Atarάκι 7800

Τσιμπα τον!!!!!!!!!! Τον Α3000 με τα κοκκινα function keys;;;;;;
 
Που να σου'ρθει το κουτι με την παραγγελλια και αντι για "αρχιμηδη" να εχει μεσα 6128 . :D

Εχω τους λογους μου που βγαζω κακια. :tsktsk:
 
Rygar είπε:
:animeek: :animeek: :animeek: :animeek:
Oxi!!!!!!! Δεν έχει τέτοια!!!!!

Εμένα έχει τα πιο κάτω:

phonecard.jpg


[edit]

CX78 Joypads λέγονται.

[/edit]

Απ'ό,τι κατάλαβα ΔΕΝ είναι ακριβώς τα ορίτζιναλ, δηλαδή δε συνόδευαν αυτά την κονσόλα, παρά έβγαιναν ως εναλλακτική λύση. Πάντως Πάνο αξίζει να έχεις έστω και ένα τέτοιο σαν και αυτό που έβαλες και ας μην το χρησιμοποιήσεις ποτέ!!!!

Για μπες εδώ, μπας και σε ενδιαφέρει, εσένα ή κανέναν άλλον.
Και το δικό μου 7800 τέτοια έχει, αλλά δυστυχώς σε πολυ κακή κατάσταση. Προσεχε τα γιατί τσακίζουν εύκολα !!!:nervous:

Wally είπε:
Εννοω αυτα
7800controller.jpg


...και ο Χριστος ειπε:

"Ο εχων τεσσερα 7800 pads,να πουλαει το ενα" (στο θυμιζω για να σε φερω στο σωστο δρομο...απολολων προβατο :D )
Εμένα μου ήρθε ένα τέτοιο μ' ένα ATARI 2600 (+ 1 pacman joystick) :confused:

Εδώ που τα λέμε original 2600 stick δεν έχω .
 
Το 2600 junior που ειχα αγορασει το 1986 ειχε τετοια χειρηστηρια...
 
ΕΕΕΕΕΧΩ ΗΗΗΗΗΧΟ....ΟΕ ΟΕ ΟΕ....ΟΕ ΟΕ ΟΕ :D :D:D:D:D:D:D:D

Να ευχαριστήσω τον Πανο για το λινκάκι του, το οποίο ναι μεν αναφερόταν στο 2600, αλλά το ίδιο τριμεράκι στο ίδιο χρώμα υπάρχει και στον 7800 αλλά σε άλλη θέση.

Πιο κάτω παραθέτω τα ευρήματά μου:





Δεν ήταν καθόλου δύσκολο από τη στιγμή που υπήρχε η πληροφορία από το Wally.

Πρέπει να πω (αν και ήταν ευνόητο από την αρχή του θρεντ) ότι η κονσόλα γράφει από κάτω PAL I. Εγώ χρησιμοποίησα το πιο μικρό εξάγωνο κλειδί που είχα, και γύρισα το κόκκινο τριμερακι αρκετές στροφές δεξιόστροφα, έχοντας βάλει ένα cartridge και πατώντας τα κουμπάκια του joystick για να παραχθεί κάποιος ήχος. Δε θέλει απότομο γύρισμα της βίδας όπως βιδώνουμε μια κανονική βίδα, αλλά τρυφερό καθώς είναι πλαστικό, ούτε πολύ αργό όμως, δεν έχει νόημα, θα περάσουν μέρες μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη θέση.

Πιστεύω ότι ένα ειδικό SUBFORUM μονο με TIPS πώς έκανε κάτι κάποιος και τί υλικά χρησιμοποίησε πακέτο με φωτογραφίες, είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Γιατί τώρα είναι όλα σκορπια. Π.χ. το λινκάκι του Wally θα μου ξεφευγε εάν δεν ήταν ο Wally να απαντήσει.
 
Αφιερωμένο στο Wally :diablotin: :diablotin:

 
Αντε αλλη μια αφιερωση στον Wally!

cx78.jpg


Τα CX78 μολις τα ελαβα. Τα ειχα βαλει στο ματι απο καιρο αλλα παντα το ανεβαλα! Αυτες οι εκδοσεις δεν ηρθαν καθολου σε Αμερικη. Σχεδιαστηκαν και παραχθηκαν για το 7800 (με εμφανη επιρροη απο το NES) αλλα ΔΕΝ δωθηκαν με τα 7800 (!!) εφοσον επικρατησε το κλασικο CX24 σχεδιο (αυτο που λατρευει ο Wally!), και κυκλοφορουσαν μονο με το 2600 Jr στην Αγγλια. Καποια στιγμη αλαξαν παρτιδες και εδιναν ξανα κανονικα joystick CX40 για τα Jr, και το πλεονασμα που ειχαν απο τα CX78 τα εδωσαν με μερικες τελευταιες παρτιδες 7800 για Αγγλια κυριως και ευρωπη, και μονα τους σε κουτια σε αντιπροσωπειες προς πωληση.

Ο λογος που αποριφθηκαν στην αρχη, ηταν το απαισιο control που ειχαν στον μοχλο και οτι φαινοντουσαν μικρα και φθηνιαρικα, αν αναλογιστουμε την τιμη και το prestige που δινοταν στο 7800! Αυτο που δεν φαινεται απο την ιστορια, ειναι το καταπληκτικο control και η μεταμορφωση του unplayable κατα τα αλλα joypad, οταν αφαιρεθει ο βιδωτος μοχλος του!

Απιστευτα γρηγορες κινησεις με το σταυρο του joypad, και εκπληκτικο response απο τα κουμπια (αριστης ποιοτητας μεμβρανες και φτιαγμενες να αντεξουν χιλια χρονια), κανουν αυτα τα μικρα joypad ενα απο τα καλυτερα control για τα Atari μας (και γενικως οτι παιρνει Atari compatible joystick).

Εμφανισιακα ταιριαζουν περισσοτερο με το Jr παρα με τα woody καθως ειναι πιο μοντερνα η σχεδιαση τους. Οταν λειτουργουν στο 2600, και τα δυο κουμπια εχουν την ιδια λειτουργια. Στο 7800, εχουν τις αναλογες λειτουργιες απο τα δυο κουμπια. Αυτο το joypad, ειναι το καλυτερο εναλακτικο joypad και για τα Sega Master System, καθως εκεινα εχουν παρα πολυ ασχημο χειρισμο στο σταυρο (που υπαιτιο ειναι το τετραγωνο και αβολο σχημα του).

..
 
Μην ξυνετε πληγες....ΘΕΛΩ 7800,SuperCharger και μια Lamborghini Countach!!! :D

Παντα ευστοχος και ακρως πληροφοτημενος Phil!!

Νομιζα οτι ημουν ο μονος που σιχαινοταν το Master System dpad...
 
Χε χε.. για 7800 και Supercharger αυτο φτιαχνεται αμεσα! Το Lambo που να στο βρω?!?!?!

Το Master System ειχε γενικως την ομορφοτερη σχεδιαση σε συστημα και joypads (προσωπικη γνωμη παντα) αλλα και τον χειροτερο χειρισμο απο ολα τα joypads που εχω δοκιμασει! Η απλοτητα των παιχνιδιων του, βοηθησε λιγο την κατασταση, αλλα το προβλημα παραμενει.

..
 
Πίσω
Μπλουζα