ATARI 600XE επισκευή

plintiriopiaton

RetroActive
Joined
24 Φεβ 2007
Μηνύματα
249
Αντιδράσεις
7
Παιδιά εχω ένα ΑTARI 600XE το οποίο μου έστειλαν σε κούτα χωρίς να το τυλίξουν σε σακούλα με φούσκες και όπως το καταπλάκωσε το κασετόφωνο που το συνόδευε, το βρήκα με σπασμένα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο (4 τον αριθμό). Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να το επισκευάσω?
 
Ωχ !!! Και μένα μου τη δίνουν κάτι τύποι που στέλνουν τα ρετρο μηχανάκια χύμα εντελώς και πάντα κάτι θα σπάσει....:mad:

Πιστέψτε με, έχω παραλάβει δέμα από ΕΛΤΑ, βρεγμένο....:eek: :confused: και φυσικά ο αποστολέας δεν είχε φροντίσει να το προστατέψει με κάτι νάϋλον (σακούλα, φουσκες...κάτι τλςπα...:mad:)

Plintirio, αν υπάρχουν τα σπασμένα πλαστικά μέρη/κουμπιά και δε χάθηκαν, μπορείς επίσης να τα κολήσεις με μία ισχυρή κόλλα. Είναι πολύ εύκολο να ανοίξεις το 600ΧΕ. Ξεβιδώνεις τις 4 βίδες και βγάζεις το πάνω καπάκι του ΧΕ, κοιτώντας μετά το πληκτρολόγιο κάτω δεξιά θα δεις τη μεμβράνη που ενώνεται με το socket της μητρικής. Με προσεκτικές κινήσεις βγάλε τη μεμβράνη (είναι λίγο ζόρικη) και γυρισε το πληκτρολόγιο ανάποδα. Θα δεις καμιά 40αριά βίδες. :diablotin: Ξεβίδωσέτες όλες, για να μάθεις :D . Αφού το κάνεις , σήκωσε τη μεταλική βάση του πληκτρολογίου με μεγάλη προσοχή, γιατί κάτω από τη βάση βρίσκονται 54 μικρές ελαστικές βεντούζες(σα βυζιά :D ), οι οποίες παίζουν το ρόλο του ελατήριου για τα πλήκτρα. Ετσι και χάσεις κανένα ξέχασε το κουμπί μια και καλή.....:nervous:

Αν η επισκευή δεν είναι δυνατή, δυστυχώς πρέπει να βρεις ένα ίδιο πληκτρολόγιο και να το αντικαταστήσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απο τα παρακάτω μοντέλα, γιατί είναι εντελώς ίδια 600XE/800XE/65XE/130XE.

Αυτά....!
 
Ειχε βγάλει η Atari 600ΧΕ; Νομίζω ότι μονο τα 65 και 130 υπήρξαν, εκτός και αν μου ξεφεύγει κάτι. Τώρα άσχετο αυτό που ρωτάω, αλλά είμαι περίεργος να μάθω. Και αν υπήρχε ήταν κονσόλα;
 
Ουπς !! Τώρα που το σκέφτομαι μήπως δεν έπαιξε 600ΧΕ παρά μονάχα 800ΧΕ? :whothehell:

To 800ΧΕ ήταν το τελευταίο 8bit computer που έβγαλε η Atari το 1985. Είχε σχεδόν το ίδιο hardware με το 800ΧL και το ίδιο case με το 130ΧΕ. Πουλήθηκε στην ανατολική Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία και Πολωνία.
 
Ίσως ο plintiriopiaton να εννοούσε τον 600XL...

... και σίγουρα, κανένα από τα προαναφερόμενα δεν ήταν κονσόλα...

Έλα να μεγαλώνει η Atari 8-bit οικογένεια του GRM!!! :thumbup:
 
DINO είπε:
Ίσως ο plintiriopiaton να εννοούσε τον 600XL...... και σίγουρα, κανένα από τα προαναφερόμενα δεν ήταν κονσόλα...

Έλα να μεγαλώνει η Atari 8-bit οικογένεια του GRM!!! :thumbup:
Oh YESSSSS 600XL δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να μπω στην διαδικασία να το επισκευάσω μόνος ειδικά από εδώ που είμαι. Τι κρίμα...ειλικρινά πολύ κρίμα...είναι τόσο όμορφο ρετρό μα τόσο ρετρό όμορφο...και το ακριβοπλήρωσα....μια ζωή οι τσαπατσούληδες Ουαλλοι...να πω και Εγγλέζους και Γερμανούς...τα ιδία και τα ίδια 3η φορά συμβαίνει κάτι ανάλογο. Σας ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες.
 
Ανέβασα και φωτογραφίες

http://my.imageshack.us/v_images.php

Πατήστε εδώ για να δείτε και φώτο ίσως να σας αρέσουν κιόλας.... :)

Παρεμπίπτοντος το Watara της φωτογραφίας δίπλα από τις άλλες είναι επίσης χαλασμένο θέλει κάτι να κάνω με την τροφοδοσία του κατά τα άλλα είναι μια χαρά...εύκολα φτιάχνεται αλλά που?
 
plintiriopiaton είπε:
Oh YESSSSS 600XL δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να μπω στην διαδικασία να το επισκευάσω μόνος ειδικά από εδώ που είμαι. Τι κρίμα...ειλικρινά πολύ κρίμα...είναι τόσο όμορφο ρετρό μα τόσο ρετρό όμορφο...και το ακριβοπλήρωσα....μια ζωή οι τσαπατσούληδες Ουαλλοι...να πω και Εγγλέζους και Γερμανούς...τα ιδία και τα ίδια 3η φορά συμβαίνει κάτι ανάλογο. Σας ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες.
Μην απογοητεύεσαι...

Αν το χρησιμοποιήσεις μόνο για παιχνίδια και οχι για προγραμματισμό, δε χρειάζεσαι το πληκτρολόγιο. Μόνο τα ειδικά πλήκτρα λειτουργίας START, OPTION κλπ. και ένα joystick...

Και καλή υπομονή με τις κασσέτες... :)
 
φίλε dino το ξέρω και σε ευχαριστώ για την παρηγοριά :icon_cry: αλλά είναι πολύ άσχημο να είσαι συλλέκτης και να έχεις στην συλλογή σου κάτι τόσο όμορφο 8bit και να το έχεις τόσο τραυματισμένο και μάλιστα από αδιαφορία και έλλειψη σεβασμού του αποστολέα.
 
Θα μπορούσα να στο φτιάξω εγώ αλλά είσαι μακριά ρε παιδί μου :D
 
Βγάλε καμία screenshot να δούμε και να σε συμβουλέψουμε κατάλληλα, πιθανά να φτιάχνεται εύκολα.
 
άνεμε (ούριε :) όπως πάντα)...εχω βάλει φώτο στην προηγούμενη σελίδα του ποστ για ρίξε μια ματιά. Παιδιά αν είναι να φτιαχτεί το στέλνω η αν κάποιος ανεβοκατεβαίνει Αθήνα Θεσσαλονίκη Δράμα κλπ κλπ να κανονίσουμε...αλλά εννοείται ότι δεν θα σταθώ σε 10-20 ευρώ για να το στείλω αν είναι να το δω καλά...φτάνει να το αναλάβει κάποιος καλός "γιατρός". Μου δίνετε ελπίδες και έσκασε χαμόγελο στα χείλη μου.
 
πως μπορώ να βάλω φώτο απ' ευθείας εδώ μέσα? ήθελα πολλές φορές να το κάνω αλλά δεν ξέρω πως, όταν πάω να βάλω φώτο πρέπει να τις κάνω σε πολύ μικρο μέγεθος και τις βάζει ως links και ο χώρος που εχω είναι ελάχιστος για φώτο.
 
Sorry για την κακοτυχια του Atari σου Plintiriotaton. Κανονικα θα επρεπε να το πακεταρεις οπως ειναι και να του το στειλεις πισω του τυπου..

Αν δεν εχει ιδεα η δεν του καιγεται καρφι για κατι το οποιο πουλαει και πρεπει να φτασει στα χερια σου στην ιδια κατασταση, εσυ δεν φταις σε τιποτα να πληρωσεις και να λουστεις και να υποχρεωθεις να επισκευασεις τον ωχαδερφισμο του.

Πακεταρισμα και επιστροφη, συν ενα τσεκαρισμα στην μαυρη λιστα σου και αναλογο post στο feedback του τυπου, και φωτο με την κατασταση που παρελαβες το μηχανημα σου..

Να δεις μετα πως βαζουν μυαλο...

..
 
Είναι πολύ βαρύ και θα δώσω πολλά χρήματα για επιστροφή κάτι το οποίο δεν θα πληρώσει, αν του βάλω αρνητική βαθμολογία μπορεί να κάνει το ίδιο και να πει καμιά χαζομάρα για μένα...απλά είμαι πολύ στενοχωρημένος γιαυτό ακριβώς που είπες φιλέ μου...ωχαδερφισμό του...και είναι πολλοί και εγώ εχω μείνει με το ΑΤΑΡΙ το όμορφο στο χέρι να το βλέπω και να μην ξέρω τι να κάνω να το φτιάξω.
 
Επειδη ο συνδεσμος με τις φωτο δεν δουλευει, μπορεις να πεις τι εννοεις σπασμενα πληκτρα? Εχουν σπασει τα λευκα πλαστικα μπουτον του πληκτρολογιου, και εχουν μεινει μεσα στα πληκτρα?
 
Αλλο εψαχνα και επεσα πανω του.

Τεσπα αν ακομα εχει προβλημα, και αν προλαβει (γιατι η παραγγελια τρεχει), βλεπουμε. ;)
 
γελαω γιατι μετακομιζω απο το σπιτι που ειμαι και παω πισω στην πολη παλι...και ετσι επεσα στο καλο μου ΑΤΑΡΙ...το τραυματισμενο...και φυσικα εψαξα να βρω το θεμα που ειχα ανοιξει, λοιπον καταρχην να σας ευχαριστησω ολους για το ενδιαφερον σας, και φυσικα αν καποιος φιλος μπορει ακομα να το επισκευασει θα χαρω πολυ. Θα βγαλω κανονικες φωτο με την πρωτη ευκαιρια και θα τις βαλω εδω κανονικα να το δειτε πως ειναι και παλι ευχαριστω!!!
 
Πίσω
Μπλουζα