Ataribox

Ενα βιντεακι που δειχνει τις φυσικες του διαστασεις,απο ομορφια αν και σχετικο το'χει να δουμε και τα εσωτερικα του τι κουβαλανε..

Kαι με νεο ονομα ,ATARI VCS!

Ataribox has a new name

 
Δυνατο φαινεται ε,πως το βλεπετε οι ειδικοι;;

Με τετοια τιμη το καλο που του θελω..
 
Επεξεργαστής 4K, HDR, 60fps AMD x86...απο αυτα τι να καταλαβουμε??δεν λεει τιποτα..Αργοτερα οταν βαλουν για πυρινες επεξεργαστη μεγεθος μνημης καρτας και αλλες λεπτομερειες.
 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στα 250$ δηλαδή κάνα 300ρι εδώ και χωρίς ιστορία μιας και οι 45ρηδες ξέρουν τι εστί 2600 δύσκολο το βλέπω να πιάνει. Ελπίζω να κάνω λάθος.

Πάντως ένα mini PC είναι με ηλεκτρονικό μαγαζί για να κατεβάζεις παιχνίδια. Κι αυτό, πάλι το βρίσκω δύσκολο να πιάσει εκτός και αν τρέχει Android. Πόσοι θα κάνουν port το παιχνίδι τους σε άλλη μια πλατφόρμα;
 
Μόνο τρελός θα δώσει 300 ευρώ για αυτή τη κονσόλα, οι λογικοί θα πάνε να πάρουν switch η κανένα PS4 εξάλλου θα υπάρχουν emulators να παίξουν και 2600 και ότι άλλο γουστάρουν και άπειρα νέα παιχνίδια.

150€ ταβάνι έπρεπε να έχει η κονσόλα και να έρχεται με προεγκατεστημενους όλους τους emulators και 2 ασύρματα χειριστήρια.
 
deleted 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρολα την τιμη κρασαρανε οι σερβερς με τις προπαραγγελίες,καλα κανει και η Intelivison που βγαζει αντιστοιχη κονσολα.

Καποια ινφο για τα χαρακτηριστικα του

The VCS runs on the Ubuntu OS (Linux), includes a Radeon R7 processor, a 32 GB hard drive, 4 GB of DDR4 RAM, and expandable storage. It connects to the internet and will support streaming video and online multiplayer games. Voice control is handled by four front-facing mics and two new controllers (one retro, one modern) connect via Bluetooth.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O τυπος πισω απο το νεο Intellivision δεν ειναι τυχαιος (Tommy Tallarico) οπως και η ομαδα που το πλαισιωνει (βετερανοι του χωρου)

Περισσοτερα εδω
 
O τυπος πισω απο το νεο Intellivision δεν ειναι τυχαιος (Tommy Tallarico) οπως και η ομαδα που το πλαισιωνει (βετερανοι του χωρου)

Περισσοτερα εδω


Αντε να ξυπνησουν και οι αγγλοι να δουμε και κανεναν Amstrad ,δηλαδη εχουν ηδη ξυπνησει με τα Projects του Spectrum..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα για το Atari VCS.Το νουμερο των σχεδον 2.000.000$ ειναι παρα πολυ μικρο οπως και οι μολις 7669 backers την στιγμη που το OUYA σαρωσε την πρωτη μερα με 50.000 παραγγελιες και τελικα ειδαμε ολοι την καταληξη του και την πληρη αποτυχια του.Οπως και να το κανουμε η Atari ειναι μεγαλο brand name και δεν ειναι OUYA αλλα η γνωμη μου δεν αλαζει για το VCS και ακομα πιστευω πως θα το φαει και αυτο η μαρμαγκα και οι πωλησεις που θα κανει θα ειναι καθαρα και μονο λογο της νοσταλγιας και του ονοματος Atari.
 
Αν δεν κανω λαθος 100.000 ζηταγανε ,τα 2 μυρια ακουγονται εντυπωσιακα παντως.
 
Αυτο ακριβως εννοω και γω φαντασου ηθελαν μολις 100.000 ουτε αυτοι πιστευαν στο εγχειρημα τους που λεει ο λογος θελοντας αυτο το πολυ μικρο ποσο.Τα νουμερα ειναι πολυ μικρα οπως εγραψα παραπανω αλλα θα δουμε τελικα τι θα γινει παντως εγω αισιοδοξος δεν ειμαι και ουτε με νοιαζει η Αtari για να σκασω 300$ μονο για της αναμνησεις.Οχι τιποτα αλλο αλλα δεν μπορουμε να σπασουμε και το ρημαδοjoystick που εχει οπως παλια για να παιζουμε με τα σιδερακια :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντυπωσιακό το ξεκίνημα του crowfunding αφού έπιασε τα 2.000.000$ σε λιγότερο απο μια μέρα, απογοητευτικά τα specs του μηχανήματος (είναι ήδη απαρχαιωμένα, φανταστείτε του χρόνου το καλοκαίρι που θα κυκλοφορήσει...αν δεν υπάρξουν στο ενδιάμεσο καθυστερήσεις), ο ένας ολόκληρος χρόνος μέχρι την κυκλοφορία του (έλεος βρε Ατάρι, έχε το ψιλοέτοιμο ώστε με το τέλος της καμπάνιας να ξεκινήσει η παραγωγή τι περιμένεις; Είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν ούτε λειτουργικό πρωτότυπο), οι μηδαμινές ουσιαστικές πληροφορίες για το οικοσύστημα παιχνιδιών του (το νούμερο ένα χαρτί για την επιτυχία του μηχανήματος).

Ελπίζω η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού να ευαισθητοποιήσει την Atari ώστε α) να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά, β) να επισπεύσει την παραγωγή γ) να προετοιμάσει όμορφο, εύπεπτο περιεχόμενο για την κονσόλα με αρκετή ρετρονοσταλγία αλλά και πρωτότυπους μοντέρνους τίτλους (π.χ. ας έκλεινε με αποκλειστικότητα το Tempest 4000).

Υ.Γ. Προφανώς οι <10.000 backers (προς το παρόν) που μεταφράζονται σε λιγότερες απο 10.000 κονσόλες δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό νούμερο για τις παγκόσμιες πωλήσεις μιας φίρμας όπως η Atari, απομένει όμως 1 μήνας ακόμα καμπάνιας αλλά και εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία φαντάζομαι θα πρέπει το κονσολικό να κυκλοφορήσει εκτός από το indiegogo, σε online μαγαζιά (amazon κτλ) αλλά και στα φυσικά καταστήματα ηλεκτρονικής (όπως το nes/snes mini, τα atari της atGames κτλ). Μέσω αυτών θα το γνωρίσει ο πολύς κοσμάκης, το crowfunding δεν είναι για όλους. Επίσης, η σημερινή Atari δεν έχει την οικονομική ευρωστία πχ της Nintendo ώστε να ρισκάρει να παράγει με δική της χρηματοδότηση ένα προϊόν για το οποίο δεν γνωρίζει τι αποδοχή θα έχει από το κοινό και εδώ έρχεται το crowfunding να της δώσει μέχρι στιγμής 2 ζεστά εκατομμύρια (ο Fred Chesnais θα τρίβει τα χέρια του αυτή τη στιγμή...), ο κόσμος δήλωσε παρόν και είναι πλέον στο χέρι της να (μην) τον απογοητεύσει.
 
Εγω αντιθετα ηθελα ενα ακομα πιο low specs μηχανημα και τα φραγκα να πηγαιναν σε αναπτυξη παιχνιδιων που θα κοιταγαν καταματα τα πονηματα της Imagic και της Activision
 
Εγω αντιθετα ηθελα ενα ακομα πιο low specs μηχανημα και τα φραγκα να πηγαιναν σε αναπτυξη παιχνιδιων που θα κοιταγαν καταματα τα πονηματα της Imagic και της Activision
Μα ακόμα και για αυτά τα specs το μηχάνημα είναι υπερκοστολογημένο, εκτιμώ ότι στα μισά λεφτά θα ήταν πιο "τίμια" η πρόταση. Άρα αυτή η υπεραξία που πληρώνουν οι backers και οι αγοραστές καλό θα ήταν να έχει αντίκρυσμα στο software όπως πολύ σωστά γράφεις αλλίως μιλάμε για "κλεψιά". Μένει να δούμε.
 
Mπορει να γινομαι γραφικος με την απαισιοδοξια μου και αντε παραβλεποντας τους backers το πιο σοβαρο θεμα που εχει να αντιμετωπισει η κονσολα ειναι το θεμα της ταυτοτητας και του κατι το διαφορετικο τα οποια δεν εχει.Καλο το σημα της Atari το συναισθημα επειδη μοιαζει με το 2600,επενδυση απο ξυλο κλπ αλλα δεν φτανουν αυτα.Αυτος που θα παρει το ps4 θα το παρει για τα αποκλειστικα της κονσολας και φυσικα τα third party για τον ιδιο λογο θα παρει καποιος και xbox one η xbox one x και Switch θα παρει καποιος για τα ενα σωρο αποκλειστικα της NINTENDO την μεγαλητερη Third party υποστηριξη που εχει η κονσολα και εχουμε να δουμε απο εποχη Wii,τα εκατονταδες φανταστικα indie games που εχουν κανει το Switch βασιλεια σε αυτο τον τομεα και φυσικα θα το παρει για την υβριδικη του μορφη και ολα αυτα που εγραψα αφηνουν πισω το οτι ειναι πιο ανισχυρο μηχανημα απο της αλλες κονσολες της αγορας και γιαυτο και πετυχε γιατι μια ακομα κονσολα pc οπως οι αλλες δυο δεν χωρουσε στην αγορα επρεπε να δωσει στους Gamers κατι το διαφορετικο και αυτο εκανε.

Το Atari VCS τωρα ειναι μια απο τα ιδια ειναι το λαθος που δεν εκανε η NINTENDO που ειχε και απο πισω της ενα σωρο αποκλειστικα για να το υποστηριξει ενω το VCS δεν εχει τιποτα.Δηλαδη ποιος ο λογος αγορας μιας κονσολας pc οπως οι αλλες της αγορας με χειροτερα specs,με βιβλιοθηκη παιχνιδιων απο το 2600 που το προμοταρουν στο βιντεο λες και θα κατσει κανεις να ασχοληθει σοοβαρα με αυτα τα παιχνιδια οχι πως ειναι ασχημα αλλα δεν εχουν ουτε το βαθος και γενικα ειναι ξεπερασμενα σε σχεση με τα παιχνιδια του ΝES πχ η του Master system που ανετα θα κατσει καποιος να παιξει σημερα.Επισης λεφτα δεν υπαρχουν ειναι δεδομενο και γνωστο αυτο οποτε και για third party δεν μπορει  να πληρωσει η Αtari αλλα ακομα και 1.000.000 backers να αγορασουν 1.000.000 κονσολες πιο σοβαρο third party studio θα κατσει να κυκλοφορησει το παιχνιδι του σαυτη την κονσολα με τοσες λιγες πωλησεις.

Ειμαι πεπεισμενος 1000% πως οσοι το πηραν η το παρουν θα το κανουν μονο και μονο για συναισθηματικους λογους δεν βλεπω κανεναν αλλο λογο αυτη την στιγμη που μιλαμε και ευχομαι να μην ειναι το καρφι που θα κλεισει το φερετρο της Atari την στιγμη που η sega που βρισκεται σε καλητερη κατασταση εχει και παιχνιδια ενα σωρο απο πισω της δεν εχει τολμησει εδω και 20 χρονια να κυκλοφορησει νεα κονσολα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
^ Ακριβώς, είσαι η φωνή της λογικής. Το θέμα είναι πόσο ζεστά το έχει πάρει η ίδια η Ατάρι να το υποστηρίξει και δεν αποβλέπει σε μια αρπαχτή εκμεταλλευόμενη το brand name της.
 
Οπως εχω πει και σε προηγουμενα μηνυματα μου σαυτο το θεμα ειμαι παρα πολυ απαισιοδοξος για την πορεια του Atari VCS και τελικα επιβεβαιωνομαι καθε μερα που περναει και με καθε ειδηση που βγαινει γιαυτη την κονσολα.

Τον μαρτιο που μας περασε η Atari εκανε μια παρουσιαση της κονσολας στην σουιτα 7080 του ξενοδοχειου Marriott Marquis στο San Francisco.Μολις ειπε ο υπευθηνος εκει να περασουν στο χωρο που βρισκεται η κονσολα με τα χειριστηρια κλπ ολοι περιμεναν να δουνε καποιο παιχνιδι,καποιες λειτουργιες της κονσολας η τουλαχιστον το Interface αλλα τελικα ανθρακες ο θησαυρος γιατι η κονσολα δεν λειτουργουσε.Οχι δεν ειχε καποιο προβλημα απλα οπως φαινεται πρεπει να ηταν μονο το κελυφος χωρις τιποτα μεσα ενα αδειο κουτι δηλαδη η μπορει να ηταν οκ αλλα η ουσια ηταν πως δεν λειτουργουσε.Περα απο αυτο το gamepad που γνωριζουμε για την κοσνολα ηταν και αυτο απλα ενα κελυφος με τα κουμπια να μην πατιουνται καν.Το joystiick φαινοταν πως λειτουργει υπηρχε λαμπακι αναμενο δηλαδη αλλα ολες της ερωτησεις που εκαναν γιαυτο στον υπευθηνο δεν ειχε ιδεα να τους απαντησει για ωσα των ρωτουσαν και δεν φτανει αυτο αλλα δεν ηξερε να τους απαντησει ουτε για το Interface ουτε για το hardware τοτε ουτε τιποτα.

Απο τοτε περασαν καποιοι μηνες βγηκε για προπαραγγελιες η κονσολα κλπ και φτασαμε στο σημειο η Αtari να κατηγορησει τον δημοσιογραφο που εγραψε ολα αυτα που εζησε στην παρουσιαση του μαρτιου και πως ολα τα εβγαλε απο το μυαλο του κλπ ελα που ομως λογαριαζαν χωρις τον ξενοδοχο γιατι ο ανθρωπος αυτος τα ειχε ηχογραφημενα ολα αυτα οποτε και οι της Atari εγιναν ρομπα.

Εδω το αρχικο αρθρο απο την παρουσιαη του μαρτιου https://www.theregister.co.uk/2018/03/22/atari_lempty_box/

Eδω μετα την κατηγορια της Atari που περιεχει και τα ηχογραφημενα ντοκουμεντα http://www.theregister.co.uk/2018/06/21/atari_interview_in_full/

Σα να μην εφταναν ολα αυτα μεσα στον ιουνιο ειχαμε και αλλο ατοπημα απο πλευρας Atari.

Για να δειξουν της ικανοτητες της κονσολας η καποιο παιχνιδι τελως παντων εδειξαν ενα βιντεο καποια δευτερολεπτα με εναν τυπο να παιζει το Tempest 4000 στο Atari VCS ελα ομως που δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα γιατι μετα απο το βιντεο αυτο εγινε χαμος.Καταρχην βγηκε ο δημιουργος του παιχνιδιου και ειπε πως πρωτον δεν εχει ασχοληθει καν με την εκδοση του παιχνιδιου για το VCS αλλα κυριως το παιχνιδι δεν εχει εκδοση Linux που ειναι το λειτουργικο που εχει το VCS οπως εχουν πει.Μετα απο ολα αυτα αναγκαστηκε η Αtari να βγει και να παραδεχτει πως στην ουσια ολο αυτο με το Atari VCS στημενο στο τραπεζι και τον τυπο και καλα να παιζει Tempest 4000 ηταν μια μουφα και μιση και πως ετρεχε σε pc αυτο που φαινεται στο βιντεο αλλα ελπιζουν πως οταν κυκλοφορησει το VCS τα παιχνιδια να φαινονται τοσο καλα οπως το Tempest 4000.Δηλαδη πιασ'το αυγο και κουρευτο.

Πραγματικα δεν ξερω τι θα γινει με το Atari VCS αλλα οσο περναει ο καιρος ολο και πιο πολυ βρωμαει η δουλεια.

Μπορειτε να δειτε το σκηνικο με τον τυπο να παιζει και καλα Tempest 4000 στο Atari VCS στο παρακατω βιντεο.Ξεκιναει απο το 2:13 και ειναι εως το 2:46.

 
Πίσω
Μπλουζα