Atlantis, the Lost Continent (1961)

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Joined
16 Νοέ 2011
Μηνύματα
7.716
Αντιδράσεις
1.760
Ταυτοτητα ταινιας

 


Αρχικος Τιτλος: Atlantis, the Lost Continent


Ελληνικος Τιτλος:
Ατλαντιδα, η Χαμενη Ηπειρος


Ειδος:
Sci-Fi / Adventure


Ετος:
1961


Διαρκεια:
90 min.


Παραγωγη:
USA / Αμερικανικη


Εταιρεια παραγωγης:
(MGM) Metro-Goldwyn-Mayer


Σκηνοθεσια:
George Pal


Πρωταγωνιστες:
Sal Ponti (as Antony Hall), Joyce Taylor, John Dall, William Smith, Edward Plat, Frank DeKova,


Barry Kroeger, Edgar Stehli, Wolfe Barzell, Jay Novello, Paul Frees



Βαθμολογια:
5,6/10

Το poster της ταινιας

fetch










Υποθεση

Ενας Ελληνας ψαρας, ο Δημητριος, μαζι με τον πατερα του, σωζουν απο ενα ναυαγιο μια κοπελα, την Αντιλλια, χωρις ομως να γνωριζουν οτι ειναι πριγκιπισσα και προερχεται απο τον τεχνολογικα προηγμενο πολιτισμο της Ατλαντιδος. Μετα την διασωση της πριγκιπισσας, ο Δημητριος, θα περα απο τις Ηρακλειες Στηλες, ωστε να επιστρεψει την Αντιλλια στην πατριδα της.


fetch









Κατα την διαρκεια του ταξιδιου, ενα υποβρυχιο σκαφος (!) που μοιαζει με γιγαντιο ψαρι, πλευριζει

την μικρη βαρκα του Δημητριου, ο οποιος σαστισμενος επιτιθεται με ενα καμακι, αλλα τον καθησυχαζει η Αντιλλια, καθως τον ενημερωνει οτι ειναι οι δικοι της

που την ψαχνουν.


fetch







Ο Δημητριος, φτανοντας στην Ατλαντιδα, περιμενει να ανταμειφθει για την προσπαθεια του να σωσει και να επιστρεψει σωα την Αντιλλια, αντ' αυτου ομως

φυλακιζεται και σκλαβωνεται, με σκοπο να εργαζεται για την εξορυξη κρυσταλλων, στον κρατηρα του ηφαιστειου, που δεσποζει στο κεντρο της Ατλαντιδας.

Ο Βασιλιας Κρονος (και πατερας της Αντιλλια), δεν μπορει να κανει τιποτα - παρα τα ικεσιες της κορης του - για να σωσει τον νεαρο ψαρα, αφου χειραγωγειται απο εναν πανουργο και φιλοδοξο σφετεριστη, τον Ζαρεν, ο οποιος σε συνεργασια με τον επισης πανουργο Σονοϋ, τον αστρολογο του παλατιου, επιθυμουν να χρησιμοποιησουν τους κρυσταλλους που εξαγουν οι σκλαβοι, ωστε να κατακτησουν τον τοτε γνωστο κοσμο.

Οι κρυσταλλοι χρησιμοποιηθηκαν αρχικα για την παραγωγη φωτος και θερμοτητας, αλλα λογω της αλαζονειας, της διαφθορας και της ηθικης χαλαροτητας

του Ζαρεν, η Ατλαντιδα εχει κανει τους κρυσταλλους ενα θανασιμο οπλο θερμοτητας.


fetch









Εν τω μεταξυ, ο Δημητριος οδηγειται στο Σπιτι του Φοβου, ενα μερος οπου ενας τρελος επιστημονας μεταμορφωνει τους σκλαβους σε κτηνη, αλλα την τελευταια στιγμη του δινεται η ευκαιρια να σωθει και να ζησει ελευθερος, νικοντας στο μαρτυριο της Φωτιας και του Νερου.


fetch










Ποια η τυχη του Δημητριο και της Ατλαντιδας απο εδω και περα;

Η συνεχεια επι της οθονης... ;)

Σχολιο του γραφοντος

Ενταξει, μπορει να μην διεκδικει δαφνες ποιοτητας, μπορει να φαινεται λιγο ανορθοδοξος ο συνδυασμος σανδαλι / χλαμυδα / sci-fi.... :eek: .....αλλα

η ταινια ειναι διαμαντακι....οπου την πετυχετε, δειτε την. ;)

Μερικες φωτο ακομα που "αλιευσα"....


fetch





fetch








Trailer for the Movie: Atlantis, the Lost Continent (1961)

[video=youtube;zDCWnvBk-DI]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όπως τα λες είναι. Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο ποιοτικό κυκλοφορεί, όμως θυμάμαι που το είχα δει παιδί τότε που η ΕΡΤ1 είχε τέτοιου στιλ ταινίες τα σαββατιάτικα μεσημέρια και αυτή η ανάμνηση του ενθουσιασμού με τον οποίο το παρακολουθούσα κάνει όλα τα ποιότητόμετρα αχρηστία.
 
Εκείνο που βλέπω εγώ είναι ότι μπορεί μεν οι Ατλαντίδιοι να είχαν τεχνολογικά προηγμένο πολιτισμό, αλλά από μόδα σε ρούχα και σπίτια έμοιαζαν πολύ με αρχαιοέλληνες (ή μάλλον με τη Χολλυγουντιανή ιδέα περί αρχαιοελλήνων), παρά την απόσταση σε τόπο και σε τεχνολογική ανάπτυξη. Και από την πρώτη φωτό βλέπω ότι οι αρχαίοι έλληνες είχαν αστεία μαγιώ.

Και φυσικά θέλω να τη δω.
 
Την είχα δει μικρός στον κινηματογράφο και μου είχε κάνει εντύπωση το υποβρύχιο, καθώς επίσης η μετατροπή των ανθρώπων σε κτήνη. Το ότι ήταν έγχρωμη (σπάνιο εκείνη την εποχή) της έδινε ξεχωριστή αίγλη. Χάρηκα πολύ όταν το 2006 κατάφερα να την αποκτήσω και να την ξαναδώ, αν και το σενάριο το είδα με διαφορετική πλέον οπτική.... Θα την ξαναδώ απόψε.
 
Thor είπε:
Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο ποιοτικό κυκλοφορεί, όμως θυμάμαι που το είχα δει παιδί τότε που η ΕΡΤ1 είχε τέτοιου στιλ ταινίες τα σαββατιάτικα μεσημέρια και αυτή η ανάμνηση του ενθουσιασμού με τον οποίο το παρακολουθούσα κάνει όλα τα ποιότητόμετρα αχρηστία.
H μεσημεριανή Σαββατιάτικη ταινία στην Ερτ τότε ήταν Super (ιδίως για τα τότε κινηματογραφικά γούστα μας )

από Σεβάχ και Drwho μέχρι την "Επέλαση της ελαφράς Ταξιαρχίας" ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H μεσημεριανή Σαββατιάτικη ταινία στην Ερτ τότε ήταν Super (ιδίως για τα τότε κινηματογραφικά γούστα μας )
από Σεβάχ και Drwho μέχρι την "Επέλαση της ελαφράς Ταξιαρχίας" ...
Το γεγονός του Σαββάτου, μαζί με την ελληνική ταινία στις εννιά το βράδυ!!!
 
Πίσω
Μπλουζα