σε αυτό το επίπεδο, συνεχίζεις ευθεία και κάποια στιγμή στο βάθος θα δεις ένα απαγορευτικό. 30 μέτρα πριν το απαγορευτικό κάνεις δεξιά (αν συνεχίσεις ευθεία, δεν έχει άλλη στροφή δεξιά και σε κόβει το απαγορευτικό) και μετά από 20 μέτρα στρίβεις στο δεύτερο στενό δεξιά. Μπροστά σου θα δεις κλιμακοστάσιο για να ανέβεις με κυλιόμενες σκάλες/ασανσέρ και να πληρώσεις το πάρκινγκ. Βρες εκεί μπροστά να παρκάρεις, εγώ παντα έτσι κάνω. Ειδικά αύριο δε θα έχει πολύ κόζμο γιατί πολλοί λείπουν ακόμα.
 
Today is the day.. :)

Περιμένουμε φωτογραφικό υλικό απο την συνάντηση σας και φυσικά τις εντυπώσεις σας για την ταινία.

Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ με τον Ajax87 και τον Imgema θα βρεθούμε 7 στο mall για καφέ. Όσοι πιστοί προσέλθετε :p το τελέφωνο μου είναι

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα προσπαθήσω να έρθω νωρίτερα. Μιλάμε τηλεφωνικα
 
Καταρχάς χάρηκα που σας ξαναείδα!

Συμπαθητική teen action sci-fi ταινία, αλλά με απογοητευτικά μικρή σχέση με το βιβλίο.

Όταν πας να διαβάσεις μια ταινία βασισμένη σε βιβλίο που διάβασες, περιμένεις ότι θα έχουν αφήσει πολλά έξω από την ιστορία. αλλά στο Ready Player One το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, υπάρχουν τεράστια sequences της ταινίας που δεν υπάρχουν στο βιβλίο. Ως ένα σημείο το καταλαβαίνω, το βιβλίο είναι για πολύ συγκεκριμένο κοινό: computer geeks της γενιάς μας. Αν ήταν το ίδιο επικεντρωμένο στα 80s, τα περισσότερα references θα τα έπιαναν μόνο άνθρωποι που.. δεν θα πήγαιναν να τη δουν.

Κατά συνέπεια, φανταστείτε ότι ενώ όλο το μυθιστόρημα είναι χτισμένο γύρω από την εμμονή του δημιουργού με την δεκαετία του 80, στο έργο δεν αναφέρεται ΚΑΝ η λέξη 80s. Λένε απλά "pop culture". Ανάθεμα κι αν καταλάβουν το 90% όσων τη δουν γιατί ονομάζεται Ready Player One. Τα references είναι άφθονα αλλά κυρίως στο background: Η μουσική, οι αφίσες στα δωμάτια, ένα κασετόφωνο εδώ, ένα cartridge εκεί...

Εξαίρεση στα παραπάνω: Ένα εκπληκτικό εικοσάλεπτο στο οποίο οι πρωταγωνιστές βρίσκονται ΜΕΣΑ στο The Shining.
 
Κάθε λίγα δευτερόλεπτα άκουγες φράσεις/ονόματα/μουσική ή εβλεπες συσκευές των 80'ς. Θα γέμιζαν σελίδες ολόκληρες, αν κάποιος προσπαθούσε να τα απαριθμήσει. Με βάση αυτό που είπε ο Αλκης για τη σχέση της ταινίας με το βιβλίο, χαίρομαι που δεν το έχω διαβάσει (ακομα). Είμαι βέβαιος ότι η πιτσιρικαρία που ήταν στο σινεμά αποκλείεται να γνώριζε για την Delorean και ποιός ήταν ο Μακφλάι :D

Ειλικρινά κι εγώ χάρηκα που είδα παλιόφατσες που είχα χρόνια να δω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Άλκη.
Φυσικά και δεν είχα την απαίτηση να χωρέσει ένα ολόκληρο βιβλίο σε μια 3ωρη ταινία, αλλά η συγκεκριμένη... δεν είχε καμία σχέση με το βιβλίο. Περίμενα στην καλύτερη περίπτωση να δω μια περίληψη του βιβλίου. Είδα μόνο σκόρπιες αναφορές στα 80'ς οι οποίες πέρναγαν απαρατήρητες πολλές φορές. Περισσότερες αναφορές στο minecraft είδα, παρά οτιδήποτε έχει σχέση με 80'ς.
Προφανώς το ένα θέμα που υφίσταται είναι αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων. Θα χρειαζόταν άπειρες άδειες ο Σπίλμπεργκ από όλες τις εταιρείες για να προβάλλει ότι παιχνίδι, κονσόλα ταινία κλπ αναφέρεται στο βιβλίο.
Το 2ο πρόβλημα δυστυχώς είναι το... χάσμα των γενεών. Πόσα πιτσιρίκια θα καταλάβουν τις αναφορές από Zork και Dungeons and Dragons; Ή πόσα πιτσιρίκια έχουν δει το WarGames;
Οπότε για να πουλήσει η ταινία είναι καταδικασμένη να χάσει όλη τη μαγεία του βιβλίου (για εμάς τουλάχιστον).

Σαν ένα άσχετο μπλοκμπάστερ που είδα στο σινεμά, η ταινία ηταν χορταστική. Καταπληκτικά τα CGI, δράση, εκρήξεις, πιστολίδι, χιουμοράκι, romance, μουσική. Τα είχε όλα.

Σαν μια μεταφορά βιβλίου στον κινηματογράφο... με μια λέξη: Καιάδας...

BTW: Ήταν η πρώτη μου ρετροσυνάντηση και χάρηκα πάρα πολύ που σας γνώρισα και από κοντά! Δυστυχώς λόγω δουλειάς την επόμενη μέρα (σήμερα δλδ) δεν μπόρεσα να ακολουθήσω για "βρώμικο". Ελπίζω να μπορέσω να παρεβρεθώ στον επόμενο ρετροκαφέ για να τα πούμε καλύτερα!
 
Ο Αλκης το διατυπωσε αριστα: μια teen action sci-fi που δεν εμοιαζε με το βιβλιο.

Διασκεδαστικη παντως.

Περασα πολυ καλα τοσο στον καφε που προηγηθηκε, οσο και στο σινεμα αλλα και στην βρωμικη εξορμηση μετα.

Ειδα φατσες που ειχα να δω καιρο ή δεν ειχα δει ποτε απο κοντα.

Επομενη συναντηση για καφε στο πολυ αμεσο μελλον. Θα ανακοινωθει μεσα απο το φορουμ.
 
Παραθέτω και τα ξεφτιλίκια μας (εγώ σώζω τη γκατάσταση όπως πάντα). Λείπουν οι Αλκης, telonio και ο Shock που εβγαζε τη φωτό (γι'αυτό είναι θολή).

IMG_20180411_231217.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οποιος θελει να χτυπησει αυγα μαρεγκα, να φωναξει τον 1@Shock[/USER]

 
Congrats παίδες! Χαίρομαι πάρα πολύ βλέποντας μαζί πρόσωπα που έχω να δω αρκετό καιρό. Εύχομαι σύντομα σε μια νέα συνάντηση (το προδιαθέτει άλλωστε και ο σχεδόν καλοκαιρινός καιρός   ;) ) για να παρευρεθούν και άλλα μέλη του retromaniax. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα